Wat is winsrv.exe? Moet ik het verwijderen?

Winsrv.exe – een gevaarlijk bestand dat verantwoordelijk is voor het opstarten van kwaadaardige activiteiten op de computer

Winsrv.exe is een kwaadaardig bestand dat toebehoort aan de SdBot.bhk computerworm familie en IRC backdoor Trojanen. Dit uitvoeringsbestand wordt gebruikt voor het draaien van malware op de computer of het opstarten van sommige van zijn componenten. Als je dit bestand op je computer vind is een onmiddellijk computerscan met een betrouwbare antivirus vereist.

Het kwaadaardige uitvoeringsbestand kan op je systeem komen als een Trojaans paard, wat betekent dat het eruit kan zien als een nuttig programma of zijn update. winsrv.exe gebruikt de naam van Windows service om de beveiliging van de computer te omzeilen. Het kwaadaardige bestand bevindt zich in de %WinDir% map en begint onmiddellijk met zijn kwaadaardige taken.

Meestal, nadat de malware aanviel, merken gebruikers dat hun computer vreemd doet, bijvoorbeeld:

  • Programma's reageren niet;
  • Browsers worden overspoeld met advertenties;
  • Installatie van onbekende programma's en browser extensies;
  • Browser omleidingen naar zeer verdachte websites;
  • Bestanden niet kunnen openen vanwege onbekende extensies;
  • Verwijderde bestanden.

Het winsrv.exe virus maakt een opstart waarde aan en start elke keer je de geïnfecteerde computer opstart. Daarnaast maakt het uitvoeringsbestand ook nog een waarde aan in het Taakbeheer. Het wordt echter afgeraden om zijn taak te beëindigen en een enkel bestand te verwijderen.

Zoals we reeds in het begin vermelden, is het winsrv.exe bestand geassocieerd aan malware. Daarom moet het uitvoeringsbestand samen verwijdert worden met het kwaadaardige programma. We willen erop wijzen dat het localiseren van gerelateerde bestanden zeer moeilijk is en je dit niet moet proberen.

De Winsrv.exe malware kan verschillende namen gebruiken van legitieme Windows bestanden of kwaadaardige code injecteren in legitieme processen. Dit is waarom je per ongeluk de foute waarden kunt verwijderen. In dat geval zal je meer schade aanrichten aan je computer dan dat de malware reeds deed.

Je moet winsrv.exe samen met de cyberdreiging verwijderen met de hulp van een gerenomeerde malware verwijdering software. Het is mogelijk dat je eerst het systeem moet herstarten in Veilige Modus met Netwerk, omdat sommige kwaadaardige programma's ontworpen zijn om beveiligingstools te blokkeren.

Wij raden je aan om winsrv.exe en de malwareand te verwijderen met FortectIntego. Deze anti-malware kan het virus op een efficiente manier verwijderen, gecorrumpeerde registerwaaden herstellen en andere schade veroorzaakt door malware herstellen.

Methodes die gebruikt worden om malware te verspreiden

Kwaadaardige programma's kunnen op tal van manieren worden verspreid, meestal echter vereist de cyberaanval de medewerking van de computergebruiker. Typisch voor computervirussen is dat ze op je computer komen na:

  • het openen van kwaadaardige e-mailbijlagen;
  • het downloaden van illegale of gecorrumpeerde software;
  • het installeren van nep software updates;
  • het klikken op een malware-geladen advertentie.

Vanwege deze populaire distributiemethodes, raadt men gebruikers aan voorzichtig te zijn met het klikken op en downloaden van inhoud op het net. Het is echter ook belangrijk dat je software en je besturingssysteem up to date houdt omdat zommige cyberdreigingen exploit kits kunnen gebruiken welke apparaten gijzelen door gebruik te maken van kwetsbaarheden in de beveiliging van verouderde software.

De correcte manier om winsrv.exe te verwijderen

Zoals je reeds weet, is het verwijderen van winsrv.exe een complexe aangelegenheid. Het vinden van dit bestand op je machine, betekent dat je te maken hebt met een computerworm of Trojaan. De enige manier om deze cyberdreigingen veilig en correct te verwijderen is door een malware verwijdering software te gebruiken.

Wij raden je ten zeerste aan om een van deze tools te gebruiken voor het verwijderen van winsrv.exe: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes. Als de malware verhindert dat je beveiliging software installeert of opstart, moet je de computer herstarten in Veilige Modus met Netwerk. Dit zal je helpen het virus uit te schakelen en een anti-malware op te starten.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
Over de auteur
Alice Woods
Alice Woods

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Alice Woods
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen