Wat is Chromium.exe? Moet ik het verwijderen?

Chromium.exe is een bestand dat Chromium gebaseerde browsers laat draaien

Chromium.exe is een uitvoeringsbestand dat toebehoort aan de Chromium browser. Chromium is een open source project dat gebruikt werd om de Google Chrome browser te maken, en waarvan geweten is dat het gebruikt kan worden om andere browsers te ontwikkelen. Terwijl sommige onder hen volledig veilige en legaal zijn, zijn andere zeer verdacht en niet aangeraden te gebruiken.

Samenvatting
Naam Chromium.exe
Status van het bestand Diagnose vereist
Ontwerpers Google ontwerpers en community vrijwilligers
Geassocieerde programma's

Chromium browser en zijn versies

Signalen van malware infectie Chromium.exe gebruikt veel van de CPU, installatie van onbekende programma's, browser omleidingen naar duistere sites, toename aan advertenties, trager werken van de computer
 Om Chromium.exe te verwijderen, installeer je FortectIntego en voer je een volledige systeemscan uit

Chromium.exe verschijnt op de pc als de Chromium browser op de machine werd geïnstalleerd. Het proces is zichtbaar in het Taakbeheer. Hetzelfde bestand kan echter ook wijzen op malware. Je kan vermoeden dat je het Chromium virus op je apparaat geïnstalleerd hebt, als:

  • je een hoog CPU gebruik door Chromium.exe ziet;
  • je de Chromium browser niet geïnstalleerd hebt;
  • De startpagina, zoekmachine en andere instellingen van de Chrome browser gewijzigd werden;
  • je omleidingen naar dubieuze sites opmerkt;
  • er agressieve advertenties beginnen opduiken tijdens het surfen op het net.

Als je minstens eentje van deze symptomen opmerkte, moet je onmiddellijk Chromium.exe verwijderen. I.p.v. echter het proces te stoppen in het Taakbeheer en zelf het bestand te verwijderen, zou je een systeemscan moeten uitvoeren met een betrouwbare anti-malware software.

Een beeiligingstool is nodig omdat malware uit meerdere bestanden kan bestaan die ook uitgeschekled moeten worden. Het is onmogelijk om deze waarden handmatig te identificeren. Daarnaast moet je jezelf er ook van verzekeren dat Chromium.exe ook echt kwaadaardig is. In sommige gevallen kunnen andere uitvoeringsbestanden het probleem zijn. Dus zou je wel eens de verkeerde waarde kunnen verwijderen.

Wij bevelen aan om FortectIntego te gebruiken voor een systeemscan. Als dit beveiligingstool detecteerd dat dit bestand gevaarlijk is, zal je Chromium.exe kunnen verwijderen en de schade veroorzaakt door de malware herstellen.

Distributiemethodes van de kwaadaardige software

De legitieme Chromium.exe komt op je systeem na het installeren van de Chromium browser. Dit bestand is echter niet altijd veilig en het kan gedownload worden zonder je medeweten. Dit kan gebeuren omdat je freeware installeerde die ook een Chromium-gebaseerde browser verspreidde.

Het probleem met gratis programma's is dat ze vaak extra toepassingen verspreiden die negatieve eigenschappen kunnen bevatten. Je kan dit niet weten tenzij je de Geavanceerde/Aangepaste installatiemethode gebruikt en elke stap zorgvuldig leest.

Deze instellingen onthullen de extra apps die aangeboden worden om gedownload te worden met het primaire programma. Het belangrijkste is echter dat deze installatie je toelaat om de installatie van deze optionele apps te weigeren. De Snelle/Standaard instellingen hebben deze functie niet en installeren het volledige freeware pakket op het apparaat.

Andere methodes die gebruikt worden om kwaadaardige bestanden te verspreiden kunnen zijn:

  • nep software downloads;
  • nep updates;
  • kwaadaardige advertenties;
  • drive-by downloads.

Mijdt dus verdachte pop-ups of agressieve aanbiedingen om updates of software te installeren. Zorg er ook voor dat je steeds je antivirus programma bijwerkt om het risico op infiltratie van virussen te minimaliseren.

Verwijder Chromium.exe met beveiliging software

Als je vermoed dat je te maken hebt met een Chromium virus, dan moet je Chromium.exe verwijderen. Zoals we reeds vermeld hebben, zou je dit niet handmatig mogen doen. Het uitvoeingsbestand kan terugkomen omdat malware steeds meer dan een onderdeel bevat en sommige ervan zijn verantwoordelijk voor het opnieuw installeren ervan.

Voor het verwijderen van Chromium.exe, bevelen wij het gebruk van FortectIntego of andere anti-malware software aan. Denk eraan het is belangrijk om te controleren of het bestand ook echt kwaadaardig is om mogelijke schade of corrumpering van het programma te vermijden.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
Over de auteur
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Gepassioneerde virusonderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Gabriel E. Hall
Over het bedrijf Esolutions