Malwarebytes Anti Malware recensie, gratis download

12

Malwarebytes anti-malware-beoordeling: het krachtige hulpmiddel om malware op te sporen, te vernietigen en te voorkomen

Malwarebytes anti-malware is een eenvoudige maar indrukwekkende beveiligingsoplossing die kan worden gebruikt voor de bescherming van zowel individuele als bedrijfscomputers. Dit Amerikaanse antivirusmerk bestaat al sinds 2006 en heeft doorheen de jaren het vertrouwen van klanten gewonnen dankzij voortdurende verbeteringen en aanpassingen.

Malwarebytes heeft zich snel uitgebreid en het onderzoeksteam heeft bewezen dat het in staat is om doeltreffende oplossingen te vinden voor steeds evoluerende virussen. In december 2016 bracht het bedrijf versie 3.0 uit, die bescherming bood tegen verschillende ernstige bedreigingen, zoals gijzelsoftware, rootkits, exploits en kwaadaardige websites. De meest recente versie van het programma, 4.3, is beschikbaar voor Windows, macOS, Andriod en iOS, Chromium. 

De nieuwste versies die na de Malwarebytes 4-versie komen, zijn slimmer en lichter. Bedreigingen kunnen sneller worden gevonden en het programma kan vertellen over de bedreigingen die het vindt. Het beschrijft het gedrag en het type en stelt gepaste beveiligingsbeslissingen voor. 

De makers van antivirusprogramma's kunnen trots zijn op de grote virusdatabase die dit programma toelaat om verschillende soorten cyberinfecties te detecteren en uit te roeien, waaronder zero-day-virussen en bijgewerkte varianten van sommige oudere parasieten. Het minimalistische ontwerp van Malwarebytes maakt de navigatie binnen de applicatie uiterst snel en eenvoudig. Dankzij het vernieuwde ontwerp van de applicatie is deze nu gebruiksvriendelijker en ontdaan van overbodige knoppen en details. 

De scancapaciteiten van het programma zijn vrij indrukwekkend en laten deze gratis tool toe om een behoorlijk competitieve houding aan te nemen in vergelijking met andere toonaangevende producten in de industrie. Malwarebytes anti-malware is een handig aanpasbare tool dat enkele extra hulpprogramma's bevat voor handmatige verwijdering van malware.

Het programma is beschikbaar in maar liefst 30 verschillende talen en lijkt vanwege het lage CPU-gebruik geen problemen te hebben met andere antivirus- en antispywareprogramma's. Hoewel de ontwikkelaars zich in eerste instantie concentreerden op Windows OS, ondersteunt de applicatie momenteel macOS, iOS en Android-apparaten.

Omdat de software wordt gedefinieerd als een “veiligheidsprogramma van de volgende generatie”, is deze al goed op weg om een uiterst geavanceerd en gerenommeerd hulpprogramma voor virusbescherming te worden.

Ontwikkelaar Malwarebytes
Categorie Beveiligingssoftware
Subcategorie Anti-malware
OS-ondersteund Windows XP/Vista/7/8/8.1/10, macOS, iOS, Android, Chrome OS, Android
Bestandsgrootte 76.32 MB
Taal 23 talen, waaronder Engels, Deens, Japans, Russisch, Spaans, Frans, enz.
Gratis versie Beschikbaar gedurende 14 dagen
Betaalde versie $39.99

Dankzij het gratis proefabonnement kunt u de mogelijkheden van Malwarebytes gedurende 14 dagen testen

Malwarebytes anti-malware kan worden gedownload als een 14-daagse proefversie waarvan de installatie slechts enkele minuten in beslag neemt. Zodra de applicatie is geïnstalleerd, start een volledige systeemscan die, afhankelijk van uw systeemconfiguratie en beveiligingsstatus, enkele minuten of langer duurt. U kunt er vervolgens voor kiezen om eventueel geïdentificeerde virussen in quarantaine te plaatsen of te verwijderen. 

Gebruikers van de gratis versie van Malwarebytes anti-malware wordt aangeboden om het systeem volledig te controleren, gedetecteerde malware te verwijderen en de volledige bescherming te gebruiken om potentiële toekomstige gevaren te voorkomen. Ze zijn voorzien van de volgende beschermingstypes:

 • internetbescherming;
 • bescherming tegen exploits;
 • bescherming tegen malware;
 • bescherming tegen gijzelsoftware.

De bonusfuncties van Malwarebytes, zoals real-time bescherming, anti-gijzelsoftware, geplande updates en scans, vervallen wanneer het proefabonnement na 14 dagen afloopt. Deze extra functies kunnen alleen maar worden ontgrendeld door te kiezen voor de Premium versie van één jaar. Dankzij de laatste updates wordt de gratis versie echter geleverd met een standaard Advanced Heuristic Engine (Shuriken) en geautomatiseerde updatecontroles. Deze waren niet beschikbaar in de vorige versie van het programma.

Malwarebytes installtion

Functies die u krijgt na aankoop van de Premium versie

Terwijl de gratis versie van Malwarebytes anti-malware alleen maar wordt beschouwd als een aanvulling op uw antivirussoftware, kan de Premium versie deze volledig vervangen. Dit programma is een schitterende deal, omdat het licht, snel en betaalbaar is. U kunt de Premium versie rechtstreeks van onze website downloaden.

Malwarebytes anti-malware Premium voor één apparaat (persoonlijk gebruik) kost $39,99 per jaar, terwijl een abonnement voor maximaal 10 computers $59,99 kost. Bovendien krijgt u 25% korting wanneer u kiest voor een abonnement voor twee jaar. Gezien de hoge waarde van real-time bescherming tegen malware is de prijs uiterst betaalbaar. Bovendien biedt een 60-dagen geld-terug-garantie zekerheid. 

Malwarebytes 4.3 is de nieuwste versie van de software die zich onderscheidt door aanzienlijke verbeteringen op het vlak van prestaties en bruikbaarheid. Deze versie is ook uitgerust met meer geavanceerde systeemscancapaciteiten die het mogelijk maken om het apparaat tot viermaal sneller te controleren.

Met versie 3.0 is het programma bijgewerkt met anti-exploit, anti-malware, bescherming tegen gijzelsoftware en websitebeschermingsfuncties die nu samenkomen met de Premium versie van Malwarebytes Anti-Malware. Onmiddellijk na de aankoop van de volledige versie, profiteren gebruikers dus van deze premium functies die het hoogste beschermingsniveau garanderen:

 • Bescherming van de identiteit en privacy van de gebruiker tegen cybercriminelen;
 • Bescherming van documenten en financiële bestanden tegen gijzelsoftware-aanvallen;
 • Bescherming van de gebruiker tegen schadelijke en frauduleuze websites;
 • Het stoppen van malware die de computer vertraagt;
 • Het blokkeren van aanvallen die geïnstalleerde software beschadigen.

Bovendien kunnen Premium-gebruikers hun scans inplannen en instellen dat deze met tussenpozen van 24 uur worden uitgevoerd. Zodra de scan is voltooid, kunt u de gedetecteerde bedreigingen in quarantaine plaatsen en vervolgens verwijderen. 

Malwarebytes scan

Anti-exploit van Malwarebytes: uitzonderlijke functie die je helpt om browseraanvallen te vermijden 

Kwetsbaarheden in software zijn aansprakelijk voor miljoenen infecties online, omdat kwetsbaarheden (bugs) mensen met slechte bedoelingen in staat stellen om kwaadaardige gegevens te injecteren. Zodra de kwetsbaarheid is gedetecteerd, werken de auteurs van de software snel aan een oplossing en brengen ze de update zo snel mogelijk uit. Helaas is er een venster waar gebruikers onbeschermd blijven, en dat is waar anti-exploit van Malwarebytes van pas komt.

Malwarebytes anti-exploit beschermt tegen zero-day-aanvallen die gericht zijn op software en kwetsbaarheden van de browser, waaronder:

 • Beschermt de meeste populaire webbrowsers: Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox en Opera;
 • Verdedigt ingebouwde componenten, zoals Adobe, Java en Flash;
 • Blokkeert verschillende exploitatiesets, waaronder RIG, Magnitude, Blackhole, enz.
 • Beschermt tegen drive-by-downloads/-installaties;
 • Beveiligt kwetsbare programma's, zoals Adobe Reader, MS Office, enz.

Malwarebytes anti-exploit is nu een onderdeel van de Premium versie en is ook beschikbaar als een aparte applicatie in de Beta-versie.

Anti-ransomware van Malwarebytes stopt cryptovirussen voordat ze zelfs maar de versleuteling starten

Gijzelsoftware is een groeiend bedrijfsmodel voor cybercriminelen, omdat er veel succes is geboekt met bedreigingen zoals NotPetya, WannCry en anderen. Zowel bedrijven als regelmatige gebruikers lijden miljoenen dollars schade na een gijzelsoftware-aanval. Bovendien kan waardevolle informatie voor altijd verloren gaan en kan de herstelling van IT-systemen veel tijd in beslag nemen. Hierdoor kan de werking van het bedrijf worden verstoord.

Daarom is bescherming tegen gijzelsoftware op dit moment een must. Anti-ransomware van Malwarebytes is een zeer geavanceerde functie die virussen zoals CryptoLocker, Tesla, CTB-Locker en nog veel meer kan detecteren, blokkeren en elimineren. Om dat te bereiken, houdt het de activiteit van de computer in real-time in de gaten en zodra er voldoende bewijs van verdachte activiteit is verzameld, stopt de anti-ransomware van Malwarebytes de bedreiging voordat het erin slaagt om lokale bestanden te versleutelen.

Anti-ransomware van Malwarebytes is als functie opgenomen in de Premium versie, hoewel gebruikers ook gebruik kunnen maken van een aparte applicatie die gratis is en zich in de bètafase bevindt.

Malwarebytes anti-ransomware

Technologie voor Machineleren: het meest uitzonderlijke kenmerk uitgelegd

Mensen met slechte bedoelingen werken voortdurend aan nieuwe versies van malware die verborgen kunnen blijven en verschillende anti-malwareoplossingen kunnen overtreffen. Gelukkig werken beveiligingsonderzoekers wereldwijd aan precies het tegenovergestelde: technologieën die zulk bedreigend virusgedrag kunnen tegenhouden.

De software van Malwarebytes maakt gebruik van een innovatieve functie: Technologie voor Machineleren. Deze leertechnologie laat de applicatie toe om malware-families te identificeren op basis van gedragstendensen. Als er abnormale veranderingen zijn aangebracht, zal de software deze daarom detecteren en voorkomen. 

Dankzij deze baanbrekende technologie is Malwarebytes in staat om zelfs nieuwe infecties te voorkomen. Hoe meer apparaten het programma gebruiken, hoe groter de kans is dat nieuwe bedreigingen in een vroeg stadium worden gedetecteerd.

Naast Gratis en Premium, biedt de ontwikkelaar nog andere versies aan

Cybercriminelen ontwikkelen voortdurend nieuwe soorten malware, zodat het meer hardnekkig, geavanceerd en compatibel is met meerdere besturingssystemen en platforms. Daarom zet de opkomst van voortdurend veranderende malware beveiligingsonderzoekers aan tot het ontwikkelen van antivirusprogramma's voor Mac-, iOS- en Android-apparaten.

Malwarebytes for Mac

In tegenstelling to wat veel mensen denken, is Mac-malware zeer reëel, zoals blijkt uit ernstige infecties zoals KeRanger. Dit is een virus dat op gijzelsoftware lijkt dat vertrouwelijke informatie van gebruikers vergrendelt en losgeld in Bitcoin eist in ruil voor vrijgave. Bovendien zijn gebruikers beschermd tegen vervelende adware, bloatware, browserkapers en soortgelijke potentieel ongewenste toepassingen die het apparaat kunnen vertroebelen. De app is licht van gewicht en scans worden snel uitgevoerd.

Malwarebytes voor iOS

De innovatieve technologie van Malwarebytes is uniek voor iOS. Beveiligingssoftware is niet alleen in staat om toegang voor gevaarlijke virussen te blokkeren, maar is ook uitgerust met verschillende functies die de privacy en online veiligheid van gebruikers beschermen:

 • Blokkeert spamoproepen – gebruik een vooraf bepaalde lijst met telefoonnummers die bekend staan om het gebruik van oplichters;
 • Filtert sms-berichten die dubieuze links en verdachte berichten bevatten;
 • Werkt als advertentieblokkeerder – voorkomt vervelende pop-ups en omleidingen;
 • Voorkomt dat gebruikers toegang krijgen tot websites die gijzelsoftware, phishing-oplichterij en andere bedreigingen op Safari hosten.

Gebruikers kunnen de app downloaden in de App Store voor iOS-versies 11 en hoger, en gebruiken op iPads en iPods. Bovendien wordt de gratis download samen met een 30-dagen proefversie van Premium geleverd.

Malwarebytes for various platforms

Malwarebytes voor Android

De beveiligingssoftware van Malwarebytes is uitstekend geschikt voor het blokkeren van gijzelsoftware, malware en mogelijk ongewenste programma's. De dynamische PUP-detectiemogelijkheden laten geen enkele adware binnen. Het is voorzien van nuttige functies, zoals:

 • Detecteert en verwijdert malware, adware, gijzelsoftware en andere bedreigingen;
 • Voorkomt dat gebruikers phishing-websites op Chrome betreden door URL's te scannen;
 • Blokkeert oproepen van oplichters (alleen beschikbaar in de VS);
 • Voert privacy-audits uit op het apparaat, zodat gebruikers de machtigingen van applicaties kunnen controleren.

Malwarebytes voor Android is beschikbaar op Google Play en wordt geleverd met een 30-dagen Premium proefversie. Daarnaast ondersteunt de applicatie 11 talen en alle Android 4.4+-apparaten.

Malwarebytes anti-rootkit

Rootkits zijn waarschijnlijk het gevaarlijkste soort infecties, omdat ze zonder de juiste software bijna onmogelijk te detecteren zijn. De kwaadaardige code van de rootkit is versluierd en zorgt ervoor dat andere bedreigingen minder snel op te sporen zijn door de meeste beveiligingsprogramma's. De anti-rootkit van Malwarebytes is een gespecialiseerde applicatie die rootkits kan detecteren en elimineren.

De applicatie kan gebruikers beschermen tegen bedreigingen zoals MoastBoot, MaxSS, Necurs, ZeroAccess, TDL4, Cidox en vele andere.

De anti-rootkit van Malwarebytes is gratis en bevindt zich nog steeds in de bètaversie, een non-profit-product dat nog niet helemaal klaar is. Daarom neemt Malwarebytes geen verantwoordelijkheid voor bugs, fouten of systeemverstoringen als gevolg van de werking van het programma.

Malwarebytes anti-rootkit

Aanbieding
doe het nu!
Download
Malwarebytes Anti Malware Tevredenheid
Garantie
Download
Malwarebytes Anti Malware Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met OS X
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Malwarebytes, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Malwarebytes has a free limited scanner. Malwarebytes offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
Over de auteur
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Het meesterbrein

Ugnius Kiguolis is een professionele malware analyst die tevens de stichter en eigenaar is van zondervirus.nl. Op dit moment neemt hij over als hoofdredacteur.

Contact Ugnius Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Beoordelingen in andere talen