Computer Virussen en Malware

door Lucia Danes - - Bijgewerkt | Het type: Alle

Computer virussen (alias malware) zijn kwaadaardige programma’s die ontworpen werden om niet toegestanen activiteiten op te starten op de aangetaste pc. Ze kunnen tot ernstige computer problemen, dus moet je het installeren van virussen vermijden. Meestal werden computer virussen ontworpen voor het genereren van een inkomen, dus traceren ze je en verzamelen ze identificeerbare en niet identificeerbare persoonlijke informatie. Bovendien kunnen ze omleidingen, vertragingen of gelijkaardige problemen veroorzaken. Adware, Browser hijacker, Ransomware, Trojaans paard en Spyware zijn de populairste malware categorieën.

Malware infecteert het systeem zonder je medeweten of toestemming. Je kan deze kwaadaardige software downloaden in een bundel met ongelicenseerde software, zoals illegale spelletjes, anti-spyware/anti-virus cracks, en gelijkaardige downloads. Je moet ook steeds voorzichtig zijn met mails omdat deze kwaadaardige links of geïnfecteerde bijlagen kunnen bevatten. Tenslotte waarschuwen beveiligingsonderzoekers er ook voor dat illegale sites en misleidende pop-up advertenties gebruikt worden voor het verspreiden van malware. Als een advertenties er te goed uitziet om waar te zijn, negeer ze dan. Bijna al deze programma’s kunnen gestopt worden met de hulp van een betrouwbare anti-malware. Soms, echter, faalt zelfs de krachtigste beveiliging software omdat alle computer virussen constant bijgewerkt worden en het tijd vraagt om nieuwe updates voor anti-malware te ontwikkelen.

De functionaliteit van computer virussen hangt af van het type, maar het verlies van data en geld is een gemeenschappelijk probleem veroorzaakt door kwaadaardige software. Slachtoffers kunnen ook browser gerelateerde problemen (wijzigen van de startpagina/nieuw tabblad, opduiken van reclame, omleidingen naar kwaadaardige sites, etc.) en pc gerelateerde problemen (systeem vertragingen, problemen met het starten van legitieme software, opduiken van nep systeem scanners, etc.) ondervinden. Malware kan je systeem ook infecteren met bijkomende virussen of zelfs proberen om je pc te verbinden met het botnet en hem te gebruiken voor het verspreiden van spam. De meeste dreigingen uit de malware categorie werken op de achtergrond en meestal heb je er geen benul van dat je geïnfecteerd werd. Desalniettemin zouden verdachte processen in het Taakbeheer, het opduiken van vreemde werkbalken op je browser, onbekende wijzigingen in je systeem instellingen en vertragingen je moeten waarschuwen over de beveiliging van je PC..

Als je reeds problemen zoals dit opgemerkt hebt, kan het zijn dat je pc geïnfecteerd werd. Om te weten waar je mee te maken hebt en welke verwijderingsmethode te gebruiken moet je eerst de dreiging identificeren. Dit kan je doen door een bezoekje te brengen aan de computer virussen database of door een volledige systeemscan uit te voeren met één van onze aanbevolen anti-malware programma’s. Als je reeds de naam van je malware weet, kan je de pc ook herstellen door onze gedetailleerde verwijderingsinstructies te volgen of door een volledige systeemscan uit te voeren met dezelfde anti-spyware software. Controleer onze Software sectie om het juiste programma te kiezen. Wij raden aan om onze aanbevolen tools te gebruiken om je pc te herstellen.

Nieuwste Virussen Toegevoegd aan de Database

Informatie up-gedate: 2016-09-06

Lezen in een andere taal