Verwijder Shgv virus (Ontgrendel stappen ingevoegd) / Virus Verwijdering Handleiding

Shgv virus Verwijdering Handleiding

Wat is Shgv ransomware?

Shgv ransomware is een data-blokkerende computer infectie gebouwd voor cryptocurrency afpersing

Shgv ransomwareDe bestandsvergrendelende procedure kan snel zijn

Het Shgv bestandvirus is een schadelijk programma dat is ontworpen om alle persoonlijke gegevens op de computer te versleutelen en vervolgens losgeld te eisen voor de terugkeer ervan. De dreiging slaagt erin om de computer te infecteren met behulp van geïnfecteerde bestanden. Eenmaal in het systeem, codeert het alle persoonlijke foto's, video's, documenten, archieven en andere bestanden met behulp van een sterk encryptie-algoritme, die ook een .shgv extensie aan het proces toevoegt. Slachtoffers hebben niet langer toegang tot deze bestanden en hebben een unieke sleutel nodig die moet helpen bij het decoderen. De specifieke sleutel kost $ 980 in bitcoins.

Zodra de encryptie is voltooid, laat het Shgv-virus een losgeldbrief achter, _readme.txt, met instructies van cybercriminelen. Het legt uit aan slachtoffers wat er gebeurd is met hun bestanden en beweert dat ze deze alleen maar kunnen terugkrijgen door het betalen van losgeld voor een decryptie tool. Voor onderhandelingsdoeleinden verstrekken de oplichters ook e-mailadressen, zoals manager@mailtemp.ch, helprestoremanager@airmail.cc.

Het cryptovirus behoort tot een malware-familie die bekend staat als Djvu ransomware, dat actief is sinds 2018. Ontwikkelaars brengen tot op de dag van vandaag wekelijks nieuwe versies uit. In de losgeldbrief leggen cybercriminelen achter de aanval uit dat je gegevens alleen kunt herstellen door losgeld in bitcoins te betalen.

ATTENTION!

Don't worry, you can return all your files!
All your files like pictures, databases, documents and other important are encrypted with
strongest encryption and unique key.
The only method of recovering files is to purchase decrypt tool and unique key for you.
This software will decrypt all your encrypted files.
What guarantees you have?
You can send one of your encrypted file from your PC and we decrypt it for free.
But we can decrypt only 1 file for free. File must not contain valuable information.
You can get and look video overview decrypt tool:
hxxps://we.tl/t-pk3SGFlmek
Price of private key and decrypt software is $980.
Discount 50% available if you contact us first 72 hours, that's price for you is $490.
Please note that you'll never restore your data without payment.
Check your e-mail “Spam” or “Junk” folder if you don't get answer more than 6 hours.

Hoewel het waar is dat Shgv-virusbestanden een unieke decoderingssleutel vereisen om ze te ontgrendelen, raden experts aan het losgeld niet te betalen. Cybercriminelen komen hun beloften misschien niet na, wat kan leiden tot financiële verliezen. In dit artikel zullen we uitleggen hoe je je kunt ontdoen van malware en lichten we enkele alternatieve methoden voor gegevensherstel toe.

Shgv ransomware is een virus dat Windows-computers aanvalt door gebruik te maken van verschillende infiltratiemethoden. De meest voorkomende voor deze familie is gerelateerd aan piraterijplatformen en bestanden met schadelijke code. De payload van deze ransomware kan gedropt worden wanneer de spam e-mailbijlage wordt geopend en gedownload op het toestel. Experts en onderzoekers raden altijd aan om weg te blijven van dergelijke platformen.

Volgens de virusmakers moeten slachtoffers contact met hen opnemen en hun persoonlijke ID doorgeven om hulp te krijgen. Zodra dat gedaan is, zouden gebruikers verdere instructies moeten ontvangen om verder te gaan met de betaling, in de vorm van Bitcoin cryptocurrency. Toch raden we aan om geen contact op te nemen met de aanvallers, omdat ze misschien niet de vereiste decryptie tool leveren. Bekijk in plaats daarvan de alternatieve methoden die we hieronder aanbieden.

Naam Shgv ransomware
Type Ransomware, cryptovirus, bestandsvergrendelend virus
Malware familie STOP virus/Djvu ransomware
Losgeld bedrag $ 490 tot $ 980
Extensie Bestanden met de extensie .shgv
Losgeldbrief _readme.txt
Contact manager@mailtemp.ch, helprestoremanager@airmail.cc
Bestandsherstel Als er geen back-ups beschikbaar zijn, is het bijna onmogelijk om gegevens te herstellen. Desalniettemin raden wij je aan de alternatieve methoden te proberen die je in sommige gevallen zouden kunnen helpen. We zetten ze hieronder op een rijtje.
Verwijdering malware Voer een volledige systeemscan uit met krachtige beveiligingssoftware, zoals SpyHunter 5Combo Cleaner en Malwarebytes.
Verdeling Bestanden toegevoegd aan spamberichten, illegale softwarepakketten, andere malware
Systeemherstel Malware kan ernstig knoeien met Windows-systemen en fouten, crashes, vertraging en andere stabiliteitsproblemen veroorzaken nadat het is afgesloten. Om het OS te herstellen en te voorkomen dat het opnieuw moet worden geïnstalleerd, raden wij aan het te scannen met het FortectIntego reparatieprogramma

Stap 1: probeer decryptie mogelijkheden

Shgv is een type virus dat wordt geclassificeerd als ransomware omdat het verschillende processen gebruikt enkel en alleen om losgeld te eisen. Deze bedreigingen staan erom bekend dat ze zonder toestemming toegang krijgen tot gebruikerstoestellen en alle bestanden erop versleutelen. Op deze manier kunnen cybercriminelen achter de aanval een losgeldbetaling vragen in ruil voor een unieke sleutel. De belangrijkste cryptocurrency die de criminelen willen bemachtigen, is Bitcoin.

De malware versleutelt alle bestanden met behulp van een krachtig versleutelingsalgoritme en voegt de unieke extensie toe aan elk van de bestanden. Zo kunnen namen worden bepaald voor deze versies op de lijst. Bijvoorbeeld, .yjqs, .mljx, .yqal, .hgsh. Zodra de encryptie is voltooid, schrijven de aanvallers hun bericht en beweren dat ze bereid zijn om de decryptie tool te leveren voor een bepaalde som geld, te betalen in Bitcoin cryptocurrency.

Het Shgv ransomware virusVirusontwikkelaars stellen een losgeldbrief op en posten dat als een tekstbestand

Een andere optie voor de decryptie zou een officiële tool zijn die in staat is om deze bestanden te ontgrendelen. Helaas, een aantal jaar geleden was de familie ontcijferbaar, maar die tools zijn niet langer in gebruik omdat processen werden verbeterd. Deze nieuwste varianten zijn zelden te ontgrendelen. het hangt af van online en offline ID's die ofwel de decryptie laten gebeuren met één algemene sleutel of alle slachtoffers ervan weerhouden hun bestanden te laten herstellen. Je kunt nog steeds proberen om die .shgv bestanden te ontgrendelen.

Als je computer geïnfecteerd is geraakt met een van de Djvu-varianten, kun je proberen Emsisoft decryptor for Djvu/STOP te gebruiken. Het is belangrijk om te vermelden dat deze tool niet voor iedereen zal werken. Het werkt namelijk alleen als gegevens werden vergrendeld met een offline ID als gevolg van malware die er niet in slaagt om te communiceren met zijn externe servers.

Zelfs als jouw geval aan deze voorwaarde voldoet, moet iemand van de slachtoffers criminelen betalen, een offline sleutel achterhalen en deze vervolgens delen met beveiligingsonderzoekers van Emsisoft. Als gevolg hiervan kan het zijn dat je de versleutelde bestanden niet onmiddellijk kunt herstellen. Dus, als de decryptor zegt dat je data was vergrendeld met een offline ID, maar op dit moment niet kan worden hersteld, moet je het later nog eens proberen. Voordat je verdergaat, moet je ook een set bestanden, een versleutelde en een gezonde, uploaden naar de servers van het bedrijf.

 • Download de app van de officiële Emsisoft-website.
 • Nadat je op de Download-knop geklikt hebt, zou er een kleine pop-up onderaan moeten verschijnen, getiteld decrypt_STOPDjvu.exe. Klik erop.
 • Als het User Account Control (UAC) bericht verschijnt, klik je op Yes.
 • Ga akkoord met de licentievoorwaarden door op Ja te klikken.
  Shgv ransomware
 • Nadat de Disclaimer verschijnt, klik je op OK.
 • Het programma zou automatisch de betreffende mappen moeten vullen, hoewel je dit ook kunt doen door onderaan op Map toevoegen te klikken.
  Shgv ransomware
 • Klik op Ontcijfer.
  Shgv ransomware

Vanaf hier zijn er drie mogelijke uitkomsten:

 1. “Ontgrendeld!”: wordt getoond onder bestanden die succesvol zijn gedecodeerd. Deze zijn nu weer bruikbaar.
 2. “Foutmelding: niet mogelijk om bestand met ID te ontgrendelen”: dit betekent dat de sleutels voor deze versie van het virus nog niet zijn opgehaald, dus moet je het later nog eens proberen.
 3. “Dit lijkt een online ID te zijn, ontgrendeling is niet mogelijk”: je kunt geen bestanden decoderen met deze tool.

Stap 2: verwijder de infectie zoals het hoort

Shgv ransomware is een computer infectie die alle persoonlijke bestanden versleutelt met een legerwaardig versleutelingsalgoritme. Er zijn echter veel andere problemen die dit cryptovirus veroorzaakt. Hoewel decryptie en bestandsherstel mogelijk kunnen zijn, is dat niet hetzelfde als het verwijderen van de infectie.

De verwijdering kan het beste worden uitgevoerd met behulp van de juiste op detectie gebaseerde hulpmiddelen, zoals anti-malware. Antivirusprogramma's zoals SpyHunter 5Combo Cleaner kunnen het toestel goed scannen en alle mogelijke malwarebestanden vinden. Schadelijke stukken gerelateerd aan het Shgv-bestandsvirus kunnen worden gedetecteerd en verwijderd met tools zoals deze, maar Malwarebytes of andere AV-programma's kunnen deze systeembestanden niet herstellen of vergrendelde gegevens decoderen. Haal deze dingen niet door elkaar.

Toch moet je de infectie zo snel mogelijk verwijderen. Een tweede encryptieronde is mogelijk als het virus nog steeds actief is en zonder anti-malware tools, kan de dreiging niet worden beëindigd en gestopt. Je loopt het risico dat gegevens permanent beschadigd raken als je toestaat dat de dreiging wordt uitgevoerd en nog steeds bestanden herstelt met behulp van kopieën. Laat het Shgv-bestandsvirus het toestel zeker niet verder beschadigen.

Het Shgv-bestandsvirusAntivirusprogramma's kunnen het probleem verhelpen omdat deze programma's de ransomware opsporen

Zodra een computer geïnfecteerd is met malware, wordt het systeem veranderd zodat het anders werkt. Een infectie kan bijvoorbeeld de database van het Windows-register wijzigen, vitale opstart- en andere secties beschadigen, DLL-bestanden verwijderen of beschadigen enz. Als een systeembestand eenmaal is beschadigd door malware, kan antivirussoftware daar niets meer aan doen en het gewoon laten zoals het is. Bijgevolg kunnen gebruikers problemen ondervinden met de prestaties, de stabiliteit en de bruikbaarheid, tot het punt waarop een volledige herinstallatie van Windows nodig is.

Daarom raden wij het gebruik van een unieke, gepatenteerde technologie van FortectIntego repair ten zeerste aan. Niet alleen kan het virusschade herstellen na de infectie, maar het is ook in staat om malware te verwijderen die al in het systeem is ingebroken, dankzij verschillende engines die door het programma worden gebruikt. Daarnaast is de applicatie ook in staat om diverse Windows-gerelateerde problemen te verhelpen die niet worden veroorzaakt door malware-infecties, bijvoorbeeld blauwe schermfouten, bevriezingen, registerfouten, beschadigde DLL's enz.

 • Download de applicatie door op bovenstaande link te klikken
 • Klik op ReimageRepair.exe
  Reimage download
 • Als User Account Control (UAC) tevoorschijn komt, klik je op Ja
 • Klik op Installeer en wacht tot het programma het installatieproces beëindigd heeft Reimage installation
 • De analyse van je toestel zal onmiddellijk beginnen. Reimage scan
 • Zodra je klaar bent, controleer je de resultaten. Deze worden vermeld in de samenvatting.
 • Je kunt nu op elk van de problemen klikken en ze handmatig oplossen
 • Als je veel problemen ziet die je moeilijk kunt oplossen, raden wij je aan de licentie te kopen en ze automatisch te verhelpen.Reimage results

Stap 3: dubbel-check voor eventuele resterende problemen

Ransomware is een angstaanjagend iets om over na te denken, maar er zijn manieren waarop je jezelf kunt beschermen. Wanneer je computer geïnfecteerd wordt met ransomware, zullen de criminelen vaak bijkomende malware planten. Dit betekent dat het Shgv ransomware virus andere bedreigingen kan hebben om de persistentie van dit cryptovirus te behouden. Je moet de infectie dus op de juiste manier laten verwijderen.

Helaas kan het moeilijk zijn om ransomware te verwijderen. Dit kan zijn omdat het virus je instellingen of programma's op een bepaalde manier gewijzigd heeft, zodat je beveiligingsfuncties met betrekking tot anti-malware tools, zoals firewall bescherming, niet meer gebruiken. Je kunt SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes gebruiken om het Shgv-virus op de juiste manier te verwijderen en dubbel-checken voor getroffen stukken om er zeker van te zijn dat het toestel virus-vrij is.

Door ook FortectIntego te gebruiken, hoef je je geen zorgen te maken over toekomstige computerproblemen, aangezien de meeste snel kunnen worden verholpen door op elk gewenst moment een volledige systeemscan uit te voeren. Het belangrijkste is dat je het vervelende proces van het herinstalleren van Windows kunt vermijden in het geval dat er om een of andere reden dingen mis gaan.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-verwijder-specialist

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Julie Splinters
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen