Microsoft Safety Scanner mening

Microsoft Safety Scanner is een legitieme scanning software ontwikkeld voor de veiligheid van je computer

Microsoft Safety Scanner is een beveiliging software die aangeboden wordt door Microsoft zelf. Gebruikers krijgen de toestemming om handmatig de mogelijkheden van het programma te selecteren om hun computer zijn veiligheid te behouden. Het voert automatisch systeemscans uit op bepaalde inteveallen om te controleren op allerlei potentieel ongewenste toepassingen (POT) en malware.

Voordelen Nadelen Conclusie
Heeft een Volledige, Snelle en Specifieke scan optie Voert geen automatische update uit Microsoft Safety Scanner is een geweldige optie voor een snelle malware verwijdering. Hoewel zij die niet elke tien dagen een antivirus opnieuw willen installeren beter een andere beveiliging software kiezen. 
Laat toe dat je kiest om de geïdentificeerde dreigingen te verwijderen of niet  

Net als andere antivirus programma's heeft Safety Scanner by Microsoft meerdere opties voor het scannen, welke handmatig geselecteerd kunnen worden. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om het volledige systeem te controleren door de Volledige scan optie te kiezen. Het controleert alle mappen op de computer op potentieel gevaarlijke programma's, inclusief:

  • Spyware;
  • Adware;
  • Browser hijackers;
  • Malware;
  • Trojaanse paarden.

De snelle scan van Microsoft Safety Scanner is een optie die minder tijd in beslag neemt voor een snelle controle van het systeem. Helaas, slaat deze optie specifieke mappen, die meestal niet gebruikt worden door cybercriminelen voor het verbergen van kwaadaardige programma's, over. Tevens bestaat het risico dat de beveiliging software tijdens de procedure specifieke cyberdreigingen kan missen.

Microsoft Safety Scanner image

Daarnaast voorziet Microsoft Safety Scanner voor Windows 10 nog een andere optie voor hen die graag specifieke bestanden controleren. Gebruikers kunnen verdachte bestanden uploaden voor controle. Dit is een geweldige optie om de veiligheid van je computer te waarborgen en te vermijden dat je potentieel ongewenste toepassingen (POT) download bij het installeren van software van derden.

Volgens de experts worden gebruikers, na het uitvoeren van een scan met Microsoft Safety Scanner, voorzien met de lijst van programma's die als kwaadaardig of potentieel gevaarlijk voor het computersysteem gedetecteerd werden. Tevens kunnen mensen kiezen of ze de malware willen verwijderen met de huidige antivirus of dat ze een andere verwijderingstool willen gebruiken. 

De beveiliging software voert geen automatische update uit

De Microsoft Safety Scanner beoordeling is de plaats om zowel de voordelen als de nadelen van het beveiligingstool aan bod te laten komen. Hoewel deze software tal van geweldige functies bevat die zeer nuttig zijn voor de dagelijkse computergebruiker, zijn er ook wat nadelen die voor sommige mensen een afknapper kunnen zijn.

Microsoft Safety Scanner illustration

Het belangrijkste nadeel van het product is dat het geen automatische updates uitvoert. Dit heeft tot resultaat dat je de Microsoft Safety Scanner moet verwijderen en daarna opnieuw moet installeren. Deze procedure dient elke tien dagen te worden herhaald omdat de ontwerpers de database regelmatig bijwerken om ervoor te zorgen dat gebruikers beschermd blijven.

Anders is de verouderde Microsoft Safety Scanner voor Windows niet praktisch — nieuwe cyberdinfecties zitten niet in de database. De beveilging software kan de nieuwe kwaadaardige programma's dan ook niet identificeren of van het geïnfecteerde systeem verwijderen. 

Denk eraan dat als het steeds opnieuw installeren van de Microsoft Safety Scanner geen optie voor je is, er de mogelijkheid is om Microsoft Security Essentials te downloaden wat de volledige versie van de beveiliging software bevat. Met andere woorden, je hoeft de tool niet langer handmatig bij te werken. 

Microsoft Safety Scanner in vergelijking met andere beveiligingstools:

Voordat gebruikers beslissen om Microsoft Safety Scanner te downloaden, zoeken ze meestal eerst naar alternatieve antivirussen om te vergelijken en de beste te kiezen. Onze experts hebben een korte beoordeling gemaakt van andere beveiligingstools om je te helpen bij het kiezen van de malware verwijdering software die het beste bij je noden past. 

Daarnaast is het ook zo dat sommige mensen melden dat ze het downloaden van Microsoft Safety Scanner niet kunnen voltooien. In dit geval, moet je jezelf ervan verzekeren dat je de officiële Microsoft site gebruikt en je computer niet geïnfecteerd werd met malware. Je kunt hier de beveiligingstoepassing downloaden. 

Microsoft Safety Scanner vs. Windows Defender 

Microsoft Safety Scanner comparison to Windows Defender

Windows Defender is een ingebouwd beveiligingstool dat reeds geïnstalleerd is op het besturingssysteem. Het is een geweldige tool die niet voor voor conflicten met andere toepassingen zorgt. Daarnaast blijft het ook actief zolang er geen andere antivirus op de computer geïnstalleerd is. Mensen kunnen er dus zeker van zijn dat hun systeem steeds beschermd is.

Windows Defender
Voordelen Nadelen Conclusie
Naast een Volledige, Snelle en Aangepaste scan voorziet het ook een scan Detecteerd enkel spyware in Windows 7 en lager Windows Defender is een uitstekend ingebouwd beveiligingstool dat moeilijk te verwijderen cyberdreigingen kan detecteren voordat Windows volledig geladen is. Hoewel gebruikers met vorige versies van Windows het gebruik van een andere antivirus moeten overwegen voor een extra laag bescherming. 
Blijft actief op het systeem zolang er geen andere antivirus aanwezig is  

Windows Defender is in vergelijking met Microsoft Safety Scanner enkel efficiënt bij Windows 7 en hoger. Dit komt omdat het beveiligingstool geen malware bescherming omvat in de vorige Windows versies. Daarom is het nodig dat mensen een extra antivirus gebruiken samen met deze toepassing.

Bovendien voorzien beide toepassingen hun gebruikers met de mogelijkheid te kiezen tussen meerdere scan opties — Volledige, Snelle en Aangepaste Scan. Windows Defender biedt echter de mogelijkheid het Windows systeem te scannen voordat het volledig geladen is. Met andere woorden, de Offline scan is ontworpen om te zoeken naar malware voordat er ook maar een proces gestart is en het kwaadaardige programma hulpeloos is. 

Al bij al zijn Microsoft Safety Scanner en Windows Defender geweldige tools die elkaar kunnen aanvullen als je de maximale bescherming voor je systeem wenst. Gelukkig kunnen gebruikers van Windows 7 en lager beide toepassingen tegelijkertijd gebruiken.

Microsoft Safety Scanner vs. Malwarebytes Free

Microsoft Safety Scanner and Malwarebytes review

Malwarebytes Free is een andere geweldige beveiligingstool die gebruikers helpt hun systeem te beschermen tegen allerlei cyberdreigingen, inclusief spyware, POT, adware, etc. Het heeft echter geen real-time bescherming, dus kan het enkel gebruikt worden als een extra tool bij de primaire antivirus.

Malwarebytes Free
Voordelen Nadelen Conclusie
Voltooid het scannen van de computer sneller dan andere apps Voorziet enkle een Volledige scan optie Malwarebytes Free is een geweldige keus voor zij die niet veel willen investeren in de beveiliging van hun computer. Hoewel, het kan enkel gebruikt worden als extra software bij de antivirus met real-time bescherming.
Gratis    

Volgens de analyse van experts, is Malwarebytes Free een gemakkelijk te gebruiken toepassing die je computer snel scant op malware. Hoewel, de reseltaten zijn niet altijd bevredigend. Het zou dus verstandig zijn om je computer nog een te controleren met een andere beveiligingsprogramma zoals Microsoft Safety Scanner. 

Bovendien kan je bij Microsoft Safety Scanner uit de meerdere scan opties kiezen, Furthermore, Malwarebytes Free laat je enkel toe het volledige systeem te scannen. Mensen die dus graag de mogelijkheid hebben om te kiezen uit verschillende opties kunnen minder tevreden zijn met deze antivirus. 

Om te besluiten, Microsoft Safety Scanner en Malwarebytes Free zijn twee geweldige beveiligingstoepassingen.Hoewel de antivirus van Microsoft aantrekkelijker kan zijn voor hen die meerdere opties willen hebben bij het scannen van hun computer op malware en andere kwaadaardige programma's.

Aanbieding
Over de auteur
Lucia Danes
Lucia Danes - Virus onderzoeker

Contact Lucia Danes
Over het bedrijf Esolutions

Beoordelingen in andere talen