Verwijder Uigd virus (virus) - Ontgrendel methodes bijgevoegd

Uigd virus Verwijdering Handleiding

Wat is Uigd ransomware?

Het Uigd-bestandsvirus kan het toestel verder beschadigen dan veelvoorkomende bestanden, dus verwijder het zo snel mogelijk

Uigd ransomwareBedreigingen kunnen toestellen stilletjes infecteren, maar een losgeldbrief verklaart de kwestie als de gegevens vergrendeld zijn.

Uigd ransomware is een virus dat Windows-computers aanvalt door gebruik te maken van verschillende infiltratiemethodes meestal gerelateerd aan schadelijke distributie van bestanden. Eenmaal binnen gebruikt het een encryptie-algoritme om alle documenten, archieven, video's, muziek en andere bestanden op te sluiten. De tweede fase van de infectie is het toevoegen van de extensie .uigd extensie. Daarna levert ransomware een losgeldbrief in de vorm van een tekstbestand met de extensie _readme.txt, dat instructies bevat over hoe de versleutelde gegevens te herstellen en andere details die criminelen willen delen met slachtoffers.

De makers van deze malware vertrouwen op schriktactieken en valse beweringen over mogelijke decoderingsmethoden om mensen te overtuigen om te betalen. De betaling is in Bitcoin en cyberafpersers bieden zelfs 50% korting voor het losgeld in de eerste 72 uur, omdat geld het belangrijkste en waarschijnlijk enige doel is. Aangezien deze mensen niet om je bezittingen geven, raden experts aan om uit de buurt van deze mensen te blijven en in plaats daarvan het virus te verwijderen.

Volgens de makers van het Uigd-virus moeten slachtoffers contact met hen opnemen via support@sysmail.ch, supportsys@airmail.cc e-mail, en hun persoonlijke ID geven die vermeld staat op de losgeldbrief. Eens dat gedaan is, zouden gebruikers verdere instructies moeten ontvangen en kunnen ze verdergaan met de betaling die zou moeten leiden tot het verkrijgen van een decryptietool of -sleutel. Dit gebeurt echter zelden. Over het algemeen zou contact opnemen met criminelen kunnen leiden tot geldverlies en nog meer gevaarlijke infiltraties.

Uigd ransomware is een type virus dat is geclassificeerd als gijzelsoftware vanwege het eisen van losgeld en het vergrendelen van bestanden. Deze bedreigingen staan erom bekend dat ze zonder toestemming toegang krijgen tot toestellen en alle bestanden erop versleutelen. Op deze manier kunnen cybercriminelen achter de aanval losgeld vragen in ruil voor een unieke sleutel. Er zijn echter nog andere problemen die deze malware veroorzaakt.

Gijzelsoftware in detail

Naam Uigd ransomware
Type Cryptovirus, bestandsvergrendelende malware
Extensie .uigd verschijnt na de originele bestandsnaam en het bestandstype
Malware familie STOP-virus/ Djvu ransomware
Losgeldbrief _readme.txt
Losgeldbedrag $ 490/ $ 980 in Bitcoin
Distributie Bestanden worden bij e-mails gevoegd, toegevoegd aan software cracks, game cheats
Detectienamen Win32:CrypterX-gen [Trj], HEUR:Trojan.Win32.Strab.gen, Trojan.DownLoader44.46650, etc
Verwijdering Anti-malwaretools zijn de enige software die de infectie zeker van het toestel kunnen verwijderen.
Herstelling Laat FortectIntego draaien om de problemen met je systeemgegevens en prestaties op te lossen.

De malware versleutelt alle bestanden met behulp van een krachtig versleutelingsalgoritme en voegt de unieke extensie toe aan elk van deze bestanden. Bijvoorbeeld, een bestand 'picture.jpg' wordt veranderd in een 'picture.jpg.uigd', waardoor de gewijzigde gegevens onbruikbaar worden. Zodra de encryptie is voltooid, laat het virus een losgeldbrief vallen. Dit is een bericht van de makers dat op je bureaublad wordt geplaatst.

Het kan ook verschijnen op andere locaties binnen de computer, zoals mappen die de vergrendelde bestanden bevatten. In de nota schrijven de aanvallers dat ze bereid zijn om de decryptietool vrij te geven voor een bepaalde som geld, te betalen in Bitcoin. Dit zijn echter valse beweringen en je moet het bericht volledig negeren.

Uigd-bestandvergrendelaarInfecties kunnen processen in gang zetten die ervoor zorgen dat het virus blijft bestaan, dus je moet het zo snel mogelijk verwijderen.

1. Verwijder de infectie en andere relevante files

Dit type malware zal verschillende bestanden vrijgeven met zijn payload en zich vervolgens hechten aan processen om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Intussen vergrendelt het ook belangrijke functies op het toestel die interfereren met bestandsherstelprocessen. Uigd ransomware probeert met andere schadelijke processen en activiteiten te zorgen voor persistentie, zodat gebruikers het niet makkelijk kunnen verwijderen.

De virussen die je systeem aanvallen kunnen ernstig zijn en belangrijke gegevens of programma's beschadigen. Je zou kunnen denken dat het betalen van het losgeld je ervan af zou helpen, maar je moet weten dat er geen garantie is dat dit zal werken! De beste manier is om een infectie onmiddellijk te verwijderen voordat er schade optreedt door gebruik te maken van anti-malwaretools.

Apps zoals Malwarebytes of SpyHunter 5Combo Cleaner kunnen helpen het Uigd-bestandsvirus te verwijderen, omdat hun detectie tarieven laten zien hoe succesvol ze zijn geweest in het helpen van mensen om om te gaan met deze bedreigingen. Schadelijke procedures kunnen leiden tot ernstige problemen, dus hoe eerder je de dreiging verwijdert, hoe sneller je kunt overgaan tot bestandsherstel. Merk op dat decryptie en virusverwijdering twee afzonderlijke procedures zijn.

Uigd-bestandsvirusRansomware controleert andere processen terwijl gegevens worden vergrendeld.

2. Herstel systeemperformantie en data

Zodra een computer geïnfecteerd is met malware wordt het systeem veranderd zodat het anders werkt. Een infectie kan bijvoorbeeld de database van het Windows-register wijzigen, vitale opstart- en andere onderdelen beschadigen, DLL-bestanden verwijderen of beschadigen enz. Als een systeembestand eenmaal is beschadigd door malware, kan antivirussoftware daar niets meer aan doen. In dit geval moet je het dus gewoon laten zoals het is.

Daarom raden we ten zeerste het gebruik aan van een unieke, gepatenteerde technologie van FortectIntego herstel. Niet alleen kan het virus schade herstellen na de infectie, maar het is ook in staat om malware te verwijderen die al in het systeem is ingebroken, dankzij verschillende engines die door het programma worden gebruikt. Daarnaast is de applicatie ook in staat om diverse Windows-gerelateerde problemen te verhelpen die niet worden veroorzaakt door malware-infecties, bijvoorbeeld blauwe schermfouten, bevriezingen, registerfouten, beschadigde DLL's enz.

 • Download de applicatie door op bovenstaande link te klikken.
 • Klik op ReimageRepair.exe
 • Als je Gebruikersaccountbeheer te zien krijgt (UAC), klik je op Ja.
 • Klik op Installeren en wacht tot het programma het installatieproces voltooit. Reimage installation
 • De analyse van je toestel zal onmiddellijk beginnen.
 • Controleer na afloop de resultaten. Deze worden vermeld in de samenvatting.
 • Je kunt nu op elk van de problemen klikken en ze handmatig oplossen.
 • Als je veel problemen ziet die je moeilijk te verhelpen vindt, raden we je aan de licentie te kopen en ze automatisch te verhelpen.Reimage results

3. Probeer eventueel de ontgrendelingstool

De dreiging behoort tot een familie genaamd Djvu ransomware die enkele jaren geleden voor het eerst opdook. Tegenwoordig slagen de makers van de dreiging erin om de code een beetje te wijzigen en wekelijks of zelfs drie keer per week nieuwe versies vrij te geven. Zo hebben gebruikers en onderzoekers het moeilijk als het gaat om de analyse en de ontwikkeling van ontgrendelingstools.

Voorheen waren deze bedreigingen die met de groep in verband werden gebracht decodeerbaar. Veel mensen slaagden er dan ook in hun bestanden terug te krijgen met behulp van een van de decryptiesleutels die door het onderzoeksteam waren verkregen. Toen werden vooral offline ID's gebruikt die alleen uniek waren voor een versie van het virus. Uigd ransomware en andere versies gebruiken nu echter alleen online ID's. Deze worden uniek gevormd voor elk individueel apparaat dat getroffen is door de infectie.

Als je computer geïnfecteerd is geraakt met een van de Djvu-varianten, moet je proberen Emsisoft decryptor for Djvu/STOP te gebruiken. Het is belangrijk om te vermelden dat deze tool niet voor iedereen zal werken. Het werkt alleen als gegevens werden vergrendeld met een offline ID als gevolg van malware die er niet in slaagt om te communiceren met zijn externe servers.

Zelfs als jouw geval aan deze voorwaarde voldoet, moet iemand van de slachtoffers criminelen betalen, een offline sleutel achterhalen en deze vervolgens delen met beveiligingsonderzoekers van Emsisoft. Als gevolg hiervan kan het zijn dat je de versleutelde bestanden niet onmiddellijk kunt herstellen. Dus, als de decryptor zegt dat je data was vergrendeld met een offline ID, maar op dit moment niet kan worden hersteld, moet je het later proberen. Je moet ook een set bestanden (een versleutelde en een gezonde) uploaden naar de servers van het bedrijf voordat je verdergaat.

 • Download de app van de officiële Emsisoft-website.Uigd ransomware
 • Nadat je op de knop Downloaden hebt geklikt, zou je onderaan een klein popupvenster, genaamd decrypt_STOPDjvu.exe, moeten zien. Klik erop.
  Uigd ransomware
 • Als je Gebruikersaccountbeheer te zien krijgt (UAC), klik je op Ja.
 • Ga akkoord met de Licentievoorwaarden door op Ja te klikken.
  Uigd ransomware
 • Nadat de disclaimer tevoorschijn is gekomen, klik je op OK.
 • Het programma zou automatisch de betreffende mappen moeten vullen, hoewel je dit ook kunt doen door onderaan op Map toevoegen te klikken.
  Uigd ransomware
 • Klik op Ontgrendelen.

Van hieruit zijn er drie verschillende mogelijkheden:

 1. 'Ontgrendeld' wordt getoond onder bestanden die succesvol zijn gedecodeerd. Deze zijn nu weer bruikbaar.
 2. 'Foutmelding: onmogelijk om bestand te ontgrendelen met ID': dit betekent dat de sleutels voor deze versie van het virus nog niet zijn opgehaald, dus je moet het later nog eens proberen.
 3. 'Het ziet ernaar uit dat dit ID een online ID is, ontgrendeling is niet mogelijk': je kunt geen bestanden decoderen met deze tool.

Deze nieuwe vorm van gijzelsoftware komt na 400 andere bedreigingen die wekelijks in het wild zijn vrijgegeven. Dit betekent dat het een van de vele versies is die niet veel veranderingen ondergaan voordat ze in deze groep worden toegevoegd. Kenmerken zoals losgeldbrieven en zelfs contact e-mails veranderen soms, maar dit gebeurt in feite slechts zelden. Uigd ransomware komt na andere niet-ontgrendelbare versies zoals Xcbg, Iios en Eyrv. Je moet vertrouwen op nuttige hulpmiddelen zoals SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes, FortectIntego en de infectie zo snel mogelijk verwijderen.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-verwijder-specialist

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Julie Splinters
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen