Wat is aa.hta? Moet ik het verwijderen?

aa.hta – een problematisch uitvoeringsbestand dat gerelateerd is aan de Amazon Assistant app

aa.hta is een uitvoeringsbestand dat nauw gerelateerd is aan de Amazon Assistant browser plug-in. Hoewel het een legitieme app is die gemaakt wrdt door Amazon, hebben zijn bedenkelijke distributietechnieken en opdringerige advertenties die mensen kunnen omleiden naar gevaarlijke sites, voor heel wat twijfels over de app gezorgt. Je moet weten dat als je deze app gebruikt de kans bestaat dat je geïnfecteerd wordt met malware of dat je gevoelige informatie gecompromitteerd wordt. Gebruiker melden ook dat ze moeite hebben met het verwijderen van het Amazon Assistant aa.hta bestand, omdat de verwijderingsknop inactief gemaakt werd.

SAMENVATTING
Naam aa.hta
Type Adware/POT
Gerelateerd aan Amazon Assistant, 7.hta
Gevaar niveau Laag tot medium
Distributie Software bundelen, verdachte websites
Verwijdering Om verlost te worden van aa.hta, download en installeer je best FortectIntego en voer er een volledige systeemscan mee uit

Hoewel je aa.hta kan verkrijgen na het downloaden van de Amazon Assistant vanop officiële websites, is dit niet de meest normale manier om gebruikers te introduceren aan dit bestand op hun computer. Slachtoffers melden dat ze het uitvoeringsbestand zagen in het taakbeheer na het updaten van MS Edge of het installeren van een Java update via de automtische instellingen. Dit type van distrubitie noemt men software bundelen en wordt vaak gebruikt door freeware ontwerpers (in dit geval Amazon).

Het voornaamste probleem met aa.hta is dat het je Google Chrome, Internet Explorer, Safari, Mozilla Firefox of andere browsers spamt met eindeloze advertenties die gevuld kunnen zijn met beledigende inhoud die zijn slachtoffers naar potentieel gevaarlijke domeinen op het internet leidt. Gebruikers kunnen ook gestoord worden door winkel aanbiedingen, prijsvergelijkingen en gelijkaardige advertenties, maar deze aanbiedingen zijn niet altijd echt. Daarnaast kan het ook je browser instellingen wijzigen zonder je toestemming.

Sommige mensen kunnen geloven dat ze geïnfecteerd werden met het Amazon Assistant aa.hta virus, aangezien sommige activiteiten van deze ongewenste toepassing er extreem kwaadaardig uitzien. Bijvoorbeeld, in sommige gevalle, zien de gebruikers van zodra ze hun computer starten meerdere pop-up vensters die elke 10-30 seconden opnieuw openen en hun bureaublad raakt vol met lege vensters die bovenaan het volgende weergeven:

C:\Program Files (x86)\Amazon\Amazon Assistant\aa.hta. 

Dit proces wordt continu herhaald, het is dus niet verwonderlijk dat gebruikers verwijderingsoplossingen proberen te vinden voor aa.hta. Desalniettemin is deze app geen virus dus zal beveiliging software het niet detecteren. Je kan het programma echter handmatig verwijderen en verlost worden van al zijn gerelateerde problemen. Kom te weten hoe je dit doet onderaan dit artikel.

Het verschijnen van aa.hta in het Taakbeheer kan ook een indicatie zijn van een ernstige malware infectie. Virussen, in het bijzonder Trojaanse paarden, staan gekend voor het overnemen van een originele naam of systeembestanden om detectie te vermijden. Je moet je zeker zorgen beginnen maken als je meerdere versies van aa.hta actief ziet. Ongeacht de symptomen, zou je het systeem moeten scannen met FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes en je ervan verzekeren dat er zich geen kwaadaardig programma op je pc bevind.

Ongewenste toepassingen infiltreren machines zonder toestemming

De meeste gebruikers die kloegen over aanpassingen aan hun browser en systeem instellingen melden dat ze nooit zelf extra toepassingen installeerden. Dit is geen verrassing, omdat de meeste ongewenste apps machines binnendringen als optionele componenten in software bundels. Deze methode laat toe dat freeware en shareware ontwerpers ongewenste apps op gebruikers hun apparaten plaatsen en geld verdienen aan elke uitgevoerde installatie.

Om dit te vermijden moet je aandachtiger zijn tijdens het downloaden en installeren van gratis software vanop het internet. Het ding is de installatie niet te snel te willen afhaspelen en te kiezen voor de Geavanceerde of aangepaste installatie instellingen. Op deze manier zal je in staat zijn om verlost te worden van alle optionele componenten voor de installatie van de gewenste app voltooid werd. Ondanks de aanbevelingen, kies nooit voor de Aanbevolen of Snelle installatie methode.

Beveiligingsonderzoekers sporen mensen ook aan om niet zomaar spam mails te openen of naar websites met dubieuze inhoud te surfen, inclusief porno, gokken, bestand delen en andere domeinen.

Verwijder aa.hta veilig

Als het aa.hta uitvoeringsbestand een virus is (denk eraan dat het virus  moeilijk te herkennen kan zijn), raden we je aan om beveiliging software te installeren – FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes. Deze programma's vinden en verwijderen zelfs de hardnekkigste malware infecties. Bovendien zal dit proces slechts enkele minuten duren om te voltooien. Als het aa.hta virus je reeds een tijdje stoort, is de kans groot dat er ook nog andere POT op je systeem aanwezig zijn.

Niettemin kan je aa.hta ook handmatig verwijderen. Voor een eenvoudige handleiding, volg je onze Amazon Assistant virus verwijderingshandleiding

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
Over de auteur
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Olivia Morelli
Over het bedrijf Esolutions