Haal CPU Miner weg (virus) - geüpdatet dec 2021

CPU Miner Verwijdering Handleiding

Wat is CPU Miner?

CPU Miner: een schadelijk programma dat wordt gebruikt om cryptocurrency te genereren

Afbeelding van het CPU Miner virus

CPU Miner is een schadelijk programma dat veel van de CPU's van de computer gebruikt om digitale valuta te delven. Oplichters creëerden tal van virussen om verschillende cryptocurrencies te delven, waaronder Bitcoin, Monero, Ethereum, enz. Het grootste probleem is dat gebruikers zich niet bewust zijn van deze activiteit en ernstige computergerelateerde problemen ondervinden. De malware verspreidt zich meestal als een Trojaans paard. Daarom kunnen gebruikers worden misleid om het zelf te downloaden. Ze kunnen zich echter ook verspreiden via softwarebundels om zo ongemerkt het systeem binnen te sluipen.

Bovendien waarschuwden beveiligingsexperts de afgelopen jaren voor talloze gevallen van cryptojacking, waarbij schadelijke codes voor het ontginnen van cryptocurrency werden geïnjecteerd in verschillende websites. Wanneer gebruikers dergelijke sites bezoeken, begint het CPU Miner-virus dus met het stelen van de bronnen van hun computer en het verdienen van virtueel geld.

Naam CPU miner
Soort Trojaans paard, malware
Problemen De applicatie gebruikt bronnen van het toestel om cryptomunten te delven
Gevaar Infectie kan leiden tot andere infiltraties van bedreigingen wanneer het systeem niet veilig en kwetsbaar is
Verspreiding Besmette bestanden, andere virussen, e-mails en gekraakte software
Verwijdering Je hebt een goede anti-malware tool nodig om alle stukken te vinden die te maken hebben met de infectie
Herstel Voer FortectIntego uit en herstel eventuele extra schade

Tot de meest populaire en wijdverspreide mijnbouwers behoren:

Ondanks de verscheidenheid aan illegale CPU-mijnbouwprogramma's, gedragen ze zich allemaal ongeveer hetzelfde. Zodra ze het systeem binnendringen, starten ze schadelijke processen op die te zien zijn in Windows Taakbeheer, bijvoorbeeld minergate.exe, Intelmain.exe en andere.

Processen die behoren tot cryptocurrency miners kunnen tot 90% van de systeembronnen van de computer gebruiken. Deze activiteit kan leiden tot een beschadigde grafische kaart, oververhitting van de computer en een hogere elektriciteitsrekening. Als gevolg van het hoge CPU-gebruik wordt een computer traag, programma's reageren mogelijk niet of worden niet geopend.

Specialisten van dieviren.de waarschuwen dat hoog CPU-gebruik gevaarlijk is voor computers. Dus als je niet wilt dat je toestel fysiek beschadigd raakt, moet je de dreiging onmiddellijk verwijderen.

We raden je aan FortectIntego te gebruiken om CPU Miner te verwijderen. Beveiligingssoftware kan het Trojaanse paard namelijk onmiddellijk van het toestel verwijderen. Bovendien kan de door ons voorgestelde tool je helpen om de door miners toegebrachte schade te herstellen.

Het beeld van CPU MinerDit Trojaans paard kan meer dan 90% van de bronnen van de computer gebruiken.

Cryptocurrency miners gebruiken listige methodes om toestellen te infiltreren

Oplichters kunnen het CPU Miner virus verspreiden als legitieme programma's, browser extensies, of software updates. Daarom kunnen gebruikers gemakkelijk worden misleid om het zelf te installeren. Om deze reden raden beveiligingsexperts aan voorzichtig te zijn met het downloaden van gratis toepassingen.

Voordat je akkoord gaat met het installeren van software, moet je:

  1. De informatie over de ontwikkelaar controleren;
  2. Programma's downloaden van de officiële websites van de ontwikkelaar;
  3. Gebruikersrecensies over het programma lezen;
  4. EULA, Privacybeleid of soortgelijke documenten lezen die door ontwikkelaars worden verstrekt.

Cryptocurrency miners kunnen echter ook geruisloos het systeem infiltreren. Makers van dergelijke schadelijke programma's vertrouwen meestal op bundeling, een bedrieglijke software marketing methode die miners aan het freeware of shareware pakket kan toevoegen. Wanneer een gebruiker geen aandacht besteedt aan deze procedure, laat hij of zij de mijnwerker in het systeem stappen. Je kunt dit echter vermijden.

Zorg er eerst en vooral voor dat je Aangepaste of Geavanceerde installatie van de freeware selecteert om meer kennis te krijgen over optionele componenten. Nadat je dat gedaan hebt, moet je alle vooraf aangevinkte vinkjes weghalen die je kunnen proberen te informeren over CPU Miner en andere verdachte componenten.

Nieuwe cryptojacking methodes maken het mogelijk CPU te stelen zonder software te installeren

Desondanks zijn Trojaanse paarden een zeer doeltreffende infiltratiestrategie; cybercriminelen hebben een meer geavanceerde methode gevonden om digitale munten te delven. Criminelen vallen populaire websites aan en injecteren schadelijke JavaScript-code die het mogelijk maakt cryptocurrency te delven zodra een bezoeker een gecompromitteerde website bezoekt.

Dergelijke cryptojacking-aanvallen troffen Britse, Amerikaanse en Australische overheidswebsites, websites voor volwassenen, entertainment en vele andere sites. Terwijl sommige CPU Miners hun activiteit stoppen wanneer een gebruiker een gecompromitteerde website verlaat, gaan anderen door met hun werk door een pop-undervenster weer te geven dat zich achter de klok op de Windows-taakbalk verbergt.

Als je dus merkt dat je browser en computer erg traag werken, moet je Taakbeheer openen en aandachtig de lopende processen bekijken. Stop alle verdachte items die veel CPU gebruiken. Als het hoge CPU-gebruik terugkomt, moet je het systeem controleren op schadelijke software.

Identificeer en verwijder CPU Miner van je computer

Infiltratie van malware kan moeilijk op te merken zijn. Als je echter te maken hebt met onderstaande problemen, moet je wellicht verdergaan met de verwijdering van CPU Miner:

  • Algemene traagheid van de computer;
  • Toename van het aantal advertenties, pop-ups en banners die op de browser verschijnen
  • Browseromleidingen naar tech support scams, nep updates of andere dubieuze websites;
  • Verdachte processen die in Taakbeheer draaien;
    installatie van onbekende programma's of extensies.

Om deze activiteiten te stoppen en CPU Miner van je computer te verwijderen, moet je een gerenommeerd malwareverwijderingsprogramma gebruiken. Installeer nieuwe of update je huidige antivirus en voer een volledige systeemscan uit. Alle grote beveiligingsleveranciers zijn in staat om cryptocurrency miners te detecteren en te verwijderen.

Ons team raadt echter ten zeerste aan om Malwarebytes of SpyHunter 5Combo Cleaner te gebruiken. Als je problemen hebt met het verwijderen van malware, volg dan onderstaande instructies. In sommige gevallen kunnen Trojaanse paarden de installatie van of toegang tot beveiligingssoftware blokkeren om eliminatie te voorkomen. Je kunt het virus echter nog steeds uitschakelen. Denk ook aan de toestand van je toestel en voer FortectIntego uit om eventuele schade te herstellen.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen