Wat is LockApp.exe? Moet ik het verwijderen?

LockApp.exe is een proces dat een hoog CPU gebruik veroorzaakt voor crypto delven activiteiten

LockApp.exe is een uitvoeringsbestand dat ook onder de categorie van cryptomunten delvers valt (bijv., Bitcoin, Monero). Hoewel er een legitiem proces is dat onder dezelfde naam actief is, kan LockApp.exe onder bepaalde omstandigheden duiden op een infectie van de pc. Eén ervan is het overdreven CPU gebruik door LockApp.exe wat kan leiden tot overhitting van het systeem of permanente schade. 

Naam LockApp.exe
Type Cryptomunt delver
Gevaar niveau Hoog. Kan permanente schade aanrichten op de pc als het op gedurende een lange termijn op het systeem blijft staan
Symptomen Kan het gebruik van de CPU tot 100% verhogen, programma's crashen, en het systeem loopt vast
Distributie Kan geplaatst worden door verdachte P2P bedtanden delen sites of malvertising campagnes
Verwijdering De enige manier om LockApp.exe met al zijn componenten te verwijderen is automatisch. Gebruik FortectIntego hiervoor

Meestal kunnen mensen onbewust de LockApp.exe crypto-delver installeren als onbetrouwbare programma's downloaden vanop peer-to-peer (P2P) netwerken. Aangezien het uitvoeringsbestand geen zichtbaar venster heeft, is het moeilijk om de infectie te detecteren. Hoewel, sommige gebruikers kunnen een overmatige gebruik van de CPU door LockApp.exe vaststellen in het Taakbeheer. 

Het doel van LockApp.exe is om de bronnen van de doelwit computer te gebruiken voor crypto delven activiteiten. Met andere woorden, de ontwerpers van dit kwaadaardige programma ontvangen geld door het illegaal gebruiken van de bronnen van een systeem. Momenteel is er nog geen informatie ove welke digitale munt gedolven wordt door het LockApp.exe virus.

Desondanks kunnen, als je LockApp.exe niet verwijdert, cybercriminelen de aangetaste computers verbinden in botnets wat eventueel nog schadelijkere gevolgen kan hebben. LockApp.exe kan de volgende problemen veroorzaken:

  • Systeem vertragingen;
  • Crashes;
  • Sommige programma's laden misschien niet;

Bovendien loopt niet enkel je computer een risico als LockApp.exe werd geïnstalleerd. Kwaadaardige programma's hebben de neiging meerdere eigenschappen te hebben, en LockApp.exe kan misschien wel worden gebruikt om persoonlijke informatie te verzamelen. Meestal verzamelen criminelen gegevens zoals, e-mailadressen, bankgegevens, aanmeldgegevens en andere informatie die gebruikt kan worden in phishing scams. 

Tevens is het essentieel om LockApp.exe te verwijderen van zodra je het detecteert. Aangezien de crypto delven activiteiten op de achtergrond gebeuren, kunnen gebruikers de infectie misschien niet herkennen. Daarom raden experts aan om een professionele beveiliging software te installeren en regelmatig een volledige systeemscan uit te voeren om te controleren opLockApp.exe. FortectIntego is hiervoor uitermate geschikt.

Digitale munt delvers kunnen zich vermommen als legitieme apps op P2P sites

Hoewel de hackers de malware kunnen infiltreren via kwaadaardige spam e-mails, plaatsen ze het meestal ook op peer-to-peer (P2P) bestanden delen sites. Gebruikers herkennen de nep toepassing niet omdat deze ontworpen is om eruit te zien als een legitieme en onschuldige software. Daarnaast gebruiken ze in sommige gevallen ook de namen van bekende bedrijven hun producten om mensen te misleiden. 

Tevens advisere experts je om voorzichtig te blijven en het dowloaden van software vanop onbeschermde sites te mijden. Haal je toepassingen enkel vanop officiële sites en klik nooit op advertenties die programma's promoten. De beste bescherming is het hebben van een antivirus op je pc. 

Stop het LockApp.exe proces

Cryptomunt delvers hebben tal van componenten die hen helpen om de kwaadaardige activiteit op je computer uit te voeren. Het verwijderen van LockApp.exe is geen gemakkelijke opgave als je niet bekent bent met de infectie. In dit geval is geen enkele normale computergebruiker in staat om alle delver gerelateerde elementen te verwijderen.

Er is echter altijd de mogelijkheid om LockApp.exe te verwijderen door je computer te scannen met een robuuste malware verwijderingstool. Om deze manier zal je niet alleen het LockApp.exe proces stoppen maar ook zeker zijn dat de infectie niet opnieuw zal opduiken. Schaf FortectIntego, of Malwarebytes aan om de procedure te versnellen. 

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
Over de auteur
Alice Woods
Alice Woods

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Alice Woods
Over het bedrijf Esolutions