Wat is trojans en hoe verwijder ik het

door Linas Kiguolis - - Bijgewerkt | Het type: Trojans

Een trojan (of een trojaans paard) is een kwaadaardig computer programma dat gebruikt wordt om het gedoelde PC systeem te infecteren en daar nog meer kwaadaardige activiteiten te veroorzaken. Gewoonlijk dienen zo'n programmas voor het stelen van persoonlijke informatie, het verspreiden van andere virussen of simpel weg de prestaties van de computer te verontregelen.

Bijkomstig kunne hackers het gebruiken voor onbevoegde afstand toegang tot een gecompromiseerde computer, het infecteren van bestanden en het beschadigen van het systeem. Zodra een trojaan paard je computer infiltreert, start het met zichzelf te schuilen van het slachtoffer. Trojans zijn zeer hetzelfde als gewone virussen en zijn zo vrij moeilijk te detecteren.

Dat is waarom je op een respectabel anti-spywre zou moeten kunnen vertrouwen. origineel waren trojans niet bedoelt om zichzelf te verspreiden. Maar de recente versies hebben extra componenten die hun voortplanting gewaarborgen. De activiteit van elke trojaans paard hangt af van de auteur zijn intensies.

Wat is trojans en hoe verwijder ik het

Manieren die gebruikt worden voor het infiltreren van het systeem.

Een deel van de trojans kunnen zichzelf voortplanten en het systeem infecteren zonder de gebruiker het weet. Andere moeten manueel geinstalleerd worden op de computer zoals elke software. In feite zij er vijf algemene ùanieren die gebruikt worden om zulke parasieten het systeem binnen te laten komen.

 • Veel trojans worden verdeeld met de hulp van email berichten, netwerken die bestanden delen en online chats (zoals ICQ, AIM of IRC)
 • Sommige trojans geraken in het systeem door web browser kwetsbaarheden. Hun auteurs runnen onbeveiligde web sites gevuld met kwaadaardige codes of verspreiden onveilige reclame pop-ups. Wanneer de gebruiker  zulke sites bezoekt of op reclame klikt, worden er direct parasieten geinstalleerd. De gebruiker kan niets verdacht opmerken, omdat het gevaar geen setup wizards , dialogen of waarschuwingen vertoont.
 • Trojans worden soms geinstalleerd door andere parasieten zoals virussen, wormen, achterdeuren of zelfs spyware. Ze geraken in het systeem zonder de gebruikers toestemming en tasten iedereen die de computer gebruikt aan. Sommige gevaren kunnen manueel geinstalleerd worden  door kwaadaardige computer gebruikers die genoeg privileges hebben voor software te installeren. Zeer weinig trojans zijn capabel om naar externe systemen te verspreiden met bepaalde beveiligings kwetsbaarheden.
 • Sommige trojans zijn al geintegreerd in bepaalde apllicaties. Zelfs legitieme programmaskunnen ongedocumenteerde fucties hebben zoals het afstand toegang eigenschap. De aanvaller heeft contact nodig met een computer waar zulke software op is geinstalleerd om zo direct een volledige onbevoegde toegang to een systeem te krijgen of de controle over een bepaald programma te krijgen.

Activiteiten die door een trojaans paard kunnen veroorzaakt worden. 

De meeste trojaanse paarden zijn in staat om deze activiteiten te veroorzaken:

 • Infecteren, corrumperen en het overschrijven van bestanden, essentiele systeems componenten en installeren van applicaties. Ze kunnen ook een volledig systeem verwoesten door kritieke bestanden te wissen en het formateren van de harde schijf.
 • Het stelen van financiele data, zoals credit kaart nummers, login namen, paswoorden, waardevolle persoonlijke documenten en anders gevoelige informatie.
 • Het volgen van de gebruiker en elke toets dat de gebruiker intoetst. Trojaanse paarden kunnen ook screenshots nemen en andere activiteiten initierenom specifieke informatie te stelen.
 • Het zenden van alle verzamelde data naar een voorbestemd email adres, het uploaden naar een voorbestemde FTP server of het verplaatsen naar een achtergrond internet connectie van een afstand host.
 • Het installeren van een backdoor of het activeren van eigen componenten om de afstands aanvaller de aangetaste computer te laten overnemen.
 • Het verspreiden van andere gevaarlijke parasieten.
 • Het uitvoeren van Denial of Service (DoS) of andere netwerk aanvallen tegen bepaalde afstands gastheren  of het zenden van overmatig aantal email berichten om zo de voorbestemde computers te laten overlopen.
 • Het installeren van verborgen FTP servers die gebruikt kunnen worden door kwaadaardige personenvoor allerlei illegale doeleinden.
 • Het uitschakelen van antivirus, anti-spyware en andere beveiligings software. Trojaanse paarden kunnen ook essentiele systeem diensten onschadelijk maken en voorkomen dat het standaard systeem werkt.
 • Het blokkeren van de gebruiker zijn toegang tot betrouwbare websites en beveiligings gerelateerde middelen.
 • Het tonen van ongewenste commerciele reclame en pop-ups.
 • Het verminderen van de internet connectie en de computer's snelheid. Het kan ook het systeem beveiliging verminderen en instabiliteit veroorzaken.

Voorbeelden van Trojan horses

Er zijn duizende verschillende trojans. De volgende voorbeelden illustreren hoe schadelijk deze gevaren kunnen zijn.

Trojan.Cryptolocker is een trojan, die is gebruikt om zeer gevaarlijke virusses te kunne verspreiden zoals Cryptolocker en Cryptowall. Het wordt gelooft dat deze trojan ook gebruikt word voor het verspreiden van andere malware, zoals rogue anti-spyware programmas, backdoors en gelijkaardige gevaren. Het verspreid zich met de hulp van valse beveiligings berichten die beweren dat je computer geinfecteerd is met een mogelijk virus. Wanneer de gebruiker op zo'n bericht klikt, komt de trojan het systeem binnen en installeert stilletjes randsomware. Bijkomstig blokkeert het systeem en veroorzaakt valse waarschuwings berichten op het bureaublad van de gebruiker. Je kan dit gevaar ook downloaden op je computer als een bruikbaar emailaanhangsel of als een pop-up add die opteert voor java of flash player te updaten.

Trojan.ZeroAccess is een andere serieus gevaarlijke trojan horse, dat gekend is als max++. Noteer dat er meerdere versies zijn van deze trojan met allemaal hetzelfde doel- het stelen van persoonlijke informatie. Voor dit te bereiken, nemen ze elke toets dat het slachtoffer indrukt op en kunnen ze ook doorgaans screenshots maken. Deze trojan kruipt gewoonlijk in het systeem door verschillende internet bronnen zoals onbebeiligde web paginas of peer-to-peer netwerken, en starten zo hun werk zonder tijd te verliezen.

12Trojan.Win32.Krepper.ab is een zeer gevaarlijke en extreem destructieve parasiet, die er voor kan zorgen dat er serieuze problemen komen voor je computer's stabilitiet. Gewoonlijk geraakt het in je systeem door onbeveiligde internet bronnen, bestanden delende netwerken of online chats. Het werkt stilletjes op de achtergrond, wachtend op een specifieke datum om zijn buit binnen te halen. Op deze speciefieke datum, probeert het Krepper virus de Windows Registry aan te tasten, door verschillende kritieke systeemsfolders te verwijderen en andere destructieve acties te starten. De parasiet detecteert, termineert en maakt volledig lopende antivirus software onbruikbaar. Meer nog is de trojan capabel om zich te verbinden met allerlei kwaadaardige servers en andere schadelijke parasieten van daar te downloaden.

Verwijdering van trojan horse en andere cyber gevaren

Trojans werken op dezelfde manier als gewone virussen en kunnen hierdoor gewoon verwijderd worden van je computer met de hulp van betrouwbare beveiligings software. Je kan best nooit proberen een trojan horse manueel van je computer te verwijderen omdat dit kan leiden tot serieuze problemen en computer en systeems schade. Om het mogelijk te maken om je computer deftig te laten scannen en alle twijfelachtige componenten te vinden. Ze zijn allemaal goedgekeurd voor hun capaciteit om verschillende trojans en hun componenten op te sporen.

Houd er rekening mee dat soms zelfs een vergevorderde  spyware verwijderaar kan falen om jou te helpen in het verwijderen van een bepaalde trojan. Elk van deze gevaren worden constant upgedate en soms zijn deze updates toegevoegd voordat ze zijn opgemerkt door de ontwerpers van anti-spyware software. Als één van deze gebruiksvoorwerpen er niet in slaagd je computer te repareren, kan je altijd ons team contacteren en naar advies vragen.

Nieuwste Virussen Toegevoegd aan de Database

Informatie up-gedate: 2017-12-05

Lezen in een andere taal

Bestanden
Software
Vergelijk