Wat is browser hijacker en hoe verwijder ik het

door Gabriel E. Hall - - Bijgewerkt | Het type: Browser hijacker
12

Browser hijacker is een potentiel ongewild programma, meestal een web browser add-on of een plugin die veranderingen aanbrengt in de web browser's instellingen. Zulke programmas starten hun activiteiten met het veranderen van de startpagina, de  standaard zoekmachine en het nieuwe tab pagina. Zodra als de browser hijacker die veranderingen aanbrengt, krijgt het de mogelijkheid om mensen om te leiden naar voorbestemde websites die proberen hun populariteit te verhogen. Door deze verkregen websites te promoten en hun bezoekers verkeer te verbeteren, verdienen de ontwerpers van browser hijackers hun geld. Helaas is er geen garantie dat deze websites legitiem en schadeloos zijn.

Bijna elke browser hijacker kan informatie verzamelen over de mensen hun surf gewoontes. Zulke programmas weten welke zoektermen je gebruikt, welke sites je het meest bezoekt, welke bestanden je upload, welke informatie je invult en gelijkaardige data, dat beschouwt word als niet persoonlijke identificatie informatie (Non-PII). Echter  frauduleuze versies van browser hijackers kunnen proberen om persoonlijke identificatie informatie te verzamelen en dit tonen aan ongerelateerde partijen. Het kan gezegd worden dat alle programmas die gecatagoriseerd worden als hijackers vrijgegeven worden voor commerciele redenen. Als je je privacy wilt beschermen en je PC beveiliging wilt verbeteren, kan je best browsers hijackers type programmas  van je systeem verwijderen.

Effecten op het systeem en de computer's prestaties

Eens een browser hijacker het gedoelde PC systeem binnenkomt, worden deze typische activiteiten veroorzaakt:

  • Modificaties aan verschillende web browsers. Als ze geinfecteerd zijn met de browser hijacker kan je onbekende thuis paginas, de standaard zoekmachine en nieuwe tab paginas verwachten te ontdekken. Daarnaast kunnen browser hijackers ook items in je bladwijzerlijst toevoegen of verwijderen en deze vullen met onbekende en mogelijks ongewilde bladwijzers. Het start deze systeems veranderingen zonder de gebruiker zijn toestemming.
  • Leidt om naar onbekende domeinen. Browser hijackers worden het meest gebruikt om mensen om te leiden naar voorbestemde websites en promoten ze zo in deze weg. Dit effect wordt bereikt door veranderde zoek resultaten te tonen en soms zelfs achtenswaardige websites te blokkeren. Let op, er is geen enkele garantie dat zulke websites schadeloos zijn, dus omleidingen kunnen je computers beveiliging serieus ondermijnen. 
  • Het verzamelen van persoonlijke niet identificatie informatie. Gelijkaardig aan adware type programmas, kunnen hijackers proberen informatie op te slagen, dat gerelateerd is aan mensen hun activiteit op het web. Volgens de ontwerpers van zulke programmas, verzamelen ze meestal data over de mensen hun activiteit op het web zoals bezochter websites, informatie dat is ingevuld daar, de computer's IP adres, de locatie, het browser type, etc. Echter kunnen frauduleuze mensen zulke software gebruiken voor het verzamelen van login data, contact informatie en andere vertrouwelijke gegevens.
  • Het voorkomen van verwijdert te worden van het systeem. Typisch voorzien browser hijackers geen deinstallatie optie om hun verwijderen te voorkomen. Ze kunnen vertrouwen op browser helper objecten die hun terugkeer kunnen veroorzaken op je browser na het heropstarten van het getroffen PC systeem.
  • Het veroozaken van problemen gerelateerd aan de systeems stabiliteit en prestaties. De meeste browser hijackers vertragen de web browser en de computer zijn prestaties omdat sommige van hen slecht ontworpen zijn. Wanneer je geinfecteerd bent met zulke versies van browser hijacker , kan je ook instabiliteits problemen, errors en algemene prestaties problemen opmerken op jouw computer

Browser hijacker distributie methodes

Vier veelvoorkomende manieren zijn uitgebuit om browser hijackers te verspreiden:

Freeware, shareware of ad-ondersteunende programmas. Let op dat er verscheidene verschillende download managers, video streaming programmas, video recording programmas en gelijkaardige gratis programmas zijn, die gebundeld zijn met verdachte browsers add ons of toolbars. Zelfs vertrouwde producten kunnen opgezet worden om mensen om de tuin te leiden om hun standaardbrowser instellingen te veranderen .

Misleidende officiele websites. Je kan overtuigd worden om misleidende programmas te downloaden, die beschouwt worden als een browser hijacker, manueel. Gelieve zoekmachines, werkbalken, browser toevoegsels en extensies te dubbelchecken alvorens te installeren op jouw computer. Je kan altijd hun namen googelen en zien wat andere mensen er over denken.

Adware-type programmas. Deze potentiele ongewilde programmas zijn ook gebruikt om browser hijackers te verspreiden als optionele componenten. Als eerste raden we je niet aan om adware te downloaden op je systeem. Ook als je denkt dat een opdringerige ad geen slecht ding is, zou je de installatie van zulke software moeten monitorren omdat je heel gemakkelijk een browser hijacker kan installeren op jouw PC.

Valse pop-up ads. Sommige delen van browser hijackers zijn verspreid geraakt met de hulp van valse ads die rapporteren over gemiste updates. Als een pop-up notificatie beweert dat je Java, Flash Player of FLV Player vervallen is , zou je dit moeten negeren omdat het mogelijk is dat het gebruikt is om een onveilig  programma te verspreiden. Eens het slachtoffer op zulke pop-up ad klikt, zullen schadelijke scripts een browser hijacker of gelijkaardig PUP installeren.

De meest voorkomende browser hijackers

delta-homes.com: Duizende mensen zijn getroffen door kwaadaaridge browser hijacker. Het is actief verspreid in een bundel samen met legitieme programmas, dus het is geen verrassing dat zo vele gebruikers het ontdekt hebben op hun computers zonder de installatie goed te keuren. De laatste versies van Delta Homes virus kunnen enkel verwijderd worden met de hulp van een geupdate anti spyware.

mystartsearch.com: Een ander duidelijk voorbeeld van een browser hijacker. Maakt niet uit hoe aantrekkelijk het lijkt, ads die ten toon worden gespreid door dit kunnen gevaarlijk zijn. Mystartsearch kan manueel of automatisch verwijderd worden, maar 2spyware onderzoekers raden aan de 2 de verwijderings methode te gebruiken. Anders kan je niet zeker zijn ofdat je alle additionele componenten ook verwijderd zijn van je computer.

dregol.com: Je zou voorzichtig moeten zijn met deze zoekmachine omdat het elke webbrowser kan kapen zonder jouw machtiging. Na dit gedaan te hebben, start het met jouw te volgen achter jouw rug en informatie te verzamelen over jouw. Je kan nooit raden welke data het precies verzamelt met de hulp van dit programma en welke partijen capabel zijn om dit te gebruiken voor hun doelen.

Wat moet je doen als je denkt dat jouw computer geinfecteerd is

Je kan browser hijackers verwijderen met de hulp van een automatische verwijdering of een manuele verwijdering. Hier is meer over beide:

Automatische verwijdering: De gemakkelijkste manier om infiltraties te voorkomen van een browser hijacker is door een respectabele anti spyware te installeren. Hetzelfde kan gezegd worden over de verwijdering van zulke potentiele ongewilde software. Je over manuele verwijdering kunnen denken enkel als je een technisch persoon bent en een ervaren PC gebruiker. Zulke programmas worden typisch verspreidt in een bundel met verschillende componenten die moeilijk gevonden kunnen worden op typische locaties zoals bv. in takenbeheer.

Manuele verwijdering: Het 2spyware team probeert altijd voorbeelden van browser hijackers te testen. Echter op zeldzame gebeurtenissen, kunnen zelfs nauwkeurige stappen niet helpen. Dat is omdat hun ontwikkelaars regelmatig browser hijackers en gelijkaardige PUPs updaten. Als je voelt dat je ver genoeg gevordert bent om elke component van de browser hijacker te vinden dan ben je meer als welkom genoeg om onze manuele verwijderings richtlijnen te gebruiken die voorzien zijn bij elke browser hijacker's beschrijving.

Nieuwste Virussen Toegevoegd aan de Database

Browser hijacker databank

Januari 09, 2018

Het Handy-Tab.com-virus

Handy Tab – een mogelijk ongewenst programma die omleidingen veroorzaakt naar search.handy-tab.com en soortgelijke domeinen. Meer
Januari 09, 2018

Chromesearch.net

Chromesearch.net probeert mensen om de tuin te leiden met een misleidende naam. Meer
Januari 08, 2018

ChromeSearch.club

ChromeSearch.club – onbetrouwbare zoekmachine die niets gemeen heeft met Google. Meer
December 08, 2017

ByteFence omleidingen

De ByteFence anti-malware is een absoluut veilig hulpmiddel bij verschillende problemen. Meer
December 04, 2017

Het Newtab.today-virus

Het Newtab.today virus kaping stiekem uw browser. Newtab.today is een valse zoekmachine, die uw online zoekervaring verslechtert.Meer
November 30, 2017

New Tab Search

New Tab Search is misschien niet de meest betrouwbare en veilige zoekmachine . Meer
November 29, 2017

Het Chromesearch.win virus

Chromesearch.win — een andere slechte Google Chrome imitator die probeert om normale browsers te gijzelen. Meer
November 22, 2017

WebBar

Moet ik Web Bar downloaden voor zoekopdrachten? WebBar is een browser add-on, die reeds gecategoriseerd werd als een potentieel ongewenste toepassing en een browser hijacker.Meer
November 16, 2017

Het Moatads-virus

Ontdek waarom deze vervelende Moatads-advertenties en omleidingen u blijven lastigvallen. Meer
Oktober 20, 2017

Het Cleanserp.net-virus

Het Cleanserp-virus kan verantwoordelijk zijn voor een eindeloos aantal advertenties op uw browser . Meer
Oktober 19, 2017

Opera omleiding virus

Definitie en werking van het Opera omleiding virus. Het Opera omleiding virus is een cyber infectie die werkt als een browser hijacker.Meer
Oktober 10, 2017

Hao123

Waarom moet je het Hao123 mijden? Hao123 is een potentieel ongewenste toepassing die op illegale/oneerlijke manieren wordt doorgegeven.Meer
Oktober 06, 2017

Dogpile.com

Dogpile.com iseen zoekmachine die op een dag kan verschijnen ipv je startpagina of standaard zoekmachine. Meer
Oktober 05, 2017

Searchpage.com

Searchpage.com is een vervelende zoekmachine die makkelijk uit het niets op je pc kan verschijnen. Meer
Oktober 05, 2017

Nova.Rambler.ru-virus

Nova.Rambler.ru is een Russische browser-hijacker. Het Nova.Rambler.ru-virus  is een browser-hijacker die probeert om er uit te zienals een betrouwbare zoekmachine gevuld met verschillende functies.Meer

Informatie up-gedate: 2017-12-04

Bron: https://www.2-spyware.com/browser-hijackers-removal

Lezen in een andere taal

Software
Vergelijk
Net als ons op Facebook