Verwijder Cuag virus (virus) - Ontgrendel stappen ingevoegd

Cuag virus Verwijdering Handleiding

Wat is Cuag ransomware?

Cuag ransomware is een schadelijk programma ontworpen om geld te eisen van de slachtoffers van het virus

Cuag ransomwareDe bedreiging die geld eist voor vermeend dataherstel

Wanneer de infectie de infiltratie begint, merken gebruikers misschien niet onmiddellijk vreemde activiteiten op, maar het Cuag-bestandsvirus slaagt erin om schade aan de processen, programma's op het toestel en rechtstreeks aan veelgebruikte bestanden toe te brengen. Dit is echt een schadelijke en gevaarlijke cyberdreiging.

Eenmaal in het systeem, versleutelt het alle persoonlijke foto's, video's, documenten archieven of andere bestanden door gebruik te maken van een versleutelingsalgoritme dat ook een unieke .cuag-extensie toevoegt aan de naam van elk versleuteld bestand. Het proces maakt alle gegevens voor iedereen onleesbaar, behalve degenen die beschikken over de sleutel die in het bezit is van criminelen achter deze aanval met gijzelsoftware. Deze informatie kan worden gevonden in het _readme.txt-bestand dat op het bureaublad en in andere mappen is geplaatst.

Er zijn veel verschillende soorten malware die je computer kunnen aantasten. Een van de gevaarlijkste types is gijzelsoftware, waarvan Cuag een voorbeeld is. Het zal alle bestanden op het apparaat van het slachtoffer versleutelen en de informatie voorzien van een intimiderend bericht waarin geld wordt geëist in ruil voor de ontsleuteling. Dit cryptovirus werd specifiek gecreëerd als een middel om financieel voordeel te halen uit mensen. De afpersers vragen om een betaling met bitcoins die begint met $ 490 en oploopt tot $ 980.

Naam Cuag ransomware
Type Bestandsversleutelaar, cryptovirus
Extensie .cuag
Soort gijzelsofware Djvu ransomware
Verdeling Bestanden die bij e-mails zijn gevoegd kunnen een lading gijzelsoftware bevatten. Piraterijplatforms staan erom bekend bedreigingen te verspreiden tijdens de installatie van verschillende games en software.
Contacte-mails support@sysmail.ch, helprestoremanager@airmail.cc
Losgeldbrief _readme.txt
Losgeldbedrag Start met $ 490 bij wijze van kortingprijs. Loopt op tot $ 980.
Verwijdering Je hebt tools nodig zoals SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes voor de juiste verwijdering van de gijzelsoftware, dus voer de volledige systeemscan uit en zorg ervoor dat de infectie degelijk wordt verwijderd.
Pc-herstelling Bedreigingen beïnvloeden meer dan gewone bestanden omdat de infectie erin slaagt bestanden en systeemfuncties te wijzigen. Voer het hulpprogramma FortectIntego uit voor het herstel van je toestel.

Je wordt geadviseerd om de gevraagde vergoeding niet te betalen, omdat er altijd hoop op herstel is, zelfs zonder de aankoop van een soort software of sleutel van criminelen die meestal alleen maar een loze belofte is. De officiële decryptie-tool is niet beschikbaar, dus volledig bestandsherstel is niet makkelijk. Het verwijderen van de infectie is echter wat echt telt in dit geval.

Wanneer het virus je apparaat vergrendelt, zal het alle bestanden versleutelen. De dreiging kan komen wanneer gebruikers gekraakte of illegaal gekopieerde software downloaden en openen. Ze activeren een virus dat de prestaties van hun systeem aanzienlijk kan beïnvloeden.

Dit komt door de manier waarop het encryptieproces werkt naast andere functies die door cryptomalware worden uitgevoerd. Cuag-bestandsvirussen kunnen bestanden, functies en andere programma's beschadigen om virusdetectie te vermijden. Het zorgt voor persistentie om het toestel de dreiging de dreiging en extra infecties te laten uitvoeren.

Cuag-bestandsvirusDe infectie richt zich op bestandsvergrendeling

De familie van gevaarlijke gijzelsoftware

De ontwikkelaars van deze vervelende bestandsversleutelende parasiet willen je ervan overtuigen dat de enige manier om weer toegang te krijgen tot je pc is door hun decryptie software te kopen. En ze doen echt hun best om je te overtuigen. De korting wordt aangeboden gedurende de eerste 72 uur na het versleutelingsproces met Cuag ransomware.

Dit cryptovirus behoort tot de malwarefamilie die bekendstaat als STOP-virus en is rechtstreeks afgeleid van het Djvu ransomware virus. Deze schadelijke software versleutelt bestanden sinds 2018 en wijzigingen geïntroduceerd in augustus 2019 zorgen ervoor dat de dreiging helaas niet meer te decoderen is. Het is een domper voor slachtoffers, maar er zijn alternatieve opties die we in dit artikel op een rijtje zetten.

Deze decryptiemogelijkheden zijn afhankelijk van de encryptiesleutels en ID's die tijdens het proces zijn gevormd. De laatste versies, zoals het Cuag-bestandsvirus, gebruiken de online ID's die afzonderlijk gecreëerd worden voor elk apparaat dat getroffen wordt. Op deze manier is de ontcijfering alleen mogelijk wanneer de sleutel verkregen is door de wetshandhaving of na betaling.

Als je computer geïnfecteerd is geraakt met een van de Djvu-varianten, kun je best Emsisoft decryptor for Djvu/STOP proberen. Het is belangrijk om te vermelden dat deze tool niet voor iedereen zal werken. Het werkt alleen als gegevens werden vergrendeld met een offline ID als gevolg van malware die er niet in slaagt om te communiceren met zijn externe servers.

Zelfs als je geval aan deze voorwaarde voldoet, moet iemand van de slachtoffers criminelen betalen, een offline sleutel achterhalen en deze vervolgens delen met beveiligingsonderzoekers van Emsisoft. Als gevolg hiervan kan het zijn dat je de versleutelde bestanden niet onmiddellijk kunt herstellen. Dus, als de decryptor zegt dat je data was vergrendeld met een offline ID, maar op dit moment niet kan worden hersteld, moet je het later nog eens proberen. Je moet ook een set bestanden, een versleutelde en een gezonde, uploaden naar de servers van het bedrijf voordat je verder gaat.

 • Download de app van de officiële Emsisoft-website.
 • Nadat je op de knop Download geklikt hebt, zou er onderaan een klein popupvenster, genaamd decrypt_STOPDjvu.exe, tevoorschijn moeten komen.
  Cuag ransomware
 • Als het bericht Gebruikersaccount controle (UAC) tevoorschijn komt, klik je op Ja.
 • Ga akkoord met de licentievoorwaarden door op Ja te klikken.
  Cuag ransomware
 • Wanneer de Disclaimer tevoorschijn komt, klik je op OK.
 • Het programma zou automatisch de betreffende mappen moeten vullen, hoewel je dit ook kunt doen door onderaan op Map toevoegen te klikken.
  Cuag ransomware
 • Klik op Ontcijfer.
  Cuag ransomware

Vanaf hier zijn er drie verschillende mogelijkheden:

 1. Ontcijferd!” wordt getoond onder bestanden die succesvol zijn gedecodeerd; ze zijn nu weer bruikbaar.
 2. Foutmelding: niet mogelijk om bestand te ontgrendelen met ID:” betekent dat de sleutels voor deze versie van het virus nog niet zijn opgehaald, je moet het dus later nog eens proberen.
 3. This ID appears to be an online ID, decryption is impossible” – you are unable to decrypt files with this tool. “Het lijkt erop dat dit ID een online ID is, ontgrendeling is onmogelijk”: je kunt geen bestanden decoderen met deze tool.

Verwijdering van de infectie en herstel van de prestaties van het toestel

Experts raden aan om het losgeld niet te betalen, omdat cybercriminelen hun beloftes misschien niet nakomen. Verschillende gijzelsoftware infecteert snel computers nadat ze de bestanden van gebruikers hebben versleuteld. Sommige soorten malware zijn praktisch onmogelijk te verwijderen zonder specifieke tools of opties voor gegevensherstel. Andere kunnen worden verwijderd met gewone antivirussoftware zoals SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Je moet deze gereedschapsselectie baseren op het feit dat voornamelijk deze familie wordt gedetecteerd door diverse AV-tools en kan worden beëindigd met behulp van een beveiligingstoepassing, zoals wanneer het systeem volledig is gescand en gecontroleerd op schadelijke elementen. Je kunt ook andere problemen op het systeem vinden dan alleen de gijzelsoftware, dus zorg ervoor dat je alle genoemde programma's van het apparaat verwijdert.

Cuag-cryptovirusInfecties met gijzelsoftware geven nu al enkele jaren dezelfde losgeldbrief weer

We raden je aan je te ontdoen van het Cuag-bestandsvirus zodra je problemen met je apparaat opmerkt. Deze toepassingen kunnen helpen bij het verwijderen van de dreiging en al zijn bestanden of gerelateerde programma's. Het is volledig aan de cybercrimineel of hij of zij al dan niet de nodige tools zal leveren. Net daarom kun je cybercriminelen best niet vertrouwen en geen duizenden dollars losgeld betalen. Je kunt best de infectie eerst volledig verwijderen en je daarna pas zorgen maken over de getroffen bestanden.

Het Cuag-virus kan bijzonder gevaarlijk zijn als je niet snel reageert. De vraag naar $ 980 of $ 490 in Bitcoin met de korting kan er aanlokkelijk uitzien als je bestanden waardevol zijn. Je mag betaling echter nooit als de beste optie zien voor deze infectie en dataherstel. Als je contact opneemt met criminelen via support@sysmail.ch, helprestoremanager@airmail.cc, krijg je een andere infectie in plaats van de decryptietool of een andere vorm van hulp.

Zodra een computer is geïnfecteerd met malware wordt het systeem veranderd om anders te werken. Een infectie kan bijvoorbeeld de Windows-registerdatabase wijzigen, vitale opstart- en andere secties beschadigen, DLL-bestanden verwijderen of beschadigen enz. Als een systeembestand eenmaal is beschadigd door malware, kan antivirussoftware er niets meer aan doen. In dat geval moet je alles laten zoals het is. Bijgevolg kunnen gebruikers problemen ondervinden met de prestaties, de stabiliteit en de bruikbaarheid, tot het punt waarop een volledige herinstallatie van Windows nodig is.

Daarom raden we het gebruik van een unieke, gepatenteerde technologie van FortectIntego herstel ten zeerste aan. Niet alleen kan het virusschade herstellen na de infectie, maar het kan ook malware verwijderen die al in het systeem is ingebroken, dankzij verschillende zoekmotoren die door het programma worden gebruikt. Daarnaast is de applicatie ook in staat om diverse Windows-gerelateerde problemen te verhelpen die niet worden veroorzaakt door malware-infecties, bijvoorbeeld blauwe schermfouten, bevriezingen, registerfouten, beschadigde DLL's enz.

 • Download de applicatie door op bovenstaande link te klikken
 • Klik op ReimageRepair.exe
  Reimage download
 • Als het bericht Gebruikersaccount controle (UAC) tevoorschijn komt, klik je op Ja/
 • Klik op Installeren en wacht tot het programma het installatieproces beëindigt. Reimage installation
 • De analyse van je toestel zal onmiddellijk beginnen.Reimage scan
 • Controleer de resultaten zodra je klaar bent, deze worden weergeven in Samenvatting.
 • Je kunt nu op elk van de problemen klikken en ze handmatig oplossen.
 • Als je veel problemen ziet die je moeilijk kunt oplossen, raden we je aan de licentie te kopen en ze automatisch te verhelpen.

Bestandsencryptie en Cuag ransomware infectie zijn twee onafhankelijke processen, maar cryptocurrency afpersing gebeurt wanneer er een virus in je besturingssysteem draait. Hetzelfde geldt voor bestandsherstel en virusverwijdering. Personen met schadelijke bedoelingen kunnen je chanteren omdat ze wijzigingen in het systeem kunnen aanbrengen. Je moet de infectie eerst beëindigen, waarna je belangrijke bestanden kunt herstellen aan de hand van een van de beschikbare mogelijkheden.

Je moet de versleutelde bestanden kopiëren naar een apart medium, zoals een USB flash drive of SSD, en deze vervolgens loskoppelen. Versleutelde gegevens bevatten geen schadelijke code, dus het is veilig om over te brengen naar andere apparaten. Vervolgens kun je rustig wachten op latere ontwikkelingen van decryptietools. De Cuag ransomware virusinfectie heeft zonder twijfel voor veel problemen gezorgd. De dreiging kan ook verschillende toepassingen vergrendelen die nodig zijn voor gegevensherstel en systeemfuncties.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Het meesterbrein

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Ugnius Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen