Wat is Microsoft.Photos.exe? Moet ik het verwijderen?

Microsoft.Photos.exe is een legitiem Windows proces dat kan worden vervangen door malware

Microsoft.Photos.exe is een uitvoeringsproces dat actief is in het Taakbeheer en geassocieerd is met het Microsoft Photos programma. De toepassing werd alleen ontworpen voor Windows besturingssystemen en de standaard locatie is C:\Program Files\WindowsApps\(…)\Microsoft.Photos.exe. Omdat het geen essentieel onderdeel is voor Windows, kan het verwijdert worden. Desalniettemin kan malware zich voordoen als legitieme processen en schade veroorzaken op je pc.

SAMENVATTING
Naam Microsoft.Photos.exe (kwaadaardige variant)
Type Trojaans paard
Symptomen Het is mogelijk dat er zich helemaal geen symptomen voordoen; anders kan het een hoog CPU gebruik veroorzaken, programma's laten crashen, frequent BSoDs tonen, als ook pop foutmeldingen, etc.
Voornaamste gevaren
Kan je persoonlijke informatie stelen, de pc infecteren met andere malware, hardware misbruiken en uiteindelijk vernietigen, etc
Distributie Spam e-mails, kwaadaardige advertenties, bestanden delen sites, kwaadaardige documentsen, etc.
Verwijdering De legitieme Microsoft.Photos.exe mag niet worden verwijdert als je Microsoft Photos wilt blijven gebruiken. Als het echter malware is, raden we je ten zeerste aan een robuuste antivirus software te gebruiken, zoals FortectIntego of SpyHunter 5Combo Cleaner

Tal van kwaadaardige programma's kunnen een verdozeld Microsoft.Photos.exe bestand gebruiken om schade toe te brengen aan je computer. Beveiligingsexperts waarschuwen ervoor dat dit uitvoeringsbestand geassocieerd kan zijn met verschillende Trojaanse paarden die je computer en je privacy in gevaar kunnen brengen.

Sommige Windows apps zijn kwetsbaar en kunnen gebruikt worden om apparaten aan te vallen. Als je in het Taakbeheer dus ziet dat het Microsoft.Photos.exe proces veel van je computer zijn CPU gebruikt of het bestand zelf zich op een andere locatie bevindt, is je pc mogelijk geïnfecteerd.

Het handmatig verwijderen van Microsoft.Photos.exe wordt echter afgeraden. Het verwijderen van dit kwaadaardige proces zou moeten gebeuren met een gereputeerde beveiliging software, zoals FortectIntego of SpyHunter 5Combo Cleaner. Het verwijderen van het bestand zelf, zal niet helpen om de cyberdreiging te verwijderen. Het is mogelijk dat er ook tal van andere schadelijke bestanden op het systeem geïnstalleerd werden.

Een Trojaans paard is een geniepige soort infectie die je computer kan binnendringen zonder dat je het merkt (zeker als je niet echt veel verstand hebt van computers). Nadat het zich genesteld heeft, kan het Microsoft.Photos.exe virus proberen om automatisch kwaadaardige berichten te versturen via je e-mailaccount, Facebook Messenger, Twitter en alle andere accounts die aan het apparaat gekoppeld zijn.

Het ergste is dat je het zelfs niet zal weten, omdat de Trojaan geen symptomen vertoond. Malware probeert meestal om specifieke taken uit te voeren om zijn doel te bereiken (dit kan wijn het delven van cryptomunten, stelen van gevoelige informatie, of zelfs ransomware plaatsen welke je persoonlijke bestanden kan versleutelen en een losgeld vraagt om ze te herstellen) voordat het tekenen vertoond. Hierdoor is het extreem moelijk te detecteren en te verwijderen. Dit is nog maar eens een reden om te beschikken over een betrouwbaar beveiligingstool op je pc.

Daarnaast kan het Microsoft.Photos.exe virus ook deze problemen veroorzaken:

 • stelen van persoonlijke en gevoelige data, zoals login gegevens, creditkaart informatie, etc;
 • traceren van informatie over gebruikers door zich toegang te verschaffen tot de computer camera, microfoon of door gewoon de surfactiviteit of de technische informatie over het apparaat te bespioneren;
 • installeren van andere malware op de computer, bijvoorbeeld, een bestand versleutelen virus;
 • stelen van de gebruiker zijn identiteit, wat cybermisdadigers toelaat illegale activiteiten uit te voeren onder de gegijzelde naam.

Firewall en andere belangrijke antivirus programma's kunnen detecteren dat dit kwaadaardige proces actief is op je systeem. Als je beveiliging software je dus een pop-up toonde over een potentieel gevaarlijk bestand, moet je dit testen. Als het bestand kwaadaardig is, kunnen anti-malware tools Microsoft.Photos.exe snel en veilig verwijderen.

Methodes gebruikt voor het verspreiden van kwaadaardige software

Oorspronkelijk behoort het Microsoft.Photos.exe bestand tot de legiteme toepassingen van Microsoft. Dus komt het op je systeem met een programma. De kwaadaardige versie van dit uitvoeringsbestand kan echter op andere manieren komen, bijvoorbeeld:

 • spam e-mailbijlagen;
 • nep software downloads;
 • nep updates;
 • illegale inhoud;
 • exploit kits;
 • malware-geladen advertenties;
 • etc.

De meeste Trojaanse paarden worden verdeeld via spam e-mail. Phishing e-mails worden vaak verstuurd door bots die de gebruikt worden door de hackers. Op deze manier bereiken de nep e-mails potentiële slachtoffers. Gelukkig kan de infectie vermeden worden als gebruikers de nodige aandacht schenken aan elke e-mail die ze binnenkrijgen. Wij raden aan om je er eerst van te verzekeren dat hij legitiem is en van de originele bron komt voor je op een link klikt of een bijlage opent.

Kwaadaardige websites die nep updates promoten, alsook torrent en andere bestanden delen sits kunnen de machine infecteren met virussen. Het is niet alleen illegaal om gepirateerde software te downloaden, het kan ook je computer infecteren met malware. Vermijd dus verdachte sites.

Je zou ook steeds je computer onmiddellijk moeten bijwerken als er een update beschikbaar is. Dit omvat het Windows besturingssysteem, alsook alle beschikbare software op je computer (we bevelen je aan om de auromatische update instelling AAN te laten staan zodat je apparaat automatisch wordt bijgewerkt).

Het is ook belangrijk om te vermelden dat antivirus programma's niet volledig kunnen beschermen tegen malware, virussen en andere cyberdreigingen. Vermijd dus het klikken op, dowloaden en openen van onbekende software. De meerderheid van de niuewste cyberdreigingen kunnen antivirus detectie omzeilen. Wees dus voorzichtig om je pc en data te beschermen tegen schade.

De correcte manier om Microsoft.Photos.exe van je pc te verwijderen

We raden je aan om niet te snel te zijn met het verwijderen van Microsoft.Photos.exe. Controleer eerst of het bestand ook echt schadelijk is. Als je een legitiem bestand verwijdert, is het mogelijk dat de Microsoft Photos app niet meer werkt. Als je echter te weten komt dat het een kwaadaardig bestand is, moet je een professionele tool kiezen om het deftig te verwijderen.

Je kan Microsoft.Photos.exe en de Trojaan die gerelateerd is aan dit uitvoeringsbestand verwijderen met FortectIntego. Je kan natuurlijk ook de tool die jouw voorkeur geniet gebruiken. De belangrijkste taak is ervoor te zorgen dat de tool up-to-date is voor je een volledige systeemscan uitvoert. Enkel geüpdate tools kunnen alle nieuwe cyberdreigingen detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
Over de auteur
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Het meesterbrein

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Ugnius Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions