Wat is QtWebEngineProcess.exe? Moet ik het verwijderen?

QtWebEngineProcess.exe

QtWebEngineProcess wordt vertaald naar Origin Client Service dat soms een hoog CPU-verbruik kan veroorzaken

QtWebEngineProcess is een legitiem uitvoerbaar bestand dat is gemaakt om bepaalde Windows-programma's goed te laten draaien. In de meeste gevallen is het gerelateerd aan Origin, een platform voor gamers die tegelijkertijd verbinding willen maken met hun vrienden. Het uitvoerbaar bestand kan echter ook door deze apps worden gebruikt:

  • Chromium-gebaseerde Qt WebEngine
  • Ring Central
  • Bitlord
  • Dropbox

Hoewel het geen belangrijk systeembestand is, mag het niet worden afgesloten als u een normale werking van de eerder genoemde programma's wilt garanderen. Het is geen Windows-component, zodat u het kunt verwijderen als het de prestaties van uw apparaat beïnvloedt. Als QtWebEngineProcess een groot deel van het geheugen van de computer in beslag neemt, kunt u proberen om de Origin-app opnieuw te installeren om dit probleem op te lossen. Om er zeker van te zijn dat het niet schadelijk is, moet u het bestand ook laten controleren met de beveiligingsapplicatie. Houd er rekening mee dat ontwikkelaars van malware namen van legitieme bestanden hebben misbruikt om ze op het systeem te verbergen. Als uw anti-spyware niets schadelijks heeft gevonden, maar u vermoedt dat het proces te lang duurt, kan het artikel QtWebEngineProcess-herstelling van pas komen.

Naam QtWebEngineProcess
Type Executable file/Application file
Doel Uitvoerbaar voor bepaalde programma's, zoals Dropbox, Origin, Bitlord, Ring Central
Locatie C:\Program Files submap
Symptomen van schadelijke versie Veroorzaakt foutmeldingen, neemt veel van de computer middelen in beslag
Distributie Komt samen met legitieme apps; infiltreert met spam indien kwaadwillig
Verwijdering Gebruik FortectIntego om het systeem grondig te scannen en de schade te herstellen.

De systeemfout QtWebEngineProcess.exe is in verschillende discussies op het internet verschenen nadat gebruikers merkten dat er verschillende versies van hetzelfde bestand op de achtergrond van het systeem draaien. Daarnaast zijn er veel klachten geweest over de neiging van het bestand om grote hoeveelheden CPU te verbruiken. Zoals een van deze gebruikers beweert:

Its using over 200mb of ram whilst its doing nothing. The CPU is always pegged at 20% usage and the GPU is always pegged around 40%+ when the system is idle and doing nothing.

Meestal helpt het herinstalleren van Origin en andere gerelateerde apps om alles te normaliseren. Verbruikt QtWebEngineProcess nog steeds grote hoeveelheden CPU? Houd er dan rekening mee dat malwareproducenten de naam van dit bestand gemakkelijk kunnen misbruiken om hun schadelijke producten op het systeem te verbergen. De belangrijkste tekenen die aantonen dat het bestand schadelijk is, zijn het hoge verbruik van pc-bronnen en de slechte werking van het systeem. 

De belangrijkste feiten over QtWebEngineProcess:

  • Het bevindt zich in de submap C:\Programmabestanden;
  • Het kan tot op de meeste Windows-systemen 22.024 bytes groot zijn;
  • Als het veilig is, zou het niet de hele tijd computerbronnen moeten gebruiken.

Als u heeft geworsteld met dit uitvoerbaar bestand, wordt u verondersteld de betrouwbaarheid van dit bestand te bepalen voor de verwijdering van QtWebEngineProcess. U kunt dat doen door dit proces te lokaliseren in Taakbeheer. Zoek de locatie (het zou moeten worden gevonden in C:\Programmabestanden) en vergelijk de grootte met de bovenvermelde feiten. 

Gebruikers klagen vaak dat dit uitvoerbaar proces uit het niets op hun systeem is verschenen en dat ze geen idee hebben waarom het de prestaties van hun computer op zo'n significante manier beïnvloedt. Volgens onderzoekers helpt het beëindigen van het proces niet om de QtWebEngineProcess.exe-applicatiefout te herstellen, omdat dit proces opnieuw wordt opgestart als de bijbehorende applicaties op het systeem draaien. Om QtWebEngineProcess volledig te verwijderen, moet u ook alle verwante apps verwijderen.

Omdat dit een uitvoerbaar proces is dat gerelateerd is aan verschillende legitieme apps, kan het verwijderen ervan de prestaties van sommige applicaties of diensten beïnvloeden. Voer een volledige systeemscan uit met FortectIntego om de betrouwbaarheid van dit uitvoerbaar bestand te bepalen en zorg ervoor dat er geen malware in verborgen zit.  

Verschillende soorten bestanden kunnen worden gedownload zonder uw medeweten

Veelvoorkomende bestanden met de extensies .exe of .dll worden vaak misbruikt door personen met slechte bedoelingen. Omdat de computer veel processen tegelijk uitvoert, kunt u deze bestanden die op de achtergrond draaien en ernstige schade aan uw computer toebrengen, niet herkennen.

Spam e-mailcampagnes of softwarebundels zijn actief gebruikt om dit soort schadelijke gegevens te verspreiden. Tijdens onveilige installaties worden mensen verleid tot het downloaden van verschillende programma's en twijfelachtige bestanden. Hetzelfde geldt voor spam e-mailcampagnes die gebruikers verleiden tot het downloaden van veilig uitziende bestanden die geïnfecteerd zijn met ernstige virussen en hun componenten.

.exe-bestanden zijn door criminele personen gebruikt om achtergrondprocessen op gang te brengen, zoals het downloaden van malware, het opstarten van cryptocurrency mining  of het openen van achterdeurtjes voor ernstigere malware. Vermijd deze cyberinfecties door te kiezen voor Geavanceerde installatie-instellingen, je inbox vaker op te schonen en meer aandacht te besteden aan details, zoals typefouten of twijfelachtige onderwerpregels.

Verwijdering van QtWebEngineProcess.exe is cruciaal als het bestand schadelijk blijkt te zijn

Zoals we eerder al zeiden, is QtWebEngineProcess een legitiem onderdeel van Origin. Als het echter toepassingsfouten, een hoog CPU-verbruik en soortgelijke problemen heeft veroorzaakt, kunt u proberen om QtWebEngineProcess uit het systeem te verwijderen en het vervolgens opnieuw te installeren, samen met Origin of een andere app die hieraan gerelateerd is.

Beveiligingsexperts raden echter ook aan om de betrouwbaarheid van dit uitvoerbaar programma te controleren. Zo kunt u zich ervan verzekeren dat het doel niet is om malware te helpen bij het uitvoeren van frauduleuze taken. De beste diagnose voor deze verdachte bestanden is de volledige systeemscan met een van deze programma's SpyHunter 5Combo Cleaner, of Malwarebytes. Als het bestand schadelijk blijkt te zijn, zorgen dezelfde apps voor de verwijdering van QtWebEngineProcess.exe en wordt ook de bijbehorende malware verwijderd. 

Houd er echter rekening mee dat u een perfect veilig uitvoerbaar bestand niet moet verwijderen, omdat het de prestaties van gerelateerde programma's kan beïnvloeden. Als u ziet dat er een probleem is achtergebleven na het verwijderen van het virus, adviseren wij om FortectIntego te gebruiken voor het verwijderen van de schade. Zorg ervoor dat u uw software en programma's up-to-date houdt, zodat u in de toekomst problemen met beschadigde bestanden kunt voorkomen. Bij problemen met de softwarefunctionaliteit kunt u vaker zoeken naar stuurprogramma's en software-updates. Zo is er weinig tot geen kans op dergelijke problemen. 

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
Over de auteur
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Linas Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen