Wat is utcsvc.exe? Moet ik het verwijderen?

Het proces utcsvc.exe dat op de Task-Manager draait, kan een computerinfectie verbergen

Utcsvc.exe is een uitvoerbaar proces dat verschillende programma's op Windows-computers kan uitvoeren. Het bestand behoort toe aan de Microsoft Corporation en kan worden gebruikt voor enkele systeemprocessen. Het bestand wordt echter meestal beschouwd als potentieel gevaarlijk.

Volgens de VirusTotal-gegevens detecteren 12 van de belangrijkste 55 antivirusprogramma's dit bestand als kwaadaardig. Intussen levert Hybrid Analysis nog hogere detectieratio’s. Bovendien ontdekte Emisisoft meer dan 100 bestanden die verband houden met utcsvc.exe die als onbetrouwbaar zijn gemarkeerd.

Er is geen twijfel dat dit bestand ongewenste activiteiten op de computer zou kunnen veroorzaken. Het lijkt erop dat dit bestand kan worden gebruikt voor distributie van malware of trojans. Momenteel is het onbekend welke cyberbedreigingen dit bestand kan verspreiden of uitvoeren. Het proces utcsvc.exe kan echter de volgende taken uitvoeren:

  • gijzelsoftware uitvoeren op de computer;
  • bestanden coderen of verwijderen;
  • spyware installeren;
  • persoonlijke informatie stelen, zoals bankgegevens, creditcardgegevens, logingegevens of andere gevoelige informatie;
  • andere kwaadwillige programma's installeren;
  • de achterdeur openen.

Dus, als u heeft opgemerkt dat uw computer vreemd werkt, en u bijvoorbeeld systeemwaarschuwingen toont, de browser overstroomt met agressieve advertenties of doordat u geen bestanden kunt openen, moet u de Task-Manager openen en op zoek gaan naar draaiende processen. Als u utcsvc.exe ziet, is die misschien verantwoordelijk voor deze processen.

Echter, voordat u utcsvc.exe verwijdert, moet u dit uitvoerbaar proces met beveiligingshulpmiddelen scannen om ervoor te zorgen dat het daadwerkelijk kwaadaardig is. Als dit bestand niet gevaarlijk is en u het verwijdert, kunt u daarmee uw computer, het besturingssysteem of sommige programma's beschadigen.

Houd er rekening mee dat u om utcsvc.exe veilig te verwijderen, u gebruik moet maken van een professionele malware-verwijderingssoftware. U kunt daar FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of SpyHunter 5Combo Cleaner voor kiezen.

Het kwaadaardige uitvoerbare proces kan zich verspreiden als een als veilig uitziend bestand

Het kwaadwillige utcsvc.exe-bestand kan zich verspreiden als een verdoezelend bestand, programma of update. Daarom worden de gebruikers er meestal toe misleid om het vrijwillig te installeren. Deze .exe kan opduiken in de vorm van:

  • een e-mail-bijlage;
  • een illegaal programma of bestand (bijvoorbeeld film, muziek);
  • een nep software-update;
  • een vals antivirus- of ander programma.

Dus, als u onlangs een aan een spambericht toegevoegd bestand heeft geopend of illegale inhoud hebt gedownload, moet u er achter komen of u toen ook geen malware heeft geïnstalleerd. Over het algemeen moet online u voorzichtig zijn en geen activiteiten met hoge risico's uitvoeren om cyberaanvallen te vermijden.

Beëindig het utcsvc.exe-proces

Voordat u dit uitvoerbare proces en de operaties stopzet of verwijdert, moet u controleren of het daadwerkelijk kwaadaardig is. Als u 100% zeker bent dat het gevaarlijk is, moet u utcsvc.exe niet handmatig proberen te verwijderen. Als dit bestand malware is, kan het worden geassocieerd met talrijke andere componenten die samen moeten worden geëlimineerd.

Dus, voor de verwijdering van utcsvc.exe, raden we ten zeerste aan om een ​​professioneel anti-virus of anti-malware aan te schaffen. We kunnen garanderen dat FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes het systeem effectief kunnen opschonen, en dus zou u een van deze tools moeten uitproberen.

 

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
Over de auteur
Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen