De manier om netwerk management tools verwijderen

door Jake Doevan - - Bijgewerkt | Het type: Netwerk Management Tools

Netwerk Management Tools (ook wel bekend als Netwerk Configuration Software) is een set van programma's die gebruikt worden om verkeer, proxy's en andere informatie die over het netwerk passeert te onderzoeken. Deze tools kunnen alles registreren wat er over centrale servers passeert. Ze kunnen deze gegevens ook analyseren zonder de noodzaak dat er iets op het systeem moet worden geïnstalleerd. Sommige onderdelen van Netwerk Management Tools kunnen gebruikt worden om de configuraties van apparaten te wijzigen en ze toe te passen voor specifieke vereisten. Na het wijzigen van de netwerkinstellingen van de computer, kan de Netwerk Configuratie Software de computer blootstellen aan allerlei aanvallen. Dergelijke software wordt als onbetrouwbaar en kwaadaardig beschouwd.

De gevaarlijkste activiteiten veroorzaakt door de kwaadaardige Netwerk Management Tools:

 • Het identificeren van apparaten op het netwerk en deze uitschakelen;
 • Het controleren van netwerkcomponenten, analyseren van het verkeer en registreren van de informatie die verspreid wordt over het netwerk;
 • Het uitschakelen van de Firewall of andere beveiligingsmaatregelen zonder voorafgaande toestemming van de gebruiker;
 • Het wijzigen van systeeminstellingen en verbindingen van onbetrouwbare externe bronnen toestaan.

Al deze activiteiten kunnen het verlies van gevoelige informatie tot gevolg hebben of het systeem blootstellen aan allerlei soorten virussen. In het ergste geval kunnen Netwerk Management Tools het aangetaste systeem betrekken bij het verdelen van andere digitale bedreigingen.

Virussen die computers infiltreren nadat kwaadaardige NMT de firewall uitschakelen:

We vermelden hieronder de belangrijkste bedreigingen die verspreid worden met de hulp van frauduleuze versies van Netwerk Management Tools:

 • Trojaans paard. Virussen uit deze categorie worden meestal gebruikt voor het stelen van gevoelige informatie, zoals logins, wachtwoorden en andere persoonlijk identificeerbare informatie. Ze kunnen echter ook andere malware downloaden op het systeem zonder toestemming van de gebruiker of aan de eigenaars de mogelijkheid te bieden om vanop afstand te verbinden met het systeem. Alle onderstaande virussen kunnen door een Trojaans paard op het systeem worden geïnstalleerd.
 • Gijzelsoftware. Cyber infecties uit de categorie gijzelsoftware (ransomware) zijn meestal ingesteld om uw waardevolle gegevens te versleutelen. Ze gebruiken geavanceerde algoritmen, waardoor het onmogelijk is om deze informatie te decoderen zonder een specifieke decoderingssleutel. In ruil voor deze sleutel, vragen gijzelsoftwarevirussen u om een losgeld te betalen via PayPal en andere betalingssystemen. Meestal moet de betaling uitgevoerd worden in de vorm van Bitcoins. Deze dreigingen kunnen zichzelf ook proberen voor te doen als gerespecteerde autoriteiten (de FBI, de politie etc.) en hun slachtoffers boetes laten betalen voor hun illegale activiteiten op het internet. Meestal worden slachtoffers ervan beschuldigd auteursrechtelijk beschermde inhoud te gebruiken, malware te verdelen, illegale sites te bezoeken en gelijkaardige zaken.
 • Malafide anti-spyware. Criminelen zijn in staat om nep-systeemscanners en beveiligingswaarschuwingen te tonen. Na het tonen van een nep-systeemscan, maken ze melding van verzonnen virussen en andere pc-gerelateerde problemen. Door dit te doen, proberen ze hun slachtoffers angst aan te jagen zodat ze de volledige versie aankopen, welke natuurlijk nep is. Zodra de ontwerpers van zulke programma's de betaling ontvangen, schakelen ze hun virus een tijdje uit. Sommige versies van illegale anti-spyware programma's kunnen ook gebruikt worden voor het verspreiden van andere virussen en het omleiden van mensen naar nepsites.
 • Adware. Ook al wordt deze software beschouwd als “potentieel ongewenst”, kan het ernstige schade aanrichten op uw computer en u allerlei problemen bezorgen. Meestal infiltreren zulke programma's in uw computer als optionele onderdelen van andere software en brengen ze wijzigingen aan, aan uw systeem. Dit heeft tot gevolg dat ze de mogelijkheid krijgen om vervelende pop-up meldingen en omleidingen naar de vereiste sites te veroorzaken. Bovendien kunnen zulke programma's ook niet-persoonlijk identificeerbare informatie verzamelen, zoals uw zoekopdrachten, e-mailadressen, IP-adres, uw locatie en dergelijke. 
 • Browser-hijacker. Ook deze sotfware staat bekend als “potentieel ongewenst”. Het is echter een feit dat zulke programma's in staat zijn om gewijzigde zoekresultaten te tonen, welke vol staan met commerciële inhoud, wat beveiligingsexperts zorgen baart. Bovendien kunnen browser-hijackers hun slachtoffers ook omleiden naar vooraf bepaalde sites, die, in de meeste gevallen, onveilig zijn. De meeste browser-hijackers worden geïnstalleerd op computers in een totaal bundel met freeware en shareware. In dit geval weten mensen niet dat ze dubieuze componenten op hun pc toelaten.

Hoe kan ik mezelf beschermen?

 • Verwijder nutteloze software en schakel onbelangrijke services uit. Zorg ervoor dat u standaardfuncties uitschakelt en programma's die u niet nodig heeft verwijdert om de kans op een aanval te verminderen. Doorloop alle functies die standaard ingeschakeld zijn en schakel degene uit die u niet van plan bent te gaan gebruiken. Beveiligingsexperts raden ten zeerste aan om de nodige aandacht te schenken aan het delen van bestanden en services voor het delen van het afdrukken, welke u helpen om bestanden te delen over het netwerk. Hetzelfde geldt voor onnodige software. Vergeet niet om eerst een back-up te maken van uw belangrijke data voordat u de software verwijdert. 
 • Vertrouw op veilige netwerken. Uw computer verbinden met het internet is net hetzelfde als hem koppelen aan duizenden andere machines. Om de informatie te beschermen die over het netwerk gaat, is het aanbevolen om de router te beveiligen voor u verbinding maakt met het netwerk, aangezien dit het eerste apparaat is dat beschermd kan worden. Het maakt niet uit dat modems de eerste apparaten zijn die info ontvangen van het internet, zij hebben geen beveiligingsinstellingen voor databescherming.
 • Gebruik de Firewall. Dit is een tool dat gebruikt wordt om de informatiestroom tussen de pc en het internet te controleren. U vindt de firewall terug in de nieuwste besturingssystemen of routers of u kunt er eentje installeren vanaf het internet. Zorg er echter altijd voor dat hij ingeschakeld is en correct geconfigureerd werd, als u het systeem wilt beschermen tegen ongewenste wijzigingen en aanvallen.
 • Installeer een antivirus en anti-spyware software. Kwaadaardige Netwerkconfiguratie Software kan de infiltratie van allerlei virussen, malware en andere gevaarlijke programma's tot gevolg hebben. Om uw computer volledig veilig te houden en het verlies van uw persoonlijke info te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat u een betrouwbare beveiligingssoftware installeert. Beveiligingsexperts raden ook aan om de automatische updates in te schakelen om de infiltratie te voorkomen van de nieuwste virussen, welke makkelijk het systeem binnendringen via beveiligingsgaten in uw computer. De door ons aanbevolen programma's om u te helpen om netwerkaanvallen te voorkomen, zijn de volgende: FortectIntego en SpyHunter 5Combo Cleaner. Zodra u een van deze programma's heeft geïnstalleerd, moet u ze onmiddellijk updaten naar hun meest recente versie.

Nieuwste netwerk management toos toegevoegd aan de database

Informatie up-gedate: 2017-12-01

Lezen in een andere taal

Bestanden
Verwijderingssoftware voor netwerk management tool
Vergelijk