Verwijder Palq virus (virus) - Ontgrendel methodes bijgevoegd

Palq virus Verwijdering Handleiding

Wat is Palq ransomware?

Het Palq-virus is de infectie die de losgeldbrief _readme.txt maakt met het enge bericht van criminelen

Het Palq-virusDe ransomware controleert de processen om persistentie te verzekeren

Palq ransomware is een cryptovirus dat zich baseert op encryptie-algoritmen en chantagetechnieken. De dreiging slaagt erin het toestel te infecteren wanneer de persoon software aan het kraken is, cheats aan het downloaden is of verschillende illegale programma's en stukken. Torrents en piraterij platformen zijn de belangrijkste methodes die deze Djvu ransomware familie gebruikt om hun schadelijke producten te verspreiden.

Gebruikers melden voornamelijk het downloaden van Adobe-producten, Photoshop of het kraken van games zoals NBA of FIBA, andere populaire stukken wanneer de malware zich voordeed. Dit gebeurt snel en onmiddellijk; na de infiltratiedreiging loopt de encryptie op het toestel, en waardevolle bestanden krijgen de .palq bijlage. Dit is de indicatie van een bestandsblokkering dreiging, dus zodra je gegevens niet meer te openen zijn en het bestand de bepaalde extensie heeft na de oorspronkelijke bestandsnaam, kun je weten dat de ransomware het toestel heeft aangetast.

De initiële infiltratieprocedure is stil, en gebruikers merken het probleem pas op wanneer het systeem trager wordt of uiteindelijk wanneer het Palq ransomware virus een losgeldbriefje met de extensie _readme.txt levert. Soms kan de dreiging echter een omweg maken en valse Windows Update pop-ups tonen om de prestatie- en snelheidsproblemen te maskeren. Op deze manier kunnen slachtoffers de infectie niet detecteren, met vergrendelde bestanden als gevolg.

Cybercriminelen eisen betaling in cryptocurrency, bij voorkeur Bitcoins, om gegevens te herstellen. Deze ransomware heeft de naam Palq gekregen omdat het bestanden op het beoogde systeem versleutelt en markeert met een uniek aanhangsel. Vervolgens dreigt het virus slachtoffers met het ontoegankelijk of permanent beschadigd maken van al hun informatie, tenzij ze een duur decryptieprogramma kopen.

Voordat er andere stappen kunnen worden ondernomen, moet de betaling worden overgemaakt. Deze kan zo laag geprijsd zijn als $ 490 of zo hoog als $ 980 na 72 uur. De verhoging van het bedrag en de korting zouden mensen moeten aanmoedigen om eerder te betalen, maar de betaling van het losgeld wordt nooit aanbevolen door experts. Onderzoekers merken altijd op ransomware van het toestel verwijderen de enige manier is om van het virus af te komen en je bestanden te herstellen.

De tekst die in het losgeldbrief bestand staat:

ATTENTION!

Don't worry, you can return all your files!
All your files like pictures, databases, documents and other important are encrypted with
strongest encryption and unique key.
The only method of recovering files is to purchase decrypt tool and unique key for you.
This software will decrypt all your encrypted files.
What guarantees you have?
You can send one of your encrypted file from your PC and we decrypt it for free.
But we can decrypt only 1 file for free. File must not contain valuable information.
You can get and look video overview decrypt tool:
hxxps://we.tl/t-pk3SGFlmek
Price of private key and decrypt software is $980.
Discount 50% available if you contact us first 72 hours, that's price for you is $490.
Please note that you'll never restore your data without payment.
Check your e-mail “Spam” or “Junk” folder if you don't get answer more than 6 hours.

To get this software you need write on our e-mail:
manager@mailtemp.ch

Reserve e-mail address to contact us:
supporthelp@airmail.cc

Your personal ID:

Het doel van elke ransomware ontwikkelaar is om een betaling te ontvangen. Criminelen dringen er bij slachtoffers op aan om contact met hen op te nemen via twee gegeven e-mails: manager@mailtemp.ch of supporthelp@airmail.cc met persoonlijke ID. Betalingsgegevens en contactinformatie staan vermeld in het tekstbestand dat op het bureaublad verschijnt.

Als je toestel geïnfecteerd werd met de Djvu ransomware variant, is er een kans dat een diepgaand bestandsherstel kan worden uitgevoerd door beveiligingsonderzoekers van Emsisoft. Als deze optie in jouw geval niet werkt vanwege het online ID gebruik, geef het dan niet op! We geven hieronder een lijst met alternatieve methoden; blijf gewoon proberen totdat er iets lukt. Het is echter belangrijk om de bedreiging te verwijderen voordat je bestanden repareert.

Naam Palq ransomware
Soort Cryptovirus, bestandslocker
Familie Djvu/STOP ransomware
Bestandsextensie .palq
Losgeldbrief _readme.txt
Gevraagd bedrag $ 490 tot $ 980
Contactinfo manager@mailtemp.ch, supporthelp@airmail.cc
Verdeling Schadelijke bestanden toegevoegd aan e-mailbijlagen, illegale pakketten, malwarepagina's
Verwijdering De beste manier om de infecties van het systeem te verwijderen: antivirus apps gebaseerd op AV-detectieapparaten
Systeemherstel Het toestel raakt ernstig beschadigd wanneer een infectie als deze zich verspreidt, dus de specifieke functies moeten worden gerepareerd. Je kunt sommige problemen met virusschade oplossen met FortectIntego

De Djvu ransomware familie is een van de meest voorkomende malware in de bestandslocker categorie. Sinds de introductie eind 2017 heeft het elke week talloze versies met nieuwe functies gelanceerd. De codering is geavanceerd genoeg, dus er hoeft niet veel veranderd te worden. Elke versie heeft zijn eigen bestandsmarkering, zoals .palq, maar e-mails en het losgeldbriefje worden al een tijdje niet meer gewijzigd en tonen diezelfde tekst als in 2019. Andere versies die de afgelopen maand werden ontdekt zijn onder andere:

Alle nieuwste familieleden gebruiken RSA 2048 encryptietechnologie, waardoor ze extreem moeilijk te decoderen zijn. Slachtoffers worden tot betalen aangezet door te stellen dat er geen andere manier is om weer toegang te krijgen tot hun bestanden; als ze niet betalen zal vertrouwelijke informatie uitlekken of voor altijd verloren gaan! Criminelen kunnen verschillende beweringen doen om mensen bang te maken om te betalen. Negeer het bericht en ga verder met het verwijderen van het virus.

Het Palq-bestandsvirusDe bestandslocker kan gerelateerd zijn aan andere infecties zoals Trojaanse paarden of wormen

Stap 1: de bedreiging verwijderen

Cybercriminelen kunnen zich vergissen door te beweren dat er geen andere methodes zijn om je bestanden te herstellen. Zoals we al eerder zeiden, werken bedrijven voortdurend samen met ransomware slachtoffers en bieden gratis decryptiesoftware aan zodat ze de criminelen geen cent hoeven te betalen voor deze zware taak. Dat kost echter tijd.

Als je een betrouwbare anti-malware tool bij de hand hebt, dan kun je het toestel onder handen nemen. SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes kunnen aanzienlijk helpen. Door het toestel volledig te scannen en alle bedreigingen voor je te vinden, bespaar je veel tijd en moeite. Helaas heeft Palq ransomware zich niet alleen een weg gebaand in het systeem en bestandsversleuteling; het is niet het enige probleem met de computer.

Zodra een computer geïnfecteerd is met malware, wordt het systeem aangepast om anders te werken. Een infectie kan bijvoorbeeld de database van het Windows-register wijzigen, vitale opstart- en andere secties beschadigen, DLL-bestanden verwijderen of beschadigen, enz. Als een systeembestand eenmaal is beschadigd door malware, kan antivirussoftware daar niets meer aan doen. Het zal het gewoon laten zoals het is. Bijgevolg kunnen gebruikers problemen ondervinden met de prestaties, de stabiliteit en de bruikbaarheid, tot het punt waarop een volledige herinstallatie van Windows nodig is.

Daarom raden wij het gebruik van een unieke, gepatenteerde technologie van FortectIntego herstel ten zeerste aan. Niet alleen kan het virusschade herstellen na de infectie, maar het is ook in staat om malware te verwijderen die al in het systeem is ingebroken, dankzij verschillende engines die door het programma worden gebruikt. Daarnaast is de applicatie ook in staat om diverse Windows-gerelateerde problemen te verhelpen die niet worden veroorzaakt door malware-infecties, bijvoorbeeld blauwe schermfouten, bevriezingen, registerfouten, beschadigde DLL's, enz.

 • Download de toepassing door op bovenstaande link te klikken
 • Klik op de ReimageRepair.exe
 • Als User Account Control (UAC) verschijnt, selecteer dan Ja
 • Klik op Installeren en wacht tot het programma klaar is met het installatieprocesReimage installation
 • De analyse van je toestel zal onmiddellijk beginnenReimage scan
 • Zodra je klaar bent, controleer je de resultaten; deze worden vermeld in de Samenvatting
 • Je kunt nu op elk van de problemen klikken en ze handmatig oplossen
 • Als je veel problemen ziet die je moeilijk kunt oplossen, raden wij je aan de licentie te kopen en ze automatisch te verhelpen.

Door het juiste systeemgereedschap te gebruiken, hoef je je geen zorgen te maken over toekomstige computerproblemen, aangezien de meeste snel kunnen worden verholpen door op elk moment een volledige systeemscan uit te voeren. Het belangrijkste is dat je het vervelende proces van het herinstalleren van Windows kunt vermijden, mocht het om een of andere reden misgaan.

Stap 2: de ontcijferingsmogelijkheden onderzoeken: gedeeltelijk mogelijk voor sommige slachtoffers

Palq ransomware is een vorm van malware die gebruik maakt van encryptie om je toestellen te vergrendelen en alle opgeslagen gegevens te gijzelen. Het is een angstaanjagende ervaring, maar je kunt voorzorgsmaatregelen nemen als het ergste zou gebeuren. Betaal niet! Zolang slachtoffers blijven betalen, zullen de makers van ransomware virussen blijven rondsturen en ervan blijven profiteren.

De vorige versies waren een tijdje ontcijferbaar. Op dit moment kunnen slechts een paar slachtoffers hun bestanden hersteld krijgen met de eerder ontwikkelde tool vanwege de recente veranderingen in de technieken. De fouten in de codering werden snel hersteld, en de encryptie-algoritmes zijn aangepast, zodat ze krachtiger maar ook minder snel te kraken zijn.

Palq ransomwareBedreigingen kunnen data versleutelen en elk stuk markeren met de unieke bijlage

De C&C server verbinding zorgt ervoor dat er geen identieke sleutels zijn, omdat het betalen mensen zou helpen die goede ontcijferdiensten nodig hebben. Het proces van Palq virus decodering kost geld, en na al deze claims kunnen criminelen je nog steeds achterlaten met vervormde bestanden.

Als je computer geïnfecteerd is met een van de Djvu-varianten, moet je proberen Emsisoft decryptor for Djvu/STOP te gebruiken. Het is belangrijk om te vermelden dat deze tool niet voor iedereen zal werken; het werkt alleen als gegevens werden vergrendeld met een offline ID als gevolg van malware die er niet in slaagt om te communiceren met zijn externe servers.

Zelfs als jouw specifieke geval aan deze voorwaarde voldoet, moet iemand van de slachtoffers criminelen betalen, een offline sleutel achterhalen en deze vervolgens delen met beveiligingsonderzoekers van Emsisoft. Als gevolg hiervan kan het zijn dat je de versleutelde bestanden niet onmiddellijk kunt herstellen. Dus, als de decryptor zegt dat je data was vergrendeld met een offline ID maar op dit moment niet kan worden hersteld, moet je het later proberen. Je moet ook een set bestanden, een versleutelde en een gezonde, uploaden naar de servers van het bedrijf voordat je verdergaat.

 • Download de app van de officiële Emsisoft website.
 • Nadat je op de Download knop geklikt hebt, zou een kleine pop-up aan de onderkant, getiteld decrypt_STOPDjvu.exe, moeten verschijnen. Klik erop.
  Palq ransomware
 • Als het User Account Control (UAC) bericht verschijnt, klik dan op Ja.
 • Ga akkoord met de licentievoorwaarden door op Ja te klikken.
  Palq ransomware
 • Nadat Disclaimer verschijnt, klik je op OK.
 • Het programma zou automatisch de betreffende mappen moeten vullen, hoewel je dit ook kunt doen door onderaan op Map toevoegen te klikken.
  Palq ransomware
 • Klik op Ontcijfer.
  Palq ransomware

Zorg ervoor dat het systeem vrij is van de Palq ransomware en dubbel-check met het programma zoals SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes. Dit is de manier waarop je het virus goed kunt verwijderen en de benodigde functies voor het systeem en bestandsherstel kunt herstellen. Het werd hier al verschillende keren vermeld: betaal niet! Criminelen geven niets om jouw bezittingen, dus betaling is het enige waar virusmakers zich zorgen over maken.

Als het je lukt om de infectie op te ruimen en het virus is gestopt, kun je de getroffen systeembestanden herstellen met FortectIntego en je ontdoen van de virusschade die je mogelijk verhindert om toegang te krijgen tot de processen en het starten van bepaalde functies. Het systeem kan worden opgeschoond en de bestanden die door het beruchte Palq-virus werden versleuteld, zijn hersteld. Het kost wat tijd, maar het is mogelijk. Je kunt deze stukken vervangen door de juiste kopieën van de backup of de cloud service. Als je alternatieve opties nodig hebt, kun je onderstaande gids volgen.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Lucia Danes
Lucia Danes - Virus onderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Lucia Danes
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen