Wat is javaw.exe? Moet ik het verwijderen?

door Linas Kiguolis - -

Javaw.exe is een legitiem systeembestand dat gebruikt kan worden om dreigingen te verspreiden 

Javaw.exe is een legitiem uitvoeringsbestand dat gebruikt wordt door de Java Runtime software, uitgegeven door Sun Microsystems. Daarom mag ook geen verrassing zijn dat je Taakbeheer dit bestand toont als je voordien een product van Java installeerde – ook als je het reeds verwijderde. Desalniettemin kunnen sommige toepassingen die Java gebruiken in gevaar zijn vanwege een niet correcte verwijdering – dit is wanneer gebruikers problemen ondervinden en allerlei foutmeldingen krijgen. 

Naam javaw.exe
Type Systeembestand
Relatie Java Runtime Omgeving, JVM, JDK.
Gevaar niveau
Het bestand zelf is onschadelijk maar het kan vervangen worden of geïmiteerd worden door malware
Verwijdering Verwijdering is enkel nodig als het bestand kwaadaardig is. Gebruik in dit geval Reimage

Net zoals elk ander uitvoeringsbestand kan Javaw.exe misbruikt worden door cybercriminelen. Het is geweten dat malware legitieme bestanden vervangt of dupliceert, het in feite imiteert. En, omdat sommige Trojanen, spyware, keyloggers en andere kwaadaardige software misschien helemaal geen symptomen vertonen, is het moeilijk om deze te detecteren en te verwijderen.

Als je echter een betrouwbare anti-malware software gebruikt (zoals Reimage of Malwarebytes Malwarebytes) en deze up to date houdt, kan je er zeker van zijn dat er geen cyberdreigingen je machine aantasten. Dit gezegd zijnde, willen we je toch aanraden om het javaw.exe proces niet handmatig te verwijderen, tenzij je weet wat je doet en je er zeker van bent dat dit bestand gerelateerd is aan kwaadaardige processen. 

Java Runtime wordt door vele websites en door de hoofd Java toepassing vereist. Dus kan er zich een venster openen met de volgende foutmelding:

Windows cannot find 'javaw.exe'. Make sure you typed the name correctly, and then try again.

De gemakkelijkste manier om deze fout te herstellen is door Java opniew te downloaden en te installeren. Anders ga je naar je Taakbeheer > Opstarten en controleer je of Java aanwezig is. Als dat zo is, vink het dan uit, sluit je taakbeheer af en kijk of het probleem zich blijft voordoen.

Om te besluiten, Javaw.exe is niet kwaadaardig in zijn originele vorm. Desalniettemin kan het uitvoeringsbestand vervangen worden door malware en zal je waarschijnlijk meerder ervan actief zien in het taakbeheer. Een andere rode vlag is de locatie van het bestand – controleer of het zich in de C:\Windows of C:\Windows\System32 map bevindt. Indien niet, let dan op. Scan tenslotte ook je computer met een anti-malware software om zeker te zijn.

Malware verspreidt zich via misleidende technieken – en je moet hiervan op de hoogte zijn

Malware kan worden verspreidt via allerlei misleidende methodes, en je moet wat voorzorgsmaatregelen treffen om het te stoppen. De volgende, zijn de meest prominente manieren om virussen te verspreiden:

  • bestand delen sites, zoals peer-to-peer;
  • e-mailbijlagen;
  • nep software updates;
  • via zwakke RDP

Als je dus een bijlage opent van een spam e-mail of illegale inhoud download, loop je een hoger risico op een malware infectie. Lesvirus.fr merkt op dat je voorzichtig moet zijn tijdens het surfen op het internet. Het maakt niet uit of je een legitiem uitziende e-mail opent of een zoekopdracht uitvoert op het net, weet dat er gevaar loert achter elke klik.

Verwijdering van de javaw.exe malware

Het verwijderen van Javaw.exe removal is niet vereist als de toepassing legitiem is, aangezien veel sites nog steeds vertrouwen op Java om hun inhoud te tonen. Als het bestand echter kwaadaardig is, raden we je aan het onmiddellijk te verwijderen. 

We raden je echter af te prutsen aan systeembestanden en te proberen om het zelf te verwijderen. Beter is dat je de job toevertrouwd aan Reimage, Malwarebytes Malwarebytes en Plumbytes Anti-MalwareNorton Internet Security, aangezien deze beveiliging software ontworpen werd om de meest robuuste computer parasieten te detecteren en te verwijderen. Je kan natuurlijk ook een andere software gebruiken als je hier de voorkeur aan geeft. Zorge erg echter wel eerst voor dat je jezelf ervan verzekert dat deze legitiem is.

Als het virus niet toelaat dat je Javaw.exe verwijdert, start dan de machine opnieuw op in Veilige Modus met Netwerk.

uitspraak - de status van het bestand:
diagnose benodigd
Advies: Als je computer traag lijkt, of je hebt te maken met ongewenste advertenties en omleidingen naar onbekende websites, raden we je ten zeerste aan om hem te scannen met een betrouwbare anti-spyware programma. Voer enkele GRATIS scans uit en kijk je naam na op onbekende toepassingen die mogelijk verantwoordelijk zijn voor deze problemen
We kunnen gerelateerd zijn aan elkeen van de producten die we aanbevelen op onze site. U kan alles nalezen in onze Gebruiksvoorwaarden Met het downloaden van iedere voorziene Anti-Spyware software accepeert u onze privacy verklaring en gaat u ermee akkoord..
doe het nu!
Download
Probleem diagnose programma Tevredenheid
Garantie
Download
Probleem diagnose programma Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met OS X
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als je faalde in het verwijderen van de infectie gebruik dan Reimage, Stel een vraag aan om hulp te krijgen van onze support dienst, ze zullen je zo gedetailleerd mogelijk helpen
Reimage is een aanbevolen hulpmiddel om je systeem te scannen op mogelijke bedreigingen en beroerde software. De proefversie zal schadelijke toepassingen op je systeem vinden.
Meer informatie kan gevonden worden op Reimage review.
Druk de genoemde op Reimage
Alternatieve Software
Malwarebytes
Malwarebytes

Over de auteur

Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Linas Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions


Bestanden
Software
Vergelijk