Wat is gwx.exe? Moet ik het verwijderen?

gwx.exe is een legitiem bestand dat verantwoordelijk is voor het promoten van een Windows 10 upgrade

gwx.exe is een legitiem uitvoeringsbestand dat toebehoort aan een programma wat gebruikt werd om een gratis Windows 10 upgrade te pushen. Windows 7, 8 of 8.1 zullen zich deze vervelende meldingen die begonnen op te duiken rond 2015 nog wel herinneren. Als jij je deze ook nog herinnert, kan het zijn dat je gwx.exe terugvind in je Taakbeheer.

Als je reeds bijgewerkt hebt naar de nieuwste Windows versie, zou je deze waarde niet meer mogen zien. Dus als je ziet dat gwx.exe actief is moet je het systeem controleren met een antivirus software, omdat het gerelateerd kan zijn aan malware die zichzelf probeert te vebergen achter de naam van een legitiem systeem onderdeel.

Zoals je wel al begrepen hebt, is het gwx.exe bestand niet kwaadaardig. Het kan je systeem geen schade berokkenen of andere kwaadaardige activiteiten uitvoeren. Het is een nuttig onderdeel van de Windows 10 Update en behoort toe aan Microsoft. Dit programma heeft tevens een vlag icoontje in de Taakbalk wat veel gebruikers kan storen.

Gelukkig is er een gemakkelijke manier om verlost te worden van de meldingen die nogal agressief de installatie van de nieuwste versie van het besturingssysteem pushen. Het blijkt dat het verwijderen van gwx.exe vereist dat de Windows update KB3035583 verwijdert wordt. Zodra je het verwijdert, is dit bestand samen met de Windows advertenties voorgoed verdwenen.

Zoals we echter reeds vermelden, kan in sommige gevallen malware de naam van dit bestand gebruiken als het probeert om aan je aandacht te ontsnappen en het systeem ongemerkt wil infiltreren. Als je dus merkt dat je computer vreemd doet, moet je het systeem controlleren met FortectIntego of met een andere anti-malware om het wx.exe virus te verwijderen.

Het legitieme bestand bevindt zich meestal in een van deze mappen:

 • C:\Windows\System32\Tasks\Microsoft\Windows\Setup
 • C:\Windows\System32\GWX\GWX.exe

Als je het bestand ergens anders vond, kan je vermoeden dat het potentieel gevaarlijk is. Meestal veroorzaakt de infiltratie van malware ook andere problemen, zoals:

 • een toename aan advertenties,
 • programma's die crashen,
 • tragere computer,
 • Windows fouten;
 • onbekende processen die een hoog CPU gebruik kennen;
 • etc.

Als je dus een van de bovenstaande zaken opmerkt, moet je onmiddellijk het systeem nakijken op een cyberdreiging. Zoals we reeds vermeld hebben, moet je een anti-malware software gebruiken om gwx.exe en andere gevaarlijke bestanden van het systeem te verwijderen.

Installatie van het uitvoeringsbestand

Het legitieme GWX bestand komt op de computer met de Windows update (KB3035583). Als je echter te maken hebt met een kwaadaardige versie van het programma, moet je de mogelijke manieren kennen waarop malware je systeem kan binnendringen.

Afhankelijk van de soort cyberdreiging; kan dit uitvoeringsbestand op een van de volgende manieren geïnstalleerd worden:

 • nep of illegale software downloads;
 • nep software updates;
 • kwaadaardige advertenties;
 • exploit kits;
 • kwaadaardige spam e-mails;
 • drive-by downloads;
 • etc.

Daarom worden gebruikers aangeraden voorzichtig te zijn tijdens het surfen op het internet. Het is belngrijk om het bezoeken van dubieuze of potentieel gevaarlijke websites (bijvoorbeeld, pornografie, gaming) te vermijden, enkel officiële sites te gebruiken voor het downloaden van software of de updates ervan, extra nakijken van de afzender zijn informatie voor het openen van een onbekende bijlage en weg te blijven van agressieve advertenties.

GWX verwijderingsinstructies

Als je gwx.exe wilt verwijderen, wat een onderdeel is van het Windows 10 reclame programma, moet je KB3035583 verwijderen. Dit kan je doen door de volgende stappen te volgen:

 1. Start de computer in Veilige Modus.
 2. Ga naar Programma's en Eigenschappen.
 3. Klik op de Bekijk geïnstalleerde updates optie aan de linkerkant.
 4. Zoek de KB3035583 update, klik erop en klik dan op de Verwijderen knop.

Als je echter raad nodig hebt voor het verijderen van een kwaadaardige gwx.exe, raden wij je aan het systeem te scannen met een betrouwbaar malware verwijdering tool, zoals FortectIntego. Een automatische verwijdering is de beste keuze omadt beveiliging software malware samen met al zijn bestnden en onderdelen kan identificeren en veiilig verwijderen.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
Over de auteur
Alice Woods
Alice Woods

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Alice Woods
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen