Wat is msascuil.exe? Moet ik het verwijderen?

Msascuil.exe – een bestand dat is ontwikkeld door Microsoft Corporation

Msascuil.exe is een veilig bestand dat is ontwikkeld door Microsoft Corporation voor Windows 10. De bestandsnaam staat voor Microsoft antivirus security center user interface logo. Aanvankelijk werd dit uitvoerbare bestand voor het eerst uitgebracht als een Redstone 1-update, 2016 en wordt gestart bij het opstarten. Het doel is om het pictogram voor de Windows-antivirussoftware weer te geven, ook bekend als Windows Defender Center.

Hoewel Msascuil.exe een legitiem uitvoerbaar bestand is, is er mogelijk een schadelijke versie van aanwezig op de cyberspace. Merk op dat het Microsoft-bestand zich zou moeten bevinden in de map C:\Program Files\Windows Defender. Als u het op willekeurige plaatsen op uw systeem kunt vinden, is het mogelijk dat malware wordt vermomd als een origineel programma.

Meestal kunt u de legitimiteit van Msascuil.exe controleren door de volgende functies van het bestand te controleren:

  1. map waar het zich bevindt;
  2. bestandsgrootte;
  3. of het opent zoals de meeste standaardprogramma's.

Hoewel malware zich meestal in C:\Windows of C:\Windows\System32-mappen bevindt, bevindt het originele bestand zich in de submap van C:\Program Files. Evenzo, is het eerste wat u moet doen als u twijfelt over deze software, om de plaats te controleren waar deze zich bevindt. In het geval het een kwaadaardig programma is, kunt u Msascuil.exe meteen verwijderen.

Als u zich nog steeds zorgen maakt over Msascuil.exe, kunt u ook de grootte van het bestand bekijken. Meestal moet dit variëren van 483.840 bytes tot 631.808 bytes, afhankelijk van de versie van Windows OS. Houd er ook rekening mee dat dit programma geen zichtbaar venster opent nadat er op is geklikt.

Daarom raden we u aan de onderstaande gids in 3 stappen te volgen als u merkt dat er verdachte activiteit op uw computer is uitgevoerd door de software. U kunt Msascuil.exe altijd snel verwijderen als u zeker weet dat het malware is. Gebruik daarvoor FortectIntego, want het zal voor de zekerheid controleren of het uitvoerbare bestand schadelijk is.

Houd er echter rekening mee dat het gevaarlijk kan zijn om zonder reden van Msascuil.exe af te komen. Microsoft-ondersteuning waarschuwt dat dit programma een onderdeel is van Windows Defender dat verantwoordelijk is voor de bescherming van uw systeem tegen malware en andere hoogrisico-computerinfecties. Op dezelfde manier kan het verwijderen van het bestand van uw pc, uw pc in gevaar brengen.

Malware en andere PUP's kunnen samen worden afgeleverd met gratis applicaties

Zoals hierboven vermeld, is Msascuil.exe een veilig bestand voor Windows 10-gebruikers. Dit programma is mogelijk echter een verkapte malware, als de versie van Windows ouder is, zoals 8.1 / 8/7 / Vista / XP. Meestal kan het tijdens het installeren van de software in uw systeem zijn binnengekomen, zoals via onbetrouwbare systeemoptimalisatietools of bestandsconversieprogramma's.

Wanneer u de toepassingen installeert met de Aanbevolen of Snelle parameters ingesteld op het installatieprogramma, is er geen manier om te identificeren dat het mogelijk ongewenste programma bij elkaar is gebundeld. Kies daarom altijd voor de Aangepaste of Geavanceerde instellingen en sla nooit stappen over tijdens de procedure.

Vergeet ook niet dat u vooraf geselecteerde vinkjes moet verwijderen die uw toestemming verlenen om het mogelijk ongewenste programma te installeren. Deskundigen van NoVirus.uk zeggen echter dat men altijd professionele antivirussoftware met realtime bescherming kunt gebruiken om te voorkomen dat malware automatisch infiltreert.

Kom van het Msascuil.exe-virus af

We willen u vriendelijk vragen om er zeker van te zijn dat Msascuil.exe kwaadaardig is, voordat u het van uw systeem verwijdert. Merk op dat als u dit bestand verwijdert zonder een goede reden, de kwetsbaarheden van uw computer kunnen worden blootgesteld aan verschillende cyberbedreigingen. U wordt geadviseerd om een ​​volledige systeemscan uit te voeren met professionele antivirussoftware.

Als het malware detecteert, kunt u Msascuil.exe automatisch verwijderen. Onze beste suggesties voor antivirushulpmiddelen zijn FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner en Malwarebytes. Ze worden getest door onze IT-experts en aanbevolen voor gewone computergebruikers. Het duurt slechts enkele minuten voordat uw computer beveiligd is tegen malware, spyware of andere gevaren.

Bovendien, probeer alstublieft NIET om alleen de Msascuil.exe-verwijdering uit te voeren. Aangezien dit bestand onlosmakelijk is verbonden met Windows OS, kunt u het systeem beschadigen als u per ongeluk andere programma's verwijdert die van vitaal belang zijn voor uw besturingssysteem om goed te kunnen werken. Vertrouw daarom altijd op de beveiligingssoftware of de hulp van de professionele IT-expert.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
Over de auteur
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Olivia Morelli
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen