Wat is Chrome.exe? Moet ik het verwijderen?

Het Chrome.exe proces zowel legitiem als kwaadaardig zijn 

Chrome.exe is een computerproces dat uitgevoerd wordt door Google Chrome. Meestal verschijnt het van zodra de browser geopend werd en gebruikt het geen overvloedig aantal systeem hulpbronnen. Er is echter een proces dat er net zo uitziet, maar in werkelijkheid een vermomde adwares is, die gelinkt is aan het Poweliks virus. Het is ontworpen om tal van opdringerige advertenties te genereren, begruik makend van heel veel CPU.

De gevolgen van Chrome.exe *32 meerdere processen die tot 100% van het vermogen gebruiken, kunnen leiden tot onherstelbare schade aan de computer. Met andere woorden, je kan in het begin te maken krijgen met beduidende vertragingen, stilstaand beeld en een slechte wachttijd. Na verloop van tijd wordt het systeem echter onbruikbaar.

Daarnaast genereert het Chrome.exe 32 bit proces ook vervelende advertenties. Deze kunnen op je vaak bezochte pagina's verschijnen als banners, pop-ups en in-tekst. Ondanks het feit dat de getoonde advertenties er echt uitzien, zijn ze ontworpen om mensen erop te laten klikken om zo betaal per klki inkomen voor de ontwerpers te genereren.

Denk er ook aan dat zulke advertenties meestal nutteloze en dure systeem optimalisatie tools, software of andere producten promoten. Het ergste is echter dat ze je naar malware-geladen sites kunnen leiden en de kwetsbaarheden van je computer kunnen blootleggen . Dus kan het hebben van een nep Chrome.exe proces dat actief is in je taakbeheer leiden tot ernstige computer infecties.

Zoals we hierboven vermelden, zijn er twee versies van dit proces  — een normale en een kwaadaardige. Experts hebben de neiging de adware een *32 task manager virus te noemen aangezien het makkelijk kan worden herkend in de systeem monitor. Het legitieme uitvoeringsbestand is enkel aanwezig als de browser geopend is, terwijl de Chrome malware actief wordt bij het opstarten.

Als je nog steeds twijfelt en je wil deze exe 32 controleren in het taakbeheer, geef er dan een rechtermuisklik op en open de bestandslocatie. Denk eraan het originele Chrome.exe proces bevind zich enkel in de C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application map. Als je het terugvind in willekeurige mappen, is je computer misschien geïnfecteerd door de Poweliks Trojaan.

We raden je af om zelf te proberen het Chrome.exe virus te verwijderen. Het kan ingewikkeld zijn om al zijn onderdelen te vinden en je systeem op de correcte manier te beschermen. Beter is dat je een volledige systeemscan uitvoert met een malware verwijdering tool om er zeker van te zijn dat het proces echt kwaadaardig is.

Het verwijderen van het Chrome.exe *32 virus kan uitgevoerd worden met de hulp van FortectIntego of een andere robuuste beveiliging software. Dit is tevens een veiligere oplossing omdat de antivirus ook alle adware componenten zal verwijderen. Dus zal je computer in de toekomst  vrij zijn van potentieel ongewenste toepassingen (POT).

De gevaren van freeware: ze kunnen een adware programma met zich meebrengen

Een grote groep gebruikers geloofd dat potentieel ongewenste toepassingen (POT) vanop afstand op hun pc geplaatst worden. Dit is echter niet waar — ze worden samen met gratis toepassingen die gebruikers online downloaden geleverd. Deze distributietechniek noemt men bundelen en laat toe dat ontwerpers POT stiekem installeren als bijkomende componenten.

 Volgens de LosVirus.es malware experts, kan je adware infecties makkelijk vermijden door deze richtlijnen te volgen:

  1. Kies altijd voor de Geavanceerde/AAngepaste instellingen voor het installeren van gratis software;
  2. Sla geen stappen over;
  3. Als je reeds aangevinkte vakjes ziet staan, vink deze dan uitimmediately un-tick them;
  4. Gebruik altijd een robuuste beveiliging software en werk deze regelmatig bij.

Hoe het Chrome.exe virus verwijderen

We willen onze lezers ervoor waarschuwen dat het verwijderen van het Chrome.exe *32 virus enkel voor ervaren gebruikers is. Als je niet over specifieke IT-vaardigheden beschikt, koop dan alsjeblieft een professionele antivirus en verwijder de adware automatisch. Dit is de veiligste optie om schade aan je systeem te vermijden.

Je kan het Chrome.exe virus verwijderen met FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, of Malwarebytes. Deze worden aanbevolen door onze IT professionals omdat normale computergebruikers geen problemen ondervinden met het gebruiken van deze beveiliging tools. Je kan echter ook een andere antivius gebruiken als deze door experts getest werd en krachtig genoeg is .

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
Over de auteur
Lucia Danes
Lucia Danes - Virus onderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Lucia Danes
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen