Wat is svchost.exe? Moet ik het verwijderen?

Wat is het svchost.exe bestand?

svchost.exe is één van de bekenste systemmprocessen en het is legitiem en veilig. Het behoort toe aan Microsoft Windows en is verantwoordelijk voor het verwerken van processen uitgevoerd door DLLs. Je vindt verschillende voorbeelden van dit proces in je Controle Paneel -> Services sectie, wees dus niet verrast als je 10 of 14 identieke processen actief vind op je Controle Paneel. Een voorbeeld van svchost kan echter meerdere Windows services omvatten om het gebrijk van je systeembronnen te minimaliseren.

Als je desalniettemin zwaar CPU gebruik op je computer vaststeld door een svchost.exe. Moet je de service die gerelateerd is aan dit hoog verbruik proces uitschakelen. Volg hiervoor deze stappen:

  1. Open het Taakbeheer door gelijkertijd op Ctlr+Alt+Del te drukken.
  2. Ga naar de “Processen” tab en selecteer “Toon processen van alle gebruikers”.
  3. Rechter muisklik op het svchost.exe proces waarvan je ziet dat het het hoge verbruik veroorzaakt en selecteer “Ga naar Service(s)”.
  4. Let hier op de services die gemarkeerd zijn. Dit zijn degene die draaien onder het svchost.exe proces.
  5. Om een service te stoppen, rechter muisklik er op en selecteer “Stop Service”.

Denk eraan dat je dit essentieel systeemproces nooit van je computer mag verwijderen. Het is belangrijk voor het veilig en stabiel werken van je systeem.

Wat zijn de gevaren gerelateerd aan svchost.exe?

We moeten je waarschuwen dat verschillende parasieten zich proberen te verbergen onder de namen van legitieme systeembestanden. Svchost.exe is not an exception. Als je het Svchost.exe hoge verbruik probleem opgemerkt hebt op je computer, moet je de naam eens van naderbij onderzoeken. Meestal bevatten de kwaadaardige voorbeelden van dit bestand schrijffouten, zoals svchosts.exe, scvhost.exe, scvhosts.exe, svchostc.exe, xsvchost.exe, en dergelijke. Daarnaast kan je ook een kwaadaardige versie van svchost.exe vinden door je computer te scannen met een betrouwbare anti-spyware software. Om een virus te vinden kan je FortectIntego of SpyHunter 5Combo Cleaner gebruiken.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
Over de auteur
Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen
Bestanden
Software
Vergelijk