Wat is PIA_NW.exe? Moet ik het verwijderen?

door Olivia Morelli - -
PIA_NW.exe

Het PIA_NW.exe-bestand roept meer vragen op dan dat het antwoorden oplevert

PIA_NW.exe functioneert als het uitvoerbare bestand dat wordt toegeschreven aan de NWJS-gemeenschap. Er is niet genoeg informatie over het soort bedrijf waarmee het geassocieerd is.

Volgens gebruikers kan men dit bestand tegenkomen tijdens het gebruik van de Popcorn Time-app. Het is de app die gebruikers de mogelijkheid biedt om films te bekijken. Tijdens zijn bestaan ​​bouwde het een aanzienlijke reputatie op bij gebruikers.

Het einde van 2016 was echter cruciaal voor de app en het bedrijf dat de app promootte. Criminelen die gijzelsoftware inzetten, misbruikten de app voor hun schadelijke bedoelingen. Ze brachten Popcorn Time-malware uit die een uiterst dubieuze functie heeft: de ontwikkelaars zouden de decoderingssleutel alleen geven als een slachtoffer twee van de computers van hun vrienden met de gijzelsoftware had geïnfecteerd. Het bedrijf heeft een artikel uitgegeven waarin elke relatie met de infectie wordt afgewezen.

Als alternatief kan dit bestand worden geassocieerd met de legitieme app Private Internet Access. Aan de andere kant hebben sommige beveiligingsprogramma's de neiging om Nwjs te detecteren als een verdacht bestand, hoewel VirusTotal-service de PIA_NW.exe niet als schadelijk markeert.

Kortom, hoewel het bestand niet schadelijk is, moeten de distributiemethoden en het gebrek aan informatie over de NWJS-gemeenschap gebruikers eraan herinneren om waakzaam te zijn. Het bestand is niet cruciaal voor de werking van het Windows-systeem, dus misschien wilt u PIA_NW.exe verwijderen.

Beëindig PIA_NW.exe

U kunt het bestand vinden in Taakbeheer. Als u Private Internet Access hebt geïnstalleerd, wordt het proces bij elke start vernieuwd. Probeer anders de relatie van het bestand met een programma of service te bepalen. Klik in Taakbeheer met de rechtermuisknop op PIA_NW.exe en kies 'Open bestandslocatie'.

Als het programma of de service voor u onbekend is, scant u het systeem met de malware-eliminatietool. Tot slot, als het bestand CPU-bronnen opgebruikt, inspecteer dan zowel uw browser-extensies als systeem-apps. Achter het dossier kan zich een crypto-coiner miner verbergen. In dat geval kunt u het met een antivirus- of malware-eliminatietool zoals Reimage of Plumbytes Anti-MalwareNorton Internet Security verwijderen en PIA_NW.exe verwijderen.

uitspraak - de status van het bestand:
diagnose benodigd
Advies: Als je computer traag lijkt, of je hebt te maken met ongewenste advertenties en omleidingen naar onbekende websites, raden we je ten zeerste aan om hem te scannen met een betrouwbare anti-spyware programma. Voer enkele GRATIS scans uit en kijk je naam na op onbekende toepassingen die mogelijk verantwoordelijk zijn voor deze problemen
We kunnen gerelateerd zijn aan elkeen van de producten die we aanbevelen op onze site. U kan alles nalezen in onze Gebruiksvoorwaarden Met het downloaden van iedere voorziene Anti-Spyware software accepeert u onze privacy verklaring en gaat u ermee akkoord..
doe het nu!
Download
Probleem diagnose programma Tevredenheid
Garantie
Download
Probleem diagnose programma Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met OS X
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als je faalde in het verwijderen van de infectie gebruik dan Reimage, Stel een vraag aan om hulp te krijgen van onze support dienst, ze zullen je zo gedetailleerd mogelijk helpen
Reimage is een aanbevolen hulpmiddel om je systeem te scannen op mogelijke bedreigingen en beroerde software. De proefversie zal schadelijke toepassingen op je systeem vinden.
Meer informatie kan gevonden worden op Reimage review.
Druk de genoemde op Reimage
Alternatieve Software
Malwarebytes
Malwarebytes

Over de auteur

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Olivia Morelli
Over het bedrijf Esolutions


Bestanden
Software
Vergelijk