Wat is PIA_NW.exe? Moet ik het verwijderen?

Het PIA_NW.exe-bestand roept meer vragen op dan dat het antwoorden oplevert

PIA_NW.exe functioneert als het uitvoerbare bestand dat wordt toegeschreven aan de NWJS-gemeenschap. Er is niet genoeg informatie over het soort bedrijf waarmee het geassocieerd is.

Volgens gebruikers kan men dit bestand tegenkomen tijdens het gebruik van de Popcorn Time-app. Het is de app die gebruikers de mogelijkheid biedt om films te bekijken. Tijdens zijn bestaan ​​bouwde het een aanzienlijke reputatie op bij gebruikers.

Het einde van 2016 was echter cruciaal voor de app en het bedrijf dat de app promootte. Criminelen die gijzelsoftware inzetten, misbruikten de app voor hun schadelijke bedoelingen. Ze brachten Popcorn Time-malware uit die een uiterst dubieuze functie heeft: de ontwikkelaars zouden de decoderingssleutel alleen geven als een slachtoffer twee van de computers van hun vrienden met de gijzelsoftware had geïnfecteerd. Het bedrijf heeft een artikel uitgegeven waarin elke relatie met de infectie wordt afgewezen.

Als alternatief kan dit bestand worden geassocieerd met de legitieme app Private Internet Access. Aan de andere kant hebben sommige beveiligingsprogramma's de neiging om Nwjs te detecteren als een verdacht bestand, hoewel VirusTotal-service de PIA_NW.exe niet als schadelijk markeert.

Kortom, hoewel het bestand niet schadelijk is, moeten de distributiemethoden en het gebrek aan informatie over de NWJS-gemeenschap gebruikers eraan herinneren om waakzaam te zijn. Het bestand is niet cruciaal voor de werking van het Windows-systeem, dus misschien wilt u PIA_NW.exe verwijderen.

Beëindig PIA_NW.exe

U kunt het bestand vinden in Taakbeheer. Als u Private Internet Access hebt geïnstalleerd, wordt het proces bij elke start vernieuwd. Probeer anders de relatie van het bestand met een programma of service te bepalen. Klik in Taakbeheer met de rechtermuisknop op PIA_NW.exe en kies 'Open bestandslocatie'.

Als het programma of de service voor u onbekend is, scant u het systeem met de malware-eliminatietool. Tot slot, als het bestand CPU-bronnen opgebruikt, inspecteer dan zowel uw browser-extensies als systeem-apps. Achter het dossier kan zich een crypto-coiner miner verbergen. In dat geval kunt u het met een antivirus- of malware-eliminatietool zoals ReimageIntego of Malwarebytes verwijderen en PIA_NW.exe verwijderen.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
Over de auteur
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Olivia Morelli
Over het bedrijf Esolutions