Wat is lsass.exe? Moet ik het verwijderen?

lsass.exe – een systeembestand dat kan worden gebruikt om malware te camoufleren

lsass.exe is een legitiem Windows-proces dat bekend staat als Local Security Authority Service. Oorspronkelijk bevindt het lsass.exe-bestand zich in “C:\WINDOWS\SYSTEM32\” en kan niet worden beëindigd met Windows Taakbeheer. Als u deze taak beëindigt, kan dit u naar verschillende computergerelateerde problemen leiden. Dit bestand kan echter worden gebruikt om malware te camoufleren. Het is bekend dat het proces met dezelfde bestandsnaam is gebruikt om cryptocurrency te delven.De ‘miner’ voert het proces lsass.exe uit op de achtergrond van het systeem dat zich voordoet als de legitiem uitvoerbaar. Ondertussen misbruikt het de systeembronnen om cryptocurrency te delven. Om er zeker van te zijn dat uw lsass.exe-bestandsversie niet schadelijk is, wordt diagnose ten zeerste aanbevolen.

Naam lsass.exe
Type Systeembestanden
Associaties Cryptominer/trojaans paard
Mogelijke gevaren Kan een systeem infecteren met malware en misbruik maken van zijn bronnen voor cryptocurrency-mining
Symptomen van infectie Onvoorspelbaar gedrag, CPU-gebruik, foutmeldingen, algemene traagheid
Distributie  Spam e-mailbijlagen 
Eliminatie  Installeer en gebruik FortectIntego om lsass.exe te detecteren en te verwijderen

 

De legitieme bestandsversie is een kritieke systeemcomponent die niet mag worden verwijderd, omdat deze verantwoordelijk is voor het beheer van belangrijke taken, zoals:

 • handhaving van het beveiligingsbeleid;
 • gebruikersloginverificatie naar Windows-computer of -server;
 • omgaan met wachtwoordwijzigingen;
 • toegangstokens maken.

Als u echter vindt dat dit bestand zich in een andere directory bevindt, niet in C:\Windows\System32, of als u merkt dat het veel CPU's van de computer gebruikt, is dit misschien het teken dat uw computer is geïnfecteerd met malware. Helaas gebruiken cybercriminelen vaak de namen van legitieme bestanden om malware op de computer te installeren of uit te voeren. Dit is waarom u de aard van dit bestand zou moeten detecteren en als het kwaadaardig is, verwijder dan lsass.exe van uw computer.

Er zijn een paar gevallen waarin het bestand lsass.exe een crypto-miningproces op de computer was. Deze aanvallen verspreiden zich via verschillende methoden en het primaire doel van deze malware is om het proces op de achtergrond uit te voeren terwijl het origineel wordt nagebootst. Het legitieme proces is het Windows-proces voor lokale verificatie van authenticatie, maar deze nagemaakte doet zoiets niet.

Het lsass.exe-virus heeft als doel digitaal geld te delven op de geïnfecteerde pc, tijdens dit proces worden CPU en GPU overbelast. Dit is de reden waarom uw computer niet meer reageert en van tijd tot tijd crasht. Vanwege deze schadelijke activiteit kan uw apparaat mogelijk enkele foutmeldingen of blauwe schermfouten weergeven.

Het is opgevallen dat criminelen gebruik maken van een versluierde naam van de lsass.exe waar ze kleine letters “l” gebruikten in plaats van hoofdletter “I.” Op deze manier kunnen onoplettende computergebruikers gemakkelijk worden misleid door dit bedrog. U kunt vermoeden dat uw computer is geïnfecteerd als u ook deze symptomen bemerkt:

 • de algemene traagheid van de computer;
 • crashende of niet-reagerende programma's;
 • een verhoogde hoeveelheid advertenties;
 • browser doorverwijzingen naar dubieuze sites;
 • fouten die opduiken op het scherm;
 • installatie van onbekende programma's of browser-extensies.

U hebt dus misschien een virus dat hetzelfde proces met dezelfde naam uitvoert en werkt op de achtergrond en voert schadelijke acties uit. Hoewel het oorspronkelijke proces niets dan veilig is, kunnen de problemen worden veroorzaakt door de corruptie van dit bestand. Mogelijk moet u de software of stuurprogramma's bijwerken en zijn de problemen verdwenen. Om uw pc te controleren, voert u een volledige systeemscan uit met betrouwbare anti-malware programma's. We raden aan FortectIntego en Malwarebytes te gebruiken. Na deze diagnose kunt u indien nodig doorgaan met het verwijderen van lsass.exe.

Eén klik op de geïnfecteerde e-mailbijlage kan leiden tot cyberinfecties

Origineel bestand arriveert op het systeem samen met Windows OS. Het schadelijke bestand kan echter op een aantal manieren worden verwijderd, bijvoorbeeld:

 • wanneer een gebruiker een schadelijke e-mailbijlage opent;
 • wanneer met malware beladen advertentietrucs misleidt tot het installeren van valse software of de update ervan;
 • wanneer gebruikers illegale of gekraakte inhoud downloaden;
 • wanneer u surft op onveilige websites.

Download of open geen verdachte e-mailbijlagen van een spambox. Dit gedeelte wordt automatisch gevuld met nutteloze brieven en vaak zijn deze e-mails geïnfecteerd. Advertenties of omleidingen zijn niet zo gevaarlijk, maar cryptominers zijn fout.

Daarom wordt gebruikers geadviseerd voorzichtig te zijn bij het browsen op internet en met name het downloaden van inhoud van onbekende bronnen. Download altijd software of updates van websites van vertrouwde ontwikkelaars. Haast u niet met het installeren en let op.

Verwijder lsass.exe als het als kwaadaardig wordt gedetecteerd

Voordat u doorgaat met de verwijdering van lsass.exe, moet u er zeker van zijn dat dit bestand echt kwaadaardig is. U kunt dat doen door het systeem te scannen met behulp van anti-malwaretools zoals FortectIntego of Malwarebytes. Als u per ongeluk een legitiem executeerbaar bestand verwijdert, zal het werk van uw computer gestoord zijn. Als gevolg hiervan moet u omgaan met computer-gerelateerde problemen.

Dezelfde beveiligingssoftware controleert het systeem en verwijdert lsass.exe samen met andere verdachte componenten indien nodig. Op deze manier kunt u de infectie diagnosticeren en indien nodig verwijderen. Houd uw antivirus- en antimalware-programma's up-to-date, zodat u in de toekomst elke herhaling van een infectie kunt voorkomen.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
Over de auteur
Alice Woods
Alice Woods

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Alice Woods
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen