Wat is alg.exe? Moet ik het verwijderen?

Alg.exe is een legitiem bestand, ook al is het mogelijk dat het wordt vervangen door malware

Alg.exe is een uitvoerbaar Microsoft Windows-bestand dat staat voor Application Layer Gateway Service. Het is een legitiem proces dat de mogelijkheid biedt voor Windows Firewall en externe plug-ins om verbinding te maken met het internetnetwerk op de juiste manier. Het draait meestal in de task manager en kan worden verwijderd, hoewel het niet wordt aanbevolen als het bestand legitiem is. Alg.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32 en heeft doorgaans een formaat van 45.000 bytes.

Naam Alg.exe
Type Systeembestand
Belangrijkste Gevaren Malware kan zichzelf vermommen als legitiem bestand
Symptomen Meerdere exemplaren van het bestand dat wordt uitgevoerd in Taakbeheer; bevindt zich NIET in de map C:\Windows\System32
Distributie  Spam-e-mails, systeemkwetsbaarheden, schadelijke websites, enz.
Eliminatie  ALLEEN vereist als het bestand malware is – gebruik daarvoor FortectIntego.

Als u de taak via de taakbeheerder beëindigt, kunnen specifieke programma's zich misdragen of helemaal niet werken. Het uitvoerbare bestand alg.exe maakt toepassingen (zoals IM-clients, RTSP, BitTorrent, SIP en FTP) vanaf een clientcomputer mogelijk om dynamisch passieve TCP/UDP-poorten te gebruiken voor communicatie met bekende poorten op een server. Dit bestand geeft toegang tot bepaalde applicaties om via de firewall toegang te krijgen tot het netwerk.

Niettemin, omdat het bestand uitvoerbaar is, kan het worden vervangen, gedupliceerd of gemaakt door malware. Schadelijke software vormt een gevaarlijke bedreiging voor iemands privacy en cyberveiligheid en moet niet lichtvaardig worden opgevat. Als Alg.exe u geen problemen geeft terwijl het actief is, moet u het negeren en het zijn werk laten doen.

Als u alg.exe verwijdert, blokkeert u communicatiepoorten of, voor gevorderde gebruikers, opent u een groot aantal poorten op de firewall en creëert u een kwetsbaarheid voor het systeem. De computer is gevoelig voor bedreigingen.

Alg.exe is gekoppeld aan Application Level (of Layer) -gatewayservice en NAT (Network Address Translation) en is nodig om de firewallbeveiliging van een netwerk aan te vullen.

Als het bestand echter meerdere exemplaren heeft in Taakbeheer en zich NIET in C:\Windows\System32 bevindt, heeft uw pc mogelijk problemen. Controleer bovendien de volgende symptomen:

  • Verbeterde verwerking van de centrale verwerkingseenheid en/of grafische verwerkingseenheid, zelfs als er geen toepassingen actief zijn;
  • Verhoogde werking van de ventilator – het apparaat probeert om te gaan met intensief gebruik van hardware;
  • Computer crasht of bevriest tijdens de werking of tijdens het inactieve proces;
  • Frequente BSoD's;
  • Verhoogde hoeveelheid advertenties geïnjecteerd in browsers.

Ondanks dit alles produceren sommige Trojaanse wormen of keyloggers helemaal geen symptomen. Dat is nog een reden om gerenommeerde beveiligingssoftware in te zetten en frequente scans uit te voeren.

Distributiemethoden van kwaadaardige bestanden

Het lijdt geen twijfel dat schadelijke software niet in uw systeem mag worden opgenomen. Het kan uw bestanden beschadigen, software breken, uw systeembronnen misbruiken of zelfs uw gevoelige informatie stelen, zoals creditcardgegevens of gebruikersnamen en wachtwoorden. Beveiligingsdeskundigen waarschuwen daarom dat het belangrijk is om op te letten tijdens het surfen op het web en het installeren van nieuwe toepassingen van onbekende bronnen.

Malware wordt meestal verspreid via schadelijke bijlagen in spam-e-mails. Phishing-e-mails worden verzonden door een botnet, dat door cybercriminelen kan worden verhuurd om gerichte of willekeurige mensen aan te vallen. E-mailproviders hebben meestal een ingebouwde scanner die phishing-e-mails kan herkennen en markeren voordat de gebruiker deze opent. Helaas zijn er tal van e-mails die dit niveau van bescherming kunnen overtreffen. Daarom moet u uiterst voorzichtig zijn bij het openen van e-mails van onbekende bronnen.

Een andere succesvolle malwaredistributietechniek is door softwarekwetsbaarheden te gebruiken. Malware kan zwakke verbindingen in software zoeken en de besmette machines betreden. Softwareontwikkelaars zijn zich er terdege van bewust dat deze problemen kunnen optreden en zodra de kwetsbaarheid is ontdekt, is deze gepatcht, zodat hackers deze in de toekomst niet kunnen misbruiken. Daarom raden we aan om uw besturingssysteem, anti-malware programma en ook software bij te werken zodra updates beschikbaar zijn.

Verwijder Alg.exe als het bestand kwaadaardig is

Trojaanse paarden en soortgelijke schadelijke software is vrij ingewikkeld en niet gemakkelijk te detecteren, omdat malware nu geavanceerder is en detectie kan voorkomen. Als u vermoedt dat het bestand mogelijk kwaadaardig is, moet u niet wachten en onmiddellijk een volledige Alg.exe-virusverwijdering uitvoeren. We raden aan om FortectIntego pr SpyHunter 5Combo Cleaner voor deze taak te gebruiken – deze beveiligingssoftware kan zelfs de meest hardnekkige malware verslaan.

Niettemin zijn sommige virussen in staat antivirussoftware te detecteren en te voorkomen dat deze normaal opstart. Daarom raden we aan om de veilige modus in te voeren met netwerkmogelijkheden en de scan vanaf daar te starten.

 

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
Over de auteur
Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen