Wat is _HOWDO_text.bmp? Moet ik het verwijderen?

Wat moet je weten over het _HOWDO_text.bmp bestand?

_HOWDO_text.bmp is een beeldbestand dat nauw gerelateerd is aan het ODIN ransomware virus. Dit virus is gekend als een opgewaardeerde versie van het beruchte Locky virus, een krachtige en vernietigende computer infectie die je persoonlijke bestanden volledig kan corrumperen door ze te versleutelen. _HOWDO_text.bmp, is net zoals _HOWDO_text.html, de losgeldbrief die het virus achterlaat op de geïfecteerde machine, en bevat informatie over data decodering opties. Meestal bewaart het virus dit beeldbestand op je systeem en stelt het deze in als bureaubladachtergrond. De afbeelding bevat informatie die alle versies van Locky voorzien – het stelt dat de data versleuteld werd met RSA-2048 en AES-128 codes, voorsiet links naar Wikedia artikels over deze codering algoritmen en zegt dan dat de enige manier om je data te herstellen het betalen van een losgeld via de unieke ODIN betaal site is. De site is enkel toegankelijk via de Tor browser, dus vraagt de losgeldbrief het slachtoffer om deze te installeren. De betaal site stelt voor om de Locky decryptor te kopen, welke je 3 BTC, of ongeveer 1860 USD, kost. Dit aanzienlijk bedrag wordt gevraags vanwege de beruchte reputatie van Locky – volgens malware onderzoekers is er bijna geen manier om dit virus te verslaan en de decoderingssleutels te vinden zonder tussenkomst van zijn ontwerpers.

Als je het _HOWDO_text.bmp bestand ontdekt hebt op je computer, is de kans groot dat je geïnfecteerd werd met het ODIN ransomware virus. Deze situatie is onvoorkoombaar, maar we raden je ten stelligste aan om geen losgeld te betalen, zelfs als dit betekent dat je nooit nog toegang hebt tot deze bestanden. Als je besluit om te betalen, moet je begrijpen dat je criminelen aanmoedigt om door te gaan met smerige activiteiten en het virus nog activer te verspreiden. Als je pc geïnfecteerd werd met deze ransomware, verwijder dan _HOWDO_text.bmp samen met andere ODIN bestanden met de hulp van een anti-malware tool zoals FortectIntego en herstel je data van op een back-up. Als je er geen hebt kan je de data recovery technieken gebruiken die je terugvind in deze post.

Hoe raakte _HOWDO_text.bmp op je PC?

Malware die gerelateerd is aan _HOWDO_text.bmp verspreid zich via de gebruikelijke ransomware distributietechnieken. Meestal dringt het je systeem binnen als het gedownload wordt door een Trojaans paard, een exploit kit of gewoon door de gebruiker zelf. Dat laatse klint waarschijnlijk verdacht, maar de criminlen die malware verdelen kennende, kan de gebruiker makkelijk misleid en gedwongen worden tot het openen van een kwaadaardig bestand, dat meestal de gebruiker bereikt via mail. Cyber criminelen hebben de neiging om een kwaadaardig Word bestand aan te maken en het te voorzien van kwaadaardige scripts die geactiveerd worden door de macro functie. Daarom raden we je ook ten stelligste aan om mails afkomstig van onbekenden te negeren en steeds aandachtig het verzendadres na te lezen en je ervan te verzekern dat het niet nep is. Update bovendien alle programma’s regelmatig of gebruik de automatische update functie om de infiltratie van kwaadaardige programma’s te voorkomen. Soms gebruiken ze gaten in de beeiliging van je systeem om zichzelf stiekem te installeren. Daarom spreekt het voor zich dat je computer beveiligt dient te worden met een anti-malware software voor een maximale bescherming.

Hoe _HOWDO_text.bmp verwijderen?

Hoewel je gewoon elk _HOWDO_text.bmp bestand afzonderlijk kan verwijderen, raden we je ten stelligste aan om _HOWDO_text.bmp samen met de ODIN ransomware te verwijderen met de hulp van een anti-malware software zoals FortectIntego of SpyHunter 5Combo Cleaner. Dit virus is een verdervelijke vijand voor je computer systeem, en het moet zo snel mogelijk uitgeschakeld worden. Probeer deze malware alsjeblieft niet handmatig te verwijderen omdat je kwaadaardige restanten kunt laten staan op je systeen en de bescherming ervan beduidend kan verlagen. De volledige _HOWDO_text.bmp verwijderingsinstructies vind je in deze post.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
Over de auteur
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Gepassioneerde virusonderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Gabriel E. Hall
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen