Wat is _HOWDO_text.bmp? Moet ik het verwijderen?

door Gabriel E. Hall - -

Wat moet je weten over het _HOWDO_text.bmp bestand?

_HOWDO_text.bmp is een beeldbestand dat nauw gerelateerd is aan het ODIN ransomware virus. Dit virus is gekend als een opgewaardeerde versie van het beruchte Locky virus, een krachtige en vernietigende computer infectie die je persoonlijke bestanden volledig kan corrumperen door ze te versleutelen. _HOWDO_text.bmp, is net zoals _HOWDO_text.html, de losgeldbrief die het virus achterlaat op de geïfecteerde machine, en bevat informatie over data decodering opties. Meestal bewaart het virus dit beeldbestand op je systeem en stelt het deze in als bureaubladachtergrond. De afbeelding bevat informatie die alle versies van Locky voorzien – het stelt dat de data versleuteld werd met RSA-2048 en AES-128 codes, voorsiet links naar Wikedia artikels over deze codering algoritmen en zegt dan dat de enige manier om je data te herstellen het betalen van een losgeld via de unieke ODIN betaal site is. De site is enkel toegankelijk via de Tor browser, dus vraagt de losgeldbrief het slachtoffer om deze te installeren. De betaal site stelt voor om de Locky decryptor te kopen, welke je 3 BTC, of ongeveer 1860 USD, kost. Dit aanzienlijk bedrag wordt gevraags vanwege de beruchte reputatie van Locky – volgens malware onderzoekers is er bijna geen manier om dit virus te verslaan en de decoderingssleutels te vinden zonder tussenkomst van zijn ontwerpers.

Als je het _HOWDO_text.bmp bestand ontdekt hebt op je computer, is de kans groot dat je geïnfecteerd werd met het ODIN ransomware virus. Deze situatie is onvoorkoombaar, maar we raden je ten stelligste aan om geen losgeld te betalen, zelfs als dit betekent dat je nooit nog toegang hebt tot deze bestanden. Als je besluit om te betalen, moet je begrijpen dat je criminelen aanmoedigt om door te gaan met smerige activiteiten en het virus nog activer te verspreiden. Als je pc geïnfecteerd werd met deze ransomware, verwijder dan _HOWDO_text.bmp samen met andere ODIN bestanden met de hulp van een anti-malware tool zoals Reimage en herstel je data van op een back-up. Als je er geen hebt kan je de data recovery technieken gebruiken die je terugvind in deze post.

Hoe raakte _HOWDO_text.bmp op je PC?

Malware die gerelateerd is aan _HOWDO_text.bmp verspreid zich via de gebruikelijke ransomware distributietechnieken. Meestal dringt het je systeem binnen als het gedownload wordt door een Trojaans paard, een exploit kit of gewoon door de gebruiker zelf. Dat laatse klint waarschijnlijk verdacht, maar de criminlen die malware verdelen kennende, kan de gebruiker makkelijk misleid en gedwongen worden tot het openen van een kwaadaardig bestand, dat meestal de gebruiker bereikt via mail. Cyber criminelen hebben de neiging om een kwaadaardig Word bestand aan te maken en het te voorzien van kwaadaardige scripts die geactiveerd worden door de macro functie. Daarom raden we je ook ten stelligste aan om mails afkomstig van onbekenden te negeren en steeds aandachtig het verzendadres na te lezen en je ervan te verzekern dat het niet nep is. Update bovendien alle programma’s regelmatig of gebruik de automatische update functie om de infiltratie van kwaadaardige programma’s te voorkomen. Soms gebruiken ze gaten in de beeiliging van je systeem om zichzelf stiekem te installeren. Daarom spreekt het voor zich dat je computer beveiligt dient te worden met een anti-malware software voor een maximale bescherming.

Hoe _HOWDO_text.bmp verwijderen?

Hoewel je gewoon elk _HOWDO_text.bmp bestand afzonderlijk kan verwijderen, raden we je ten stelligste aan om _HOWDO_text.bmp samen met de ODIN ransomware te verwijderen met de hulp van een anti-malware software zoals Reimage of Malwarebytes Malwarebytes. Dit virus is een verdervelijke vijand voor je computer systeem, en het moet zo snel mogelijk uitgeschakeld worden. Probeer deze malware alsjeblieft niet handmatig te verwijderen omdat je kwaadaardige restanten kunt laten staan op je systeen en de bescherming ervan beduidend kan verlagen. De volledige _HOWDO_text.bmp verwijderingsinstructies vind je in deze post.

uitspraak - de status van het bestand:
gevaarlijk bestand
Advies: Als je computer traag lijkt, of je hebt te maken met ongewenste advertenties en omleidingen naar onbekende websites, raden we je ten zeerste aan om hem te scannen met een betrouwbare anti-spyware programma. Voer enkele GRATIS scans uit en kijk je naam na op onbekende toepassingen die mogelijk verantwoordelijk zijn voor deze problemen
We kunnen gerelateerd zijn aan elkeen van de producten die we aanbevelen op onze site. U kan alles nalezen in onze Gebruiksvoorwaarden Met het downloaden van iedere voorziene Anti-Spyware software accepeert u onze privacy verklaring en gaat u ermee akkoord..
doe het nu!
Download
Probleem diagnose programma Tevredenheid
Garantie
Download
Probleem diagnose programma Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met OS X
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als je faalde in het verwijderen van de infectie gebruik dan Reimage, Stel een vraag aan om hulp te krijgen van onze support dienst, ze zullen je zo gedetailleerd mogelijk helpen
Reimage is een aanbevolen hulpmiddel om je systeem te scannen op mogelijke bedreigingen en beroerde software. De proefversie zal schadelijke toepassingen op je systeem vinden.
Meer informatie kan gevonden worden op Reimage review.
Druk de genoemde op Reimage
Alternatieve Software
Malwarebytes
Malwarebytes

Over de auteur

Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Gepassioneerde virusonderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Gabriel E. Hall
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/file-_howdo_text-bmp.html

Verwijdering gidsen in andere talen


Bestanden
Software
Vergelijk