Gevaarlijkheidsmeter:  
  (60/100)

Verwijder Js/Adrozek.A virus (Virus Verwijdering Instructies) - Gratis Handleiding

door Linas Kiguolis - - | Het type: Browser hijacker

Het Js/Adrozek.A-virus is een detectienaam voor een browser-kaper, hoewel het gerelateerd kan zijn aan een vals-positief op Opera

Js/Adrozek.A malware

Het Js/Adrozek.A-virus is een relatief oude detectienaam die door Windows Defender wordt gebruikt om verdachte activiteiten op verschillende webbrowsers te identificeren. In de meeste gevallen worden dergelijke potentieel ongewenste programma's verdeeld via bedrieglijke methoden, zoals softwarebundeling of valse updatemeldingen, die meestal tot onbedoelde installaties leiden. Deze bedreiging is echter gerelateerd aan JavaScript-malware, die in de meeste gevallen automatisch in apparaten infiltreert. Als er anti-malware software is geïnstalleerd, zal deze de bedreiging blokkeren en markeren als Js/Adrozek.A of BrowserModifier:JS/Adrozek.A.

Hoewel de heuristische detectie Js/Adrozek.A niet nieuw is, zijn er de laatste tijd wel meerdere meldingen over de toegenomen activiteit. Gebruikers uit Duitsland, Polen en andere landen meldden dat de pop-ups frequenter werden zodra ze de Opera-webbrowser hadden gebruikt. Hoewel de detectie moet worden onderzocht, is het zeer waarschijnlijk dat de verhoogde activiteit wordt veroorzaakt door een update van de Microsoft Defender-definities of de Opera-webbrowser.

Naam Js/Adrozek.A, BrowserAanpasser:JS/Adrozek.A, Trojaans Paard:Win32/Adrozek!rfn
Type Browser-kaper, potentieel ongewenst programma
Gerelateerde browsers  Opera 
Symptomen Deze kunnen variëren, maar veel voorkomende symptomen zijn een gewijzigde homepage URL en een gewijzigde zoekmachine
Gevaren  Installatie van andere potentieel ongewenste programma's of malware, datadiefstal en geldverlies
Verwijdering  De makkelijkste manier om ongewenste applicaties te verwijderen, is door het apparaat te scannen met anti-malware software, hoewel dit proces ook manueel kan worden uitgevoerd volgens onderstaande instructies
Verdere stappen Als de detectie niet vals-positief is, moet de dreiging onmiddellijk worden verwijderd en alle browsers worden gereset (hieronder voorzien we de nodige instructies). Als u na de verwijdering van de infectie last heeft van stabiliteitsproblemen van uw systeem, raden we u aan om deze virusschade te herstellen met ReimageIntego  

Hoewel het Js/Adrozek.A-virus algemeen wordt gebruikt om browser-kapers te beschrijven, geeft de detectienaam ook aan dat de infectie gerelateerd is aan JS, ook wel bekend als JavaScript. JavaScript is een programmeertaal die veel wordt gebruikt om webpagina's interactief te maken.

Toch wordt JavaScript ook vaak gebruikt om kwaadaardige aanvallen in gang te zetten, wat kan leiden tot infiltratie van malware. Onder bepaalde omstandigheden kan dit zelfs gebeuren zonder enige interactie van de gebruiker. Om dergelijke aanvallen te vermijden, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat alle software wordt bijgewerkt, inclusief het besturingssysteem. De drive-by download zou namelijk falen als er tijdens de download geen softwarekwetsbaarheden worden gevonden.

Als de detectie niet vals-positief is, is deze daardoor veel gevaarlijker dan een gewone browser-kaper. Zo kan het namelijk persistentiemechanismen instellen, het Windows-register wijzigen en andere acties uitvoeren die een makkelijke Js/Adrozek.A-verwijdering zouden verhinderen. Als je anti-virus software niet in staat is om de gevonden bedreiging te verwijderen, raden wij u ten zeerste aan om een alternatieve oplossing te gebruiken, zoals SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Toch is het ook belangrijk om op te merken dat de Js/Adrozek.A-virusdetectie ook vals-positief kan zijn. Deze gevallen komen relatief vaak voor (andere veel voorkomende heuristische detecties die lijden aan hetzelfde probleem zijn Win32/Lodi, Js/Adware.Agent.AW, HTML:RedirME-inf, en vele andere) en komen vaak voor wanneer een bepaald programma, in dit geval Opera, wordt geüpdatet, en de beveiligingstoepassing het ten onrechte markeert.

Een van de belangrijkste redenen waarom Js/Adrozek.A een vals-positief zou kunnen zijn, is wanneer veel gebruikers dezelfde activiteit op hetzelfde platform melden. Toch moet elk van de heuristische detecties zorgvuldig worden onderzocht om er zeker van te zijn dat het inderdaad geen vals-positieve activiteit is. Daarom dient u volgende stappen uit te voeren:

 • Update beveiligingssoftware en het gerelateerde programma, bijvoorbeeld Opera
 • Scan uw computer met een ander anti-malwareprogramma
 • Verwijder het Js/Adrozek.A-virus als andere beveiligingsprogramma het ook detecteren

Tot slot moet u, nadat de infectie is verwijderd, extra stappen ondernemen om uw browsers en de computer op te schonen: reset de geïnstalleerde webbrowsers volgens onderstaande instructies en voer vervolgens extra controles uit met een reparatietool zoals ReimageIntego.

In het geval dat herhaalde scans met andere anti-malware aantonen dat de detectie inderdaad vals-positief is, dient u de locatie/het bestand toe te voegen aan de uitsluitingenlijst.

Het Js/Adrozek.A-virus

Negeer geen anti-malware software waarschuwingen

Beveiligingssoftware is een van de essentiële onderdelen van elke moderne computer. Experts adviseren om voortdurend een degelijk anti-malwareprogramma te laten draaien. Helaas zijn er veel mensen die dit advies in de wind slaan en geloven dat ze slimmer zijn dan malware. Moderne computerbedreigingen zijn echter zo geprogrammeerd dat ze hun ding kunnen doen zonder ook maar één spoor achter te laten.

Daarnaast surfen veel gebruikers naar risicovolle torrentsites en downloaden ze illegale programma's of software crack, die bijna altijd worden gedetecteerd door anti-malwareprogramma's. Dergelijke bestanden dient u onmiddellijk te verwijderen, want cracks/keygens zijn de belangrijkste distributiemethode voor gevaarlijke infecties, zoals Geno-gijzelsoftware, die alle bestanden op uw systeem zou versleutelen en vervolgens in ruil losgeld zou eisen.

Als u dus nieuwe software downloadt, op het web surft of wordt geconfronteerd met een verdachte advertentie waarin u wordt gevraagd een onbekend programma te downloaden, dient u altijd op uw beveiligingssoftware te letten. Definities worden namelijk regelmatig bijgewerkt, en er zijn voldoende onzichtbare dreigingen die u zonder deze software nooit zou opmerken.

Pak het Js/Adrozek.A-virus op de juiste manier aan

Vals-positieve detecties kunnen voor gewone computergebruikers vrij moeilijk te begrijpen zijn. Bovendien zijn ze in de meeste gevallen ook nog eens enorm schadelijk. Daarom houden onafhankelijke testlaboratoria altijd rekening met een aantal vals-positieve resultaten bij de rangschikking van anti-malware software. Hoewel Windows Defender het in dit opzicht veel beter doet dan enkele jaren geleden, zijn valse detecties nog steeds mogelijk. U hoeft het Js/Adrozek.A-virus dus niet meteen te verwijderen.

Om te bepalen of het inderdaad een vals-positief is, moet u rekening houden met verschillende factoren, bijvoorbeeld wat u aan het doen was toen de pop-up tevoorschijn kwam; als u op het punt stond software crack te downloaden, moet u het Js/Adrozek.A-virus onmiddellijk verwijderen. Als de detectie echter op bepaalde tijdstippen wordt herhaald en optreedt wanneer u regelmatige activiteiten uitvoert (bijvoorbeeld het bekijken van YouTube-video's) of toegang heeft tot een legitiem programma (Opera), moet u overwegen om het in de instellingen van de beveiligingssoftware aan te vinken als een uitsluiting.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Js/Adrozek.A virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder Js/Adrozek.A van Windows systems

Om potentieel ongewenste programma's van Windows te verwijderen, dient u volgende stappen te volgen:

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Js/Adrozek.A en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Js/Adrozek.A en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'
 5. Verwijder Js/Adrozek.A uit de Windows snelkoppelingen
  Rechter muisklik op de snelkoppeling van Mozilla Firefox en selecteer Properties. Rechter muisklik op het browsers icoon en selecteer 'Properties'
 6. Ga naar de Shortcut tab en bekijk het Target veld. Verwijder de kwaadaardige URL die aan je virus gerelateerd is. Selecteer de 'Shortcut' tab en verwijder 'http://isearch.babylon.com...' of andere verdachte URL

Herhaal bovenstaande stappen voor alle browser snelkoppelingen, inclusief Internet Explorer en Google Chrome. Zorg ervoor dat je alle locaties van deze snelkoppelingen nakijkt, inclusief het bureaublad, start menu en taakbalk.

Verwijder Js/Adrozek.A van Mac OS X systeem

MacOS-gebruikers moeten zich op onderstaande manier ontdoen van PUP's:

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Js/Adrozek.A of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Js/Adrozek.A van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Js/Adrozek.A en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Js/Adrozek.A verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder het Js/Adrozek.A virus uit Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Js/Adrozek.A uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Js/Adrozek.A van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Js/Adrozek.A en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op menu (rechter bovenhoek), kies Options General.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef de gewenste site op of klik op Restore to default.
 5. Klik op OK om deze wijzigingen te bewaren. In de 'General' tab, verwijder je de kwaadaardige URL uit de 'Home Page' sectie of klik op de 'Restore to Default' knop. Klik op 'OK' om de wijzigingen te bewaren
 6. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 7. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Js/Adrozek.A. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Js/Adrozek.A van Google Chrome

Als u verdachte browseractiviteiten niet kunt verwijderen, moet u Google Chrome opnieuw instellen:

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Js/Adrozek.A en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Wijzig je startpagina en standaard zoekmachine als deze door het virus aangepast waren
  Klik op het menu icoon en kies Settings.
 4. Zoek hier naar Open a specific page or set of pages onder de On startup optie en klik op Set pages. Nadat je op het menu en 'Settings' geklikt hebt, selecteer je 'Set pages'
 5. Nu zou u een ander venster te zien moeten krijgen. Verwijder hier kwaadaardige zoekmachines en geef degenen op die je als startpagina wenst. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 6. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 7. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 8. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 9. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 10. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Js/Adrozek.A. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Js/Adrozek.A van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Js/Adrozek.A of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Start je Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte. Selecteer hier Preferences zoals het voordien werd getoond en selecteer General.
 4. Bekijk hier het Homepage veld. Als het gewijzigd werd door Js/Adrozek.A verwijder je de ongewenste link en geef degene op die je wenst te gebruiken voor je zoekopdrachten. Denk eraan om de "http://" voor je adres in te geven. Verwijdere in 'General' de kwaadaardige URL en geef je gewenste domein op
 5. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 6. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Js/Adrozek.A te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Linas Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-jsadrozek-a-virus.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande Js/Adrozek.A virus