Gevaarlijkheidsmeter:  
  (43/100)

Haal TR/AD.FireHooker.BU weg (Verwijdering Handleiding) - Gratis Instructies

door Olivia Morelli - - | Het type: Adware

TR/AD.FireHooker.BU: Avira-detectienaam voor een potentieel schadelijk programma

TR/AD.FireHooker.BU

TR/AD.FireHooker.BU is de naam van een niet-geïdentificeerde adware-infectie die zich op verschillende locaties op een Windows-systeem en webbrowser kan bevinden. Gebruikers meldden dat ze pop-upberichten van Avira-beveiligingssoftware begonnen te zien, die waarschuwden voor een bedreiging. In de meeste gevallen werd in het beveiligingsprogramma aangegeven dat een verdacht uitvoerbaar bestand, zoals 105c6c37-ee2a-2a76-e42c-02506c4d1be0.exe, werd gedetecteerd in een tijdelijke Windows-map.

Terwijl onder normale omstandigheden het TR/AD.FireHooker.BU-virus direct zou worden verwijderd, meldden gebruikers dat het blijft terugkomen wanneer ze hun computer herstarten. Andere beveiligingstoepassingen detecteren de infectie onder andere als FileRepMalware, W32.Adware.Gen en Riskware/WebCompanion. Lees verder als u wilt weten hoe gevaarlijk de malware is en hoe u TR/AD.FireHooker.BU voorgoed kunt verwijderen.

Naam TR/AD.FireHooker.BU
Type Adware, Trojaans paard
Distributie Softwarebundels, websites van derden, misleidende advertenties, valse Flash Player-updates
Symptomen Avira-beveiligingssoftware blijft een bedreiging detecteren binnen de tijdelijke Windows-map, die terugkomt wanneer deze wordt verwijderd
Gevaren Doorverwijzingen naar schadelijke websites kunnen leiden tot ongewenste sitemeldingen, openbaarmaking van persoonlijke informatie aan cybercriminelen, verlies van geld en installatie van andere mogelijk ongewenste programma's/malware
Verwijdering Terwijl adware meestal op dezelfde manier als andere programma's kan worden verwijderd, is de infectie deze keer veel ernstiger. Dit betekent dat de dreiging hardnekkig is. Daarom moeten de geïnfecteerde gebruikers hun browsers grondig schoonmaken, zoals hieronder wordt uitgelegd, en vervolgens het apparaat scannen met een alternatieve anti-malware
Bijkomende stappen Malware- of adware-infecties kunnen de prestaties van uw computer verminderen of ernstige stabiliteitsproblemen veroorzaken. Gebruik ReimageIntego om uw apparaat te herstellen en ervoor te zorgen dat de virusschade wordt hersteld.

TR/AD.FireHooker.BU is een relatief generieke detectienaam voor een Trojaans paard, een soort computerinfectie die op het systeem wordt geïnstalleerd door te doen alsof het iets anders is. Aangezien de functionaliteit van Trojaanse paarden niet is gedefinieerd op basis van de categorie, kan het verschillende bedreigingen vertegenwoordigen, zoals gijzelsoftware, virussen, wormen, RAT's, adware en nog veel meer. Deze specifieke dreiging is gekoppeld aan opdringerige adware die gespecialiseerd is in het kapen van browsers en het tonen van opdringerige reclamecampagnes.

Als u TR/AD.FireHooker.BU-malware niet verwijdert, kunt u last hebben van verschillende vervelende en zelfs gevaarlijke gevolgen. Het belangrijkste doel van adware is om uw internetverkeer te kapen en opdringerige pop-ups, deals, aanbiedingen, coupons en andere advertenties te laten zien, ongeacht welke websites u bezoekt. Hoewel deze advertenties kunnen worden gestopt met een effectieve ad-blocker, moet u de hoofdoorzaak van de infectie opsporen en verwijderen.

Normaal gesproken kan het verdachte schadelijke bestand worden gespot in de tijdelijke Windows-map (C:\Windows\temp). Gebruikers meldden dat zodra het schadelijke bestand eenmaal is verwijderd, het steeds opnieuw blijft terugkomen. Aangezien de locatie een tijdelijke map is, bestaat de kans dat de infectie terugkomt als gevolg van een online component. Zo kan Google-accountsynchronisatie bijvoorbeeld sommige bestanden in de cache in de database opslaan, wat leidt tot een herhaalde infectie.

Omdat de verwijdering van TR/AD.FireHooker.BU niet succesvol is met Avira, raden beveiligingsexperts aan het apparaat te scannen met alternatieve anti-malware, zoals SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes. Aangezien het niet aan te raden is om twee beveiligingstoepassingen tegelijk te laten draaien, moet u eerst alle anti-malwaretools verwijderen voordat u een scan met een andere AV uitvoert.

Het TR/AD.FireHooker.BU-virus

Als dat niet lukt en het TR/AD.FireHooker.BU-virus blijft terugkomen, moet u uw webbrowser schoonmaken, omdat het mogelijk is dat de infectie zich daar bevindt. Hieronder vindt u de instructies om extensies en surfgegevens te verwijderen. Als ook dat niet werkt, moet u uw webbrowser volledig resetten.

Als laatste stap moet u ook een scan uitvoeren met ReimageIntego herstelsoftware. Dit zou Windows-componenten herstellen na een malware-infectie, vermijden dat het toestel vastloopt en voorkomen dat fouten terugkeren of dat u last krijgt van andere stabiliteitsproblemen.

Trojaanse paarden kunnen uiterst gevaarlijk zijn: vermijd ze ten koste van alles

Zoals hierboven vermeld worden Trojaanse paarden gedefinieerd door de manier waarop ze worden verspreid. Meestal openen gebruikers een uitvoerbaar of ander bestand in de overtuiging dat het onschadelijk is. Vaak worden dergelijke bestanden verspreid op valse software-sites die de originele software imiteren. Sinds TR/AD.FireHooker.BU op een valse Audacity audio app website is gevonden, zijn veel Duitse gebruikers geïnfecteerd met deze malware, in de overtuiging dat het om een betrouwbaar programma ging. U moet dus altijd de URL controleren van het adres waar u software van downloadt (ervoor zorgen dat de verbinding beveiligd is met SSL is ook belangrijk, hoewel het geen waterdichte garantie is).

Andere manieren waarop gebruikers erin slagen om Trojaanse paarden te downloaden is wanneer ze programma's downloaden van verdachte websites van derden, zoals torrents. Beveiligingsonderzoekers raden aan om ver weg te blijven van illegale software en cracks, omdat deze bestanden vaak malware bevatten.

Tot slot worden valse updates, meestal van Flash Player, ook vaak gebruikt door cybercriminelen om gebruikers schadelijke software op hun systeem te laten installeren. Houd er rekening mee dat Flash een verouderde multimediaplugin is die niet langer nodig is en eind 2020 zal worden stopgezet..

Distributie van TR/AD.FireHooker.BU

Verwijder TR/AD.FireHooker.BU uit uw systeem

Hoewel er een kleine kans is dat de detectie vals positief is en u TR/AD.FireHooker.BU niet hoeft te verwijderen, mag u pop-ups en waarschuwingen van uw beveiligingssoftware niet zomaar negeren. Om zeker te zijn, moet u uw huidige beveiligingssoftware verwijderen en een volledige systeemscan uitvoeren met een alternatieve tool, zoals SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes. Om Windows-problemen die na de infectie kunnen ontstaan op te lossen, raden wij u aan om ReimageIntego te gebruiken.

Als de infectie niet verdwijnt, dient u uw webbrowsers nader te bekijken. Eerst en vooral raden wij aan om uw webbrowsers op te schonen: verwijder alle extensies en cache/gegevens, zoals hieronder wordt uitgelegd. Als dat niet helpt, kunt u naar de volgende locatie gaan en de applicatiegegevens verwijderen:

C:\Users\username\AppData\Local\Google\Chrome

Tot slot kunt u ook Chrome Sync resetten om ervoor te zorgen dat geen van de schadelijke componenten op de servers van Google blijven staan.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele TR/AD.FireHooker.BU Verwijdering Handleiding:

Verwijder TR/AD.FireHooker.BU van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar TR/AD.FireHooker.BU en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de TR/AD.FireHooker.BU verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder TR/AD.FireHooker.BU van Microsoft Edge

U kunt MS Edge op de volgende manier claimen:

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou TR/AD.FireHooker.BU uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder TR/AD.FireHooker.BU van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier TR/AD.FireHooker.BU en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van TR/AD.FireHooker.BU. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder TR/AD.FireHooker.BU van Google Chrome

Als u uw browser niet volledig kunt wissen, moet u Google Chrome resetten volgens onderstaande methode:

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier TR/AD.FireHooker.BU en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van TR/AD.FireHooker.BU. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder TR/AD.FireHooker.BU van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar TR/AD.FireHooker.BU of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van TR/AD.FireHooker.BU te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de TR/AD.FireHooker.BU register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Olivia Morelli
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen