Verwijder Roblox virus (Virus Verwijdering Handleiding) - geüpdatet feb 2021

Roblox virus Verwijdering Handleiding

Wat is Het Roblox-virus?

Het Roblox-virus: de vermeende generator van in-game valuta die is ontworpen om malware te injecteren in de computers van Roblox-spelers

Het Roblox-virusHet Roblox-virus is een Trojaans paard dat is ontworpen om gegevens stelende Trojaanse paarden op het systeem te verspreiden. Het Roblox-virus is een schadelijke toepassing die is ontworpen om een data-stelend Trojaans paard te verspreiden. De valse Robux (in-game valuta) generator staat gamers toe om gratis in-game valuta te produceren die hen een enorm spelvoordeel geeft. Dit bedrog wordt echter sterk overschaduwd door zijn primaire doel: malware Win32/OnLineGames installeren die waardevolle referenties en in-game eigendom van gebruikers steelt die populaire spelen zoals World of Warcraft spelen. Bovendien kan het Roblox-virus verschillende andere schadelijke doelen bereiken, zoals toetsaanslagen opnemen, de geïnfecteerde computer gebruiken voor klikfraude en zelfs toegang op afstand aan mensen met slechte bedoelingen geven.

Naam Het Roblox-virus
Type Trojaans paard
Gepromoot als Applicatie om vals te spelen die in-game valuta genereert
Doel Het systeem infecteren met het informatie stelende Trojaans paard malware Win32/OnLineGames
Symptomen Stopt Windows-processen, leidt om naar verschillende schadelijke pagina's, geeft fouten weer, vertraagt de computer
Verspreiding Misleidende promoties, spam e-mailbijlagen
Preventie Beheer alle ontvangen e-mails zorgvuldig, vermijd het bezoeken van vreemde pagina's, installeer gereputeerde anti-malwarebescherming
Gevarenniveau Hoog. Dit Trojaans paard kan bankgegevens verzamelen en deze gebruiken om geld te stelen. Ook kan de malware persoonlijke gegevens traceren en misbruiken voor identiteitsdiefstal
Verwijdering Gebruik gerenommeerde anti-malware, zoals Malwarebytes of SpyHunter 5Combo Cleaner, om het systeem te scannen op het Roblox-virus en het automatisch te verwijderen

Het Roblox-virus kan vrijwillig worden geïnstalleerd door degenen die proberen om een oneerlijk voordeel in het Roblox-spel te krijgen. De valsspeler wordt echter bedrogen, wat leidt tot een geïnfecteerd toestel. Dergelijke applicaties om vals te spelen kunnen overal op het internet worden gevonden, vooral op file-sharing en torrent sites. Bovendien zijn er verschillende andere soortgelijke apps die uiteindelijk malware bleken te zijn, zoals het Fortnite-virus dat beweerde dat het in-game valuta V-bucks genereerde.

Wat spelers downloaden is Robux Generator V2.0 UPDATED 2018. Het is een app met een eenvoudige interface die gebruikers vraagt om een Roblox-gebruikersnaam en -wachtwoord in te voeren, en vervolgens de hoeveelheid Robux te selecteren die moet worden gegenereerd.

Hoewel het er misschien eenvoudig uitziet, worden zijn schadelijke activiteiten misschien niet meteen opgemerkt. Robux Generator V2.0 UPDATED 2018 is gewoon een vermomming ontworpen voor oneerlijke gebruikers om hun gevoelige informatie te stelen en andere malware te installeren.

Helaas, net als de meeste Trojaanse paarden, kan het Roblox-virus geen symptomen vertonen, zodat gebruikers niet eens zouden weten of hun systemen zijn geïnfecteerd. Er is dus een andere reden om beveiligingssoftware te installeren, zoals Malwarebytes of SpyHunter 5Combo Cleaner: het kan malware in de eerste plaats stoppen om schadelijke acties uit te voeren. Degenen die echter geen anti-malware software hebben geïnstalleerd, zouden de volgende symptomen van het Roblox-virus kunnen opmerken:

 • Vastlopende en achterblijvende toepassingen
 • Verhoogd CPU-gebruik
 • Algemene traagheid van het apparaat
 • Bedenkelijke pop-ups en omleidingen tijdens het surfen op internet
 • Enzovoort …

Als hackers op afstand toegang krijgen tot je toestel, kunnen ze handmatig keyloggers met bedreigingen installeren. Met deze schadelijke apps kunnen ze elk stukje informatie oogsten dat wordt ingevoerd op het geïnfecteerde toestel. Bovendien kunnen ze screenshots maken, verschillende processen of services stoppen of starten, het Windows-register wijzigen, enzovoort. Om te voorkomen dat dit gebeurt, moet je het Roblox-virus zo snel mogelijk verwijderen.

Het Roblox-virus moet automatisch worden verwijderd met behulp van gerenommeerde anti-malwareoplossingen. Houd er rekening mee dat het verwijderen van de app alleen je niet zal ontdoen van dit Trojaans paard. Afhankelijk van hoe lang dit Trojaans paard actief was, kan er ook nog andere malware aanwezig zijn. Start je toestel dus opnieuw op in Veilige Modus met Netwerken, en voer een volledige systeemscan uit.

Het Trojaans paard RobloxHet Roblox-virus is een nep applicatie om vals te spelen dat het systeem in de plaats daarvan gebruikt om andere malware te injecteren.

Merk op dat het houden van het Roblox-virus op je systeem vermoedelijk betrekking zal hebben op verschillende soorten gevaar. Ten eerste, als het Trojaanse virus is gericht op het verzamelen van vertrouwelijke (bank)gegevens, kunnen hackers op afstand je bankrekening openen en al het geld beheren. Dit kan leiden tot enorme geldverliezen.

Bovendien, als het Roblox-virus gegevens wil verzamelen, kan dit makkelijk eindigen met identiteitsdiefstal. Later kunnen cybercriminelen misbruik maken van dit soort informatie voor illegale activiteiten en ze zelfs te koop aanbieden in de duistere uithoeken van het zogenaamde Dark Web.

Trojaanse paarden zoals het Roblox-virus zal hoe dan ook leiden tot ongewenste verliezen en mogelijke systeemschade. Zoals we al hebben vermeld, leidt deze malware tot een hoog CPU-verbruik. Dit kan ook invloed hebben op de Grafische Verwerkingseenheid en als het werkniveau van de CPU of GPU meer dan 90% bereikt, kan het volledige toestel gewoon crashen.

Bovendien, door toegang vanop afstand te krijgen, zou Roblox-malware achterpoortjes voor andere schadelijke bedreigingen kunnen openen. Op deze manier kunnen oplichters virussen, zoals gijzelsoftware, rechtstreeks in het toestel injecteren. In dat geval zou je te maken kunnen krijgen met bestandscorruptie.

Roblox-malwareRoblox is een Trojaanse infectie die vertrouwelijke gegevens kan stelen en geld van je bankrekening kan halen

Trojaanse paarden kunnen worden geïnjecteerd met valse applicaties

Volgens onderzoekers zijn Trojaanse paarden tegenwoordig een van de gevaarlijkste cyberbedreigingen en worden er massa's verschillende technieken gebruikt om ze te verspreiden. Een van de meest voorkomende technieken om Trojaanse paarden te verspreiden, is door een schadelijk bijlage aan phishing e-mails toe te voegen en deze naar duizenden gebruikers te sturen.

Daarnaast kunnen gebruikers ook geïnfecteerd raken wanneer zij zelf verdachte toepassingen downloaden, zoals “hacks”, “bots”, “cheats” en dergelijke. Omdat deze programma's niet kunnen worden gecontroleerd, staat het kwaadwillenden vrij om ze op eender welke manier te vermommen. Wie dergelijke misleidende apps downloadt, loopt dus een veel groter risico op besmetting met malware.

Je kunt deze cyberinfecties voorkomen door beter op te letten. Als je legitieme softwareproviders gebruikt, je apps vaker bijwerkt en verdachte e-mails verwijdert, kun je online veiliger zijn. Verder moet je denken aan de automatische bescherming van je computersysteem. Een gerenommeerd AV-programma op je computer verlaagt namelijk enigszins het risico op malware-infecties.

Verwijder het Roblox-virus van je toestel

Het Roblox Trojaans virusRoblox: een Trojaans virus dat je CPU en GPU-verbruik de hoogte in kan jagen

Je moet het Roblox-virus zo snel mogelijk verwijderen, zodat je zeker weet dat er geen malware op het systeem staat. Helaas is het handmatig verwijderen van het virus hier niet de beste optie. Gebruik FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes om je systeem grondig te scannen om te zien of er malware aanwezig is. Je kunt ook een beveiligingsprogramma naar keuze gebruiken.

Merk op dat als je een betrouwbaar anti-malwareprogramma kiest, Roblox succesvol gedood zou moeten worden, net zoals alle andere producten die het naar het systeem heeft geleid. Antivirus-programma's zijn in staat om een scan uit te voeren door het gehele systeem en locaties zoals het Register en Taakbeheer te controleren op schadelijke objecten en processen.

Probeer zelfs niet om het Roblox-virus handmatig te verwijderen. Zoals we al hebben vermeld, zal het verwijderen van het uitvoerbare bestand niets doen en zal dit Trojaans paard in het systeem blijven. Als je systeem zwaar geïnfecteerd is door andere virussen en beveiligingssoftware niet correct werkt, zorg er dan voor dat je volgens onderstaande informatie naar Veilige Modus met Netwerken gaat.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Roblox virus Verwijdering Handleiding

Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Herstart je toestel in Veilige Modus met Netwerken, zodat je het Roblox-virus kunt verwijderen met behulp van je AV-programma. Doe het volgende om deze taak uit te voeren:

Belangrijk! →
Een handmatige verwijdering gids zou te ingewikkeld kunnen zijn voor occasionele computergebruikers. Het vereist dat geavanceerde IT-kennis correct worden uitgevoerd (als vitale systeembestanden worden verwijderd of beschadigd, kan dit leiden tot een volledige aantasting van Windows), en het kan ook uren duren om te voltooien. Daarom raden wij je aan de automatische methode hierboven te gebruiken.

Stap 1. Toegang tot veilige modus met netwerken

Handmatige verwijdering van malware kan het beste worden uitgevoerd in de veilige modus. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klik Start > Afsluiten > Herstart > OK
 2. Wanneer je computer actief wordt, druk dan op de F8 toets (als dat niet werkt, probeer dan F2, F12, Del, enz. – het hangt allemaal af van je moederbord model) meerdere malen totdat je het Advanced Boot Options venster ziet.
 3. Selecteer Veilige Modus met Netwerk in de lijst. Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Windows 10 / Windows 8

 1. Klik met de rechtermuisknop op Start en selecteer Instellingen.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 2. Scroll naar beneden en kies Update & Security.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 3. Kies Herstel aan de linkerkant van het venster.
 4. Scroll nu naar beneden naar het onderdeel Geavanceerd opstarten.
 5. Klik op Nu opnieuw heropstarten.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 6. Selecteer Probleemoplossing Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 7. Ga naar Geavanceerde opties. Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 8. Selecteer Opstartinstellingen.  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 9. Klik op Herstarten.
 10. Klik nu op 5 of klik op 5) Veilige modus met Netwerken inschakelen.  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Stap 2. Sluit verdachte processen af

Windows Taakbeheer is een handig hulpmiddel dat alle processen toont die op de achtergrond draaien. Als malware een proces uitvoert, moet je het afsluiten:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
 2. Klik op Meer details.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 3. Scroll naar beneden naar het gedeelte Achtergrond processen en kijk of er iets verdachts is.
 4. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Open bestandslocatie.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 5. Go back to the process, right-click and pick End Task.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 6. Verwijder de inhoud van de schadelijke map.

Stap 3. Controleer programma Opstarten

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
 2. Ga naar tabblad Opstarten.
 3. Klik met de rechtermuisknop op het verdachte programma en kies Uitschakelen.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Stap 4. Verwijder virusbestanden

Malware-gerelateerde bestanden kunnen op verschillende plaatsen in je computer worden gevonden. Hier zijn instructies die je kunnen helpen ze te vinden:

 1. Typ in Windows Zoeken Schijfopruiming in en klik op Enter.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 2. Selecteer de schijf die je wilt opschonen (C: is standaard je hoofdschijf en is waarschijnlijk de schijf met de schadelijke bestanden).
 3. Blader door de lijst met te verwijderen bestanden en selecteer het volgende:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Kies systeembestanden opschonen.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 5. Je kunt ook zoeken naar andere schadelijke bestanden die verborgen zijn in de volgende mappen (typ deze items in Windows Zoeken en klik op Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Herstart de pc in normale modus wanneer je klaar bent.

Verwijder Roblox door System Restore te gebruiken

De functie voor Systeemherstel kan nuttig zijn bij het verwijderen van dit Trojaans paard. Volg deze stappen om dit soort functie in te schakelen op je Windows-besturingssysteem:

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van Roblox is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je FortectIntego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat Roblox succesvol verwijdert werd

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen Roblox en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Gepassioneerde virusonderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Gabriel E. Hall
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen