Wat is systeemtools en hoe verwijder ik het

door Alice Woods - - Bijgewerkt | Het type: Systeemtools

Systeemtools zijn computerprogramma's die kunnen worden gebruikt voor het uitvoeren van verschillende taken. Mensen downloaden ze in hun computersysteem met specifieke voornemens, zoals het uitvoeren van de benodigde taken, het verbeteren van de prestaties en beveiliging, het verkrijgen van een betere browsingervaring tijdens het surfen op het internet of het repareren van specifieke pc-fouten. De meeste van dergelijke programma's behoren toe aan gerenommeerde bedrijven, zodat ze veilig en makkelijk te gebruiken zijn. U kunt een systeemtool van uw computer verwijderen met behulp van zijn verwijderingsfunctie.

Systeemtools kunnen worden verdeeld in twee verschillende categorieën: legitiem en malafide. Beveiligingsdeskundigen waarschuwen mensen over malafide, schadelijke systeemtools omdat ze op dezelfde wijze kunnen acteren op uw computer als computervirussen en malware. Ongeacht wat er op de officiële website van een dergelijk programma wordt vermeld, kan het direct na de instaltie op een computersysteemer onverwachte activiteiten veroorzaken. In het algemeen veroorzaken de twijfelachtige versies van systeemtools systeemvertragingen, misleidende systeemscans, ongewenste meldingen en pop-up advertenties, ongewild doorsturen naar onbekende websites en soortgelijke activiteiten. Dergelijke systeemtools kunnen worden toegewezen aan de categorie “mogelijk ongewenste programma” (PUP’s) en moeten zo snel mogelijk van uw computer worden verwijderd.

Opgemerkt moet worden dat u een misleidende systeemtool op uw computer kunt vinden zonder deze te downloaden omdat dergelijke programma's vaak worden verspreid in een bundel samen met andere (meestal legitieme) applicaties. Hier worden ze gepresenteerd als optionele componenten die alleen opgemerkt kunnen worden wanneer de gebruiker de installatie van dit programma controleert. Ook kunnen de meeste van dergelijke twijfelachtige systeemtools niet op traditionele wijze van uw computer worden verwijderd, omdat ze de neiging hebben om specifieke technieken te gebruiken om zich voor hun gebruikers te verbergen. In dit geval wordt een gerenommeerd anti-spywareprogramma aanbevolen.

Soorten kwaadaardige systeemtools die moeten worden vermeden:

  • Nep PC-optimalisatietools. Ongeacht het feit dat deze programma’s als niet schadelijk worden beschouwd, kunnen ze irritante systeemscans en beveiligingsmeldingen op uw computer veroorzaken. Normaal gesproken beweren ze dat de computer vol zit met verschillende fouten (nutteloze registerposten, bestanden en andere inhoud) die moeten worden geëlimineerd. Ook bieden aan om ze deze fouten op te lossen door hun licentieversies te kopen. Het belangrijkste probleem hierbij is dat ze alleen een klein deel van de nutteloze onderdelen op uw computer kunnen detecteren. Bovendien zal hun verwijdering de snelheid van uw pc nauwelijks verhogen, omdat u duizenden van hen zou moeten verwijderen om het verschil in de functionaliteit van uw pc te zien.
  • Scareware. Dergelijke software vormt geen gevaar voor een computersysteem. Maar zoals de naam al doet vermoeden, kan het misleidende systeemscans en beveiligingsmeldingen tonen om te proberen u aan het schrikken te maken en te denken dat uw computer besmet is. U kunt ook op de hoogte worden gesteld dat de enige manier om het probleem op te lossen is, de licentieversie van de scareware aanschaffen. Zodra de ontwikkelaars van dergelijke programma's hun geld krijgen, stoppen ze gewoon met hun misleidende waarschuwingsberichten op de computers van de slachtoffers te tonen.
  • Dubieuze zoekmachines. In de meeste gevallen worden dergelijke zoeksites beschouwd als betrouwbare zoektools. Ze kunnen echter op het systeem verschijnen zonder ze te downloaden. Ze worden actief verspreid met behulp van bundeling, zodat mensen hun installatie kunnen toelaten zonder dat ze daarvan afweten. Sommige versies van dergelijke systeemtools kunnen u vervalste zoekresultaten tonen en hun gebruikers naar onbekende websites leiden.

Distributietechnieken van misleidende systeemtools:

Oneerlijke programma's, die gecategoriseerd zijn als “systeemtools”, mogen niet naar het systeem worden gedownload. Zelfs als ze geen schade toebrengen aan uw nuttige bestanden en vergelijkbare gegevens, kunnen ze ongewenste activiteiten veroorzaken. Hieronder vermelden we de populairste methoden die worden gebruikt voor de distributie van systeemtools:

  • Official sites. You can easily install a system tool with its official website. As we have mentioned, the most of such programs are harmless, so they can be promoted with the help of their sites.
  • Misleidende pop-up advertenties. Elk van de pop-up advertenties moet met extreme voorzichtigheid behandeld worden, met name degenen die aanbieden om een ​​computer gratis te repareren. Als u niet opgescheept wilt raken met verdachte systeemtools op uw computer, moet u zo ver mogelijk uit de buurt blijven van advertenties die beweren dat u uw computer kunt scannen met een gratis systeemscanner of dat u een update op uw computer moet installeren. Gewoonlijk worden dergelijke advertenties gebruikt voor het verspreiden van dubieuze programma's.
  • Softwarepakketten. Bundeling speelt een zeer belangrijke rol in de verspreiding van legitieme en dubieuze systeemtools. Om uzelf te beschermen, moet u de aangepaste of geavanceerde installatiemethode selecteren telkens wanneer u een gratis programma op uw computer installeert.

Voorbeelden van dubieuze programma's die moeten worden vermeden:

Disk Optimizer Pro beweert een programma te zijn voor het repareren van fouten, het elimineren van oude registerposten en het verbeteren van de snelheid van de computer. Helaas ziet u mogelijk geen enkele duidelijke verbetering van de functionaliteit van uw pc na het aanschaffen van deze applicatie. Er zijn veel pc-gebruikers die deze licentie al hebben betaald en beweren dat ze geen enkele verbetering kunnen zien in de functionaliteit van hun pc's. In feite raden we dan ook aan om elk van de PC-optimalisatieprogramma's te vermijden of om hun gratis versies te selecteren. Dit garandeert tenminste dat u uw geld niet zult kwijtraken. Daarnaast moet u de optimaliseerders verwijderen die op uw computer werden geïnstalleerd in een pakket samen met andere programma's.

U kunt PC Mechanic 2015 installeren om uw computer te beschermen tegen schadelijke programma's en om ongewenste componenten uit het computersysteem te verwijderen. Helaas, maar het kan zijn dat u teleurgesteld zult worden, want het is bewezen dat dit programma niets kan. Het kan nauwelijks schadelijke bestanden en andere componenten tonen die niet op uw computer zouden moeten zijn geïnstalleerd. Daarnaast kan het veel ongevraagde meldingen op uw computer veroorzaken, net nadat het op uw computer is geïnstalleerd, omdat het belangrijkste wat dit programma wil doen, is zijn gebruikers zo bang maken dat ze zijn licentie aanschaffen.

YAC is een zeer populair beveiligingstool, maar u zou er erg voorzichtig mee moeten omgaan. Allereerst kan het uw startpagina en standaard zoekmachine wijzigen. Vervolgens kan het leiden tot doorsturen en ongewenste pop-up advertenties op elk van uw webbrowsers die worden gebruikt voor het promoten van zijn eigen gelicentieerde versie. Het is aan u om te beslissen of het de moeite waard is om deze tool wel of niet te kopen. Niettemin zijn de meeste veiligheidsdeskundigen van oordeel dat dit een rechtstreekse manier is om uw geld te verliezen.

Verwijderingsmethoden die kunnen worden gebruikt om systeemtools te elimineren:

Meestal besluiten mensen om systeemtools te verwijderen omdat ze stoppen met het gebruiken ervan of gewoon om hun harde schijf op te schonen. U kunt echter ook beslissen dat u zich van een van dergelijke programma's wilt ontdoen nadat u zijn ongewenste activiteit op uw computer heeft opgemerkt. Zoals we al hebben vermeld, wordt een deel van de systeemtools beschouwd als kwaadaardig en moet verwijderd worden van het systeem. Hieronder vermelden we twee verschillende opties waar u voor kunt kiezen om dit te doen:

Handmatig verwijderen van systeemtools. Als u een nutteloze systeemtool op uw computer heeft staan, kunt u die handmatig verwijderen. Hiervoor moet u 'Programma's en functies' gebruiken door middel van het achtereenvolgens selecteren van 'Start'; ‘Configuratiescherm’ en ‘Programma's’. Zodra u een programma ziet dat u niet nodig heeft, selecteert u 'Verwijderen'.

Automatische verwijderingsmethode voor het elimineren van schadelijke systeemtools. Als u denkt dat u te maken heeft met een kwaadaardige (of verdachte) versie van een systeemtool, dient u ‘Automatische verwijderingsoptie’ te selecteren. FortectIntego of SpyHunter 5Combo Cleaner helpt u om ervoor te zorgen dat er geen ongewenste componenten zijn die in verband staan met uw systeemtool op uw computer.

Nieuwste Virussen Toegevoegd aan de Database

Informatie up-gedate: 2017-12-04

Lezen in een andere taal

Software
Vergelijk