Haal SAntivirus weg (Virus Verwijdering Handleiding) - geüpdatet jul 2020

SAntivirus Verwijdering Handleiding

Wat is SAntivirus?

SAntivirus is een twijfelachtig antivirusprogramma dat overdreven scanresultaten kan weergeven om gebruikers de licentie te laten kopen.

SAntivirus

SAntivirus, ook bekend als Segurazo or SAproduct, is een beveiligingstool die is ontwikkeld door een wereldwijd IT-beveiligingsbedrijf. Dit antiviruspakket biedt klanten volledige virusbescherming, quarantaine van potentiële bedreigingen, privacybescherming, prestatieverbeteringen, real-time bescherming en nog veel meer. Hoewel dit aantrekkelijk klinkt, raden experts aan om op deze tool niet te vertrouwen. Op basis van gebruikersrapporten en de infosec-gemeenschap, wordt SAntivirus samen met freeware verdeeld. Dit is een eerste teken dat de applicatie niet betrouwbaar is.

Dit misleidend antivirusprogramma van derden heeft een slechte reputatie als gevolg van bedrieglijke scanresultaten. Volgens de rapporten probeert dit programma zichzelf te verkopen door overdreven scanresultaten weer te geven. Bovendien meldden gebruikers verschillende problemen met de verwijdering van SAntivirus,, omdat het de lokale groepsbeleidsinstellingen zou wijzigen (door het gebruik van SeLoadDriverPrivilege-opdracht) om privileges te vergroten en zich vervolgens volhardend op te stellen.

Na installatie wordt de SAntivirusscanner regelmatig weergegeven. Als gevolg hiervan kan het systeem door het hoge CPU-verbruik vertragen. In sommige gevallen kan de scan BSOD’s of fouten veroorzaken die leiden tot het opnieuw opstarten van het systeem. Door dergelijke prestaties lopen mensen het risico om een deel van hun werk te verliezen.

Naam SAntivirus
Type Potentieel ongewenst programma
Ook bekend als Segurazo
Infiltratie Terwijl sommige gebruikers de app van de officiële website kunnen hebben gedownload, vonden de meesten het in hun systeem na het installeren van freeware van websites van derden (softwarebundeling), wanneer ze klikten op een bedrieglijke advertentie of een valse aanmaning voor een update op een schadelijke website zagen.
Symptomen Automatische scans door de tool tonen honderden problemen die zelfs op een nieuwe machine worden gedetecteerd; de app kan niet handmatig worden verwijderd; pop-upadvertenties verschijnen op willekeurige tijdstippen, met de vraag om de volledige versie van SAntivirus te kopen.
Detectie Meerdere anti-malwareleveranciers detecteren de app als schadelijk of verdacht – Virus Totale resultaten
Beëindiging U kunt proberen om zich handmatig van het programma te ontdoen door onderstaande instructies te volgen; als dit niet lukt, kunt u dit PUP automatisch verwijderen door uw apparaat te scannen met erkende anti-malwaresoftware
Systeemoplossing SAntivirus kan registervermeldingen verwijderen die nodig zijn voor het normaal functioneren van het systeem, wat zou resulteren in storingen in Windows. Als de app wijzigingen aan uw pc heeft aangebracht, kunt u deze scannen met FortectIntego om de schade te herstellen.

Op het eerste zicht kunnen sommige gebruikers denken dat SAntivirus een degelijk anti-virusprogramma is dat ook hun PC kan optimaliseren, omdat het gebruikmaakt van een nette vormgeving met UI, waarbinnen u gemakkelijk kunt navigeren. Het beweert de volgende functies te bevatten:

 • Real-time bescherming (ransomware, web, e-mail);
 • Verwijdering van malware;
 • Privacy-scanner;
 • Prestatieverhoger;
 • Online veiligheidsfunctie.

Onder het ontwerp en de goed gepresenteerde functies verbergt SAntivirus echter eigenschappen die meer gemeen hebben met malware dan met programma’s die zich ertegen beschermen.

Ten eerste hebben de meeste gebruikers die te maken hebben met SAntivirus, het nooit opzettelijk geïnstalleerd (ook al kan het worden gedownload op de officiële website). Het wordt namelijk verspreid met verschillende oneerlijke technieken, waaronder softwarebundels, valse updateherinneringen en misleidende advertenties.

Eenmaal geïnstalleerd op het systeem, voert SAntivirus onmiddellijk een volledige systeemscan uit. Hoewel dit een normale werkwijze is voor alle anti-malwareprogramma’s, zijn de resultaten niet wat u zou verwachten. Omdat de app overdreven scanresultaten laat zien (het kan bijvoorbeeld Google-gerelateerde cookies markeren als een middelgrote bedreiging, wat absoluut niet correct is), kunnen gebruikers denken dat hun computers in een veel slechtere staat verkeren dan ze in werkelijkheid zijn.

Wanneer gebruikers op de knop “Verwijder alle problemen” drukken, worden ze naar een betaalpagina geleid, waar ze gevraagd worden een volledige versie van het SAntivirus-programma te kopen. We raden u ten zeerste aan om niet te betalen voor deze nutteloze software, omdat u in dat geval gewoon uw geld verspilt. Vanwege de bedrieglijke marketingtechnieken en de misleidende scanresultaten, is dit programma nauwelijks te vertrouwen als beveiligingshulpmiddel voor uw computer.

SAntivirus PUP

In plaats daarvan kunt u beter vertrouwen op toepassingen die betrouwbaar zijn en gebruikers niet bij elke stap misleiden. Als u een hulpmiddel voor systeemoptimalisatie nodig heeft die ook verschillende Windows-problemen kan oplossen, stellen we FortectIntego voor. Daarnaast moet u ook de verdediging van uw computer niet vergeten. Gebruik hiervoor anti-malware, zoals SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes, om SAntivirus te verwijderen en uw computer te beschermen tegen toekomstige bedreigingen.

Velen vragen of SAntivirus een virus is

Online forums, zoals Reddit, staan boordevol met vragen of Segurazo SAntivirus zelf een virus is. Het antwoord op deze vraag is eenvoudig: dit antivirusprogramma is geen virus. Hoewel de prestaties ervan twijfelachtig zijn, pas het wel in de categorie van beveiligingshulpmiddelen.

Volgens cyberbeveiligingsdeskundigen is het beter om tools te vermijden die door bundeling worden verspreid. Deze bedrieglijke distributiestrategie geeft aan dat dit hulpmiddel geen goede reputatie heeft en mogelijk andere bedoelingen heeft. Net zoals in dit geval, waarbij de zogenaamde SAntivirus-malware mensen met duistere technieken aanmaant om de licentie te kopen, zoals:

 • Het programma wordt verspreid via gratis apps, zoals Audacity;
 • Er is geen direct SAntivirus verwijderprogramma. Meestal wordt het bestand SegurazoUninstaller.exe verborgen op een atypische locatie om detectie te voorkomen;
 • Het uitvoeren van het verwijderprogramma zorgt niet voor de eliminatie van deze PUP;
 • De AV-scanner wordt willekeurig gestart waardoor een hoog CPU-gebruik en soms BSOD’s worden veroorzaakt;
 • De scanresultaten kunnen namen van niet-bestaande virussen, spyware en andere cyberbedreigingen bevatten;
 • Aan het einde van de gratis proefperiode begint SAntivirus omleidingen te maken naar de officiële betaalwebsite.

SAntivirus scanner

Als u deze applicatie dus nog niet heeft geïnstalleerd, raden wij u aan om dit niet te doen en te vertrouwen op gerenommeerde antivirusprogramma’s, zoals SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes en andere. Ondervindt u op dit moment problemen bij het verwijderen van Segurazo SAntivirus? Probeer dan uw machine opnieuw op te starten in de veilige modus, zoals hieronder wordt uitgelegd, en een scan uit te voeren om van dit PUP af te raken.

PUP’s, zoals misleidende antivirusprogramma’s, worden vaak geleverd met freeware

Potentieel ongewenste programma’s worden niet voor niets zo genoemd, hoewel ze over het algemeen “ongewenst” zijn door gebruikers. Als de applicatie is geclassificeerd als een PUP, kunt u beter uit de buurt blijven. Er worden namelijk verschillende bedrieglijke technieken gebruikt om het ultieme doel te bereiken: geld verdienen. Op zich is er niets mis met geld willen verdienen, maar valse advertenties weergeven en liegen over functionaliteiten is niet oké. Gebruikers voelen zich gewoonweg bedrogen en verraden. Bovendien kunnen ze in de meeste gevallen hun geld niet recupereren, omdat ze bereid waren om voor het programma te betalen.

Om deze reden kunt u in de eerste plaats best wegblijven van PUP’s. Ze laten u misschien niet alleen betalen voor nutteloze diensten, maar kunnen ook uw online veiligheid in gevaar brengen door de instellingen van de webbrowser te wijzigen en u om te leiden naar verdachte websites, of door uw online activiteiten op de achtergrond te volgen.

Om ervoor te zorgen dat u uit de buurt blijft van mogelijk ongewenste en schadelijke programma’s, kunt u deze eenvoudige tips van beveiligingsexperts volgen:.

 • Kies, indien mogelijk, altijd officiële bronnen voor uw downloads;
 • Vermijd torrent, warez en andere risicovolle websites;
 • Bekijk, voordat u een programma installeert, online de beoordelingen van gebruikers of blogartikels;
 • Zorg er tijdens het installatieproces voor dat belangrijke documenten, zoals Servicevoorwaarden en Privacybeleid, worden verstrekt;
 • Kies altijd voor Geavanceerde/Gepersonaliseerde instellingen in plaats van Aanbevolen/Snelle instellingen als daarom wordt gevraagd;
 • Kijk uit voor misleidende knopplaatsingen, misleidende aanbiedingen, vooraf aangevinkte vakjes, kleine lettertjes en andere trucs die freeware-auteurs gebruiken om mensen te misleiden en hen malware te laten installeren.

Deïnstalleer SAntivirus met behulp van deze instructies

Veel gebruikers zeiden dat het moeilijk was om SAntivirus te verwijderen van SAntivirus. Ze wilden de bestanden handmatig verwijderen binnen de map Program Files, maar de toegang werd geweigerd. Toch kunt u proberen het PUP te verwijderen door gebruik te maken van handmatige beëindigingsstappen volgens onderstaande instructies.

SAntivirus detectie

Zoals we hierboven hebben vermeld, houdt het SAntivirus-programma zich bezig met verschillende systeemwijzigingen, zoals het wijzigen van het Windows-register, het afwisselen van het lokale groepsbeleid en het uitvoeren van wijzigingen in andere belangrijke Windows-instellingen. Als gevolg hiervan is het mogelijk dat u SAntivirus niet handmatig kunt verwijderen en dat u hulp nodig heeft van automatische verwijderingssoftware.

Daarvoor moet u anti-malware downloaden en installeren die het PUP herkent. In tegenstelling tot wanneer u probeert om zelf van de dreiging af te komen, kan beveiligingssoftware alle schadelijke bestanden binnen het systeem detecteren en de privileges, die Segurazo voor zichzelf heeft ingesteld tijdens het installatieproces, verwijderen.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele SAntivirus Verwijdering Handleiding

Verwijder SAntivirus van Mac OS X systeem

macOS-gebruikers kunnen potentieel ongewenste toepassingen verwijderen door deze acties uit te voeren:

Verwijder items uit de map Toepassingen:

 1. Selecteer in de menubalk Ga > Toepassingen.
 2. Zoek in de map Toepassingen naar alle gerelateerde items.
 3. Klik op de app en sleep deze naar de Prullenbak (of klik met de rechtermuisknop en kies Verplaats naar prullenbak) Verwijder SAntivirus van Mac OS X systeem

Om een ongewenste app volledig te verwijderen, moet je naar de mappen Applicatie-ondersteuning, LaunchAgents en LaunchDaemons gaan en de relevante bestanden verwijderen:

 1. Selecteer Ga > Ga naar map.
 2. Voer /Bibliotheek/Applicatie-ondersteuning in en klik op Go of druk op Enter.
 3. Zoek in de map Applicatie-ondersteuning naar dubieuze items en verwijder deze.
 4. Ga nu op dezelfde manier naar de mappen /Bibliotheek/LaunchAgents en /Library/LaunchDaemons en verwijder alle gerelateerde .plist-bestanden. Verwijder SAntivirus van Mac OS X systeem

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de SAntivirus register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen