Haal OptiSpeed weg (aug 2019 update) - Verwijdering Handleiding

OptiSpeed Verwijdering Handleiding

Wat is OptiSpeed?

OptiSpeed is een typische bloatware toepassing die gebruikers vraagt om zijn licentie te kopen om de nep problemen die het toont op te lossen

OptiSpeed

OptiSpeed is een nep systeem optimalisatie tool die meestal geïnstalleerd wordt samen met freeware en shareware op Windows computers. Volgens zijn ontwerpers kan het programma de internetsnelheid verbeteren, de stabiliteit van de verbinding verhogen en de pc “sneller en vlotter” laten werken. Van zodra het geïnstalleerd is, start de potentieel ongewenste toepassing onmiddellijk met een scan en controleert het zogezegd het systeem op problemen en vindt er ook honderden. Gebruikers moeten zogezegd een gelicenseerde versie van OptiSpeed kopen om al de gevonden problemen op te lossen. De resultaten zijn echter meestal valse positieven of volledig nep – het is typisch gedrag voor nem systeem optimaliseerders. In feite, toont de test installatie van het bestand dat het kwaadaardig is met een 100% dreiging score volgens Hybrid Analysis.

Naam OptiSpeed
Type Potentieel ongewenste toepassing/bloatware
Gerelateerde bestanden
optispeed-setup.exe
Distributie Software bundels
Risico factoren Verlies van geld, Windows systeem bestand corruptie
Symptomen Het programma start willekeurige scans die honderden problemen tonen
Verwijdering Bekijk onze handmatige OptiSpeed verwijderingshandleiding hieronder of gebruik beveiliging software
Herstel Gebruik gereputeerde software zoals FortectIntego om computer problemen op te lossen

Systeem optimaliseerders zoals OptiSpeed, samen met tools zoals driver updaters zijn vaak niet alleen nutteloos ze kunnen ook resulteren in het corrumperen van het systeem. De ontwerpers van zulke tools zijn niet geïnteresseerd in correcte optimalisatie procedures voor het apparaat en markeren zelfs Google Updates als schadelijk.

OptiSpeed beweert dat het de computer sneller kan maken door het verwijderen van onnodige bestanden. In werkelijkheid detecteert het Windows Registerwaarden die slecht enkele kilobytes groot zijn en op geen enkele manier de prestaties van de computer beïnvloeden. In feite is het zo dat Microsoft gebruikers waarschuwt voor Register reiniging utilities:

Some products such as registry cleaning utilities suggest that the registry needs regular maintenance or cleaning. However, serious issues can occur when you modify the registry incorrectly using these types of utilities. These issues might require users to reinstall the operating system due to instability.

Zoals duidelijk is kan de werking van OptiSpeed resulteren in het corrumperen van het Windows systeem waardoor dit opnieuw moet worden geïnstalleerd, wat kan resulteren in het verlies van persoonlijke gegevens. Gebruik dus geen dubieuze toepassingen als u te maken heeft met het Windows Register – het is een essentieel onderdeel van het besturingssysteem.

De makers van OptiSpeed, en vele anderen, verschillen in niets van de auteurs van tech ondersteuning scams. Misdadigers leiden gebruikers naar onveilige pagina's die frauduleuze beweringen bevatten over virusinfecties op het systeem en later vragen om te betalen voor nep software die zogezegd nodig is om schade aan het systeem te voorkomen. Op een bapaalde manier werkt deze app net hetzelfde het toont niet bestaande problemen en vraagt gebruikers te betalen voor de volledige OptiSpeed versie.

Gebruikers melden ook dat de app constant probeerde om zichzelf te installeren. Dit is kwaadaardig gedrag en als je zulk opdringerig gedrag opmerkt is het zeer waarschijnlijk dat je systeem geïnfecteerd werd met een Trojaan downloader. We bevelen je aan om je apparaat te scannen met een gereputeerde anti-malware software en dan FortectIntego te gebruiken om de schade die aangericht werd door het virus op de pc te herstellen. Op deze manier zou je ook in staat moeten zijn om het OptiSpeed virus automatisch van je apparaat te verwijderen.

Het OptiSpeed virusOptiSpeed is een nep systeem optimalisatie tool dat cruciale Windows systeembestanden kan schaden.

Het roekeloos installeren van shareware of freeware kan resulteren in een systeeminfectie

Software bundelen is een bekende techniek die gebruikt wordt door veel freeware ontwerpers – het laat hen toe geld te verdienen en de zaken draaiende te houden. In theorie zou deze praktijk nuttig moeten zijn voor beide partijen: het laat gebruikers toe om software gratis te proberen en het verhoogt de inkomsten voor de ontwerpers van gratis programma's (zelfs Microsoft en andere gereputeerde bedrijven bundelen software en het is OK als het correct gedaan wordt).

In de praktijk werkt het echter heel wat anders. De makers van freeware geven meestal geen reet om welke programma's ze bundelen met hun installers en de eindgebruiker wordt vaak opgescheept met adware of nep systeemtools zoals register reinigers of driver updaters. Deze apps kunnen niet alleen de correcte werking van het apparaat compromitteren maar ook zorgen voor advertenties, het inkomen uit reclame verhogen en meer.

Wees dus waakzaam ook al installeer je software vanop bekende sites. Je weet nooit welke app toegevoegd kan zijn aan de gewenste toepassing. Een voorbeeld hiervan is, toen uTorrent de Epic Scale crypto miner bundelde zonder dat de gebruikers dit wisten.

Om ongewenste toepassingen te vermijden mag je de installatieprocedure nooit te snel doorlopen, controleer elke stap zorgvuldig, lees ToS en het Privacy Beleid, en kies altijd voor de Geavandeerde/Aangepaste instellingen om te voorkomen dat extra componenten geïnstalleerd worden.

Verwijder OptiSpeed van je computer en gebruik gereputeerde tools in de plaats

We beweren niet dat er geen manier is om het besturingssysteem te herstellen en de snelheid te verhogen. Er zijn verschillende procedures hiervoor, in feite kan dit ook handmatig worden gedaan. Gereputeerde software zoals FortectIntego kan deze processen automatisch uitvoeren zonder honderden nep waarden te tonen. Daarnaast heeft ook Microsoft zelf verschillende tools uitgebracht die Windows veilig kunne versnellen. Het gaat er dus om of het programma veilig is om te gebruiken of niet. Jammer genoeg is OptiSpeed niet de tool die je zoekt.

Dus als je gemerkt hebt dat het scans uitvoert op je systeem moet je OptiSpeed onmiddellijk verwijderen. Terwijl er verschillende anti-malware tools zijn die gespecialiseerd zijn in het detecteren van potentieel ongewenste toepassingen (zoals SpyHunter 5Combo Cleaner), bestaat er ook een manier om het OptiSpeed virus handmatig te verwijderen. Hieronder vind je de details over hoe dit te doen.

Opmerking: als je te maken krijgt met wat vreemd gedrag op je apparaat, zoals automtische downloads, meerdere onbekende processen die actief zijn op de achtergrond, software fouten, dan moet je de pc scannen met een beveiligingstoepassing ongeacht welke eliminatie methode je kiest voor het verwijderen van OptiSpeed.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele OptiSpeed Verwijdering Handleiding

Verwijderen van Windows

Maak gebruik van de volgende handleiding om OptiSpeed van het Windows besturingssysteem te verwijderen:

Om OptiSpeed van Windows 10/8 machines te verwijderen, dient u onderstaande stappen te volgen:

 1. Typ Configuratiescherm in het zoekvak van Windows en druk op Enter of klik op het zoekresultaat.
 2. Selecteer onder Programma's een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Zoek in de lijst naar vermeldingen die gerelateerd zijn aan OptiSpeed (of een ander recent geïnstalleerd verdacht programma). 
 4. Klik met de rechtermuisknop op de toepassing en selecteer Verwijderen.
 5. Als Gebruikersaccountcontrole verschijnt, klikt u op Ja.
 6. Wacht tot verwijderingsproces is voltooid en klik op OK.  Verwijderen van Windows

Als je een Windows 7/XP-gebruiker bent, ga je verder met de volgende instructies:

 1. Klik op Windows Start > Configuratiescherm in het rechterdeelvenster (als je Windows XP-gebruiker bent, klik je op Programma's toevoegen/verwijderen).
 2. Selecteer in het Configuratiescherm Programma's > Een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Kies de ongewenste toepassing door er eenmaal op te klikken.
 4. Klik bovenaan op Verwijderen/Wijzigen.
 5. Kies Ja in het bevestigingsbericht.
 6. Klik op OK zodra het verwijderingsproces is voltooid.

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de OptiSpeed register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-verwijder-specialist

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Julie Splinters
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen