Haal Intego weg (Gratis Handleiding) - Handboek

Intego Verwijdering Handleiding

Wat is Intego?

Intego: krachtige antivirus voor Mac met verschillende bijhorende functies

Intego Mac-Internetbeveiliging

Intego is een betrouwbare beveiligingssoftware die exclusief is ontwikkeld voor Mac OS en Mac OS X. Het bestaat uit twee elementen: VirusBarrier X9 en NetBarrier X9, die beide een andere functie hebben. Het programma combineert de belangrijkste beveiligingsmodules, waaronder een volledige firewall, databescherming, anti-spam, anti-phishing en anti-virus. Deze zijn stuk voor stuk onmisbaar voor Mac-virusbescherming. U kunt het anti-malwareprogramma verkrijgen op de officiële website of via softwarebundeling.

Softwarebundeling is een veelgebruikte marketingtactiek die overal ter wereld wordt toegepast. Het komt zowel bedrijven als gebruikers die geïnteresseerd zijn in de software ten goede. Toch besteden mensen meestal te weinig aandacht aan het installatieproces en installeren ze onbedoeld extra programma's. Om deze reden (vooral omdat het programma “uit het niets” verscheen), kunnen sommige gebruikers deze software “Intego-virus” noemen, wat helemaal niet klopt. Intego-antivirus is er namelijk om u te helpen beschermen tegen virussen, en niet om ze te veroorzaken.

Belangrijkste feiten over Intego

Intego werd opgericht in 1997 en legde zich expliciet toe op Mac-computers, in tegenstelling tot veel andere anti-malwaresoftwarebedrijven, die een grote voorkeur hadden voor Windows. De nieuwste softwareversie heet Intego Mac Internet Security X9 en bevat twee modules: VirusBarrier X9 en NetBarrier X9. VirusBarrier X9 richt zich op het beschermen van de Mac tegen malware, terwijl NetBarrier X9 uw netwerk beschermt tegen indringers en mensen met slechte bedoelingen.

De software kan worden gedownload op de officiële website en heeft een gratis proefperiode van 30 dagen. Gebruikers moeten vervolgens de volledige gelicentieerde versie aanschaffen, wat € 33,05 per jaar kost. Dit is een product op basis van een abonnement. Als gebruikers het willen annuleren, moeten ze dit dus doen voordat het volledige jaar voorbij is. Als u bedenkt dat u twee modules met twee afzonderlijke functies krijgt, is de prijs correct. Houd ook in het achterhoofd dat de ontwikkelaars van Intego geld moeten verdienen om hun onderzoek naar malware te financieren.

Intego Washing Machine-reiniging

De installatie van software op het systeem

Het duurt slechts enkele minuten om Intego VirusBarrier en andere modules te installeren. Om af te ronden vereist dit proces een herstart van het systeem. Zoals we eerder al zeiden, kan de software ook als onderdeel van andere programma's worden geïnstalleerd. U kunt deze toevoeging aan uw programma eenvoudig spotten als u kiest voor een aangepaste of geavanceerde installatie van de software. Als u echter haast heeft met het downloaden van de benodigde tool, kan het zijn dat u onverwacht met dit Mac-antivirus te maken krijgt. Als gevolg daarvan denkt u misschien dat u geïnfecteerd bent, maar dat is niet het geval.

Nadat de software is geïnstalleerd, moeten gebruikers hun beschermingsniveau kiezen:

 • Minimumniveau: uitsluitend bescherming tegen malware
 • Standaardniveau: extra bescherming tegen Windows-malware
 • Maximumniveau: scan van ZIP-bestanden en andere archieven

Voor de meeste gebruikers zou het standaardniveau moeten volstaan, hoewel de keuze voor het maximumniveau niemand zal schaden en de veiligheid van de Mac zal verbeteren.

Zodra u het beschermingsniveau heeft gekozen, is het programma klaar. Er is ook een handige overlay, die alle functionaliteiten van elke functie uitlegt. U kunt deze verbergen met een simpele muisklik, en indien gewenst weer inschakelen door te klikken op het Informatie-icoontje.

Intego geeft aan de linkerkant van het venster een lijst van alle onderdelen, zodat gebruikers snel of volledig kunnen scannen voor elk van deze schijven. Gebruikers kunnen ook scans plannen in het hoofdvenster en de realtime beschermingsfunctie controleren.

Intego-installatie

Uitleg van de anti-malwarefunctie

Kort na de installatie voert Intego Mac-Internetbeveiliging een volledige systeemscan uit. Als het bedreigingen vindt, plaatst het programma de geïnfecteerde bestanden in quarantaine, verwijdert ze en probeert de schade aan de bestanden op de computer te herstellen.

Het programma is in staat om alle inkomende e-mails en USB-stations automatisch te scannen, zodra deze op de Mac-computer zijn aangesloten. Bovendien kan de anti-phishingfunctie gebruikers helpen bij het bestrijden van dubieuze spamberichten die malware kunnen installeren of gebruikers kunnen verleiden tot het uitgeven van geld aan nutteloze producten.

AV-Test ontdekte dat Intego VirusBarrier het toestel kan beschermen tegen 100 procent van de Mac OS-malware en 99 procent van de potentieel ongewenste programma's kan identificeren en markeren. De bescherming tegen malware is van groot belang, omdat deze uw computer direct kan vernietigen. Bescherming tegen PUP's is echter ook belangrijk, omdat deze uw Mac kunnen vertroebelen, ongewenste advertenties kunnen weergeven en zelfs kunnen leiden tot ernstige infecties.

Intego anti-virus

NetBarrier: een doeltreffende tool om uw netwerk te beschermen

NetBarrier is een firewall die het netwerk kan beschermen tegen indringers. Intego biedt drie verschillende modi aan:

 • Publieke Hotspot: blokkeert alle verbindingen van het internet of het netwerk, evenals alle serverfuncties en functies voor het delen van bestanden;
 • Work Hotspot: staat inkomende verbindingen van vertrouwde netwerken toe, en het delen van bestanden is alleen toegestaan mits goedkeuring;
 • Home Hotspot: maakt inkomende verbindingen mogelijk, en het delen van bestanden wordt automatisch ingeschakeld

Gebruikers kunnen kiezen wat ze willen gebruiken en de instellingen op elk gewenst moment wijzigen. Zij die over geavanceerde kennis van Firewall beschikken, kunnen uitzonderingen maken, een specifiek type verbinding toestaan en andere opties in Geavanceerde instellingen wijzigen. Voor een gewone gebruiker is deze functionaliteit echter niet vereist.

Intego Mac-Internetbeveiliging

Extra nuttige functies inbegrepen bij Intego

Naast de nodige antivirusfunctie is Intego ook tot vele andere taken in staat. Met een inhoudelijke barrière kan software potentieel schadelijke e-mails, links en sociale-mediaberichten blokkeren. Deze inhoud kan niet alleen schadelijk zijn voor uw Mac, maar ook gevoelige informatie over u verkrijgen, die vervolgens voor illegale doeleinden kan worden gebruikt.

Ook de Personal Backup-functie is uiterst belangrijk. Zoals beveiligingsexperts opmerken, zijn back-ups van vitaal belang voor elke moderne computergebruiker. Gijzelingssoftware kan namelijk persoonlijke bestanden vergrendelen en onbruikbaar maken. Sommige crypto-malware kan worden ontcijferd, maar meestal duurt het een tijdje voordat beveiligingsonderzoekers de kwaadaardige code kunnen kraken en de officiële decryptor kunnen vrijgeven. In dit geval zijn back-ups de enige betrouwbare functie die uw persoonlijke bestanden kan redden.

Washing Machine kan alle troep van uw Mac OS X verwijderen, schijfruimte terugwinnen en de snelheid van het toestel aanzienlijk verhogen. Deze functie kan duplicaten die soms per ongeluk worden gemaakt, caches, downloads, logboeken en rommel verwijderen en zelfs uw bureaublad ordenen.

Het gebruik van antivirus is belangrijk, want er bestaan wel degelijk Mac-virussen

Veel Mac-gebruikers denken nog steeds dat Mac-computers geen malware kunnen verkrijgen. Macintosh-systemen hebben echter aangetoond dat ze worden beïnvloed door kwetsbaarheden en malware, net zoals dit onlangs gebeurde met “mshelper”, dat misbruik maakt van computerbronnen en de batterij buitengewoon snel laat leeglopen. Waarschijnlijk wordt deze cyberdreiging gebruikt om cryptocurrency te ontginnen.

Cybercriminelen willen geld verdienen door onschuldige gebruikers op te lichten. Het maakt hen niet uit op welke manier ze dat doen; van enquêtes of zogezegde technische ondersteuning tot browserkapers, adware, crypto-ontginners of zelfs gijzelingssoftware. Zelfs senior E-Threat Analyst, Bogdan Botezatualso, is snel om de vraag “Kunnen Mac-computers virussen krijgen?” te beantwoorden.

The answer is definitely, yes. There have been incidents, and there will be more

Daarom moeten Mac-gebruikers zich bewust zijn van de gevaren online en nadenken over een passende manier om hun systemen te beschermen. Intego is een perfect hulpmiddel om deze dubieuze programma's op te sporen, te verwijderen en uw Mac te beschermen tegen schade.

Verwijder Intego uit uw programma's als u niet bang bent voor Mac-malware

Als u plots merkt dat dit programma op uw systeem is geïnstalleerd zonder dat dit uw bedoeling was, moet het via een ander software-installatieprogramma zijn ingevoerd. Meestal besteden gebruikers niet veel aandacht aan het installeren van freeware en kiezen ze voor de Aanbevolen of Snelle installatiemodus. Toch moet u aandachtig zijn; sommige voorgestelde programma's kunnen nuttig zijn, terwijl andere pure adware kunnen zijn die uw browser vervuilen met advertenties en omleiden naar verdachte websites.

Degenen die deze software “uit het niets” hebben gevonden, willen Intego misschien uit hun systemen verwijderen. In tegenstelling tot potentieel ongewenste programma's, is deze beveiligingssoftware eenvoudig te verwijderen. Volg gewoon onderstaande handleiding en verwijder VirusBarrier en soortgelijke onderdelen die normaal gesproken bij het programma worden meegeleverd.

Misschien wilt u na afloop van de proefperiode van 30 dagen niet betalen voor de gelicentieerde versie en Intego volledig van uw systeem verwijderen? Dan moet u overwegen hoe nuttig de applicatie in het begin is. We raden u ten zeerste aan om deze niet te verwijderen.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Intego Verwijdering Handleiding

Verwijder Intego van Mac OS X systeem

Als u Intego van uw Mac OS X wilt verwijderen, volgt u deze eenvoudige stappen

Verwijder items uit de map Toepassingen:

 1. Selecteer in de menubalk Ga > Toepassingen.
 2. Zoek in de map Toepassingen naar alle gerelateerde items.
 3. Klik op de app en sleep deze naar de Prullenbak (of klik met de rechtermuisknop en kies Verplaats naar prullenbak) Verwijder Intego van Mac OS X systeem

Om een ongewenste app volledig te verwijderen, moet je naar de mappen Applicatie-ondersteuning, LaunchAgents en LaunchDaemons gaan en de relevante bestanden verwijderen:

 1. Selecteer Ga > Ga naar map.
 2. Voer /Bibliotheek/Applicatie-ondersteuning in en klik op Go of druk op Enter.
 3. Zoek in de map Applicatie-ondersteuning naar dubieuze items en verwijder deze.
 4. Ga nu op dezelfde manier naar de mappen /Bibliotheek/LaunchAgents en /Library/LaunchDaemons en verwijder alle gerelateerde .plist-bestanden. Verwijder Intego van Mac OS X systeem

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Intego register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Gepassioneerde virusonderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Gabriel E. Hall
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen