Haal OneLaunch weg (Simpele Verwijdering Handleiding)

OneLaunch Verwijdering Handleiding

Wat is OneLaunch?

OneLaunch – een Windows-toepassing voor je dagelijkse taken

OneLaunch

OneLaunch is een toepassing voor een Windows-computer. Volgens de ontwikkelaars is de app ontwikkeld om de gebruikerservaring beter te maken door een extra balk toe te voegen aan de bovenkant van het scherm. Daarnaast wordt er ook een aangepaste, op Chromium gebaseerde browser geïnstalleerd die standaard wordt gebruikt voor online zoekactiviteiten.

Hoewel deze functies inderdaad nuttig kunnen zijn voor gebruikers, kunnen anderen het gedrag van de app nogal opdringerig vinden. Als dat voor jou het geval is, moet je onze gids volgen voor het snel verwijderen van alle onderdelen van de app.

Naam OneLaunch
Verdeling Officiële website
Werking App icoon en een nieuwe werkbalk aan de bovenkant van het bureaublad; een aangepaste webbrowser wordt gebruikt in plaats van de standaard browser
Verwijdering Onderaan dit artikel vind je uitgebreide instructies over hoe je deze software van je computer kunt verwijderen
Verdere stappen Zodra je de toepassing hebt verwijderd, moet je je webbrowsers opschonen. Volg onderstaande instructies of gebruik FortectIntego om dat automatisch te doen

Functies en werking

Eenmaal geïnstalleerd, maakt de app een opstartitem aan dat ervoor zorgt dat het automatisch wordt gestart bij het opstarten van Windows. Deze functie kan worden gewijzigd via Taakbeheer > Opstarten.

Volgens de officiële website biedt de app een verscheidenheid aan functies, waaronder een toevoeging van een volledig dock dat bovenin het scherm wordt aangebracht. Gebruikers zouden van daaruit veel sneller toegang hebben tot bepaalde Windows-functies, zoals een ingebouwd knipselgereedschap, een bestandsverkenner en toegang tot een browser. Via het dock kunnen gebruikers ook het volgende bekijken:

 • Weer
 • Tijd
 • Locatie
 • Bladwijzers
 • Nieuws

Een zoekbalk boven in het scherm kan ook worden gebruikt om snel toegang te krijgen tot het web. Maar hoewel de toegang tot het internet sneller zou kunnen zijn, zou het niet dezelfde routine zijn die de meeste gebruikers gewend zijn. Dit komt omdat de app een aangepaste browser gebruikt die de standaard browser vervangt. Helaas betekent dit ook dat je zoekopdrachten zouden worden omgeleid naar Yahoo (merk op dat dit kan worden gewijzigd in Bing of Google in het menu Instellingen), die ook soms promotionele links zou bevatten aan de bovenkant.

OneLaunch applicatie

Aangezien de markeringen minuscuul zijn, zullen sommigen misschien niet eens opmerken dat waar ze op klikken eigenlijk een advertentie is, wat in feite een nogal oneerlijke praktijk is. Om deze omleidingen naar een aangepaste webbrowser te stoppen, zou je moeten stoppen met het gebruik van de zoekbalk aan de bovenkant of OneLaunch helemaal verwijderen.

Bovendien vonden we sommige functies nogal nutteloos. Het dock biedt bijvoorbeeld toegang tot reeds actieve tabbladen van de browser of andere apps. Die kun je echter al via de taakbalk bekijken, wat de functionaliteit zinloos maakt.

Praktijken voor het verzamelen van informatie

Net als vele andere programma's, verzamelt OneLaunch een bepaalde hoeveelheid gebruikersgegevens voor onderzoek en andere doeleinden. Het is ook belangrijk op te merken dat, door het programma te installeren, je akkoord gaat met de servicevoorwaarden en het verzamelen van informatie.

De ontwikkelaars stellen duidelijk in het Privacybeleid (dat je kunt bekijken voordat je de app installeert) dat persoonlijke en anonieme informatie wordt verzameld wanneer gebruikers de gerelateerde website gebruiken, een softwarelicentie kopen, of “de software op enigerlei wijze gebruiken”. Het kan gaan om je naam, telefoonnummer, huisadres, unieke identificatiecode van de pc, creditcardgegevens en meer.

Deze informatie wordt opgeslagen op daarvoor bestemde servers, en die zullen niet worden gebruikt tenzij dat nodig is, bijvoorbeeld bij de verwerking van een transactie bij een aankoop.

Hoewel het verzamelen van informatie heel gewoon is, vermijden bedrijven gewoonlijk het verzamelen van persoonlijke gegevens. Wanneer een consument software installeert of gebruik maakt van de diensten van een bedrijf, vertrouwt hij er immers op dat die software veilig is. Gezien het aantal datalekken is het beter om toepassingen of diensten te vermijden die een grote hoeveelheid informatie verzamelen, vooral als het om persoonlijke gegevens gaat.

In ieder geval, als OneLaunch niet aan je verwachtingen voldeed, kun je het gemakkelijk verwijderen. Hieronder geven we verschillende stappen over hoe dat te doen, dus volg zeker onderstaande instructies. Merk op dat beveiligingssoftware deze app niet zal verwijderen omdat het volgens Virus Total niet wordt herkend als een potentieel ongewenst programma,.

OneLaunch app

OneLaunch verwijderinstructies

Als je dol bent op de toepassing en de beschikbare functionaliteiten, hoef je geen actie te ondernemen; het is namelijk volledig veilig te gebruiken. Als je echter geen fan van gewijzigde zoekvoorkeuren wijzigingen of gegevensverzameling bent, kun je OneLaunch best verwijderen.

Hieronder vind je een stapsgewijze handleiding voor het verwijderen van het programma uit Windows via het Configuratiescherm. Je kunt ook je webbrowsergegevens en cookies opschonen. Ten slotte kun je contact opnemen met de ontwikkelaars van de app om de over jou verzamelde informatie te laten verwijderen.

Opmerking: Je hoeft je webbrowsers in dit geval niet te resetten, opschonen zou voldoende moeten zijn

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele OneLaunch Verwijdering Handleiding

Verwijderen van Windows

Om OneLaunch van Windows 10/8 machines te verwijderen, dient u onderstaande stappen te volgen:

 1. Typ Configuratiescherm in het zoekvak van Windows en druk op Enter of klik op het zoekresultaat.
 2. Selecteer onder Programma's een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Zoek in de lijst naar vermeldingen die gerelateerd zijn aan OneLaunch (of een ander recent geïnstalleerd verdacht programma). 
 4. Klik met de rechtermuisknop op de toepassing en selecteer Verwijderen.
 5. Als Gebruikersaccountcontrole verschijnt, klikt u op Ja.
 6. Wacht tot verwijderingsproces is voltooid en klik op OK.  Verwijderen van Windows

Als je een Windows 7/XP-gebruiker bent, ga je verder met de volgende instructies:

 1. Klik op Windows Start > Configuratiescherm in het rechterdeelvenster (als je Windows XP-gebruiker bent, klik je op Programma's toevoegen/verwijderen).
 2. Selecteer in het Configuratiescherm Programma's > Een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Kies de ongewenste toepassing door er eenmaal op te klikken.
 4. Klik bovenaan op Verwijderen/Wijzigen.
 5. Kies Ja in het bevestigingsbericht.
 6. Klik op OK zodra het verwijderingsproces is voltooid.

MS Edge/Chromium Edge resetten

Verwijder ongewenste extensies van MS Edge:

 1. Selecteer Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en kies Extensies.
 2. Kies uit de lijst de extensie en klik op het pictogram Versnelling.
 3. Klik onderaan op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cookies en andere browsergegevens:

 1. Klik op het Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en selecteer Privacy & beveiliging.
 2. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 3. Selecteer alles (behalve wachtwoorden, hoewel je misschien ook Medialicenties wilt toevoegen, indien van toepassing) en klik op Wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Herstel nieuw tabblad en startpagina instellingen:

 1. Klik op het menupictogram en kies Instellingen.
 2. Zoek dan het onderdeel Bij opstarten.
 3. Klik op Uitschakelen als je een verdacht domein hebt gevonden.

Reset MS Edge als de bovenstaande stappen niet hebben gewerkt:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc om Taakbeheer te openen.
 2. Klik op de pijl Meer details onderin het venster.
 3. Selecteer het tabblad Details.
 4. Scroll nu naar beneden en zoek elke vermelding met de naam Microsoft Edge erin. Klik met de rechtermuisknop op elk van hen en selecteer Taak beëindigen om te voorkomen dat MS Edge wordt uitgevoerd. MS Edge/Chromium Edge resetten

Indien deze oplossing je niet heeft kunnen helpen, dien je een geavanceerde Edge reset methode te gebruiken. Onthoud dat je een back-up van je gegevens moet maken voordat je verder gaat.

 1. Zoek naar het volgende op je computer: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Klik op Ctrl + A op je toetsenboard om alle folders te selecteren. 
 3. Klik er met de rechtermuisknop op en kies Verwijderen  MS Edge/Chromium Edge resetten
 4. Klik nu met de rechtermuisknop op de knop Start en kies Windows PowerShell (Admin).
 5. Wanneer het nieuwe venster opent, kopieer en plak dan het volgende commando, en druk op Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose MS Edge/Chromium Edge resetten

Instructies voor Chromium-gebaseerde Edge

Verwijder extensies van MS Edge (Chromium):

 1. Open Edge en klik op Instellingen > Extensies.
 2. Wis ongewenste extensies door te klikken op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cache en site gegevens:

 1. Klik op Menu en ga naar Instellingen.
 2. Selecteer Privacy en diensten.
 3. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 4. Kies onder Tijdsbereik Alle tijden.
 5. Selecteer Nu wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Reset Chromium-gebaseerde MS Edge:

 1. Klik op Menu en selecteer Instellingen.
 2. Aan de linkerkant, kies Reset instellingen.
 3. Selecteer Instellingen herstellen naar de standaardwaarden.
 4. Bevestig met Reset. MS Edge/Chromium Edge resetten

Mozilla Firefox opnieuw instellen

Verwijder gevaarlijke extensies:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu (drie horizontale lijnen rechtsboven in het venster).
 2. Selecteer Add-ons.
 3. Selecteer hier plugins die gerelateerd zijn aan OneLaunch en klik op Verwijderen. Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel de homepage opnieuw in:

 1. Klik op drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek om het menu te openen.
 2. Kies Opties
 3. Voer onder Home-opties je voorkeurssite in die telkens wordt geopend wanneer je Mozilla Firefox voor het eerst opent.

Wis cookies en sitegegevens:

 1. Klik op Menu en kies Opties
 2. Ga naar de sectie Privacy & Veiligheid
 3. Scroll naar beneden en zoek Cookies en Sitegegevens
 4. Klik op Gegevens Wissen …
 5. Selecteer Cookies en Sitegegevens, evenals Gecachte Webinhoud en druk op Wissen Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel Mozilla Firefox opnieuw in

In het geval OneLaunch niet werd verwijderd na het volgen van bovenstaande instructies, dien je Mozilla Firefox opnieuw in te stellen:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu
 2. Ga naar Help en kies vervolgens Probleemoplossingsinformatie Mozilla Firefox opnieuw instellen
 3. Klik onder de sectie Firefox een opfrisbeurt geven op Firefox verversen …
 4. Zodra de pop-up verschijnt, bevestig je de actie door op Firefox verversen te klikken; dit zou de verwijdering van OneLaunch moeten voltooien Mozilla Firefox opnieuw instellen

Reset Google Chrome

Verwijder schadelijke extensies van Google Chrome: 

 1. Open Google Chrome, klik op Menu (drie verticale bolletjes rechts bovenaan) en selecteer Meer hulpprogramma's > Extensies.
 2. In het nieuw geopende venster zal je alle geïnstalleerde extensies zien. Verwijder alle verdachte plugins door te klikken op Verwijderen. Reset Google Chrome

Wis cache en websitegegevens van Chrome:

 1. Klik op Menu en vervolgens op Instellingen.
 2. Selecteer onder Privacy en beveiliging Browsegegevens wissen.
 3. Selecteer Browsegeschiedenis, Cookies en andere sitegegevens, evenals Cached afbeeldingen en bestanden.
 4. Klik op Gegevens wissen.  Reset Google Chrome

Je homepagina veranderen:

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Zoek naar een verdachte website in het onderdeel Op startup. 
 3. Klik op Open een specifieke of set pagina's en klik op drie puntjes om de optie Verwijderen te vinden.

Reset Google Chrome:

Als bovenstaande werkwijze je niet heeft geholopen, moet je Google Chrome resetten om alle componenten te verwijderen.

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Bij Instellingen scroll je naar beneden en klik je op Geavanceerd.
 3. Scroll naar beneden en zoek het onderdeel Reset en opschonen. 
 4. Klik nu op Instellingen herstellen naar de oorspronkelijke standaardwaarden.
 5. Bevestig met Reset instellingen om de verwijdering te voltooien. Reset Google Chrome

Reset Safari

Verwijder ongewenste extensies van Safari:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. In het nieuwe venster klik je op Extensies
 3. Selecteer de ongewenste extensie gerelateerd aan OneLaunch en selecteer Verwijderen.  Reset Safari

Verwijder cookies en andere websitegegevens van Safari: 

 1. Klik op Safari > Geschiedenis wissen
 2. In het uitklapmenu onder Wissen, klik je op volledige geschiedenis. 
 3. Bevestig met Geschiedenis wissen. Reset Safari

Reset Safari als bovenstaande stappen je niet hebben geholpen:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. Ga naar het tabblad Geavanceerd
 3. Vink het vakje Toon Ontwikkelingsmenu in de menubalk aan. 
 4. Klik in de menubalk op Ontwikkelen, en selecteer dan Caches legen. Reset Safari

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de OneLaunch register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Gepassioneerde virusonderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Gabriel E. Hall
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen