Haal Mac Cleanup Pro weg (Verwijdering Handleiding) - Gratis Instructies

door Ugnius Kiguolis - - | Het type: Systeemtools

Mac Cleanup Pro Verwijdering Handleiding

Wat is Mac Cleanup Pro?

Mac Cleanup Pro is een rogue tool die zegezegd het systeem zuivert

Mac Cleanup Pro

Mac Cleanup Pro is een potentieel ongewenste toepassing die eruitziet als legitiem en handig terwijl het allerlei gevoelige informatie verzamelt over zijn gebruiker. Net zoals Advanced Mac Cleaner, Mac Auto Fixer, en gelijkaardige POT, lijkt het alsof deze tool een goed Pac OS optimalisatie programma is. Het programma gebruikte echter misleidende distributietechneieken en toonde dan msisleidende advertenties om de slachtoffers te overtuigen dat er tal van problemen waren met hun computers. Deze potentieel ongewenste toepassing kan ook geassocieerd worden met adware omdat het blijft misleidende inhoud tonen die ook als commercieel beschouwd kan worden. Daarnaast leidt Mac Cleanup pro het verkeer van gebruikers ook om naar zijn gerelateerde sites welke ook vol staan met ontelbare aanbiedingen om de licentie ervan te kopen. Je mag echter nooit investeren in zulke tools als je geen geld wil verliezen.

Naam Mac Cleanup Pro
Type Potentieel ongewenste toepassing
Symptomen Toont twijfelachtige scanresultaten; promoot andere verdachte tools en zijn volledige versie
Tast aan MacOS
Distributie Software bundelen, misleidende advertenties
Verwijdering Gebruik ReimageIntego voor het zuiveren van het systeem en het herstellen van de virus schade

Hoewel de term “Mac Cleanup Pro virus” niet helemaal accuraat is, gebruiken gebruikers deze vaak om hun problemen met dit programma te omschrijven. De grootste zorg is zijn opdringerig gedrag dat mensen nu reeds een aantal maanden frustreert. Nadat het zijn doelcomputers infiltreerde met de hulp van het bundelen, veroorzaakte deze POT schade aan het systeem en verdween het ook niet als het hierom gevraagd werd.

De voornaamste activiteit van Mac Cleanup Pro vertrouwd op nep systeemscanners die getoond worden telkens het systeem opgestart wordt. Daarnaast begint de app ook melding te maken van tal van problemen en biedt je aan om zijn licentie te kopen zodat deze allemaal opgelost kunnen worden. Als deze scanner kunnen de tijd die je doorbrengt op je apparaat beduidend verminderen en je computer of browser trager laten werken.

Mogelijk merk je ook dat je Safari, Google Chrome of Mozilla Firefox browsers begonnen zijn met het tonen van tal van advertenties tijdens het surfen op het internet. Deze promotionele inhoud wordt gebruikt voor het promoten van of deze tool of gelijkaardige toepassingen die veronderstelt worden:

 • fouten te herstellen;
 • de snelheid van de computer te verbeteren;
 • advertenties op je computer uit te schakelen;
 • malware te verwijderen;
 • je pc sneller te laten werken.

Deze lijst is echter gewoon een trucje dat gebruikt wordt om je nog meer POT op je computer te laten installeren. Bovendien kunnen deze programma's niet alleen beginnen met je te storen met hun nep advertenties maar kunnen ze ke ook misleiden tot het aankopen van hun nutteloze volledige versies.

Een ander groot probleem met programma's zoals Mac Cleanup Pro en andere verdachte tools is hun relatie met adverteerders en sponsors. Deze relatie leidt tot het verzamelen van gegevens en het delen van de verzamelde gegevens met derden. Je IP-adres, locatie, surfgeschiedenis, meest bekeken sites en andere online voorkeuren kunnen getraceerd worden. Later kan deze informatie gebruikt worden om meer commerciële inhoud op je scherm te genereren.

Er zijn tientallen gelijkaardige programma's die er legitiem en nuttig uitzien maar geen echte waarde bieden. Jammer genoeg kunnen ze ook de prestaties van je apparaat, zijn snelheid en zelfs de veiligheid aantasten. Van zodra je één van de volgende zaken, die aangegeven dat je aangetast werd door de POT, opmerkt moet je Mac Cleanup Pro verwijderen:

 • constante omleidingen naar commerciële sites;
 • pop-up advertenties die getoond worden op je scherm;
 • promotionele inhoud;
 • berichten dat je apparaat geïnfecteerd is;
 • voorstellen om een licentiesleutel te kopen voor Mac Cleanup Pro.

Je kunt Mac Cleanup Pro verwijderen met je antivirus tool of via de handmatige methode die hieronder beschreven wordt. Later kun je programma's zoals ReimageIntego gebruiken om de schade veroorzaakt door deze stiekeme infecties te herstellen. De mogelijkheid bestaat dat er tijdens de infiltratie extra dreigingen op je computer raakten en grote delen van het systeel aangetast hebben.

Je kunt Mac Cleanup Pro gewoon van het systeel verwijderen, maar een volledige systeemscan wordt nog steeds als betrouwbaarder beschouwd. Verschillende extensies of tools die toegevoegd werden aan je browser moeten verwijdert worden als je wilt voorkomen dat dit virus opnieuw opduikt. Vertrouw hiervoor op gereputeerde antimalware tools en zuiver je systeem grondig.

De Mac Cleanup Pro POTMac Cleanup Pro is een virus dat zogezegd het systeem scant en dubieuze resultaten toont over malware activiteit op je pc.

Het bundelen van software is een misleidende techniek gebruikt voor het verdelen van POT

Verschillende nep foutmeldingen promoten of verdelen rogue systeem optimalisatie tools als zijnde in staat om de virus schade te herstellen. Helaas kunnen deze tools geen problemen op je pc oplossen. Stiekeme indringers die zonder toestemming op je computer komen hebben net het tegenovergsteld effect.

Volgens onderzoekers, is de meest gebruikte methode om deze cyberdreigingen te verspreiden, freeware bundels die verdeeld worden tijdens onveilige installaties. Als je kiest voor de Standaard of Snelle methode kunnen er extra tools en programma's op je systeem geïnstalleerd worden. Dit is de stiekeme methode die de prestaties van je computer beïnvloedt.

Telkens kiezen voor de Geavanceerde of Aangepaste methode bij het installeren van een programma kan je voordelen opleveren omdat je ongewenste toepassingen kan deselecteren en enkel de tools installeert die je nodig hebt. Ook het verkrijgen van je updates en software vanop gereputeerde bronnen helpt bij het vermijden van deze stiekeme cyberinfecties.

Het verwijderen van Mac Cleanup Pro moet gevolgd worden door een volledige systeemscan

Je moet Mac Cleanup Pro zo snel als mogelijk is van het systeem verwijderen en aangezien deze stiekeme indringer andere tools kan installeren, moet je hiervoor betrouwbare tools gebruiken. Betrouwbare anti-malware tools verbeteren de prestaties van je apparaat terwijl ze extra programma's die ongewenst of nutteloos zijn verwijderen.

Het verwijderen van Mac Cleanup Pro met tools die ontworpen zijn voor het zuiveren van systemen schakelt allerlei dreigingen op je systeem uit en lost problemen met je computer op. Een grondige systeemscan met één van de door ons aanbevolen tools detecteert mogelijke dreigingen en schakelt deze allemaal uit wat de snelheid van je apparaat beduidend beïnvloedt.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Mac Cleanup Pro Verwijdering Handleiding

Verwijder Mac Cleanup Pro van Mac OS X systeem

Verwijder het Mac Cleanup Pro virus en gebruik je computer opnieuw normaal:

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Mac Cleanup Pro of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Mac Cleanup Pro van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Mac Cleanup Pro en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Mac Cleanup Pro. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Mac Cleanup Pro van Google Chrome

Mac Cleanup Pro kan extra browser eigenschappen installeren, de voorkeuren op je Chrome resetten, verlos jezelf ervan:

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Mac Cleanup Pro en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Mac Cleanup Pro. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Mac Cleanup Pro van Safari

Zuiver je Safari, zodat je opnieuw veilig online kunt gaan:

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Mac Cleanup Pro of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Mac Cleanup Pro te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Mac Cleanup Pro register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Het meesterbrein

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Ugnius Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen