Wat is 7.hta? Moet ik het verwijderen?

7.hta – een bestand dat vragen oproept bij computergebruikers

7.hta is een bestand dat geassocieerd is aan de TeamViewer app. Sommige beveiligingsprogramma's detecteren het als potentieel schadelijk; vaak is het echter een vals positief resultaat. Malware onderzoekers melden echter dat het bestand geassocieerd kan zijn aan het Amazon Assistant virus. Als je antivirus je dus waarschuwt voor potentiële dreigingen, negeer dit dan niet en controleer met online virus scanners of andere beveiliging software.

Samenvatting
Naam 7.hta
Type HTA
Besturingssysteem Windows OS
Geassocieerde programma's TeamViewer
Relatie met malware Amazon Assistant virus
Status Onderzoek nodig; mogelijk gevaarlijk
Om 7.hta te verwijderen, installeer je FortectIntego en voer een volledige systeemscam uit

HTA bestanden zijn uitvoeringsbestanden voor allerlei Windows toepassingen. Het 7.hta bestand is echter niet essentieel voor het besturingssysteem. Deze app wordt gebruikt door TeamViewer om promotionele pop-ups te tonen of voor andere activiteiten. Het bestand bevindt zich normaal in deze map:

C:\Users\USERNAME\AppData\Local\Temp\TeamViewer\Version9\7.hta

Computergebruikers rapporteerden ook dat het beveiligingsprogramma Avast 7.hta detecteert als schadelijk. Het beveiligingsprogramma identificeert het als IDP.Generic en blokkeert het op de computer. Meestal is deze waarschuwing echter een valse posieteve, wat betekent dat het programma dit bestand markeert als kwaadaardig voor welke reden dan ook.

Om te weten te komen of het 7.hta bestand al dan niet kwaadaardig is, moet je je beveiligingsprogramma bijwerken en een volledige systeemscan uitvoeren. Updates kunnen het probleem van de valse posietieve oplossen. Als de waarschuwing aanhoudt, verander dan van beveiligingstool. Als ook deze het bestand als kwaadaardig detecteert, kan je computer geïnfecteerd zijn.

De ontwerpers van malware gebruiken vaak de namen van verschillende processen om de Windows beveiliging te omzeilen en kwaadaardige processen uit te voeren op de achtergrond. Als je dus vermoed te maken te hebben met het 7.hta virus, moet je zorg dragen voor de veiligheid van je computer. De volgende symptomen identificeren een machine als zijnde geïnfecteerd:

  • tragere computer prestaties;
  • crashen of niet reageren van programma's;
  • tonen van allerlei Windows fouten;
  • installatie van onbekende programma's;
  • verwijderde of versleutelde bestanden;
  • een toename aan advertenties, pop-ups, en banners op websites;
  • browser omleidingen naar dubieuze sites.

Beveiliging specialisten waarschuwen er ook voor dat dit bestand geassocieerd kan zijn aan het Amazon Assistant virus. Als je dus een toename van Amazon advertenties, winkel aanbiedingen en prijsvergelijkingen opmerkt, is het mogelijk dat je computer geïnfecteerd werd met een gemene cyberparasiet.

Al deze signalen duiden erop dat het verwijderen van 7.hta vereist is. Het is echter niet voldoende om enkel het bestand handmatig te verwijderen. Het is mogelijk dat het gewoon een onderdeel van het kwaadaardig programma is. Als je bestand verwijdert, kan het zijn dat het opnieuw geïnstalleerd wordt. Je moet de volledige cyberdreiging verwijderen.

Om de beveiliging na te kijken en 7.hta volledig te verwijderen, moet je een anti-malware programma gebruiken en een systeemscan uitvoeren.

Hoe het bestand op je computer raakt

Het 7.hta bestand kan geassocieerd worden aan allerlei programma's en toepassingen. Daarom is het dus mogelijk dat het je systeem betreed samen met een specifieke app. In sommige gevallen zijn deze app en het bestand legitiem en veilig, het kan echter ook het tegenovergestelde zijn.

Sommige van de programma's kunnen potentieel ongewenst zijn en op je pc raken zonder je medeweten. Dit kan gebeuren als je freeware of shareware installeert via de Snelle/Aanbevolen instellingen. Deze installatie onthuld het bestaan van appss van derden die samen met het hoofdprogramma verdeeld worden niet duidelijk.

Om de installatie van ongewenste apps en verdachte bestanden te vermijden, moet je de Geavanceerde/Aangepaste instellingen gebruiken en alle voorgestelde downloads deselecteren. Daarnaast moet je er ook voor zorgen dat je betrouwbare software downloadsites gebruikt en alle voorziene documenten leest.

Verzeker je ervan dat het echt nodig is om het 7.hta bestand te verwijderen

Je moet het 7.hta bestand niet te snel willen verwijderen. Het bestand is misschien noodzakelijk voor het specifieke programma. Controleer daarom het bestand met online virus scanners of voer een volledige systeemscan uit met een anti-malware software.

Als het bestand kwaadaardig of potentieel gevaarlijk is, kan je 7.hta verwijderen met de hulp van een beveiligingsprogramma. We draden je niet aan om het handmatig te verwijderen omdat de malware die dit bestand gebruikt een ingewikkeld verwijderingsproces kent. Na een systeemscan zullen dus alle kwaadaardige componenten van je systeem verwijdert worden.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
Over de auteur
Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen