Haal Web companion weg - geüpdatet okt 2020

Web companion Verwijdering Handleiding

Wat is Web companion?

Web companion van Lavasoft: een betrouwbare software die misschien niet zo nuttig is als het wordt beschreven

Web companion image

Web companion is een betrouwbare toepassing gemaakt door Lavasoft. Volgens de ontwikkelaars kan het programma een extra beschermingslaag toevoegen door potentieel ongewenste programma’s zoals adware of browserkapers te blokkeren. Ironisch genoeg is Web companion zelf een PUP, omdat het meestal op bedrieglijke manier wordt geïnstalleerd met shareware en freeware programma’s. Dit zogenaamde beveiligingshulpmiddel is niet te vertrouwen door computergebruikers omdat het valse positieven kan weergeven en zijn slachtoffers kan misleiden om te geloven dat ze besmet zijn met nepvirussen. Bovendien dringt Web companion actief zijn betaalde versie op als de enige manier om gedetecteerde problemen te omzeilen. Beveiligingsexperts, de Reddit-gemeenschap en andere respectabele partijen geloven echter niet dat het de moeite waard is om uw geld te besteden aan zo’n dubieus hulpmiddel.

Naam Web companion
Soort Systeemhulpmiddelen
Ook bekend als AdAware Web companion; Lavasoft Web companion
Verspreiding Dit programma verspreidt zich met behulp van de bundeltechniek
Symptomen
 • Levert een te grote hoeveelheid valse virusdetectiewaarschuwingen;
 • Misleidt gebruikers om de premium versie van de software aan te schaffen;
 • Dringt zijn slachtoffers het gebruik van betaalde functies en extra add-ons op.
Verwijdering Zorg voor anti-malware software zoals SpyHunter 5Combo Cleaner om Web companion samen met Service WCAssistantService meteen te verwijderen.
Herstel & optimalisatie Met FortectIntego kunt u ervoor zorgeen dat uw systeem zich na de PUP-besmetting in de best mogelijk toestand bevindt.

Het belangrijkste probleem met betrekking tot deze software is de methode die wordt gebruikt bij de verdeling ervan. De ontwikkelaars van Web companion hebben al toegegeven dat hun product wordt verdeeld via een populaire marketingmethode die bundeling wordt genoemd. Ze geven in hun FAQ-gedeelte duidelijk aan dat de applicatie zonder directe toestemming op de computer van de gebruiker kan verschijnen en op het systeem kan beginnen te functioneren:

Web Companion is most commonly distributed within another software product that you or someone who uses your PC has elected to install. This is known as “bundled software distribution” and is a practice widely used by software makers worldwide to make money while delivering free software to their end-users.

Terwijl sommige gebruikers zich afvragen wat Adaware Web companion is, verwijzen anderen naar dit programma als het Web companion-virus. Beveiligingsonderzoekers geven aan dat dit niet de juiste term is om deze software te beschrijven. Het moet worden toegeschreven aan potentieel ongewenste programmacategorieën vanwege de sluipende technieken die worden gebruikt om het systeem binnen te dringen en de gelicentieerde versie ervan te verkopen. We moeten echter ook toevoegen dat de activiteit van het programma behoorlijk vervelend kan zijn en problemen kan veroorzaken bij het proberen te verwijderen van dit zogenaamde systeembeveiligingshulpmiddel.

Eenmaal geïnstalleerd, beweert Web companion bescherming te bieden tegen de volgende bedreigingen:

 • Frauduleuze websites;
 • Invasieve advertenties;
 • Gegevensregistratie;
 • Phishing-oplichterij.

Gebruikers beginnen echter onmiddellijk na afloop van de eerste scan meldingen te ontvangen vanuit de app over gedetecteerde bedreigingen. Helaas hebben deze waarschuwingen geen vervaldatum, dus elke keer dat u uw computer gaat gebruiken, kunt u worden overspoeld met een eindeloze reeks berichten. Omdat de meldingen steeds opnieuw opduiken, is de algemene surfervaring van gebruikers hierdoor aanzienlijk verslechterd.

Helaas zijn de resultaten van de virusscan en de extra advertenties van het Web Companion-virus niet noodzakelijkerwijs betrouwbaar. Ontwikkelaars streven ernaar om inkomsten te genereren en proberen mensen te laten geloven dat hun computers geïnfecteerd zijn om vervolgens minder betrouwbare diensten aan te bieden. In sommige gevallen kunnen gebruikers zelfs worden gevraagd om de premium versie aan te schaffen of extra beveiligingstools te installeren.

Web companion-illustratieWeb companion wordt vaak beschreven als een virus omdat het vervelende virusscan pop-ups laat verschijnen.

Daarom raden wij u aan om een betrouwbaar hulpmiddel te kopen om de veiligheid van uw computer te waarborgen. Bovendien, als u zich afvraagt “moet ik Web companion uit het systeem verwijderen”, dan is ons antwoord “ja, dat moet u doen”. U kunt de app verwijderen van Windows 7, Windows 10 of een ander Windows-besturingssysteem met behulp van onderstaande stapsgewijze handleiding.

De handmatige verwijdering van Web companion neemt niet veel tijd in beslag. Laat echter onze aanbevolen hulpmiddelen hun werk doen om er zeker van te zijn dat er geen bestanden op het systeem achterblijven. Houd er rekening mee dat dergelijke programma’s de neiging hebben om het register van de computer aan te passen en aanvullende wijzigingen in gang te zetten om met eender welk opstartsysteem aan de slag te gaan. Om deze wijzigingen terug te draaien, stellen we voor om FortectIntego te gebruiken.

Mensen blijven de geïnstalleerde app vinden zonder hun goedkeuring. Manieren om dit te voorkomen

Het antwoord op de vraag hoe Web Companion op uw computer is geïnstalleerd, is heel eenvoudig: dit beveiligingshulpmiddel verspreidt zich in een bundel met applicaties van derden. Met andere woorden, u installeert de software tijdens de installatie van gratis programma’s. Hoewel deze distributietechniek legitiem is, slagen gebruikers er niet in om programma’s te identificeren en af te wijzen die ze niet willen installeren. Als gevolg daarvan zijn slachtoffers talrijke discussies begonnen over de onverwachte verschijning van dit hulpmiddel op Reddit, Quora, Microsoft en soortgelijke technische forums..

Hoewel, hier zijn enkele tips waarmee u de installatie van extra componenten kunt vermijden:

 1. Ga nooit akkoord met het installeren van programma’s met Snelle of Aanbevolen instellingen van het installatieprogramma;
 2. Kies in plaats daarvan voor Aangepast of Geavanceerd en volg de stappen aandachtig;
 3. Zoek naar vooraf gemarkeerde vinkjes die toestemming geven om PUP’s te installeren;
 4. Maak deze selectie ongedaan en voer een volledige systeemscan uit met een professioneel antivirusprogramma.

Verwijdering Voltooien

Hoe Web companion van Windows verwijderen

Als u dit beveiligingshulpmiddel al heeft geprobeerd en het nutteloos vond, raden wij u aan om Lavasoft Web companion onmiddellijk te verwijderen. U heeft twee mogelijkheden: deze applicatie handmatig of automatisch verwijderen. Zoals we al hebben aangegeven, is deze toepassing niet schadelijk. U zou bij een handmatige verwijdering dus geen problemen mogen ondervinden.

Zoals onderzoekers van BedyNet.ru en andere experts verklaren, is een betrouwbaar antivirusprogramma toch de beste manier om uw computer in de toekomst te beschermen tegen mogelijk ongewenste programma’s. Het zal ook alle onnodige toepassingen verwijderen die mogelijk op uw systeem zijn terechtgekomen via software-bundels.

Verwijder in dit geval Web companion van Windows 10 en andere versies door onderstaande richtlijnen te volgen. We raden u ten zeerste aan om alle verdachte items uit het systeem te verwijderen om in de toekomst andere problemen op uw computer te voorkomen. Om softwarebundels te vermijden, moet u de installatie van elke software die u downloadt controleren. Daarvoor hoeft u alleen maar te kiezen voor de Aangepaste/Geavanceerde installatiemodus.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Web companion Verwijdering Handleiding

Verwijderen van Windows

Volg deze stappen om Adware Web Companion van Windows te verwijderen:

 • Druk op CTRL + SHIFT + ESC om Taakbeheer te openen
 • Zoek Web Companion, klik erop en selecteer Taak afsluiten in de rechterbenedenhoek.Shut down the process
 • Sluit Taakbeheer af
 • Klik op Start en typ Apps & Functies
 • Zoek Web Companion en klik op VerwijderenGo to Apps & Features
 • Bevestig uw keuzes door te klikken op Verwijderen en Ja, ik neem het risico.
 • Druk op Sluiten en er zal een nieuw tabblad in uw browser open – dit moet u sluiten.

Als u een oudere Windows-versie gebruikt, moet u deze stappen volgen:

Om Web companion van Windows 10/8 machines te verwijderen, dient u onderstaande stappen te volgen:

 1. Typ Configuratiescherm in het zoekvak van Windows en druk op Enter of klik op het zoekresultaat.
 2. Selecteer onder Programma's een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Zoek in de lijst naar vermeldingen die gerelateerd zijn aan Web companion (of een ander recent geïnstalleerd verdacht programma). 
 4. Klik met de rechtermuisknop op de toepassing en selecteer Verwijderen.
 5. Als Gebruikersaccountcontrole verschijnt, klikt u op Ja.
 6. Wacht tot verwijderingsproces is voltooid en klik op OK.  Verwijderen van Windows

Als je een Windows 7/XP-gebruiker bent, ga je verder met de volgende instructies:

 1. Klik op Windows Start > Configuratiescherm in het rechterdeelvenster (als je Windows XP-gebruiker bent, klik je op Programma's toevoegen/verwijderen).
 2. Selecteer in het Configuratiescherm Programma's > Een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Kies de ongewenste toepassing door er eenmaal op te klikken.
 4. Klik bovenaan op Verwijderen/Wijzigen.
 5. Kies Ja in het bevestigingsbericht.
 6. Klik op OK zodra het verwijderingsproces is voltooid.

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Web companion register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen