Wat is rundll32.exe? Moet ik het verwijderen?

Het Rundll32.exe-bestand is een legitiem proces dat wordt gebruikt voor het plaatsen van .dll-bestanden in het geheugen

Rundll32.exe is een legitiem Microsoft Windows OS-proces dat geen negatieve invloed heeft op de systeemprestaties. In tegendeel, het originele bestand is verantwoordelijk voor het laden en uitvoeren van DLL-bestanden (Dynamic Link Library). Veel mensen meldden rundll32.exe echter als een virus. Sommige mensen hebben een bericht aangetroffen met de melding “Error code: rundll32.exe” tijdens het browsen op Chrome, Firefox, IE of Edge. Anderen bemerkten meerdere Rundll32.exe-processen op in Task Manager en een voortdurend hoog CPU-gebruik door Rundll32.exe. Dergelijke en soortgelijke storingen van dit bestand kunnen erop wijzen dat uw pc is geïnfecteerd met het mogelijk ongewenste programma, adware, spyware, een trojan, keylogger, een cryptovaluta-delver of een andere infectie.

Naam rundll32.exe
Auteur Microsoft
Gevonden in Taakbeheer
Gerelateerd aan explorer.exe
Gevarenniveau Bijna geen
De betrouwbaarheid van het bestand controleren Om te zorgen dat Rundll32 veilig is, voert u FortectIntego uit.

De oorspronkelijke versie van het Rundll32.exe-bestand wordt geleverd bij alle versies van Windows OS en werkt met een functie die wordt geëxporteerd vanuit een specifieke DLL-module. In niet-technische termen helpt het om DLL-bestanden uit te voeren en hun bibliotheken in het geheugen van het systeem te plaatsen. U mag onder geen enkele omstandigheid dit proces beëindigen, omdat dit essentieel is voor de goede werking van uw systeem.

Als u echter hebt gemerkt dat meerdere Rundll32.exe-processen in Windows Task Manager of “Error code: rundll32.exe” pop-up zijn weergegeven tijdens het surfen op internet, raden we u ten zeerste aan om het systeem te controleren met FortectIntego of een andere professionele anti-malware. Het is zeer waarschijnlijk dat u onlangs een gratis software hebt geïnstalleerd en per ongeluk heeft ingestemd met de installatie van de bijlagen.

Het rundll32.exe-virus kan worden geactiveerd door een advertentie-ondersteunde webbrowser-extensie, die afgezien van Rundll32.exe-advertenties de volgende bijwerkingen op de prestaties van uw pc kan veroorzaken:

  • Overmatige hoeveelheid opdringerige advertenties
  • Irritante interstitiele-advertenties;
  • Vertraging van de browser;
  • Omleidingen naar onbekende of verdachte websites;
  • Het systeem ‘bevriest’, enz.

BELANGRIJK: adware-infectie is niet het slechtste onderdeel van dit verhaal. Het bestand rundll32.exe is vaak een doelwit van hackers die ernstige computerinfecties zoals spyware, keyloggers, Trojaanse paarden en andere erachter willen verbergen. Op dit moment geven hackers de voorkeur aan het verbergen van cryptocurrency-delvers onder legitieme Windows-besturingssysteembestanden.

Het legitieme bestand rundll32.exe bevindt zich meestal in de map C:\Windows\System32. Als u vermoedt dat een virus of malware het bestand mogelijk heeft beschadigd, controleert u de locatie van het bestand. Als het zich niet in de map System32 bevindt, moet u het rundll32.exe-bestand onmiddellijk verwijderen. Gebruik hiervoor een betrouwbaar antivirus-programma met bijgewerkte definities. Anders kan het beginnen met het downloaden van malware naar uw pc.

Belangrijkste technieken die worden gebruikt om malware te verspreiden

De meeste legitieme Windows OS-bestanden zijn standaard ingebouwd en kunnen niet als zelfstandige installatieprogramma's worden gedownload. In geval van corruptie worden de componenten van dergelijke systemen normaal gesproken gefixeerd door de nieuwste updates te installeren of door optimalisatietools van professionele systemen te gebruiken, zoals Reimage.

Malware die zich voordoet als een van de bestanden van het systeem kan op verschillende manieren in het systeem binnendringen. Een van de belangrijkste malware-distributietechnieken is bundeling samen met gratis software (freeware). Voor het genereren van inkomsten vullen ontwikkelaars van gratis software hun producten aan met meerdere browserextensies, add-ons en werkbalken die als standaardcomponenten worden gemarkeerd. Als de gebruiker uiteindelijk de snelle installatiemethode kiest, stemt hij of zij in met de installatie van het hele pakket. Om adware en browser-hijackers op het systeem te voorkomen, is het een must om altijd de ‘geavanceerde configuratie’ te selecteren en ongewenste componenten te deselecteren.

Ernstigere computerinfecties worden meestal verspreid via exploitkits, schadelijke e-mailbijlagen, geïnfecteerde links, nep- of phishingwebsites, valse update-prompts, installering van illegale software, enzovoort. Hoewel er geen honderd procent bescherming is tegen ernstige computerinfecties, is het bijhouden van het systeem en het instellen van een professionele anti-malwaretool meestal voldoende om infecties te voorkomen.

Een uitgebreide zelfstudie voor het verwijderen van Rundll32.exe

De oorspronkelijke Rundll32.exe mag niet worden beëindigd of op andere wijze worden gewijzigd. Rundll32.exe verwijdering kan ernstige systeemstoringen veroorzaken of zelfs crashes van het systeem. Als u echter vermoedt dat dit bestand is aangetast, moet u het systeem scannen met anti-malware. Er is geen manier om het Rundll32.exe-virus handmatig te verwijderen.

Het eerste teken van de fout Rundll32.exe is een toename van het CPU-gebruik. Bovendien moeten meerdere processen van dit bestand worden uitgevoerd in Taakbeheer (Task Manager), waarvan er niet een kan worden beëindigd. Ten slotte zijn de vertragingen, crashes en bevriezingen in het algemene systeem ook veelvoorkomende symptomen van Rundll32.exe-malware.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
Over de auteur
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Gepassioneerde virusonderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Gabriel E. Hall
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen