Wat is rstrui.exe? Moet ik het verwijderen?

rstrui.exe – een legitiem bestand dat bij Windows OS hoort

rstrui.exe is een uitvoerbaar bestand dat deel uitmaakt van het Windows-besturingssysteem. Het bestand is verantwoordelijk voor de functie Systeemherstel waarmee de staat van de computer naar het specifieke tijdstip kan worden teruggezet. Daarom is dit bestand nodig voor “terugreizen” in de tijd van de computer en om het systeem te herstellen van verschillende problemen.

Oorspronkelijk bevindt het bestand rstrui.exe zich in de submap C:\Windows\System32. Als u het echter op een andere locatie vindt, kan dit een probleem betekenen. Soms kan malware de naam van de legitieme Windows-processen gebruiken om de beveiliging van de computer te omzeilen. Het vinden van dit bestand in een andere map kan dus het teken zijn van een malwareaanval.

Het infiltreren van malware wordt echter gevolgd door andere vreemde activiteiten, zoals een computer die crasht, het niet kunnen openen van programma's of bestanden, het ontvangen van Windows-fouten enzovoort. In dit geval raden we u ten zeerste aan het systeem te scannen met FortectIntego of een andere anti-malware-software en rstrui.exe uit het systeem te verwijderen.

In andere gevallen wordt het verwijderen van rstrui.exe niet aanbevolen. Zoals we al hebben vermeld, is dit bestand een essentieel onderdeel van het besturingssysteem. Het verwijderen van het legitieme bestand kan dus leiden tot computer-gerelateerde problemen en het onvermogen om de functie Systeemherstel te gebruiken.

Er zijn echter veel mensen op het internet die rapporteren over de foutmelding door rstrui.exe. Ze beweren dat ze zo'n waarschuwing zien wanneer ze een handmatig herstelpunt proberen te maken in Systeemherstel:

Rstrui has caused an error in RSTRUI.EXE.
Rstrui will now close.
If you continue to experience problems, try restarting your computer.

Dit probleem kan echter worden opgelost. Dit foutbericht is niet gerelateerd aan de computerinfectie. Het is een systeemprobleem dat vrij eenvoudig kan worden opgelost door de stappen in het derde deel van deze bestandsbeschrijving te volgen.

De installatie van het uitvoerbare bestand

Het originele bestand rstrui.exe is bestanddeel het Windows-besturingssysteem. Daarom moet u zich geen zorgen maken over het verschijnen ervan. Als u vermoedt dat uw computer mogelijk geïnfecteerd is en een schadelijke variant van het bestand heeft gevonden, moet u zich bewust zijn van de mogelijke manieren waarop het in het systeem is geslopen om soortgelijke problemen in de toekomst te voorkomen:

 • illegale/nep softwaredownloads of updates
 • klikken op advertenties vol malware;
 • gebruik van dubieuze websites voor het delen van bestanden of P2P-netwerken;
 • een schadelijke e-mailbijlage openen.

Dit zijn de belangrijkste methoden hoe het zogenaamde rstrui.exe-virus op het systeem is geïnstalleerd. Voordat u het bestand beëindigt, moet u het echter eerst controleren met beveiligingssoftware om te voorkomen dat het legitieme item per ongeluk wordt verwijderd.

Repareer de rstrui.exe-foutmelding

Volgens Microsoft kun je de rstrui.exe-foutmelding verwijderen met behulp van de volgende stappen:

 1. Controleer of de systeemdatum correct is ingesteld met behulp van het gereedschap Datum/Tijd in het Configuratiescherm.
 2. Klik op Start, ga naar Instellingen en klik vervolgens op Systeem.
 3. Klik op het tabblad Prestaties.
 4. Klik op Bestandssysteem.
 5. Klik op het tabblad Probleemoplossing.
 6. Schakel het selectievakje Systeemherstel uitschakelen
 7. Klik op OK, klik op Sluiten en start de computer opnieuw op wanneer daarom wordt gevraagd.

Nadat uw computer opnieuw is opgestart, volgt u de stappen 2 tot en met 6 en schakelt u het selectievakje ‘Systeemherstel’ uit. Start de computer opnieuw op wanneer daarom wordt gevraagd. Bovendien kunt u de systeembestandscontrole gebruiken om ontbrekende of beschadigde systeembestanden te repareren, beschikbare computerstuurprogramma's of software-updates te installeren en het Windows-register te repareren om de fout op te lossen.

Als u echter denkt dat dit bestand deel uitmaakt van bepaalde malware, moet u het systeem scannen met FortectIntego of andere betrouwbare software voor het verwijderen van malware. Als de door u gekozen beveiligingssoftware dit uitvoerbare bestand als schadelijk identificeert, wordt u geadviseerd om de automatische verwijdering van rstrui.exe uit te voeren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
Over de auteur
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-verwijder-specialist

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Julie Splinters
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen