Wat is ntvdm.exe? Moet ik het verwijderen?

Kom te weten of het Ntvdm.exe bestand actief is op je computer

Ntvdm.exe is een legitiem systeem proces, dat deel uitmaakt van Microsoft Windows Besturingssysteem. Dit proces kan ook worden opgeroepen als Windows NT DOS Virtual Machine omdat het wordt gebruikt om een enkele DOS-omgeving te behandelen. Typisch, begint het als u een 16-bits programma op uw computer opstart en blijft het in het geheugen na het stoppen met dit programma voor het geval dat u begint met een ander 16-bits programma in de toekomst.

Net als veel andere legitieme processen, bevind ntvdm.exe zich in de map C: \ Windows \ System32. Volgens deskundigen is het een kern systeembestand, dat van zodra het uitgevoerd wordt veel van de CPU kan gebruiken. We raden je af om dit proces te beëindigen, omdat ntvdm.exe belangrijk is voor de normale werking van pc's.

Als je echter denkt dat dit proces voor veel problemen zorgt, zoals systeem vertragingen, moet je het systeem automatisch nakijken om te zien of de Ntvdm.exe die actief is op jouw systeem een legitiem bestand is of gewoon een virus is dat de naam van een legitiem Windows programma gebruikt. Om de oorsprong van Ntvdm te controleren, moet je overwegen een systeemscan uit te voeren met software zoals FortectIntego.

NTVDM is gewoon een onderdeel van alle IA-32 edities van Windows NT – als je geluk hebt

Net zoals we reeds uitlegden, wordt Ntvdm.exe beschouwd een onderdeel te zijn van alle 32-bit versies van Windows NT-systemen. IAls je vreemd gedrag opmerkt van het bestand, is het mogelijk dat het een nep of gecorrumpeerde versie van het bestand is. In dit geval is een grondige systeemscan vereist om het probleem te identificeren. 

Gebruikers hebben verscheidene problemen gemeld met dit proces. Het meest voorkomende is gerelateerd aan het volgend bericht op de computer van de gebruiker:

NTVDM.EXE has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience.

De meest voorkomende “genezing” voor dit probleem is het verwijderen van de KB2707511 en KB2709162 updates. Gebruikers van Windows XP kunnen deze updates verwijderen via het Toevoegen/Verwijderen Programma's paneel. De, “Toon updates” optie moet echter ingeschakelt zijn om ongewenste updates te zien en te verwijderen.

Bovendien kan het optimaliseren van je computer je helpen bij het oplossen van problemen die gerelateerd zijn aan. Bijvoorbeeld, de FortectIntego software kan je helpen om gecorrumpeerde of ontbrekende Windos systeembestanden te vervangen zodat de prestaties van je computer top blijven. Als je dus problemen ondervonde met Ntvdm, raden we je ten zeerste aan om duit programma te gebruiken omdat het niet veel tijd nodig heeft om het probleem te identificeren en op te lossen.

Ga na of het verwijderen van Ntvdm.exe removal noodzakelijk is

Gebruikers die problemen ondervonden met hoge CPU levels kunnen het Ntvdm.exe probleem uitschekelen door bepaalde updates van Windows te verwijderen. Meestal is dit alles wat er nodig is om het probleem op te lossen en de computer terug probleemloos te kunnen gebruiken. Hoge CPU betekent echter niet noodzakelijk dat het een probleem is veroorzaakt door de legitieme versie van dit uitvoeringsbestand.

Denk eraan dat sommige virussen willekeurige processen gebruiken om verdachte activiteiten te implementeren op je computer. Besteed de nodige aandacht aan de locatie van het ntvdm bestand en controleer je computer met een betrouwbare anti-spyware als je denkt dat dit proces mogelijk gerelateerd is aan malware of andere virus Als je de aanwezigheid van een virus vermoed, gebruik dan een betrouwbare anti-malware software voor het verwijderen van Ntvdm.exe .

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
Over de auteur
Lucia Danes
Lucia Danes - Virus onderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Lucia Danes
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen