Wat is mshta.exe? Moet ik het verwijderen?

mshta.exe is een legitiem uitvoeringsbestand, dat toebehoort aan Microsoft. Dit bestand is ook gekend als een vertaler voor de Microsoft Scripting Host, het is dus verantwoordelijk voor het uitvoeren van HTML toepassingen (.hta bestanden) en het helpen van sripts om te werken in Windows.

Het bevind zich in de C:\Windows\System32 map en gebruikt ongeveer 40 bytes van de PC zijn geheugen. Hoewel mshta.exe niet essentieel is voor het systeem en zijn werking, raden we je niet aan het uit te schakelen. Anders dien je voorbereid te zijn op een onstabiel systeem en gelijkaardige kleinere problemen.

GEVAAR!

Elke malware kan welke naam dan ook krijgen en mshta.exe vormt hier geen uitzondering op. Een bestand met dezelfde naam kan betrokken zijn in kwaadaardige activiteiten zoals het helpen van parasieten om hun activiteiten te starten, het laden van hun hoofdbestanden en een vernietigende werklast uitvoeren.

Het kan ook gebruikt worden als een stand-alone bedreiging. Als je vervelende pop-up advertenties, omleidingen en dergelijke problemen opgemerkt hebt, kunnen deze veroorzaakt zijn door het virus dat mshta.exe als naam gebruikt om zich voor je te verstoppen. In dit geval is het aangeraden dit bestand grondig te onderzoeken. We raden aan om hiervoor FortectIntego te gebruiken.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
Over de auteur
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Het meesterbrein

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Ugnius Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen