Gevaarlijkheidsmeter:  
  (50/100)

Verwijder Youtube virus (Gratis Handleiding) - Verwijdering Instructies

door Lucia Danes - - | Het type: Malware

Het YouTube-virus wordt overtuigender

De afbeelding toont een gecorrumpeerde YouTube-site

Het YouTube-virus is de definitie van verschillende vormen van malware die de naam van de video-uitzenddienst op de een of andere manier gebruiken. We willen u erop attenderen dat de officiële YouTube-site op geen enkele manier gerelateerd is aan geen enkel virus. Meestal komen gebruikers een identieke maar frauduleuze YouTube-site tegen. Naast dit fenomeen zijn er andere malwarebedreigingen die de autoriteit van deze service misbruiken:

 • Adware
 • Beeldschermvergrendelaars (nep-gijzelsoftware)
 • Nep Flash Player updates die zich verstoppen in nep YouTube-domeinen
 • Browser omleid-infecties

Wees er attent op dat de officiële website een HTTPS-indicator bevat en dat die u niet vraagt om Flash Player bij te werken of aanvullende codecs te installeren. Als u ervan overtuigd bent dat u een verkeerde versie van het officiële domein hebt, verwijder dan het YouTube-virus. ReimageIntego of Malwarebytes kunnen in deze situatie van nut zijn. Voordat we de eliminatiemethoden bespreken, willen we de dominante YouTube-casussen voor malware bekijken.

In valse YouTube-sites op de loer liggende Adware

De meest efficiënte voorbeelden die dit virustype illustreren zijn misschien wel Facebook message en video-virussen. Ondanks de virussen die jaarlijks terugkeren, lijkt de virtuele gemeenschap de les nog steeds niet te hebben geleerd.

In beide gevallen wordt een frauduleuze videolink verspreid onder de Facebook-community. Om goedgelovige gebruikers over te halen om de link te openen, bevat het bericht de opmerking “[naam van de ontvanger] video”. Recente gevallen van oplichting omvatten de profielfoto van een ontvanger.

Verder, na het klikken op de link die willekeurig een site-URL of zelfs het zogenaamd YouTube-URL aangeeft, worden gebruikers doorgestuurd naar een nep-YouTube-site. Om de video af te spelen, wordt van de gebruikers verwacht dat ze een specifieke extensie inschakelen of een codec downloaden. Sommige malwaregevallen vragen slachtoffers om dubieuze applicaties te installeren. Een dergelijke actie zou meer adware downloaden naar het besturingssysteem of zelfs een meer uitgebreide virtuele dreiging.

De Youtube-gijzelsoftware?

Hoe belachelijk het ook klinkt, er waren in feite gevallen van de zogenaamde YouTube-gijzelsoftware. Zo werd in juni 2017 een beeldschermvergrendelaar gevonden die deed alsof hij YouTube-crypto-malware was. Het alarmeerde gebruikers dat ze de YouTube-wet hadden overtreden.

Om weer toegang te krijgen tot de website en het apparaat, moesten ze de code invoeren. Gelukkig hebben experts het wachtwoord gevonden: law725. Gelukkig bleek de dreiging slechts een grap te zijn in plaats van een dreigend virus. Vanwege de populariteit van het officiële domein, moet de kans op een echte gijzelsoftware niet worden uitgesloten. Voorbeelden van het YouTube-virusHet YouTube-virus richt zich op een nieuwe manier op de digitale gemeenschap

Nep-Flash Player pop-ups

Dit is veruit de meest voorkomende vorm van het YouTube-virus. Er zijn meerdere keren gevallen geconstateerd waarin gebruikers een pop-upbericht tegenkomen waarin wordt aangedrongen om Flash Player bij te werken om een ​​video op de site af te kunnen spelen.

Helaas, als gevolg van het overtuigende uiterlijk van een dergelijke waarschuwing, installeren goedgelovige gebruikers de nep waarschuwing om daarna alleen de aanwezigheid te ontdekken van frustrerende adware, gegevensstelende trojaanse paarden of zelfs echte crypto-malware. Houd er rekening mee dat uw besturingssysteem u op de hoogte stelt van de verouderde Flash Player zodra u zich aanmeldt op de computer.

YouTube-bedriegers

Net zoals elke populaire website zijn kwaadaardige tweelingbroer heeft, heeft YouTube dat ook. Malware-ontwikkelaars hebben tientallen nep-websites gemaakt die zijn gebaseerd op een enkele truc: het verkeerd typen van het woord 'youtube'. Omdat het vaak voorkomt dat gebruikers een naam van een domein verkeerd spellen, worden ze vaak per ongeluk omgeleid naar een phishing-site.

Het kan ook aanbieden om een ​​dubieuze extensie te installeren. Anders kunnen dergelijke domeinen een perfecte uitvalsbasis zijn voor verborgen ‘crypto-coin miners’. Ze zijn niet zichtbaar voor gewone gebruikers. Terwijl ze video's bekijken op een nep website, ontgint de malware bitcoins of andere crypto-valuta's. Kortom, door hen zou u kunnen opmerken dat de website een enorme hoeveelheid CPU-bronnen afvoert.

In dat geval moet u de verwijdering van het YouTube-virus zo snel mogelijk uitvoeren. Om de ontmoeting met ‘crypto-coin miners’ te voorkomen, installeert u een anti-miner plug-in, zoals bijvoorbeeld AdBlock of No Coin of een ander, maar kies wel verstandig want er zijn ook frauduleuze imitaties van dergelijke extensies.

De distributietrends van malware variëren

Afhankelijk van het type virus dat u tegenkomt, verschilt de malware-eliminatie en de preventiemaatregelen. Om omleidingen door adware of kwaadwillige YouTube-virussen te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat u geen software-updates vanaf willekeurige pagina's installeert.

Wat betreft het Facebook message-virus, moet u  niet op videolinks klikken of een afbeeldingsbestand downloaden dat zogenaamd door uw vriend is toegezonden. Vraag de verzender nogmaals om de inhoud van een dergelijk bericht te verifiëren. Realiseer u dat een echte videolink vaak een videobeeld genereert met de schermafbeelding van de video-inhoud.

Als u de naam van het YouTube-URL verkeerd heeft getypt en u op een vreemde website terechtkomt, sluit u deze dan meteen af ​​en scant u de browser. U moet de  browser ook updaten, want exploitkits, die zich richten op bepaalde kwetsbaarheden in de browser, kunnen u ook volproppen met nep pop-ups van YouTube-sites.

Belangrijkste eliminatiemethoden voor de Youtube-virussen

Of u nu te maken heeft met het YouTube-omleidingsvirus of naar een nagemaakte webpagina bent omgeleid, scan de browser en de pc met een anti-malware hulpprogramma. Werk het bij voordat u gaat scannen. Automatische verwijdering van YouTube-virussen wordt ook aanbevolen wanneer u te maken heeft met een beeldschermvergrendelaar.

Klik op ALT+F4 om de toegang tot vitale systeemfuncties te herstellen. Start later indien nodig opnieuw op in de Veilige modus en herhaal de scanprocedure. Ten slotte is het aan te bevelen om de browserinstellingen te resetten. Zo'n actie verwijdert YouTube-virusscripts, cookies en andere web-componenten. Realiseer u  op dat YouTube-malware zich richt op elke computergebruiker, ongeacht of u een Brits, Portugees of Chinees bent.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Youtube virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder Youtube van Windows systems

Het Youtube-virus zoekt naar kwetsbaarheden in alle browsers.

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Youtube en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Youtube en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'
 5. Verwijder Youtube uit de Windows snelkoppelingen
  Rechter muisklik op de snelkoppeling van Mozilla Firefox en selecteer Properties. Rechter muisklik op het browsers icoon en selecteer 'Properties'
 6. Ga naar de Shortcut tab en bekijk het Target veld. Verwijder de kwaadaardige URL die aan je virus gerelateerd is. Selecteer de 'Shortcut' tab en verwijder 'http://isearch.babylon.com...' of andere verdachte URL

Herhaal bovenstaande stappen voor alle browser snelkoppelingen, inclusief Internet Explorer en Google Chrome. Zorg ervoor dat je alle locaties van deze snelkoppelingen nakijkt, inclusief het bureaublad, start menu en taakbalk.

Verwijder Youtube van Mac OS X systeem

Gebruikers van Mac OS moeten ook voorzichtig zijn met de YouTube-malware, omdat de virusontwikkelaars zich met name op hen richten.

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Youtube of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Youtube van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Youtube en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Youtube verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder het Youtube virus uit Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Youtube uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Youtube van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Youtube en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op menu (rechter bovenhoek), kies Options General.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef de gewenste site op of klik op Restore to default.
 5. Klik op OK om deze wijzigingen te bewaren. In de 'General' tab, verwijder je de kwaadaardige URL uit de 'Home Page' sectie of klik op de 'Restore to Default' knop. Klik op 'OK' om de wijzigingen te bewaren
 6. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 7. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Youtube. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Youtube van Google Chrome

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Youtube en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Wijzig je startpagina en standaard zoekmachine als deze door het virus aangepast waren
  Klik op het menu icoon en kies Settings.
 4. Zoek hier naar Open a specific page or set of pages onder de On startup optie en klik op Set pages. Nadat je op het menu en 'Settings' geklikt hebt, selecteer je 'Set pages'
 5. Nu zou u een ander venster te zien moeten krijgen. Verwijder hier kwaadaardige zoekmachines en geef degenen op die je als startpagina wenst. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 6. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 7. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 8. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 9. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 10. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Youtube. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Youtube van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Youtube of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Start je Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte. Selecteer hier Preferences zoals het voordien werd getoond en selecteer General.
 4. Bekijk hier het Homepage veld. Als het gewijzigd werd door Youtube verwijder je de ongewenste link en geef degene op die je wenst te gebruiken voor je zoekopdrachten. Denk eraan om de "http://" voor je adres in te geven. Verwijdere in 'General' de kwaadaardige URL en geef je gewenste domein op
 5. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 6. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Youtube te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Lucia Danes
Lucia Danes - Virus onderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Lucia Danes
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-youtube-virus.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande Youtube virus