Hoe kunt u Mozilla Firefox resetten?

door Linas Kiguolis - -

Mozilla Firefox is vandaag de dag een van de meest populaire browsers, dus is het geen verrassing dat mensen soms problemen ondervinden tijdens het gebruik ervan. In de meeste gevallen wordt men met problemen met browsers geconfronteerd na het wijzigen van de instellingen van de browser of het installeren van nieuwe programma's op het systeem. Soms installeren mensen mogelijk ongewenste of malware-type programma’s, en deze hebben de neiging om browserinstellingen te wijzigen zonder medeweten van de gebruiker.

In dergelijke situaties kan Firefox een zeer grote hoeveelheid advertenties opstarten, doorverwijzen naar verdachte webpagina's, valse waarschuwingsberichten weergeven, enzovoort. Als u dagelijks Firefox gebruikt en u vermoedt dat de instellingen zijn gewijzigd, kan het resetten van de browser u helpen bij het oplossen van het probleem. In Firefox wordt deze functie 'Firefox refresh' genoemd.

De Mozilla-resetprocedure verwijdert extra extensies en thema's, website machtigingen, gewijzigde instellingen, aanvullende zoekmachines, informatie over uw downloads, gebruikersstijlen, sociale functies, aanpassingen van de werkbalk, en ook de plugin-instellingen, DOM-opslag, beveiligingscertificaat en voorkeuren van het apparaat.

Dit vernieuwingsproces heeft geen invloed op uw bladwijzers, browsen en downloadgeschiedenis, persoonlijke woordenboek, geopende vensters en tabbladen, cookies en informatie over automatisch invullen. Ga als volgt te werk om Firefox te vernieuwen:

Methode 1. Reset Firefox met behulp van de optie ‘Informatie over het oplossen van problemen’

1. Open Mozilla Firefox. Klik op de knop met de drie balkjes (three bar button) in de rechterbovenhoek en klik vervolgens op? zoals getoond in de afbeelding.

2. Selecteer Troubleshooting Information (Informatie over het oplossen van problemen).

Method 1. Step 2.

3. Klik hier op Refresh Firefox … en Confirm (bevestig) uw keuze.

Method 1. Step 3.

4. Als de Import Wizard verschijnt, klikt u op Finish (Voltooien).

Method 1. Step 4.

Methode 2. Snelle toegang tot de resetpagina van Mozilla

1. Open de Mozilla Firefox-browser en typ about:support  (over: ondersteuning) in de URL-balk en druk op Enter om de pagina Troubleshooting Information (Informatie over het oplossen van problemen) te openen.

Method 2. Step 1.

2. Zoek aan de rechterkant van de pagina het blokje met Give Firefox a tune up  (Verbeter Firefox) en klik op de knop Refresh Firefox ….

Method 2. Step 2.

3. Wanneer een bevestigings-pop-up verschijnt, klikt u op Refresh Firefox om verder te gaan.

Method 2. Step 3.

4. De Firefox-browser wordt automatisch afgesloten om zichzelf opnieuw op te starten en opent kort daarna de Import Wizard die items weergeeft die na de vernieuwing naar Firefox werden geïmporteerd. Klik op Finish (Voltooien) om door te gaan.

Methode 3. Reset Firefox zonder het te openen

1. Start Firefox in de Safe Mode (veilige modus). Om dit te doen, houdt u de Shift-toets ingedrukt en probeert u Mozilla Firefox te openen.

Als u Mozilla niet op deze manier in de Veilige modus kunt openen, gebruikt u de zoekfunctie van uw computer om de snelkoppeling Mozilla Firefox (Safe Mode) (veilige modus) te vinden.

Method 3. Step 1.

2. U wordt misschien gevraagd om een ​​gebruikersprofiel te kiezen als u er meer dan één op uw pc heeft. Houd de Shift-toets ingedrukt terwijl u het profiel selecteert. Als u slechts één gebruikersprofiel heeft, verschijnt de tabblad-melding Firefox Safe Mode.

Method 3. Step 2.

3. Klik op Refresh Firefox.

Method 3. Step 3.

Methode 4. Reset Firefox met behulp van Profielbeheer

1. Druk tegelijkertijd op de Windows-toets + R om de Run prompt te openen. Vul hier firefox.exe -p (of firefox.exe -P) in en klik op OK

Method 4. Step 1.

2. Hiermee wordt de Firefox User Profile Manager geopend. Kies default (standaard) en klik vervolgens op Delete Profile (Profiel verwijderen).

Method 4. Step 2.

3. Bevestig uw keuze door op Delete Files (Bestanden verwijderen) te klikken.
Method 4. Step 3.

4. Klik op Exit.

Method 4. Step 4.

Opmerking: De volgende keer dat u Firefox opent, zal de wizard Importer verschijnen. Het zal u vragen waar u Opties, Bladwijzers, Wachtwoorden, Geschiedenis en andere informatie vanaf wilt importeren.

Methode 5. Installeer de Firefox-browser opnieuw

Als eerdere methoden u niet helpen bij het oplossen van de problemen met uw Firefox-browser, kunt u hem opnieuw installeren. In de meeste gevallen is het niet nodig om de problematische browser opnieuw te installeren, maar als u denkt dat het nodig is, gebruikt u de volgende instructies.

1. Sluit eerst Firefox. Klik op de menutoets en klik op Exit (Afsluiten).

Method 5. Step 1.

2. Klik met de rechtermuisknop op het Start menu en ga naar Programma's en Functies. (Klik in Windows 7/Vista op het Start menu, ga naar Configuratiescherm > Programma's en functies; in Windows XP ga naar Programma's toevoegen/verwijderen).

Method 5. Step 2.

3. U zult een lijst zien met momenteel geïnstalleerde programma's. Klik op Mozilla Firefox en klik op Uninstall.

Method 5. Step 3.

Als de Uninstall wizard niet wordt weergegeven, ga naar een van deze mappen waar het bestand Helper.exe is opgeslagen en open het. Gebruikersaccountbeheer verschijnt, klik op Ja om door te gaan.

C:\\Program Files\\Mozilla Firefox\\uninstall\\helper.exe
C:\\Program Files (x86)\\Mozilla Firefox\\uninstall\\helper.exe

Method 5. Step 3 part 2.

4. Klik in de Uninstall wizard op Next (Volgende), vervolgens op Uninstall (verwijderen) en tenslotte op Finish (afronden).

Method 5. Step 4.

5. Verwijder de Firefox-installatiemap die u op een van deze locaties kunt vinden:

C:\\Program Files\\Mozilla Firefox
C:\\Program Files (x86)\\Mozilla Firefox

Method 5. Step 5.

6. Als u ook gebruikersgegevens wilt verwijderen (bladwijzers, geschiedenis, enzovoort), moet u Windows-toets + R op het toetsenbord drukken en dan %APPDATA%\\Mozilla\\ intypen, en vervolgens op OK klikken.

Method 5. Step 6.

7. Hiermee wordt de Mozilla-map geopend. U ziet een map genaamd Firefoxverwijder deze.

Method 5. Step 7.

8. Nadat u Mozilla Firefox heeft verwijderd, moet u het opnieuw installeren. Om de echte en veilige versie te krijgen, moet u deze downloaden van de officiële Mozilla Firefox-website. Gebruik gewoon een andere browser om Firefox te downloaden, ga naar Mozilla’s officiële downloadpagina en download het bestand naar uw pc.

Hoe kunt u Mozilla Firefox resetten? snapshot
Mozilla Firefox resetten
Over de auteur
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Expert in het bestrijden van malware, virussen en spyware...

Contact Linas Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/how-to-reset-mozilla-firefox
Lezen in een andere taal

Bestanden
Software
Vergelijk
Net als ons op Facebook