Hou kunt u Internet Explorer resetten?

Het resetten van Internet Explorer moet worden overwogen om verschillende redenen. Vanwege het feit dat IE nog steeds een populaire browser is, is het doelwit van de browser-hijackers, adware en andere malware. Wanneer een van dergelijke parasieten de webbrowser beïnvloedt, streeft het ernaar om zijn eliminatie zo lang mogelijk te voorkomen. Browserhulp-objecten en diverse add-ons kunnen worden gebruikt om de indringer te beschermen die storingen veroorzaakt op IE. De symptomen van de infectie kunnen een gewijzigde startpagina omvatten, het verschijnen van nieuwe werkbalken of add-ons, doorverwijzingen naar verschillende sites, meer pop-upadvertenties, enzovoort. Internet Explorer terugzetten naar de standaardstatus helpt u om u voorgoed van deze problemen te ontdoen.

Daarnaast kunnen gebruikers die werken met verschillende add-ons om IE aan te passen of de instellingen ervan te wijzigen, problemen ondervinden wat betreft de stabiliteit. Het uitschakelen of verwijderen van add-ons kan mogelijk niet bijdragen aan het verbeteren van de slechte prestaties van de browser. Als dergelijke symptomen als browsercrashes en stilstanden zijn begonnen met het onderbreken van uw internetten, is de IE-reset nodig. Internet Explorer herstellen naar de standaardstatus leidt tot onomkeerbare wijzigingen. Uw startpagina en zoekmachine worden veranderd in de oorspronkelijke standaardinstellingen, eerder vastgepinde tabbladen, extensies en thema’s zullen worden uitgeschakeld, aangepaste opstart-tabbladen en de nieuwe tabbladen worden verwijderd, uw browsergeschiedenis en cookies worden gereinigd, enz. Hieronder vindt u vijf verschillende methoden voor het resetten van IE. Opmerking: De instructies worden gemaakt met behulp van IE 11; daarom kan de interface of opstelling iets anders zijn wanneer u eerdere versies van de Internet Explorer gebruikt.

Methode 1. Reset Internet Explorer met behulp van de optie “Reset Settings”

1. Open Internet Explorer en selecteer het Toolsmenu (bovenaan rechts). Als u het Toolsmenu niet ziet, drukt u op Alt.

Method 1. Step 1

2. Selecteer Internet-opties.

Method 1. Step 2

3. Selecteer het tabblad Geavanceerd.

Method 1. Step 3

4. Selecteer in het tabblad Geavanceerd, de keuzeReset. Als u een eerdere IE-versie gebruikt, zoals Internet Explorer 6, klikt u op Standaard herstellen.

Method 1. Step 4

5. Controleer het vak VerwijderPersoonlijke Instellingen in het geopende dialoogvenster Reset Internet Explorer Instellingen. Klik vervolgens op Reset.

Opmerking: als u het selectievakje Verwijder Persoonlijke Instellingenselecteert, worden uw browsergeschiedenis, zoekmachines, versnellers, startpagina's, tracking protection en ActiveX-filtergegevens ook verwijderd.

Method 1. Step 5

6. Klik op Sluiten als Internet Explorer klaar is met het toepassen van standaardinstellingen. Selecteer vervolgens OK.

Method 1. Step 6

7. Start IE op.

Methode 2. IE-resetstappen door gebruik te maken van het “inetcpl.cpl”-commando

1. Sluit Internet Explorer.

2. Klik op de knop Start en zoek naar Run.

Method 2. Step 1

3. Typ inetcpl.cpl in Run en klik op OK.

Method 2. Step 2

4. Wanneer het venster Internet Properties verschijnt, gaat u naar het tabblad Geavanceerd en kiest u voorReset.

Method 2. Step 3

5. In het dialoogvenster Reset Internet Explorer Settings selecteert u Persoonlijke instellingen verwijderen en klikt u op Reset.

Method 2. Step 4

6. Wacht tot IE de taak voltooit. Klik vervolgens op Sluiten in het reset-dialoogvenster Internet Explorer Instellingen.

Method 2. Step 5

Methode 3. Reset IE met behulp van de optie 'System File Checker'

1. Ga naar de Command Prompt (Admin).

Windows 10:

Optie 1. Druk op Win+X -> Command Prompt (Admin) (Afbeelding rechts).

Optie 2. Typ cmd in de zoekbalk. Klik met de rechtermuisknop op Command Prompt en kies Run as Administrator (afbeelding links).

Method 3. Step 1

Windows 8/8.1: Ga naar: Apps scherm -> Windows System -> Command Prompt.

Windows 7, Vista of XP: Klik opStart / Start knop -> Alle programma's -> Accessoires -> Command prompt.

2. Klik op Ja om Windows Command Processor toe te staan ​​om de wijzigingen door te voeren wanneer het venster Gebruikersaccountbeheer wordt geopend.

3. Typ “SFC / SCANNOW” in de opdrachtregel en druk op Enter.

Method 3. Step 2

4. Wacht totdat u het venster ziet dat de informatie over gevonden en vaste bestanden weergeeft. Internet Explorer moet op die lijst staan.

Methode 4. IE-reset door gebruikersprofielen te verwijderen

OPMERKING. Deze methode vereist het wijzigen van het register. Incorrecte wijzigingen kunnen leiden tot ernstige problemen, dus het is heel belangrijk om elke stap zorgvuldig te volgen. We raden u ook aan om een register back-up te maken voordat u wijzigingen aanbrengt. Met Backups kunt u het register herstellen als u problemen ondervindt. Zodra u back-ups heeft gemaakt, volgt u de volgende stappen op voor het opnieuw instellen van IE:

1. Open de Registry Editor. Typ Run in de zoekbalk en klik daarop.

Method 4. Step 1

2. Typ regedit en klik op Enter. Wanneer u in het gebruikersaccountbeheervak ​​selecteert, selecteert u Ja om veranderingen op de computer mogelijk te maken.

Method 4. Step 2

3. Wanneer de Registry Editor verschijnt, zoekt en verwijdert u de volgende registersleutel:[HKEY_CURRENT_USER\\Software\\Microsoft\\Internet Explorer]

Klik in het dialoogvenster Bevestig verwijderen sleutel op Ja om deze sleutel en al zijn subkeuzes permanent te verwijderen.

Method 4. Step 3

4. Verwijder dan alles wat verband houdt met IE onder Applicatiegegevens (of AppData) en Local Settings.

Method 4. Step 4

Methode 5. Installeer Internet Explorer opnieuw

Als geen van deze methoden werkt, probeer dan om IE opnieuw te installeren. Allereerst moet u de IE van de computer verwijderen door de volgende stappen op te volgen:

1. Wanneer u in het Configuratiescherm bent, gaat u naar ​​programma verwijderen (of Programma's Toevoegen/Verwijderen) in de sectie Programma's.

Method 5. Step 1

2. Klik op Zet Windows-functies aan of uit aan de linkerkant.

Method 5. Step 2

3. Zoek en schakel Internet Explorer in het venster Windows-functies uit.

Method 5. Step 3

4. U krijgt een waarschuwing dat het uitschakelen van IE andere Windows-functies kan beïnvloeden. Klik op Ja en OK. Wacht tot Windows klaar is met het toepassen van de wijzigingen. U wordt mogelijk gevraagd om uw computer opnieuw op te starten.

Method 5. Step 4

5. Na het opnieuw opstarten van uw apparaat moet Internet Explorer van uw computer worden verwijderd.

Nu moet u IE installeren. Hier heeft u twee mogelijkheden voor.

Optie 1.

1. Wanneer u in het Configuratiescherm bent, gaat u naar een ​​Programma Verwijderen (of Programma's Toevoegen/Verwijderen) in de sectie Programma's.

Method 5. Option 1. Step 1

2. Klik op Windows-functies aan of uit.

Method 5. Option 1. Step 2

3. Controleer of Internet Explorer in de lijst staat en klik daarna op OK. Wacht tot Windows klaar is met het aanbrengen van wijzigingen. U kunt ook worden gevraagd om uw pc opnieuw op te starten.

Method 5. Option 1. Step 3

4. Na het opnieuw opstarten van uw apparaat moet Internet Explorer opnieuw op de pc worden geïnstalleerd.

Optie 2.

Gebruik een andere webbrowser die is geïnstalleerd op uw computer en download IE direct vanaf de officiële website.

Over de auteur
Alice Woods
Alice Woods

Ze houdt ervan om gebruikers te leren om virussen te vermijden.

Contact Alice Woods
Over het bedrijf Esolutions

Lezen in een andere taal
Bestanden
Software
Vergelijk