Gevaarlijkheidsmeter:  
  (60/100)

Verwijder Instagram virus (Virus Verwijdering Instructies) - geüpdatet sep 2019

door Olivia Morelli - - | Het type: Malware

Pas op voor het Instagram-virus – uw account kan worden gehackt!

Instagram virus

Instagram-virus is een term die verschillende malware omvat die zich richten op de gebruikers van dit reusachtige platform voor sociale media. Helaas, net als elk ander populair platform voor social media, is het doelwit van cybercriminelen, die het gebruiken om cybermisdaden te plegen.

U heeft waarschijnlijk al gehoord over malwarevarianten zoals het Facebook virus of het Skype virus; in dit artikel gaan we verschillende vormen van het Instagram-virus definiëren en informatie verstrekken over hoe u zich kunt beschermen tegen malware die zich richt op gebruikers van deze applicatie voor sociale media.

Als u vermoedt dat uw computer is geïnfecteerd, raden we u aan om de richtlijnen voor het verwijderen van het Instagram-virus (onder dit artikel) te volgen en het kwaadwillige programma zo snel mogelijk te verwijderen. U moet uw computer ook scannen met anti-malware. Aanbevelingen worden onder het artikel genoemd.

RayBan Instagram-virus

De Instagram-gemeenschap is begonnen met het uiten van zijn bezorgdheid over misleidende advertenties die Ray-Bans of Ray-Bans met korting van 90 procent aanbieden. Advertenties die de invoer van gebruikers blijven onderbreken en hen elke dag opgeven, werden midden april 2018 gespot.

In eerste instantie werd de Ray-Ban zwendel gerbuikt op Facebook, en richtte zich later op Instagram-gebruikers. Daarom moeten de gebruikers van dit specifieke platform oppassen voor een constante stroom van vrienden die hen en hun familie opgeven om een ​​luxe Ray-Ban zonnebril te kopen met een grote korting. Soms manifesteert het RayBan Instagram-virus zich in de vorm van gesponsorde advertenties. Mensen zien echter het vaakst een foto van een vriend met een groep getagde mensen verschijnen.

Volgens onderzoekers van ESET wordt dit soort zwendel actief verspreid via spam-e-mails en richt men zich in het bijzonder op gebruikers in het Verenigd Koninkrijk, Japan en Spanje. De veiligheidsexperts van NoVirus.uk beweren dat er twee mogelijke redenen zijn voor de valse Instagram-foto's en -advertenties, d.w.z. het hacken van het account of een infectie van het systeem met malware. Als u dus twijfelachtige inhoud met betrekking tot RayBan hebt opgemerkt, scan dan uw pc met een gerenommeerd antivirusprogramma en verander het wachtwoord van uw account.

Instagram virus

De ‘Ugly List 2016’-oplichterij

Het is een nieuw virus dat zich via Instagram snel verspreidt met behulp van geïnfecteerde accounts. Het virus maakt gebruik van het gecompromitteerde account om een ​​foto te plaatsen met de tekst “Instagram Ugly List 2016”  en tagt de vrienden van willekeurige slachtoffers in de foto met een kort commentaar “LOL hoe is uw profiel op de lijst terechtgekomen”, “Goeie genade, uw profiel op de lijst”, “Dit is gek, jullie zijn er allemaal” of ” Wow, u bent er in geslaagd om op de lijst te komen”.

Als u in een dergelijk foto bent getagd, klik dan niet op dergelijke meldingen. Gewoonlijk bieden dergelijke kwaadaardige berichten een URL dat doorverwijst naar een met malware-geladen website, die de inloggegevens van de gebruiker steelt. Vervolgens wordt een gestolen account gebruikt voor verdere verspreiding van het virus. Klik alstublieft niet op dergelijke opvallende links en laat uw nieuwsgierigheid u niet naar sites leiden die uw social media-account compromitteren.

Als uw account is gehackt, probeer dan uw wachtwoord te wijzigen, en als dat niet lukt, meld het probleem dan bij Instagram.

Het Instagramvolgers-virus

Dit virus is nauw verwant aan het beruchte Zeus-virus dat aanvankelijk gebruikt werd om creditcardinformatie van slachtoffers te stelen. Nu hackt het virus Instagram-accounts en zet ze om in ‘zombies’ die mensen volgen en hun berichten ‘liken’.

Dus, als u verdachte berichten opmerkt in uw Instagram-feed, moet u snel uw Instagram-wachtwoord wijzigen en ook het Instagram-virus verwijderen dat uw toestemming heeft om berichten te ‘liken’ en mensen namens u te volgen. U moet deze toestemmingen ook intrekken door de toegang van de app te herroepen..

Het Who Viewed Your Instagram Profile-virus

Er bestaan nep apps die valselijk beweren dat mensen dat ze aan u kunnen onthullen wie er uw profiel op Instagram heeft bekeken. Natuurlijk zijn we allemaal nieuwsgierig, en het zou interessant zijn om erachter te komen wie onze social media accounts herhaaldelijk bezoekt, maar …

Instagram biedt een dergelijke functies niet en apps van derden die beloven om namen te onthullen van mensen die uw profiel hebben bezocht liegen daar gewoonweg over. Bijvoorbeeld, apps zoals ‘InstaCare-Who Cares with me?’ of ‘Who viewed me on Instagram?’ zijn ontwikkeld door Turkyer Bayram, dezelfde persoon die de beruchte InstaAgent-applicatie heeft gecreëerd die inloggegevens van gebruikers heeft gestolen en zelfs onbevoegde berichten via de accounts van slachtoffers heeft geplaatst.

Instagram virus

Hoe raakte mijn computer besmet met dit verdachte virus?

Hoewel aanvallen tegen Instagram-gebruikers nog niet zo vaak voorkomt, zijn we er zeker van dat ook u al minstens een keer op verdachte foto's op instagram bent getagd. Accounts die willekeurige gebruikers taggen op foto's waarin duizenden liefhebbers en volgelingen worden beloofd, vragen meestal om een ​​bepaalde website te bezoeken, die vaak onbetrouwbaar of zelfs kwaadaardig blijkt te zijn. U moet nooit op vage links klikken, tenzij u weet dat het Insta-account dat het adverteert een legitiem en betrouwbaar account is.

Ten tweede moet u onthouden dat applicaties die u unieke toegang beloven tot de lijst van mensen die uw profiel hebben bekeken, meestal misleidend zijn en u zou zich daarvan afzijdig moeten houden. U moet nooit uw inloggegevens verstrekken aan verdachte apps die beloven dat ze uw volgers enorm zullen in aantal zullen doen toenemen (ze voegen meestal ‘bots’ toe die Instagram na een tijdje verwijdert, waardoor u volgers verliest waar u voor heeft betaald).

Als u meer volgelingen en ‘likers’ wilt verzamelen, focus u dan op de inhoud die u aanbiedt, en vertrouw niet op verdachte verkopers die voorstellen dat u een kat in de zak moet kopen.

Instagram virus

Hoe verwijdert u het Instagram-virus?

Als u vermoedt dat uw mobiele apparaat een virus bevat, moet u het scannen met behulp van een anti-malware-programma dat compatibel is met uw apparaat. Voorgestelde programma's zijn Reimage of SpyHunter 5Combo Cleaner. Ten slotte moet u onderstaande instructies volgen om het verwijderen van het Instagram virus af te sluiten en ook de laatste overblijselen van het virus te verwijderen.

  1. Het eerste wat u moet doen is om de verdachte apps die toestemming hebben om namens u op te treden en die uw instagram-account controleren, te herroepen (in het Engels: ‘revoke’) en te blokkeren (in het Engels: ‘block’. Log in op uw account via de webbrowser. Gebruik niet de applicatie – gebruik een webbrowser.
  2. Ga naar uw profiel en klik op Profiel Bewerken (in het Engels:’Edit Profile’). Klik vervolgens op Geautoriseerde Toepassingen (in het Engels: ‘Authorized Applications’).
  3. Hier vindt u een lijst met programma's die toegang hebben tot uw account. U kunt de knop Herroep toegang (in het Engels: ‘Revoke Access’) onder elk van deze programma's vinden. Klik erop het en klik daarna op Ja wanneer er een bevestigings-pop-up verschijnt.
  4. Wijzig uw wachtwoord. 

Als u niet kunt inloggen op uw account, neem dan direct contact op met Instagram.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage (verwijderaar) Tevredenheid
Garantie
Download
Reimage (verwijderaar) Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage is wordt aanbevolen om de door het virus aangerichte schade te herstellen Gratis scanners laten je toe om te kijken of je pc is geïnfecteerd of niet of je een malware moet verwijderen. Je zal de gelicenseerde versie van Reimage moeten kopen om de malware te verwijderen.
Instagram-virus snapshot
Instagram-virus snapshotInstagram-virus snapshotInstagram-virus snapshot

Over de auteur

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Olivia Morelli
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-instagram-virus.html

Verwijdering gidsen in andere talen