Hoe malware kan worden verwijderd

door Jake Doevan - - Bijgewerkt | Het type: Malware
12

Malware is een abstracte term die een wijde selectie van kwaadaardige programmas bevat. Het bevat onderandere trojaanse paarden, wormen, rootkits, ransomeware, PC gevaren en potentiele ongewilde programmas(POP). Malware is meestal geinstalleerd op een systeem zonder de gebruiker zijn medeweten of goedkeuring door veiligheids kwetsbaarheden uit te buiten. Enkel geupdate anti-malware programmas zijn capabel om infiltratie te voorkomen. Veiligheidsexperts dringen aan dat mensen een betrouwbare applicatie installeren voor hun computers te beschermen en malware aanvallen te vermijden.

Kwaadaardige software is het meest gebruikt om onbevoegde activiteit te starten op een computer en zijn eigenaar omzet te genereren. Het kan ontworpen worden om persoonlijke informatie te stelen, zoals logins en bank gegevens of het kan proberen belangrijke bestanden te coderen op de computer en de eigenaar losgeld hiervoor te laten betalen in ruil voor een decryptie sleutel. Desondanks zijn sommige malware (adware, browse hijackers en gelijkaardig) er net voor gemaakt om promo inhoud op mensen hun computers te tonen en een betaling per klik te genereren. Bijna elk malware gevaar heeft de mogelijkheid om legitieme beveiligingssoftware te blokkeren. Bovendien kunnen ze zichzelf updaten, additionele malware downloaden of beveiligings gaten veroorzaken op het aangetaste computer systeem.

Evolutie van malware

Het eerste voorbeeld van Malware toonde zich in 1986 wanneer twee broers van Pakistan een programma uitbrachten, gekent als Brain. Het is aangenomen dat dit het eerste virus is dat compatibel is met IBM. Het verspreid zich via floppy disks en veroorzaakt enkel vervelende berichten op de aangetaste computer

Het volgende serieuse gevaar toonde zich in 1992. Het werd Michelangelo genoemd en was zeer gelijkend met de hedendaagse virussen. Volgens verschillende rapporten  hadden bijna 20 duizend PC gebruikers data verlies veroorzaakt door het Michelangelo virus.

In het bgein van de 2000's beginnen beveiligings experten een serieuse groei in malware op te merken. Moderne virussen zoals wormen en Trojans beginnen zich te verspreiden. Geinfecteerde PC die verbonden waren in botnets, verandere in hoge opbrengst machines.

Tegenwoordig beginnen malware auteurs meer en meer serieus te worden en brengen ze meer moderne versies van virussen uit. Het is gemeld dat sinds 2005, de hoeveelheid malware verhoogt is van 1miljoen tot 96 miljoen verschillende versies. Best indrukwekkend niet?

Manieren hoe kwaadaardige programmas computers infiltreren

Malware kan zich verspreiden door verschillende technieken te gebruiken. Hier zijn de meest voorkomende:

  • Illegale en geinfecteerde websites. Illegale websites zijn altijd beschouwd als de hoofddeelnemer in het verspreiden van malware. Het merendeel van deze sites zijn gevuld met pornografische inhoud maar je kan ook geinfecteerd geraken door het bezoeken van gaming, torrent of zelf legitieme nieuws sites die aangetast zijn geweest door aanvallers die een kwaadaardig script geinjecteerd hebben.
  • Geinfecteerde emails en bijlages: typisch is dat dit malware verspreidings plan vertrouwd op botnets die gebruikt worden om misleidende email berichten te sturen naar ontvangers. Deze valse emails zijn bedoeld om mensen te overtuigen om op een kwaadaardige link te klikken of een geinfecteert uitvoerend bestand te downloaden naar het systeem. Tegenwoordig hebben hackers de hoeveelheid van deze valse emailberichten vermeerdert omdat mensen moeilijk kunnen nagaan of ze te vertrouwen zijn alvorens ze te downloaden op het systeem.
  • Malvertising. Malware kan ook verspreidt worden door kwaadaardige ads en links. In feite zijn ze zeer actief uitgebuit tegenwoordig. Deze linken en ads kunnen zich vermommen als een update voor nodige software, informatie over prijs reducties en aanbiedingen om mee te doen in een onderzoek. Zodra een slachtoffer klikt op zulke links of ads, komt de malware in het systeem binnen en veroorzaakt ongewilde activiteit.
  • Andere malware. Verschillende types van malware kunnen gebruikt worden om additionele gevaren te downloaden op de aangetaste computer. Als jouw computer geinfecteerd is met ransomeware of rogue anti-spyware, dan kan je ontdekken dat een ander malware virus zoals adware of een browser hijacker, geinstalleerd was op jouw computer zonder jouw machtiging.

Symptomen van een malware aanval

één van de meest voorkomende signalen dat je computer geinfecteerd is met malware  zijn  valse beveiligings notificaties en misleidende waarschuwings berichten op de computer's bureaublad. In dit geval kan je geinfecteerd zijn door één van deze malware versies:

De eerste groep gevaren zoekt gebruikers bang te maken zodat ze geloven dat ze met een gerennommeerd beveiliging instrument te maken hebben dat hun probeert te waarschuwen over  virussen. In realiteit zijn al deze waarschuwingen gebruikt om gebruikers bang te maken zodat ze een vals anti-spyware programma kopen. De tweede groep van malware toont een aparte waarschuwing, die claimt dat de gebruiker een boete moet betalenvoor illegale activiteiten op het internet. Bijkomstig kan deze ransomeware ook nog belangrijke bestanden coderen en jouw losgeld heirvoor te laten betalen.

Als je te lijden hebt onder omleidingen op de webbrowser of een overdreven hoeveelheid Pop-up ads, dan heb je met zulke malware temaken:

Deze malware programmas steunen op een betaal-per-klik plan, dus hun hoofddoel is om de webbrowser te hijacken en allerlei pop-up ads te tonen. Nadat je erop klikt wordt de gebruiker omgeleidt naar gesponsoorde websites. Het merendeel  van zulke programmas zijn niet kwaadaardig maar ze onderbreken hun slachtoffers met ongewenste en sons zelfs schadelijke inhoud.

Systeem vertragingen, stabiliteits problemen, prestatie gerelateerde problemen en geblokkeerde beveiligings applicaties kunnen ook opgemerkt worden na de infiltratie van malware. Helaas kunnen deze symptomen je moeilijk helpen het type malware te identificeren omdat bijna elk virus zoals:

Elk van deze malware gevaren zijn instaat om een aanzienlijke hoeveelheid van de computer zijn reserves te gebruiken. Bovendien kunnen zulke programmas gemakkelijk legitieme beveligings software blokkeren en zo proberen hun verwijdering in de weg te staan. Let op voor deze symptomen te negeren dat kan leiden tot bijkomstige problemen, zoals identiteits diefstal of het verlies van bank gegevens en andere informatie. Tenslotte kan het houden van malware op je systeem je computer kwetsbaar maken voor andere gevaren in de toekomst.

Malware voorbeelden

PC Optimizer Pro. Dit programma kan ook toegevoegd worden aan de “valse optimalisatie instrumenten” categorie omdat het claimt dat het in staat is om je computer's prestaties te verbeteren, maar het heeft niets met dat te doen. Zijn activiteit is gebaseerd op onbruikbare systeemsscanners die rapporteren over verzonnen register entries, slechte bestanden en andere systeem componenten die zogezegd de PC prestaties vertragen. Eens ze het  slachtoffer heeft overtuigd dat ze deze “schadelijke” data moeten verwijderen van hun computer, leidt de PC verbeteraar hun om naar een aankoopwebsite. Natuurlijk moet je nooit betalen voor de gelicensieerde versie want je zal nooit verbetering zien na het downloaden op je computer

COM surrogate virus. Dit is vooral een gevaarlijk voorbeeld van malware dat ook beschouwd wordt als een “trojan horse”. Wanneer het in het systeem zit kan het gemakkelijk de computer's instellingen veranderen, toezicht houden op jouw activiteiten op de computer en belangrijke data stelen. Het kan ook andere gevaren naar je systeem downloaden zonder toestemming of wetenschap. Dit virus is actief verspreidt met de hulp van valse Flash en FLV Player updates, dus het is aangenomen dat er duizende computers zijn geinfecteerd met COM Surrogate malware.

DNS Unblocker. Maakt niet uit dat de meeste adware-type malwares zeer moeilijk serieuze problemen kan veroorzaken, DNS Unblocker zou vermeden moeten worden. Tens eerste kan het een overdreven oeveelheid pop-up ads en gelijkaardige commerciele inhouden veroorzaken op jouw lievelings websites. Ten tweede kunnen deze ads gebruikt worden om je om te leiden naar kwaadaardige websites. Tenslotte kan het informatie verzamelen over jouw surfactiviteiten op het internet en deze data delen met gerelateerde (of ongerelateerde!) partijen.

Malware verwijderings opties

De meest betrouwbare manier om malware te verwijderen is een betrouwbaar anti-malware instrument te gebruiken. Enkel automatische verwijderings opties kunnen je helpen om alle malware versies te identificeren en elke kwaadaardige component te verwijderen. Bovendien kan je te maken hebben met een serieus moeilijk type van malware  dat jouw beveiligings software blokkeert. Als jouw aanbevolen instrument er niet in slaagt je computer te maken, kan je deze alternatieve stappen nemen:

  • Herhaal de installatie van de anti-spyware. Geef het uitvoerend bestand een andere naam en lanceer het.
  • Herstart je computer in beveiligde modus en herhaal de installatie van de anti-malware
  • Installeer een alternatief anti-malware programma;
  • Gebruik de Spyhunter Spyware helpdesk eigenschap;
  • Contacteer de  2spyware klanten service door te antwoorden in de  “Ask Us” sectie.

Nieuwste malware die is toegevoegd aan de database

Database van malware

December 06, 2017

Hbpix virus

HBpix virus doet twijfels rijzen over zijn doel. Het HBpix virus wordt gevonden als een rogue bestand op willekeurige sites.Meer
November 07, 2017

Android virus

Beveiligingsexperten over het Android malware? Het Android virus is een term, die verzonnen werd in een poging om kwaadaarige apps te omschrijven die in staat zijn om Android apparaten aan te tasten.Meer
November 07, 2017

Het iPhone-virus

De randvoorwaarden voor het iPhone-virus blijven verschijnen. Meer
November 06, 2017

Het Youtube-virus

Het YouTube-virus wordt overtuigender. Het YouTube-virus is de definitie van verschillende vormen van malware die de naam van de video-uitzenddienst op de een of andere manier gebruiken.Meer
November 06, 2017

Facebook virus

Facebook virus is een gevaarlijke computer parasiet die je hele pc infecteerd via het sociale netwerk. Meer
September 12, 2017

"Je Hebt een ZEUS Virus" Technische ondersteuning oplichting

Bedreigd door het zeus virus? Waarschuwingen, zoals “You Have A ZEUS Virus”, kan sommige gebruikers alarmeren, vooral de minder ervaren gebruiker kan onwetend zijn dat dit een algemene strategie is die gebruikt wordt door bedriegers.Meer
September 11, 2017

Facebook Messenger-virus

Het Facebook Messenger-virus verzendt berichten automatisch naar de vrienden van het slachtoffer. Meer
September 07, 2017

Fake Windows Activation screen

Het valse Windows Activatie virus. Het valse Windows activatie virus is een trojaans paard dat de computer vergrendelt en erop aandringt dat je een illegaal gekopiërde versie van het Windows operating systeem gebruikt dat geheractiveerd moet wordenvoor anti-piraterij redenen. Meer
Augustus 29, 2017

DealPly

DealPly is een plug in browser die gemakkelijk kan geclassificeerd worden als reclame ware vanwege hun iritante en vervelende aanbiedingen, die je tot de ergste internet ervaringen leide. Meer
Augustus 24, 2017

Facebook Child Porn virus

Facebook Child Porn virus is een gevaarlijke cyber infectie die verspreid word via sociale netwerken. Meer
Augustus 21, 2017

eBay-virus

Het eBay-virus richt zich op onoplettende liefhebbers van onlinewinkelen. Meer
Augustus 17, 2017

WhatsApp-virus

De veelvoud aan WhatsApp-virussen en oplichterspraktijken. Meer

Informatie up-gedate: 2017-07-20

Bron: https://www.2-spyware.com/malware-removal

Lezen in een andere taal

Software voor het verwijderen van malware
Vergelijk
Net als ons op Facebook