Gevaarlijkheidsmeter:  
  (99/100)

Verwijder Facebook Message virus (Verwijdering Instructies) - jul 2020 update

door Lucia Danes - -   Messenger virus | Het type: Malware

Het Facebook Messenger-virus verzendt berichten automatisch naar de vrienden van het slachtoffer

Voorbeelden van het Facebook Messenger-virus

Het Facebook Messenger-virus is kwaadaardige software die het Facebook-account van het slachtoffer compromitteert en berichten verzendt die een kwaadaardige link bevatten aan al zijn vrienden. Spamberichten leveren een verkorte link af die een video lijkt te zijn. Eenmaal daarop geklikt, wordt de kwaadaardige URL doorgestuurd naar een phishing-website die een gevaarlijke browser-extensie of een nep Flash Player Update installeert. Eenmaal geïnstalleerd, wordt de gebruikersaccountgecompromitteerden begint de link zich verder te verspreiden.

Het kwaadaardige virus werkt als een Trojaans paard en behoort tot de grote groep van het Facebook-virus. Het virus is sinds 2013 actief en is meerdere keren bijgewerkt. De laatste versie dateert van augustus 2017:de criminelen verspreiden een kwaadaardige link met een korte boodschap “[naam van de ontvanger] Video:o” om de slachtoffers ertoe aan te zetten om erop te klikken.

Het doel van het virus is het kapen van het Facebook-account van het slachtoffer. Om dit te doen, valt het virus mensen aan via het chatvenster: het verschijnt plotseling als een bericht van een persoon die uw vriend lijkt te zijn en toont een link naar de een of andere website.

Als u op deze link klikt, wordt u waarschijnlijk doorgestuurd naar een nep kopie van YouTube of een andere site, die aanbiedt om een browser-add-on of software te installeren om de inhoud te kunnen bekijken. Als het slachtoffer daar akkoord meegaat, wordt de computer geïnfecteerd met malware, die bovendien beveiligingssoftware blokkeert om de eliminatie ervan te voorkomen.

Bovendien begint het met het versturen van nepberichten naar de contacten van het slachtoffer via dezelfde Facebook-chatwindows. Negeer daarom alle verdachte berichten die in uw postvak komen. Nog beter, contacteer de afzender en vraag naar de foto of video.

In 2016 werden Franse computergebruikers aangevallen door een Facebook Messenger-trojan genaamd “Eko” die gebruikers kan bespioneren en persoonlijk identificeerbare informatie verzamelt. In hetzelfde jaar hebben Engelstalige computergebruikers last gehad van de golf van Messenger-spam die een video virus verspreidde. Er waren twee voorbeelden van berichten die vroegen: “Bent u te zien in deze video? [Video link]” en “Dit is uw video? [Video link].”

Vorig jaar werd een variant van de Locky-gijzelsoftware ook met behulp van Messenger verdeeld. Criminelen sturen een bericht met een foto in SVG-formaat. Zodra mensen erop klikten, werden ze doorgestuurd naar een website die vroeg om een nep Chrome-extensie te installeren. Installatie van deze applicatie leidt tot infiltratie van een gevaarlijk bestandsversleutelend-virus.

Een ander ding dat meestal wordt gedaan door het Facebook Messenger- virus, is de continue distributie van zichzelf via het Facebook-account van het slachtoffer. U zultzich wellicht vragen waarom scammers dergelijke virussen creëren. Het is aangetoond dat het virus helpt om persoonlijke informatie te stelen, zoals inloggegevens, bankgegevens en wachtwoorden, en de controle overneemt over de machine.

Het Facebook Messenger-virus 2017 vervolgde het werk van vorige varianten. Slachtoffers krijgen een nep-YouTube-link van hun contacten. Als daar eenmaal op wordt geklikt, stuurt het virus door naar een nepwebsite die identiek is aan Facebook. Hier wordt mensen gevraagd om hun logingegevens in te voeren. Als gevolg daarvan wordt het slachtofferaccount door de hackers overgenomen en wordt de kwaadwillige boodschap doorgestuurd naar de volledige lijst van contactpersonen van het hele slachtoffer.

Echter, als u op een kwaadaardige link klikt, moet u onmiddellijk het Facebook Messenger-virus verwijderen en het wachtwoord van uw account wijzigen. Als u geen nieuw wachtwoord kunt instellen, moet u het hacken van uw account rapporteren aan Facebook via hun supportcentrum. Bovendien moet u ook de wachtwoorden van andere accounts wijzigen, vooral als u daarvoor hetzelfde wachtwoord gebruikt.

Voor het verwijderen van Facebook Messenger stellen we voor om gebruik te maken van Reimage Reimage Cleaner Intego. Deze anti-malware vindt alle kwaadaardige componenten binnen het systeem en elimineert die allemaal.

Bijgewerkt op 25 augustus 2017. Er is een nieuwe golf van het kwaadaardige virus waargenomen. Deze keer verspreiden de oplichterseen verkorte bit.ly-link met een korte tekst “[naam van de ontvanger] Video.” Nadat op de link is geklikt, wordt het slachtoffer doorgestuurd naar een Google Doc-pagina, die een foto bevat die automatisch van de Facebook-pagina van het slachtoffer is genomen.

De foto lijkt op een film, zodat het slachtoffer waarschijnlijk op de afspeelknop zal klikken om die te starten. Helaas, het virus leid het slachtoffer om naar websites die het type browser van het slachtoffer, diens geolocatie en andere details bepalen.

Afhankelijk van het besturingssysteem van het slachtoffer, vindt er een volgende omleiding plaats. Kaspersky rapporteert dat Firefox-gebruikers worden doorgestuurd naar een site die een nep Flash Player-update aanbiedt, terwijl Chrome-gebruikers een prompt krijgen om een ​​kwaadwillige uitbreiding te installeren. Mensen die Safari op Mac gebruiken, krijgen de suggestie om “de nieuwste versie van Media Player te installeren.”

Nadat u de malware hebt geïnstalleerd, kan het acount van de gebruiker in het gedrang komen en beginnen met het de automatisch verzenden van de viruslink naar alle vrienden. Het is echter nog niet duidelijk hoe het virus zich precies verspreidt. De aanvallers kunnen gebruik maken van clickjacking-aanvallen of spionage-software om de aanmeldingsgegevens van de slachtoffers te stelen.

De voorbeelden van het Facebook Messenger-virus
Het Facebook Messenger-virus misleidt slachtoffers tot het openen van geïnfecteerde links of foto's om hun account over te nemen of persoonlijke inormatie te stelen.

De slachtoffers van het virus versnellen de virusdistributie

Het virus kan uw computer gemakkelijk infecteren met behulp van een geïnfecteerd bericht dat opdoemt in person-to-person-chat. In het algemeen biedt het een ‘schokkende foto’ of ‘spannende video’ aan om te bekijken. Veel gebruikers van dit sociale netwerk zijn door deze oplichterij getroffen omdat dit bericht eruit ziet dat het door een van de contactpersonen van het slachtoffer is verzonden.

Zodra een persoon op de geïnfecteerde link klikt, komt het virus in het systeem. Bovendien wordt hetzelfde bericht verder verspreid naar de contactpersonen van het slachtoffer en misleid andere gebruikers. Daarom is het een kettingreactie die bijna onmogelijk gestopt kan worden.

We willen eraan herinneren dat de enige manier om uw pc, Facebook-account en persoonlijke gegevens te beschermen, is om geen verdachte links van uw vrienden, collega’s of familieleden aan te klikken. Als u vermoedt dat de inhoud van het bericht verdacht is, moet u uw vriend vragen of het veilig is om deze link of bestand te openen.

Houd er rekening mee dat cybercriminelen vaak een reactie sturen naar de slachtoffers. Echter, als u de persoon kent, is het niet moeilijk om te identificeren dat u met een andere persoon spreekt. Anders zou u uzelf moeten afvragen of een persoon die u in jaren niet hebt gesproken, eigenlijk een video of foto met u zou willen delen. Waarschijnlijk niet.

Het Facebook Messenger-virus verwijderen van uw computer

Desondanks lijkt het virus op Facebook op een spambericht; u moet ook nu de toestand van uw computer controleren. Het scannen van uw computer met een anti-malware programma wordt vooral aanbevolen als u op een verdachte link heeft geklikt of onbekende inhoud hebt gedownload.

Voor het verwijderen van het Facebook Messenger-virus, raden we u aan om de computer te scannen met Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes. U kunt ook andere beveiligingssoftware gebruiken. U moet echter niet vergeten om uw voorkeursprogramma eerst bij te werken.

Een andere belangrijke verwijderingsstap voor het Facebook Messenger-virus is het wijzigen van uw Facebook-wachtwoord. Als hackers uw account hebben overgenomen, krijgen ze mogelijk toegangsgegevens naar e-mail, bank en andere accounts. Dus, om uw privacy te beschermen, moet u een sterk wachtwoord instellen. Houd er rekening mee dat een goed wachtwoord:

  • minstens 12 karakters lang is;
  • getallen bevat;
  • hoofdletters en kleine letters bevat;
  • symbolen bevat (indien toegestaan);
  • geen naam, achternaam en andere persoonlijke gegevens bevat;
  • geen woord is dat in het woordenboek staat.
Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
Facebook Messenger-virus snapshot
Facebook Messenger-virus snapshotFacebook Messenger-virus snapshot
Facebook Messenger-virus snapshot

Over de auteur

Lucia Danes
Lucia Danes - Virus onderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Lucia Danes
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-facebook-message-virus.html

Verwijdering gidsen in andere talen


Uw mening aangaande Facebook Message virus