Verwijder Facebook Message virus (Verwijdering Instructies) - sep 2017 update

Facebook Message virus Verwijdering Handleiding

Wat is Facebook Messenger-virus?

Het Facebook Messenger-virus verzendt berichten automatisch naar de vrienden van het slachtoffer

Voorbeelden van het Facebook Messenger-virus

Het Facebook Messenger-virus is kwaadaardige software die het Facebook-account van het slachtoffer compromitteert en berichten verzendt die een kwaadaardige link bevatten aan al zijn vrienden. Spamberichten leveren een verkorte link af die een video lijkt te zijn. Eenmaal daarop geklikt, wordt de kwaadaardige URL doorgestuurd naar een phishing-website die een gevaarlijke browser-extensie of een nep Flash Player Update installeert. Eenmaal geïnstalleerd, wordt de gebruikersaccountgecompromitteerden begint de link zich verder te verspreiden.

Het kwaadaardige virus werkt als een Trojaans paard en behoort tot de grote groep van het Facebook-virus. Het virus is sinds 2013 actief en is meerdere keren bijgewerkt. De laatste versie dateert van augustus 2017:de criminelen verspreiden een kwaadaardige link met een korte boodschap “[naam van de ontvanger] Video:o” om de slachtoffers ertoe aan te zetten om erop te klikken.

Het doel van het virus is het kapen van het Facebook-account van het slachtoffer. Om dit te doen, valt het virus mensen aan via het chatvenster: het verschijnt plotseling als een bericht van een persoon die uw vriend lijkt te zijn en toont een link naar de een of andere website.

Als u op deze link klikt, wordt u waarschijnlijk doorgestuurd naar een nep kopie van YouTube of een andere site, die aanbiedt om een browser-add-on of software te installeren om de inhoud te kunnen bekijken. Als het slachtoffer daar akkoord meegaat, wordt de computer geïnfecteerd met malware, die bovendien beveiligingssoftware blokkeert om de eliminatie ervan te voorkomen.

Bovendien begint het met het versturen van nepberichten naar de contacten van het slachtoffer via dezelfde Facebook-chatwindows. Negeer daarom alle verdachte berichten die in uw postvak komen. Nog beter, contacteer de afzender en vraag naar de foto of video.

Facebook Message virusIn 2016 werden Franse computergebruikers aangevallen door een Facebook Messenger-trojan genaamd “Eko” die gebruikers kan bespioneren en persoonlijk identificeerbare informatie verzamelt. In hetzelfde jaar hebben Engelstalige computergebruikers last gehad van de golf van Messenger-spam die een video virus verspreidde. Er waren twee voorbeelden van berichten die vroegen: “Bent u te zien in deze video? [Video link]” en “Dit is uw video? [Video link].”

Vorig jaar werd een variant van de Locky-gijzelsoftware ook met behulp van Messenger verdeeld. Criminelen sturen een bericht met een foto in SVG-formaat. Zodra mensen erop klikten, werden ze doorgestuurd naar een website die vroeg om een nep Chrome-extensie te installeren. Installatie van deze applicatie leidt tot infiltratie van een gevaarlijk bestandsversleutelend-virus.

Een ander ding dat meestal wordt gedaan door het Facebook Messenger- virus, is de continue distributie van zichzelf via het Facebook-account van het slachtoffer. U zultzich wellicht vragen waarom scammers dergelijke virussen creëren. Het is aangetoond dat het virus helpt om persoonlijke informatie te stelen, zoals inloggegevens, bankgegevens en wachtwoorden, en de controle overneemt over de machine.

Het Facebook Messenger-virus 2017 vervolgde het werk van vorige varianten. Slachtoffers krijgen een nep-YouTube-link van hun contacten. Als daar eenmaal op wordt geklikt, stuurt het virus door naar een nepwebsite die identiek is aan Facebook. Hier wordt mensen gevraagd om hun logingegevens in te voeren. Als gevolg daarvan wordt het slachtofferaccount door de hackers overgenomen en wordt de kwaadwillige boodschap doorgestuurd naar de volledige lijst van contactpersonen van het hele slachtoffer.

Echter, als u op een kwaadaardige link klikt, moet u onmiddellijk het Facebook Messenger-virus verwijderen en het wachtwoord van uw account wijzigen. Als u geen nieuw wachtwoord kunt instellen, moet u het hacken van uw account rapporteren aan Facebook via hun supportcentrum. Bovendien moet u ook de wachtwoorden van andere accounts wijzigen, vooral als u daarvoor hetzelfde wachtwoord gebruikt.

Voor het verwijderen van Facebook Messenger stellen we voor om gebruik te maken van FortectIntego. Deze anti-malware vindt alle kwaadaardige componenten binnen het systeem en elimineert die allemaal.

Bijgewerkt op 25 augustus 2017. Er is een nieuwe golf van het kwaadaardige virus waargenomen. Deze keer verspreiden de oplichterseen verkorte bit.ly-link met een korte tekst “[naam van de ontvanger] Video.” Nadat op de link is geklikt, wordt het slachtoffer doorgestuurd naar een Google Doc-pagina, die een foto bevat die automatisch van de Facebook-pagina van het slachtoffer is genomen.

De foto lijkt op een film, zodat het slachtoffer waarschijnlijk op de afspeelknop zal klikken om die te starten. Helaas, het virus leid het slachtoffer om naar websites die het type browser van het slachtoffer, diens geolocatie en andere details bepalen.

Afhankelijk van het besturingssysteem van het slachtoffer, vindt er een volgende omleiding plaats. Kaspersky rapporteert dat Firefox-gebruikers worden doorgestuurd naar een site die een nep Flash Player-update aanbiedt, terwijl Chrome-gebruikers een prompt krijgen om een ​​kwaadwillige uitbreiding te installeren. Mensen die Safari op Mac gebruiken, krijgen de suggestie om “de nieuwste versie van Media Player te installeren.”

Nadat u de malware hebt geïnstalleerd, kan het acount van de gebruiker in het gedrang komen en beginnen met het de automatisch verzenden van de viruslink naar alle vrienden. Het is echter nog niet duidelijk hoe het virus zich precies verspreidt. De aanvallers kunnen gebruik maken van clickjacking-aanvallen of spionage-software om de aanmeldingsgegevens van de slachtoffers te stelen.

De voorbeelden van het Facebook Messenger-virusHet Facebook Messenger-virus misleidt slachtoffers tot het openen van geïnfecteerde links of foto's om hun account over te nemen of persoonlijke inormatie te stelen.

Wat moet u doen als u een verdacht bericht krijgt?

U mag niet vergeten dat u het Facebook Messenger-virus niet zomaar op uw computer kunt krijgen. Deze dreiging verspreidt zich wanneer personen met slechte bedoelingen bepaalde softwareontwikkelingshulpmiddelen, promotionele inhoud en misleidende, bedrieglijke berichten op het sociale-mediaplatform verspreiden.

Bij rellen of andere actualiteiten geloven veel mensen elk woord dat ze op het internet zien, vooral wanneer dit bericht wordt verzonden door een vertrouwd persoon op de sociale media- of sms-toepassing. Dit kan gaan van misleidende berichten tot spam, frauduleuze e-mails en oplichterij. Kortom, de inhoud die we allemaal dagelijks ontvangen.

Wanneer veel gebruikers hun apparaat non-stop gebruiken, is het moeilijk te zeggen of u wordt bedrogen om toegang te krijgen tot iets gevaarlijks of niet. Dit virus is een schadelijke social-mediacampagne, en wordt dus gebruikt om geld of persoonlijke gegevens van u en uw vrienden af te troggelen.

De kettingboodschap maakt gebruik van verschillende misleidende teksten, zoals “ben jij dat”, opdat u op de link zou klikken die naar schadelijk materiaal leidt. U mag nooit klikken op iets wat er enigszins verdacht uitziet, zelfs niet als u nieuwsgierig bent. Er is veel kans dat u het toestel besmet met meer schadelijke malware dan deze Messenger-oplichterij, zodat uw account wordt gehackt en uw vrienden hetzelfde bericht ontvangen.

Het eerste wat u moet doen is verdachte berichten negeren en het gesprek, bericht of melding volledig verwijderen. Zo kunt u voorkomen dat het bericht zich herhaalt, omdat u er later zonder nadenken op zou kunnen klikken. U kunt beschermende AV-hulpmiddelen installeren op het door u gebruikte mobiele apparaat, zodat u de Facebook Messenger-bedreiging of mogelijke risico's kunt vermijden. Gebruik de relevante app store en zorg ervoor dat u de juiste tools gebruikt om de veiligheid te waarborgen.

Facebook Message virus

De slachtoffers van het virus versnellen de virusdistributie

Het virus kan uw computer gemakkelijk infecteren met behulp van een geïnfecteerd bericht dat opdoemt in person-to-person-chat. In het algemeen biedt het een 'schokkende foto' of 'spannende video' aan om te bekijken. Veel gebruikers van dit sociale netwerk zijn door deze oplichterij getroffen omdat dit bericht eruit ziet dat het door een van de contactpersonen van het slachtoffer is verzonden.

Zodra een persoon op de geïnfecteerde link klikt, komt het virus in het systeem. Bovendien wordt hetzelfde bericht verder verspreid naar de contactpersonen van het slachtoffer en misleid andere gebruikers. Daarom is het een kettingreactie die bijna onmogelijk gestopt kan worden.

We willen eraan herinneren dat de enige manier om uw pc, Facebook-account en persoonlijke gegevens te beschermen, is om geen verdachte links van uw vrienden, collega's of familieleden aan te klikken. Als u vermoedt dat de inhoud van het bericht verdacht is, moet u uw vriend vragen of het veilig is om deze link of bestand te openen.

Houd er rekening mee dat cybercriminelen vaak een reactie sturen naar de slachtoffers. Echter, als u de persoon kent, is het niet moeilijk om te identificeren dat u met een andere persoon spreekt. Anders zou u uzelf moeten afvragen of een persoon die u in jaren niet hebt gesproken, eigenlijk een video of foto met u zou willen delen. Waarschijnlijk niet.

Het Facebook Messenger-virus verwijderen van uw computer

Desondanks lijkt het virus op Facebook op een spambericht; u moet ook nu de toestand van uw computer controleren. Het scannen van uw computer met een anti-malware programma wordt vooral aanbevolen als u op een verdachte link heeft geklikt of onbekende inhoud hebt gedownload.

Voor het verwijderen van het Facebook Messenger-virus, raden we u aan om de computer te scannen met FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes. U kunt ook andere beveiligingssoftware gebruiken. U moet echter niet vergeten om uw voorkeursprogramma eerst bij te werken.

Een andere belangrijke verwijderingsstap voor het Facebook Messenger-virus is het wijzigen van uw Facebook-wachtwoord. Als hackers uw account hebben overgenomen, krijgen ze mogelijk toegangsgegevens naar e-mail, bank en andere accounts. Dus, om uw privacy te beschermen, moet u een sterk wachtwoord instellen. Houd er rekening mee dat een goed wachtwoord:

  • minstens 12 karakters lang is;
  • getallen bevat;
  • hoofdletters en kleine letters bevat;
  • symbolen bevat (indien toegestaan);
  • geen naam, achternaam en andere persoonlijke gegevens bevat;
  • geen woord is dat in het woordenboek staat.
Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Lucia Danes
Lucia Danes - Virus onderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Lucia Danes
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen