Hoe u Microsoft Edge kunt resetten?

Samen met de introductie van Windows 10 presenteerde Microsoft het programma Microsoft Edge-browser. Het wordt bevorderd als een zoektool die uw browsen verbetert en minder computerenergie gebruikt.

How to reset Microsoft Edge?

Nu klagen steeds meer mensen erover. De browser is nog steeds vrij nieuw vergeleken met andere populaire zoekproviders, dus er is veel ruimte voor verbetering. Als u deze browser al een tijdje heeft gebruikt, heeft u mogelijk ook al enige problemen ondervonden.

Meer specifiek: onderbroken internetverbinding, meldingen over webpagina's die een probleem hebben, of het niet kunnen starten van de browser. Dat zijn vaak voorkomende MS Edge-problemen. Meestal lost de reset deze ongemakken op.

Daarnaast kunt u een eenmalige reset van Microsoft Edge uitvoeren om alle mogelijk ongewenste elementen, zoals cookies, scripts, bakens en andere trackingbestanden te verwijderen. Als de browser isgekaapt door een browser-hijacker en adware, moet u een volledige reset uitvoeren om alle onaangename omleidingen te stoppen en potentiële kwaadaardige pop-ups te voorkomen.

Er zijn verschillende manieren om dat te doen. Wij presenteren hieronder vier oplossingen voor een volledige Microsoft Edge reset. Afhankelijk van het probleem kan minder gedetailleerd en minder tijdrovend een fout oplossen in een browser. Als u een mogelijk ongewenst programma tegenkomt, wordt een volledige reset aanbevolen. Laten we verdergaan met de procedure.

Methode 1. Reset MS Edge door de browsergegevens te wissen

Deze standaard methode verwijdert de websitecookies. Het kan wellicht ook een voldoende oplossing zijn voor het wissen van adware-elementen.

 1. Start Microsoft Edgeop. Klik in de rechterbovenhoek op de drie punt-iconen – Meer acties. Vervolgens scrollt u naar beneden om naar Instellingen te navigeren.
  How to reset Microsoft Edge?
 2. Klik op Kies wat u wilt wissen onder de optie Wissen browsedata.
  How to reset Microsoft Edge?
 3. In het nieuwe venster ziet u de datakeuzes. Hoewel de eerste drie datatypes automatisch worden getikt, raden we aan om alle zes de typen te markeren. Bevestig de actie door op Wissen te klikken.
  How to reset Microsoft Edge?

  Als MS Edge niet reageert

Als uw browser niet reageert en u de reset niet kunt opstarten omdat de browser niet zou sluiten, moet u hem met kracht afsluiten.

 1. Klik op de knop Start en start Taakbeheer op.
  How to reset Microsoft Edge?
 2. In de lijst met processen vind u Microsoft Edge. Klik met de rechtermuisknop op elke invoer en ga naar de Ga naar details tab.
  How to reset Microsoft Edge?
 3. Zodra u het tabblad hebt ingevoerd, zoek opnieuw naar Microsoft Edge-invoeren. Klik daar met de rechtermuisknop op en selecteer de functie Beëindig taak.
  How to reset Microsoft Edge?

Methode 2. Verwijder MS Edge-registersleutels om gebruikersinstellingen te verwijderen

Hiervoor moet u deRegistry Editoropstarten. Als uw systeem is geïnfecteerd met een browser-hijacker of adware, moet u voor deze methode kiezen.

 1. Klik op Windows + R. Typ regedit in het prompt dialoogvenster en druk op Enter.
  How to reset Microsoft Edge?
 2. Start de Register-editor op en zoek naar de volgende locatie: HKEY_CURRENT_USER\\SOFTWARE\\Classes\\Local Settings\\Software\\Microsoft\\Windows\\CurrentVersion\\AppContainer\\Storage\\microsoft.microsoftedge_8wekyb3d8bbwe\\MicrosoftEdge:
  How to reset Microsoft Edge?
 3. Verwijder de inhoud en verlaat Register-editor;
 4. Een promptvenster kan u vragen om het toestel opnieuw te starten.

Methode 3. Gebruik Powershell om Microsoft Edge te resetten

Als MS Edge onderpresteert, langzaam draait, geen sites laadt of de melding 'Deze website heeft een probleem' laat zien, kan deze methode van nut zijn.

 1. Maak een nieuwe beheerder aan in uw besturingssysteem. Voer File Explorer in. Typ vervolgens de volgende invoer in: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe:
  How to reset Microsoft Edge?
 2. Markeer de bestaande mappen, klik er met de rechtermuisknop op en kies Delete:
  How to reset Microsoft Edge?
 3. Ga terug naar uw vorige account en draai PowerShell op uw systeem. Krijg toegang tot deze applicatie door gewoon op de Windows-knop te klikken of op het Start-icoon te klikken. Typ powershell in. Klik met de rechtermuisknop daarop en kies voor de Run as administrator-functie.
  How to reset Microsoft Edge?
 4. Zodra de applicatie is gelanceerd, plak u deze invoer in: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose}
  How to reset Microsoft Edge?
 5. Druk op Enter. U ziet het uitvoercommando. Zodra het proces is afgerond, wordt de browser volledig opnieuw ingesteld.
 6. Voer nu de volgende sleutel in: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml”}
  How to reset Microsoft Edge?
 7. Deze actie zou de MS Edge opnieuw moeten installeren op uw computer.

Methode 4. Draai System File Checker op uw systeem om te zien of er geen virussen op zitten

Meer gedetailleerde bedreigingen kunnen voorkomen dat MS Edge goed werkt.

 1. In dat geval moet u controleren of er geen virtuele infecties op het systeem zijn door de Command Prompt op te starten. Klik op deStart-knop, typ Command Prompt en selecteer Run as administrator.
  How to reset Microsoft Edge?
 2. Zodra u het lanceert, typt u sfc /scannow en klikt u op Enter.
  How to reset Microsoft Edge?
 3. Het proces zal enige tijd in beslag nemen.
  How to reset Microsoft Edge?

Installeer Microsoft Edge opnieuw

De bovenstaande methoden zouden u moeten helpen om de browser volledig te resetten. Als u probleem blijft tegenkomen, moet uMicrosoft Edge van uw computer verwijderen. Installeer vervolgens de Microsoft Edge-browser opnieuw door gewoon de officiële website van de browser te bezoeken en het programma te downloaden. Het proces duurt maar even.

How to reset Microsoft Edge?

Over de auteur
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Gepassioneerde virusonderzoeker

Gabriel E. Hall is een gepassioneerde malware-onderzoeker die al bijna een decennium voor zondervirus.nl werkt.

Contact Gabriel E. Hall
Over het bedrijf Esolutions

Lezen in een andere taal
Bestanden
Software
Vergelijk