Verwijder “Internet Explorer Critical ERROR” virus (Verwijdering Handleiding) - jan 2021 update

door Lucia Danes - - | Het type: Malware

“Internet Explorer Critical ERROR” virus Verwijdering Handleiding

Wat is Het "Internet Explorer Critical ERROR"-virus?

Internet Explorer Critical Error: oplichterij die misbruik maakt van naïeve mensen

Het "Internet Explorer Critical ERROR"-virus

De ‘Internet Explorer Critical Error’-oplichterij is een trucje om onervaren pc-gebruikers geld afhandig te maken. Wanneer ze hiermee te maken krijgen, ontvangen ze een bericht over een niet-bestaand probleem en worden er aan hen malafide verwijderingsservices aangeboden. Het bericht inzake ‘Internet Explorer Critical Error’ wordt meestal weergegeven als een groot rood venster dat verschijnt zodra het slachtoffer wordt omgeleid naar een verdachte website. Het is niet uw schuld dat u bent omgeleid naar deze zwendel – mogelijk ongewenste programma's (PUP's) zijn ontworpen om nieuwsgierige mensen naar sites te leiden die schadelijke inhoud promoten.

Het valse ‘Internet Explorer Critical Error’-bericht alarmeert u over RDN/Trojan.worm! [rand] Infectie en verzoekt onmiddellijk contact op te nemen met de technische ondersteuning van Microsoft via het nummer +1 888 780 0587. Om het nog authentieker te laten lijken, geven ze mogelijke risico’s weer als de gebruiker weigert te reageren:

 1. Uw wachtwoorden kunnen worden weergegeven;
 2. Uw browsergerelateerde data en browsergeschiedenis kunnen worden verzameld;
 3. Uw identiteit en creditcardgegevens kunnen worden gestolen.

Hier en nu willen we u verzekeren dat uw computer niet is geïnfecteerd met het virus waarover de oplichters u informeren. Microsoft biedt geen services die persoonlijke waarschuwingen bevatten over mogelijke beveiligingsrisico’s, en het telefoonnummer van de technische ondersteuning wordt nergens anders weergegeven dan op hun officiële website.

Bel dus niet in via het opgegeven telefoonnummer. In plaats daarvan raden we u aan om uw computer te scannen met behulp van ReimageIntego beveiligingssoftware en mogelijk ongewenste programma's te verwijderen om uw persoonlijke gegevens te beschermen en ‘Internet Explorer Critical Error’ direct te verwijderen.

Als u echter geïnteresseerd bent in wat er gebeurt als u de oplichters belt, het volgende: ze vragen u misschien om externe toegang tot uw systeem te geven om het probleem snel op te lossen. Wat ze waarschijnlijk wel zouden doen, is uw systeem infecteren met verschillende soorten risicovolle malware en vragen om dure beveiligingssoftware aan te schaffen om deze te elimineren.

Door het in de ‘Internet Explorer Critical Error’ opgegeven telefoonnummer te bellen, geeft u hen ook bewust uw mobiele nummer en riskeert u valse sms-berichten te gaan ontvangen waarmee ze proberen om u nog meer geld afhandig te maken. Vertrouw geen criminelen en sluit onmiddellijk het venster met de waarschuwing “Critical Error”.

De "Internet Explorer Critical ERROR"-oplichterijHet "Internet Explorer Critical ERROR"-virus toont misleidende berichten via de browser van het slachtoffer om hem/haar te misleiden tot het bellen naar oplichters op het gebied van technische ondersteuning

Potentieel ongewenste programma's verspreiden adware die wordt gebruikt om valse fouten weer te geven

Tech support scamvirus

wordt gepromoot door mogelijk ongewenste programma's die pop-ups en opdringerige advertenties genereren die omleiden naar schadelijke websites.

Volgens Dieviren.de doen de ontwikkelaars hun best om hun advertenties er aantrekkelijk uit te laten zien en naïeve mensen naar zich toe te lokken. Hierdoor slagen mensen er vaak niet in om de misleidende oorsprong van de advertentie te bepalen en worden ongewild omgeleid naar verdachte pagina's. De inhoud die ze weergeven kan worden gebruikt om adware, malware en andere risicovolle computerinfecties te verspreiden.

Daarom moet u vermijden dat u op misleidende advertenties klikt om uw systeem te beschermen tegen het activeren van een automatische installatie van mogelijk ongewenste toepassingen.

Bovendien moet u uw software regelmatig bijwerken. Hackers hebben de neiging om te zoeken naar systeemkwetsbaarheden om omleidingen uit te voeren. Met andere woorden, het systeem omzeilen om het met een virus te infecteren.

Houd er ook rekening mee dat internet vol staat met beveiligingsprogramma's van verdachte ontwikkelaars. Download de uwe dus alleen vanaf geverifieerde websites en gebruik indien mogelijk een directe link.

Eenvoudige handleiding om de ‘Internet Explorer Critical Error’ te verwijderen

Als u verdachte activiteit op uw computer hebt opgemerkt, moet u direct de automatische en handmatige verwijdering van de ‘Internet Explorer Critical Error’ opnieuw overwegen.

Onze IT-specialisten willen u laten weten dat potentieel ongewenste programma's u meestal naar verdachte websites omleiden die uw computer met andere schadelijke toepassingen kunnen infecteren. Als u probeert om besmette bestanden zelf te verwijderen, kan dit resulteren in nog meer schade.

Daarom raden we aan om de ‘Internet Explorer Critical Error’-oplichterij automatisch te verwijderen met behulp van betrouwbare beveiligingssoftware. Download deze van geverifieerde ontwikkelaars en scan uw computer.

Als u echter besluit om de malware handmatig te verwijderen, vindt u hieronder een gedetailleerde handleiding.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele “Internet Explorer Critical ERROR” virus Verwijdering Handleiding

Verwijder “Internet Explorer Critical ERROR” van Windows systems

Verwijder het virus met de ‘Internet Explorer Critical Error’-oplichterij met behulp van de richtlijnen van ervaren 2-Spyware malware removal experts.

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder “Internet Explorer Critical ERROR” en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar “Internet Explorer Critical ERROR” en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder “Internet Explorer Critical ERROR” van Mac OS X systeem

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar “Internet Explorer Critical ERROR” of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder het “Internet Explorer Critical ERROR” virus uit Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou “Internet Explorer Critical ERROR” uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder “Internet Explorer Critical ERROR” van Mozilla Firefox (FF)

Gebruik de meegeleverde richtlijnen om ook de laatste restanten van de malware uit Firefox te elimineren.

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier “Internet Explorer Critical ERROR” en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van “Internet Explorer Critical ERROR”. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder “Internet Explorer Critical ERROR” van Google Chrome

U moet mogelijkerwijs Chrome opnieuw instellen om het zeer irritante virus te verwijderen.

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier “Internet Explorer Critical ERROR” en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van “Internet Explorer Critical ERROR”. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder “Internet Explorer Critical ERROR” van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar “Internet Explorer Critical ERROR” of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van “Internet Explorer Critical ERROR” te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de “Internet Explorer Critical ERROR” register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Lucia Danes
Lucia Danes - Virus onderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Lucia Danes
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen